שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    בחזרה למצרים: מסעדות שמגישות מנות מהמטבח המצרי

    מרק מלוחייה, סופריטו עוף או בקר, פלאפל מפול, ארטישוק ממולא בבשר ועוד: אמנם יצאנו מארץ הנילוס, אבל על המטבח המצרי העשיר אנחנו ממש לא מוכנים לוותר - יצאנו לבדוק איפה מגישים מנות מצריות בארץ

     

    בימוי, צילום ועריכה: יותם קצור

    בימוי, צילום ועריכה: יותם קצור

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


    מסעדת עזורה תל אביב (צילום: ירון ברנר)
    תבשילים מהמטבח המצרי במסעדת "עזורה"(צילום: ירון ברנר)
     

    מצרים היא אומה עתיקה וכתוצאה מאירועים היסטוריים, כיבושים ופלישות, המטבח שלה משלב השפעות רבות של תרבויות אחרות, כשהמשפיעות ביותר שבהן הן הסורית, הטורקית והלבנונית. מאכלי הדגל של המטבח המצרי הם ה"פול מדמס", מרק המלוחייה והפלאפל, או כפי שהוא מכונה במצרים - "טעמייה". להבדיל מהפלאפל שעשוי מחומוס, את ה"טעמייה, נהוג להכין מפול.

     

    בין התבשילים המצריים ישנה מנה אחת שנקראת "קושאר" - מנת פועלים שעשויה מעדשים חומות, מקרוני, אורז, גרגירי חומוס ורוטב עגבניות חריף עם בצלים מטוגנים. המרקים המפורסמים של המטבח המצרי הם מרק חמ'ד, המתובל בהרבה עשבים טריים והמלוחייה, כאמור. אגב, בחמ'ד המצרים משתמשים לא רק כמרק אלא גם בתור רוטב למגוון מאכלים. מנות נוספות הראויות לציון הן קציצות דגים בשם "בלאחת"; "מפארקה" שהוא תבשיל של פול ובשר טחון; ו"מיינה", מנה המתאימה לחג הפסח ומורכבת מבשר בקר ומצות ויכולה להגיע בדמות קציצות או כמאפה.

     

    עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:

    "אנשים יודעים שאני מצרייה אסלית"
    פנינה רוזנבלום: "בצריף שגרנו בו לא חגגו את ליל הסדר. היינו עניים"
    בדקנו: המתוקים של פסח

     

    מלבד מסעדת "ג'ולי" האהובה משוק הכרמל, לא מצאנו מסעדות נוספות בארץ המתמחות במטבח המצרי. מנות מצריות, לעומת זאת, תוכלו למצוא בלא מעט מסעדות ברחבי הארץ, ביניהן אפילו במסעדות שף.

    אוכל מצרי ב
    חומוס מצרי אסלי ב"בית הפול"(צילום: אייל אנג'ל יצחקי)
      

    עזורה

    מסעדת הפתיליות העתיקה בעלת שני הסניפים - אחת בתל אביב ואחת בירושלים, מציעה תבשילים אורפאליים כמו תבשיל זנב שור (30 שקלים), עלי גפן ממולאים (32 שקלים) וקובה חמוסטה (35 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בנוסף, אפשר למצוא שם גם את המאכל המצרי סופריטו (60 שקלים), אותו מגישים במקום בשתי וריאציות - עם בקר או עם עוף.

     

    האשכול 4 ירושלים, 02-6235204, ראשון-שישי 16:00-8:00, כשר

    מקווה ישראל 1 תל אביב, 03-5015050, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 16:00-11:00, כשר

     

    מורדוך

    במסעדת הפתיליות הפועלת בשוק מחנה יהודה הירושלמי מתחילת שנות ה-80, מגישים לצד מבחר מנות עיראקיות ותבשילי פתיליות גם את מנת הסופריטו המצרית. גם כאן, בדומה ל"עזורה" מהפסקה הקודמת, הסופריטו מגיע בשתי וריאציות - עם עוף או עם בשר אדום ומחירו 50 שקלים.

     (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
    (צילום: לאה גולדה הולטרמן)

    אגריפס 70 ירושלים, 02-6245169, ראשון-חמישי 8:00-17:00, שישי 8:00-15:30, כשר 

     

    ג'ולי

    וכמובן, איך אפשר בלי להזכיר את מסעדת ג'ולי האהובה, שם תוכלו ליהנות מבית מצרי עם סבתא חמה ומלאת הומור ממוצא מצרי, הלוא היא ג'ולי, המתפעלת את המסעדה יחד עם בתה. 

    אוכל מצרי מהמטבח של ג'ולי (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
    אז איך זה עובד כאן? פשוט מאוד - מגיעים למקום, מקבלים צלחת ומתחילים לשוטט איתה בין הסירים שמלאים במאכלים נפלאים מהמטבח המצרי: קציצות, אורז, מפרומה, סופריטו, מלוחייה, ממולאים, ועוד מגוון נפלא של מאכלים מענגים שיחממו לכם את הגוף ואת הנשמה.

