שתף קטע נבחר

ארה"ב שוקלת לאסוף מידע מהרשת על מבקשי ויזה

מחלקת המדינה עוקבת אחרי פעילות ברשתות החברתיות של מבקשי ויזה חשודים, ורוצה להרחיב את המעקב לרוב מי שרוצה להגיע אליה. היא מציעה שהם ימסרו את החשבונות ברשת, המיילים והטלפונים מ-5 השנים האחרונות

מחלקת המדינה האמריקנית מציעה להגדיל משמעותית את כמות המידע שנאסף על מבקשי ויזות. בממשל הפדרלי קוראים לאסוף מידע מהרשתות החברתיות על כמעט כל מי שמבקש להיכנס לארה"ב.

 

אם משרד הניהול והתקצוב יאשר את ההצעה יידרשו רוב מבקשי הוויזות, מהגרים ותיירים, למסור את שמות כל החשבונות שהיו להם ברשתות החברתיות בחמש השנים החולפות. המידע ישמש כדי לוודא את זהותם ולבחון את פעילותם, וישפיע על 14.7 מיליון איש בשנה.

ויזה לארה
אם ההצעה תאושר היא תשפיע על 14.7 מיליון איש בשנה(צילום: shutterstock)
 

כרגע, במסגרת תקנות שנקבעו במאי שעבר, מתבקשים הפקידים לאסוף מידע מהרשתות החברתיות רק כשהם מרגישים שהמידע הזה נחוץ מטעמי ביטחון. במחלקת המדינה אמרו בשנה שעברה שבידוק קפדני יותר יתבצע רק למי שנחשד שהוא מעורב בפעילות טרור, או מסיבות אחרות שנוגעות לביטחון לאומי.

 

ההצעה תומכת בהבטחתו של דונלד טראמפ לערוך "בדיקה קיצונית" לזרים שמגיעים לארה"ב כדי למנוע טרור. באיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות הביעו הביע דאגה מההצעה, ואמר שלצעד תהיה השפעה "מצמררת" על חופש הביטוי וההתאגדות.

תור בשדה תעופה (צילום: shutterstock)
"ההחלטה עלולה להפלות מהגרים שלא עשו דבר רע"(צילום: shutterstock)
 

"עכשיו אנשים יהיו צריכים לתהות אם מה שהם כותבים ברשת יתפרש שלא כהלכה על ידי גורם בממשל", אמרה הינה שאמסי, שעומדת בראש הפרויקט לביטחון לאומי של האיגוד. "אנחנו גם מודאגים מההגדרה המעורפלת של ממשל טראמפ למונח 'פעילות טרור', מכיוון שהיא מטבע הדברים פוליטית ועלולה להפלות מהגרים שלא עשו דבר רע".

 

לפי שאמסי יש סכנה אמיתית שבעקבות הבדיקה הקפדנית ברשת תהיה אפליה נגד מהגרים ותיירים ממדינות בעלות רוב מוסלמי, "מבלי שנעשה דבר כדי להגן על הביטחון הלאומי". ההצעה האמריקנית פורסמה אתמול, ולציבור יש 60 יום להגיב או להציע הצעות לשיפור לפני שמשרד הניהול והתקצוב יחליט לאשר או לדחות אותה.

נשיא ארה
טראמפ. הבדיק בדיקות מחמירות כדי למנוע טרור(צילום: רויטרס)
 

לפי מחלקת המדינה אם ההצעה תאושר מבקשי הוויזות יידרשו גם להעביר את מספרי הטלפון שלהם, כתובות המיילים ורשימת היעדים שבהם ביקרו בחו"ל בחמש השנים האחרונות. הם יתבקשו לומר אם גורשו או הועזבו ממדינה כלשהי, ואם קרוב משפחה שלהם היה מעורב בפעילות טרור.

 

המחלקה מסרה שהיא מתכוונת לא לבקש באופן שגרתי מרוב מבקשי הוויזות הדיפלומטיות והנציגים הרשמיים מידע נוסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אם ההצעה תאושר היא תשפיע על 14.7 מיליון איש בשנה
צילום: shutterstock
מומלצים