שתף קטע נבחר

הכי טעים בפסח: כך תארגנו את הפיקניק המושלם ללא גלוטן

היערכות לפיקניק עם ילד או מבוגר ששומרים על תזונה נטולת גלוטן דורשת יותר מחשבה, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין מתכונים קלים וטעימים לעין ולחיך. אספנו עבורכם כמה טיפים ומתכונים מהירים ונטולי גלוטן לפיקניק מרהיב - וכשר לפסח

בשיתוף שטראוס

 

חול המועד כבר כאן, מה שאומר – חופש, משפחה והמון אוכל. אז זה הזמן לארוז את סל הפיקניק או את הצידנית, לצאת אל חיק הטבע וליהנות מהימים האביביים בחוץ.

 

אבל מה עושים כשאחד או יותר מבני המשפחה או החברים מקפידים על תזונה נטולת גלוטן? "היום יש יותר מודעות והרבה פתרונות ותחליפים לנמנעים מגלוטן", אומרת עמלי מסיקה, דיאטנית ראשית ואחראית על בנייה ויישום האסטרטגיה לקידום אורח חיים בריא בשטראוס.

 

"התארגנות לפיקניק עם חברים ומשפחה מצריכה עדכון מראש למארגני הפיקניק שיודיעו אם הם מביאים מאכלים שמכילים גלוטן" מוסיפה מסיקה ומציינת מספר מאכלים אידיאלים לפיקניק, אבל שיש להיזהר מהימצאות גלוטן בהם. "סלטים מאוד מתאימים לפיקניק, למשל סלט חומוס או סלט מטבוחה. אם מדובר בסלטים קנויים צריך לוודא שהם נטולי גלוטן. אחת הבעיות של סלטים קנויים שהם עלולים לבוא במגע עם קמח או גלוטן ממקורות שונים ולכן צריך לבדוק את התווית על אריזת הסלטים".

 

פיקניק משפחתי (צילום: shutterstock)
פיקניק משפחתי. אפשר גם ללא גלוטן(צילום: shutterstock)

"בעיה דומה היא בבשרים – בבשר עצמו אין גלוטן אבל התיבול עלול להכיל גלוטן. אם יוצאים לפיקניק ומכינים בשר או שיפודים לכל באי הפיקניק צריך לקחת בחשבון שיש לפעמים תבלינים שמוסיפים להם קמח כדי לעבות אותם. צריך לתבל רק עם תבלינים שאנחנו בטוחים לגביהם. לאלו שנמנעים מגלוטן בגלל אורח חיים בריא זה לא ממש קריטי. החולים בצליאק מושפעים מכל PPM של גלוטן, השאר לא צריכים לדאוג".

 

5 מתכונים נטולי גלוטן קלים וכשרים שגם הילדים יטרפו בהנאה בפיקניק

 

חטיפי חומוס קלויים בטעם פיצה

חטיפי החומוס הקראנצ'יים והממכרים האלו הם פשוטים להכנה. מדובר בנשנוש נטול גלוטן, מזין וטעים לכשעצמו אבל הוא גם אידיאלי כתוספת לסלט, מה שאומר שהם מושלמים לפיקניק נטול גלוטן.

 

גרגירי חומוס מתובלים (צילום: shutterstock)
קראנצ'י וממכר. חטיפי חומוס בטעם פיצה(צילום: shutterstock)
 

 

זמן הכנה: 30 דקות

 

המרכיבים ל-4 מנות:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס שהושרו לפחות 12 שעות או גרגירי חומוס משומרים
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1 כפית אבקת צ'ילי מיובשת
  • ½ כפית אבקת שום כשרה לפסח
  • ¼ כפית מלח
  • פלפל טרי לפי הטעם
  • 2 כפיות שמן זית או קוקוס

 

הוראות הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית גדולה.
  • מוסיפים את החומוס לקערה גדולה.
  • מזליפים את שמן הזית או הקוקוס מעל גרגירי החומוס.
  • מפזרים את התבלינים על גרגירי החומוס, מערבבים ומניחים על תבנית האפייה בשכבה אחידה. אופים במשך 20 דקות.
  • מוציאים את תבנית האפייה מהתנור, מנערים את הגרגירים היטב ומחזירים לתנור להמשך אפייה לעוד 10-15 דקות, עד שהגרגירים משחימים. שימו לב שגרגירי החומוס לא נשרפים.
  • מוציאים מהתנור ומניחים לתבנית להתקרר למשך 5 דקות.
  • חטיפי החומוס יישמרו היטב בקופסא סגורה או בצנצנת זכוכית לפחות לשלושה ימים.

 

סלט קינואה יווני

סלט שהוא ארוחה שלמה, מזינה ונטולת גלוטן. הקינואה היא תחליף דגן בריא לנמנעים מגלוטן והוא גם כשר לפסח.