    ג'ולי אוזון אוכל מצרי (צילום מתוך הוידיאו)
    (צילום מתוך הוידיאו)

    ואם תהיו נחמדים, תקבלו גם חיבוק ונשיקה לקינוח, כי אחרי הכול - סבתא זאת סבתא. 65 שקלים לצלחת עמוסה בשתי מנות עיקריות ותוספת, אפשר ומומלץ גם לקחת הביתה.

    ג'ולי אוזון אוכל מצרי (צילום מתוך הוידיאו)
    (צילום מתוך הוידיאו)

    מל"ן 42 תל אביב, 03-5169334, ראשון - שישי 12:00-16:00, כשר

     

    משייה

    במסעדת "משייה", השף יוסי שטרית מגיש מנה בשם "חמד" שמורכבת משרימפס קריסטל וקלמרי, חמאת עיזים, ארטישוק ירושלמי, כורכום ולימון (142 שקלים), ומה שהופך אותה למצרית זה האינטרפטציה של השף למרק "חמד" המצרי, שבמנה הזו הופך לרוטב.

     (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    מנדלי מו"ס 5 תל אביב יפו 03-7500999, ראשון-חמישי 11:00-7:00, 16:00-12:30, 23:30-18:30, שישי 15:00-7:00, 23:30-18:00, שבת 16:00-12:00, 23:30-18:00, לא כשר

     

    משולם פיקניק ובניו

    אצל משולם, שמבשל אוכל מוכן קרוב ל-50 שנה לתושבי הוד השרון והאזור, תמצאו מנות עדתיות כמו קרפלך, גולש הונגרי, קובות, טנזיה, עלי גפן ממולאים, סמבוסק ואגרול. התפריט של משולם מציע גם את מנת הסופריטו המצרית, שמורכבת כאן מנתחי כרעיים ובצל (מחיר המנה הוא 65 שקלים לקילו).

     

    דרך רמתיים 65 הוד השרון, 09-7405659, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר

     

    דוד ויוסף סטריט פוד

    במסעדת הסטריט פוד של השפים דוד אלמקייס ויוסי שטרית, מציעים תבשילים ביתיים ממטבחי עדות המזרח, ביניהם גם סופריטו עוף בסגנון מצרי. את המנה הזו מכינים כאן מכרעיים של עוף בבישול ארוך עם בצל, תפוחי אדמה מטוגנים וחוויאג' (62 שקלים).

    דוד ויוסף סטריט פוד (צילום: נמרוד סונדרס)
    (צילום: נמרוד סונדרס)

    היצירה 26 רמת גן, 03-5516757, ראשון-חמישי 20:00-12:00, שישי 160:00-10:00, כשר

     

    רוני פול

    "רוני פול" הוא מעצמת החומוס והפול המצרי הכי נאמן למקור שאנחנו מצאנו. מנת הדגל במקום היא מנת חומוס-פול, שיש הטוענים כי דווקא כאן היא הטובה ביותר מכל החומוסיות בארץ (25- 20 שקלים).

     

    אנילביץ' 41 בת ים, 050-6526052‏, ראשון-שישי 15:00-8:00, כשר

    אילת 22 תל אביב, 03-6814246, ראשון-חמישי 17:00-7:30, שישי 16:00-7:30, כשר

     

    אדוארד

    בחמארה הממוקמת בפאתי שוק הכרמל בתל אביב, מציעים תפריט המבוסס על המטבח האורפאלי. בין המנות שתוכלו לנשנש כאן לצד דרינק איכותי, ישנה גם מנת פלאפל מצרי העשוי מפול. המנה כוללת חמישה כדורי פלאפל המוגשים עם טחינה אל ארז (16 שקלים).

    אוכל מצרי במסעדת
    (צילום: יח"צ)

    הכרמל 12 תל אביב, 03-5101695, ראשון-חמישי 2:00-17:00 שישי 3:00-12:00 שבת 3:00-19:00, לא כשר

     

    מאמא לולו

    כאן מציעים שתי מנות שונות בעלות ניחוח מצרי: מנת "בוקר של פועלים" שמורכבת ממסבחה של פול מצרי עם הריסה, ביצה קשה, סלט ירקות חתוך גס, לחם של פעם ותה עם נענע (38 שקלים); ומנה של פול מדשש - מסבחה מפול מצרי עם כמון וחריף (18 שקלים).

     

    אלקלעי 5 תל אביב, 03-6020805, ראשון-חמישי 24:00-7:30, שישי 19:00-7:30, שבת 8:00- 24:00, לא כשר

     

    סיטבון

    מסעדה המתמחה בתבשילים טוניסאיים ובמנות גריל. בתפריט תמצאו, בין היתר, גם מנה מצרית של עוף סופריטו המוגשת על קוסקוס ומחירה 58 שקלים.

