שתף קטע נבחר

בואו להטיס רחפנים בפסטיבל גיימרז

ענף מירוצי הרחפנים תופס תאוצה גם בישראל ואפילו הוקמה ליגה מיוחדת לתחרויות. גם פסטיבל גיימרז לא מתעלם מהתופעה ויוצגו בו הרחפנים המתקדמים ביותר, תתאפשר הטסה בסימולטור מיוחד וגם הטסה אמיתית של דגמים מוקטנים. בואו לנסות

בשיתוף עם פסטיבל גיימרז

 

כמעט חודשיים אחרי השקת הרחפן DJI Mavic Air, נראה שהתחום לא יכול להיות לוהט יותר. מחירי הרחפנים הופכים להיות נגישים יותר ויותר, התחרות בשוק גדלה - וניתן למצוא את אותם רחפנים טסים לכל תחום בחיינו. עד כמה לכל תחום אתם שואלים? תכירו את ענף ה-FPV Racing - ענף מרוצי הרחפנים.

 

רחפן Mavik Air של חברת DJI (צילום מסך)
רחפן Mavik Air של חברת DJI(צילום מסך)
 

 

הספורט החדש מתפתח במהירות מטורפת יחסית לשוק הצעיר וגדל מספיק כדי שתחרות גביע העולם הראשונה נערכה עוד ב-2016 והשתתפו בה כמאתיים מתחרים מ-17 מדינות. כמובן שגם בארץ העניין תופס תאוצה, וכבר הספיקה לקום ליגה ישראלית (ה-FRIL). רועי בכר, נועם סמדג'ה ורובי ליאני מובילים את הפעילות ואת הליגה הישראלית ומייצגים אותנו בעולם. משנת 2016 מתקיימות 4 תחרויות רשמיות כל שנה ובשנת 2018 כבר נכללות התחרויות בלוח התחרויות הרשמי של קלאב התעופה לישראל.

 

חברי ליגת הרחפנים של ישראל (צילום מסך)
חברי ליגת הרחפנים של ישראל(צילום מסך)

 

בכל תחרות משתתפים בין 20 ל 40 מתחרים. רועי, מנהל הליגה, מספר כי כרגע ישנה מגבלה של ארבעה מתחרים בכל מקצה - אך מקווים להתגבר על מגבלות התדרים בהקדם ולהגדיל את מספר המתחרים ל-8 במקצה - כך שמספר המשתתפים בתחרות יוכפל.

 

איך מתנהל הספורט הזה, אתם שואלים?

 

במירוצי רחפנים המתחרים מרכיבים משקפי מציאות מדומה שמתחברים למצלמה של הרחפן. המצלמה והמשקפיים, יחד עם שלט ומשדר רב־עוצמה, מאפשרים למתחרים לראות את העולם מנקודת המבט של הרחפן בגוף ראשון, ולשלוט ברחפנים ממש כאילו ריחפו שם בעצמם.

 

בואו להתנסות בהטסת רחפנים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בואו להתנסות בהטסת רחפנים(צילום: shutterstock)

 

המתחרים צריכים לדעת איך לשלוט ברחפן ולתמרן אותו בדיוק רב, בזמן שהם נעים ב-150 קמ"ש בתוך פיתולים בלתי אפשריים ומסלולי מכשולים שונים. הם אפילו צריכים לדעת איך להתמודד עם בעיות תקשורת וזמני תגובה הולכים וגדלים ככל שהרחפן מתרחק.

 

“החומרה עדיין לא הדביקה לחלוטין את החלום”, אומר רועי. "אבל כאשר הכל עובד, מדובר בחוויה מדהימה ששואבת אותך פנימה. לפעמים אני טס בשדה לבדי, ופתאום רואה מישהו שעומד בשדה ולא מבין מי זה, עד שאני מתקרב עם הרחפן ומגלה שזה אני. זו חוויה חוץ-גופית. אי אפשר להסביר את זה".

 

חושבים שאתם מתאימים?

 

בתחרויות אין הגבלת גיל. אלוף העולם כרגע בן 15 בלבד, וישנם מתחרים מגיל הזהב.

 

בכדי להשתתף בתחרויות נדרשת חברות בקלאב התעופה (הכוללת רישיון מפעיל וביטוח) והשקעה התחלתית בין 2000-5000 שקלים בציוד. בנוסף, ניתן לקבל הדרכה מהמטיסים המנוסים בענף, אולם נדרשות קואורדינציה טובה ומהירות תגובה. בנוסף, הענף מושך כיום נותני חסות המאפשרים קיום תחרויות בינלאומיות ברמות גבוהות עם פרסים כספיים גבוהים.

 

שמענו שאתם הולכים אפילו להיות בפסטיבל Gamerz, למה אנחנו יכולים לצפות?

 

אירוע Gamerz הוא אירוע הגיימינג הגדול של השנה. המטרה שלנו היא להביא לחשיפה מקסימלית של התחום באמצעות עמדות הטסת סימולטור, צפייה בטייסים מקצועיים מתחרים ביניהם ואף נאפשר התנסות בחוויית הטסה על דגמים מוקטנים.

 

רוצים לראות תחרות בלייב?

 

אם בכל זאת מעניין אתכם לראות תחרויות שונות של הליגה הישראלית ולדעת איך מירוץ שכזה נראה, אתם מוזמנים לעקוב אחרי הליגה הישראלית באתר האינטרנט ובעמוד הפייסבוק של הליגה.

 

 

בחול המועד פסח ייערך בגני התערוכה בתל-אביב פסטיבל גיימרז - ובמסגרתו ייחשפו חלק מהרחפנים הבולטים של 2018. לכל הפרטים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוס רחפן מאביק פרו
צילום: shutterstock
מומלצים