 

סלט קינואה (צילום: shutterstock)
סלט קינואה. תחליף דגן בריא(צילום: shutterstock)

 

זמן הכנה: 30 דקות

 

המרכיבים ל-8 מנות:

  • 1 כוס קינואה
  • ½1 כוסות מים
  • 10 עגבניות שרי חתוכות לחצי
  • ⅓ כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • 1 מלפפון גדול קצוץ
  • ½ בצל אדום קצוץ
  • 1 כוס גרגירי חומוס משומרים, סחוטים ושטופים
  • ¾ כוס גבינת פטה מפוררת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

  • משרים את הקינואה במים ל-5 דקות, לאחר מכן שופכים את תכולת המים באמצעות מסננת ושוטפים תחת מים קרים ומסננים.
  • מערבבים את הקינואה ואת המים במחבת בינונית ומביאים לרתיחה באש גבוהה. מנמיכים את האש ומניחים לתערובת להתבשל במשך 12-10 דקות או עד שהקינואה סופגת את כל הנוזלים. מוציאים מהאש ומקררים למשך 10 דקות.
  • בקערה גדולה מערבבים את הקינואה המצוננת עם העגבניות, המלפפון, הבצל סגול, החומוס, גבינת הפטה, שמן הזית והתבלינים. מערבבים עד שכל הקינואה מצופה היטב בתערובת.
  • מכניסים את הסלט לקופסא גדולה אטומה ומכניסים לצידנית מקוררת. רצוי לחכות שעתיים שהסלט יספוג את כל הטעמים ויהיה מצונן.

 

ראפ סלט טונה וחסה

את הפיתה ואת הלחם נטולי הגלוטן, שחלקם אינם כשרים לפסח, החלפנו בעלי חסה ערבית עבים וזה יצא פשוט מושלם! מתכון קל להכנה, מלא בטעמים נהדרים, שגם הילדים טרפו בהנאה.

 

ראפ חסה וטונה (צילום: shutterstock)
ראפ חסה וטונה. גם הילדים טרפו(צילום: shutterstock)
 

זמן הכנה: 10 דקות

 

המרכיבים ל-8 ראפים:

  • 1 קופסת נתחי טונה משומרת במים
  • 1 חסה ערבית
  • 1 פלפל ירוק בינוני
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 1/4 אבוקדו פרוס
  • 1 כף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1 כף מיונז או יוגורט יווני
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • פלפל שחור טחון

 

הוראות הכנה:

  • מערבבים את הטונה, המיונז והחרדל.
  • מפזרים את סלט הטונה במרכז כל עלה חסה. משאירים לפחות 5 ס"מ מכל צד של העלה.
  • מסדרים פרוסות אבוקדו ועגבניות קצוצות מעל סלט הטונה, מפזרים פלפל לפי הטעם, עוטפים את החסה ומכניסים לכלי אטום.

 

שיפודי פירות צבעוניים

מלבד העובדה ששיפודי הפירות מפוצצים בוויטמינים ובסוכרים בריאים, הם גם דרך צבעונית ומהנה לגרום לילדים לאכול פירות. הילדים ייהנו גם לעזור בהכנתם לפני היציאה לפיקניק. אפשר לבחור בשלל פירות העונה לבחירתכם, אבל חשוב לבחור בפירות עמידים שיחזיקו מעמד כמה שעות בצידנית.

 

שיפודי פירות (צילום: shutterstock)
שיפודי פירות. מפוצצים בוויטמינים(צילום: shutterstock)

 

זמן הכנה: 15 דקות

 

המרכיבים ל-20 שיפודים:

  • 20 שיפודי במבוק
  • ½ מלון
  • 12 תותים
  • 2 קיווי
  • 20-15 קוביות אננס משומרות או ½ אננס טרי
  • 11 קופסת אוכמניות כחולות
  • לימון
  • תוספת אופציונלית להגשה: יוגורט יווני

 

הוראות הכנה:

  • שוטפים את התותים, מסירים את הגבעולים וחותכים אותם לאורך לחצי. מקלפים את הקיווי והמלון וחותכים אותם לחתיכות של כ-3 ס"מ. אם משתמשים באננס טרי חותכים אותו לקוביות של כ-3 ס"מ. את האוכמניות משאירים שלמות.
  • משחילים את הפירות לסירוגין על השיפודים כך שעל כל שיפוד יהיו לפחות קובייה אחת מכל פרי. אם אתם משתמשים בשיפודי במבוק, שפשפו אותם לפני ההכנה בין הידיים כדי לוודא שלא נותרו עליהם שבבים.
  • כדי לשמור על שיפודי הפירות טריים, הזליפו עליהם לימון טרי, אחסנו אותם בכלי אטום עטופים בנייר נצמד וצאו לדרך!

 

כדורי אנרגיה ללא אפייה

חטיפים מתוקים שמתאימים בדיוק לפיקניק ועשויים מ-4 מרכיבים בלבד. כדורי האנרגיה הממכרים האלו נטולי גלוטן וגם מתאימים לשומרים על תזונה טבעונית.

 

כדורי אנרגיה (צילום: shutterstock)
כדורי אנרגיה. חטיף מתוק, בריא וממכר(צילום: shutterstock)
 

זמן הכנה: 10 דקות

 

הרכיבים ל-12 כדורים:

  • ⅓ כוס אגוזי מלך
  • 10 תמרים מגולענים מזן מג'הול
  • חצי כוס קוקוס טחון
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1 כף מים

 

הוראות הכנה:

  • מרסקים את אגוזי המלך במעבד מזון למשך 10 שניות.
  • מוסיפים למעבד את התמרים המגולענים, ¼ כוס קוקוס טחון, כף שמן קוקוס ומים. מעבדים במשך דקה או עד שהתערובת נטחנת למרקם אחיד.
  • יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כ-3 ס"מ.
  • מניחים את שארית הקוקוס הטחון בקערה ומגלגלים בהם את הכדורים שיצרנו. מכניסים את הכדורים לקופסא אטומה ומשם הישר לצידנית מקוררת.

 

בשיתוף שטראוס

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חופש, משפחה ואוכל. פיקניק ללא גלוטן
צילום: shutterstock
ללא גלוטן
ד"ר רק שאלה
מומלצים