     

    מנחם בגין 7 רמת גן, 077-5514516‏, ראשון-חמישי 19:00-11:30, כשר

      

    הפתילייה של נינה

    במסעדת התבשילים הביתיים - "הפתיליה של נינה", מגישים סופריטו עם בשר בקר. מחיר המנה הוא 40 שקלים, והיא מוגשת יחד עם שתי תוספות חמות וסלטים הכלולים במחיר המנה.

     

    העמקים 10 טבריה, 04-8886830‏, ראשון-חמישי 16:30-11:00, שישי 16:00-8:00, כשר

     

    אל באבור

    במסעדת "אל באבור" תמצאו שלל מנות בלאדי ומנות ירק עונתיות המאפיינות את המטבח הערבי הבלאדי. בין היתר, מכינים שם גם מרק מלוחייה בציר כבש (30 שקלים), אותו היה נהוג להגיש במצרים לבני האצולה, וגם שרימפס על הפלנצ'ה ברוטב מלוחייה (110 שקלים) שלא תמצאו בשום מסעדה מצרית או ערבית אחרת.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אום אל פחם כביש ועדי ערה, 04-9891619, ראשון-שבת 22:00-11:00, לא כשר

    יקנעם עילית, 04-6114141, ראשון-שבת 22:00-11:00, לא כשר

     

    הבית

    במסעדה הערבית "הבית" שביישוב הערבי עין חוד, מגישים מגוון מנות ירק עונתיות ומלוחייה מצרית עם נתחי עוף. את המנה הזו אפשר להזמין גם כמנה צמחונית, והיא מוגשת בעונה של המלוחייה כחלק מארוחה הכוללת יותר מ-20 מנות ומחירה 115 שקלים לאדם.

     (צילומים: יח"צ)
    (צילומים: יח"צ)

    עין חוד, 04-8397350, ראשון-שישי 20:00-12:00, שבת 18:00-12:00, לא כשר

     

    הסירים של kati

    במסעדה הביתית של קטי, תמצאו סירים מלאים בתבשילים משתנים מדי יום, השייכים למגוון של עדות - אשכנזות ומזרחיות. בין תבשילי הבשר שמכינים שם מדי יום יש גם מאכלים מצריים, כמו תבשיל סופריטו עם עוף וירקות בבישול ארוך.

    אוכל מצרי של
    (צילום: יח"צ)

    כמו כל שאר המנות במסעדה, גם את הסופריטו מכינים על פי עקרונות של "כמה שיותר בריא ועם כמה שפחות שמן", ומגישים אותו כחלק מארוחה הכוללת שתי תוספות חמות, שלושה סלטים טריים ופוקצ'ה. מחיר המנה הוא 48 שקלים, וראו הוזהרתם - אצל קאטי לא משאירים אוכל בצלחת.

     

    קיבוץ גלויות 34 חיפה, 04-6313335‏, ראשון-חמישי 16:30-12:00, כשר

     

     (  )
     

    מי קאסה

    ב"מי קאסה" מגישים מאכלים עדתיים, עם דגש על מבחר עשיר של מנות טבעוניות. אחת ממנות הדגל במקום הוא לחם מלוחייה שמוגש בצורת לאפה עבה הממולאת בעשב הירוק. בסניף של "מי קאסה" בהרצליה הלחם מוגש לצד זיתים ומחירו 16 שקלים, ובסניף שבקיבוץ גליל ים הלחם מוגש כמנת טאפאס לצד גבינת לבנה (ישנה גם אופציה טבעונית) ומחירו 24 שקלים.

    אוכל מצרי ב
    (צילום: טל האקר)

    משכית 22 הרצליה פיתוח 09-9588215, ראשון-שבת 23:00-8:00, לא כשר

     

    בית הפול

    "בית הפול" הוא מוסד באר שבעי מצרי שפועל כבר 65 שנה. המקום נפתח ב-1952 בעיר העתיקה  בבאר שבע, כשהבעלים שעלו ארצה ממצרים החלו להגיש פול בצריף קטן. מאז עבר המקום לא מעט תהפוכות, וכיום מנהלים אותו הנכדים שהפכו את המקום לרשת המונה שלושה סניפים - שניים בבאר שבע ואחד בנתיבות.  

    אוכל מצרי ב
    (צילום: אייל אנג'ל יצחקי)

    למרות התרחבותו של המקום, התפריט נשאר זהה לתפריט הראשוני והוא כולל מנות מצריות אסליות כמו פול ופלאפל מצריים (16 שקלים למנה בפיתה), מנת חומוס-פול (35 שקלים) ו"פול מדמס" (מנה של 250 גרם תעלה לכם כאן 14 שקלים). בנוסף, מציעים כאן מנת שקשוקה עם פול פיקנטית.

     

    הרצל 55 העיר העתיקה באר שבע 050-8848774, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר

    אגד 12 התחנה המרכזית באר שבע, 052-6436436, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר

    בעלי המלאכה 2 נתיבות, 050-6303788, ראשון-חמישי 21:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים