שתף קטע נבחר

שוטפים כלים? 5 דברים שמעצבנים אותנו במהלך השטיפה

שטיפת כלים היא ללא ספק אחת ממטלות הבית המעצבנות ביותר. הכלים תמיד מצטברים בקצב מהיר ולפעמים נראה שאף סבון כלים לא יכול לנצח את שאריות המזון שהמשפחה שלנו השאירה. מצד שני, חשוב לנו שהכלים ייצאו מבריקים, מצוחצחים וריחניים. מהם 5 הדברים שהכי מעצבנים את כולנו בזמן שאנחנו שוטפים כלים?

אם תשאלו את הישראלי הממוצע, יש סיכוי שהוא יעדיף לצאת לריצת חצי מרתון במקום לצלול אל תוך הכיור ולשטוף ערימה של כלים מלוכלכים שהצטברו במשך מספר ימים. למרות ששטיפת כלים היא מטלה לא פופולארית, בלשון המעטה, לכולנו חשוב מאוד שכל בני המשפחה יאכלו מכלים נקיים, ושהאורחים ישתו מכוסות מבריקות ומצוחצחות. אספנו עבורכם את 5 הדברים המעצבנים ביותר כשמדובר בשטיפת כלים:

 

1. למלא שוב ושוב סבון על הסקוטש

חלומו של כל שוטף כלים הוא נס פך השמן: כמה טיפות של סבון כלים, שיספיקו לכיור עמוס בכלים מלוכלכים. בשורה התחתונה, כשאנחנו שוטפים כלים, היינו רוצים להיות מרוכזים בעבודת הניקוי עצמה, במקום בהוצאה אינסופית של סבון מהבקבוק. סבון סמיך, מרוכז ומקציף, יאפשר לנו להשתמש בכמות קטנה מאוד לכל שטיפה, לחסוך בכמות המים, ויהפוך את שטיפת הכלים למשימה הרבה פחות מעצבנת.

 

שאלנו את רותי מכפר יונה מה הכי חשוב לה בסבון הכלים שלה:

 

 

 

2. שכבות שומן שמסרבות לרדת

אחד הלכלוכים הקשים והעקשניים ביותר הוא השומן, שלפעמים מסרב לרדת מהכלים גם אחרי שפשופים נמרצים וארוכים. המטבח הישראלי מלא במאכלים שמנוניים ובמחבתות עשירות בשמן, כך שמדובר במשימה יום-יומית ומתסכלת עבור שוטף הכלים הממוצע. לכן, הסרה של שכבות שומן היא ללא שום ספק אחד הדברים הכי מעצבנים בשטיפת כלים. שפשוף אינטנסיבי של מספר דקות אשר אחריו הצלחת עדיין שמנונית - יכול לעורר בנו רצון לנפץ את הצלחת על הרצפה ולוותר על הצלחת לעולמים. בנוסף, הסרת שכבות שומן עקשניות דורשת מאמץ רב - ורובנו מעדיפים לרכז את אימון השרירים בחדר הכושר, ולא מעל הכיור.

 

ערן מיבנה, למשל, חולם כבר שנים על הסרת שומנים קלה בשטיפת הכלים. זה מה שיש לו להגיד: 

 

 

3. המקום על מתקן הייבוש אף פעם לא תואם לכמות הכלים בכיור

החוק הבלתי כתוב של שטיפת הכלים הוא שכמות הכלים תמיד תהיה גדולה מהמקום על מתקן הייבוש. מצב שכזה מאלץ אותנו להמציא פתרונות יצירתיים לייבוש כלים- מי שלא פרס מגבת/רשת של תנור על הכיריים או השעין סירים על שפת הכיור- לא שטף כלים מימיו, ככל הנראה. הפתרון ידוע: לשטוף כלים כשכמות הכלים קטנה יחסית, אך בשביל לממש את הפתרון הזה צריך לעבוד קשה ובתדירות גבוהה.

 

4. כשהסבון הוא לא סבון

אם כבר לקחנו על עצמנו את המשימה המתסכלת של שטיפת הכלים, מעצבן להרגיש שהסבון לא מתפקד כסבון יעיל לשטיפת כלים מלוכלכים. אם בסבון אין מספיק חומר פעיל, הוא פשוט לא עושה את העבודה, לא מבריק את הכלים ולא מסיר בקלות את השומנים. המשמעות היא שהעבודה הקשה עוברת אלינו. אנחנו רוצים להרגיש שבכל 'וויש' הלכלוך יורד בקלות ובמהירות, ושהכלי נשאר נקי ומבריק אחרי השטיפה, ולא "בערך נקי".

 

המשפחה של יניב מפתח תקווה בדיוק סיימה לאכול שקשוקה, והוא משתף את התובנות שלו בקשר לשטיפת כלים:

 

 

5. שטיפת כלים שהופכת לעניין מסריח

לשטיפת כלים יש הרבה פוטנציאל לניחוחות לא נעימים, שצריך לדעת איך להימנע מהם: סקוטש עם ריח של טחב, כיור עמוס בשאריות מזון (לפעמים כאלו שהושארו כמה ימים טובים) וסבון עם ניחוח חלש ולא עוצמתי. למרבה השמחה, לכל הגורמים המעצבנים האלו יש פתרונות: בחרו סבון כלים עם ניחוח 'נקי' עוד בחנות, הקפידו לסחוט את כרית הניקוי אחרי השימוש ולשטוף אותה היטב, ואל תשכחו לשטוף מעט את הכלים לפני שאתם מניחים אותם בכיור, כדי להסיר את שאריות המזון הגדולות ולמנוע צחנה.

 

אז אם כבר החלטתם להיכנס למאבק חזיתי מול הכלים, כדאי לכם לקחת את השותף הכי טוב שאפשר לצרף לשדה הקרב - סנו ספארק. עם 24% חומר פעיל, סמיכות והקצפה בכל טיפה, הסרת שומנים מעולה, יכולת הברקה וניחוח מרענן - אנחנו יכולים להבטיח לכם שלא תרצו אי פעם לחזור לסבון הקודם. שטיפת הכלים תמשיך להיות מעצבנת, את זה לא נוכל לקחת ממנה - אבל היא תהיה חסכונית, יעילה ומהירה הרבה יותר.

 

לפרטים נוספים על סנו ספארק ופתרונות הניקוי המושלמים לכלים שלכם>>

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים