שתף קטע נבחר

"הרב אמר לי שיש הרוגים, ועדיף להתחתן במועד, לפני כל ההלוויות"

שלושה ימים בלבד לפני מועד חתונתם של טל ורחל, פרצה מלחמת יום הכיפורים. מול המצלמה השניים מספרים על הרגע שבו החליטו שלא לדחות את החתונה, ועל הבחירה המרגשת לקרוא לבנם הבכור על שמו של בן החברים שנהרג במלחמה. 70 שנות חתונה ישראלית, פרויקט מיוחד

(תחקיר, תסריט וריאיון: לורי שטטמאור, הפקה: מיכאלה חזני, צילום ובימוי: אורי דוידוביץ', עריכת וידאו: שי קנפו)
 
את סיפור החתונה המטלטל של טל ורחל און אף תסריטאי לא יכול היה להמציא. מלחמת יום הכיפורים, אשר נחשבת לאחת המלחמות הכואבות והטראומתיות ביותר בתולדות המדינה, פרצה שלושה ימים בלבד לפני התאריך שבו קבעו לערוך את חתונתם. "בשבת בצהריים הייתה אזעקה. זה היה יום כיפור, שקט ברחובות, לא היה אף אחד. סירנה נוראית, ופתאום התחילו טלפונים, פתאום התחילו מכוניות", משחזר טל את רגע הגילוי. "פתחנו רדיו ושמענו שכוחות גם ממצרים וגם מסוריה וגם מירדן תוקפים בכל הגבולות של מדינת ישראל, ושפרצה מלחמת פתע. זה היה שוק טוטאלי. כל המדינה הייתה בשוק".

טל ורחל און בתמונה זוגית מתוך הווידאו (צילום מסך)
טל ורחל און. החליטו שלא לדחות את החתונה(צילום מסך)

טל בדיוק סיים קורס קצינים ולא ידע עדיין לאן הוא משובץ. הוא כן ידע שהמלחמה הזאת באה לו בטיימינג הכי גרוע שיכול היה לבקש לעצמו. "ידעתי שאני מתחתן ביום שלישי אחרי זה. אף אחד לא התחשב בנו עם המלחמה הזאת. ואז באתי לרב של הבסיס ושאלתי אותו - מה עושים? מה הנוהל? מותר לבטל חתונה? אסור לבטל? הוא אמר לי 'תן לי לבדוק', ואז הוא חזר אליי ואמר 'יש שמועות שיש הרבה מאוד הרוגים. אני מציע לכם - אם אתם יכולים, תקיימו את החתונה בכל זאת'".

 

70 שנות חתונה ישראלית:

מאיר כותב לאשתו שירי אהבה כבר 63 שנה

התחתנו בדיוק כשהכריזו על סיום המנדט

 

טל מיהר לבשר זאת לרחל, כשהשלב הבא היה ליידע את כל האורחים ובני המשפחה שהחתונה אכן תיערך במועדה. "התחלנו להודיע לכל מי שיכולנו", מספר טל. "כל הבעלים גויסו כבר למלחמה, כולל אבא שלי שהיה מגד בנ"מ במילואים וכבר אי אפשר היה לדבר איתו. לא היו אז פלאפונים. החברות הקרובות – אמרנו להן שיש אוטובוס קרוב שיאסוף את כל האורחים מבית ההורים שלי בשש, כשבשמונה החתונה בתל אביב".

 

כדי להגיע לאביו, הציעו לטל להודיע בגלי צה"ל שהחתונה תיערך במועד ושהוא כמובן מוזמן לאירוע הגדול של הבן שלו. "בגלל שהיו כל מיני אנשים שאי אפשר היה לאתר אותם ולהגיע אליהם, השתמשו למעשה ברדיו. מדי כמה שעות היתה הודעה – 'משה און, תגיע לחתונת בנך, היא מתקיימת במועד'".

 

בבוקר החתונה טל התארגן בחיפה ורחל אצל משפחתה בהרצליה. "הוא הגיע לאסוף אותי כשהוא לבוש במדי צבא, בזמן שאני ירדתי עם השמלה. כל הילדים שישבו שם צעקו לי 'הנה הנהג בא לקחת אותך. בא לקחת את הכלה'. הם לא הבינו שהנהג עם מדי הצבא הוא החתן", מספרת רחל.

 

בתום החתונה הוריה של רחל לקחו אותה אליהם, ואילו טל חזר הישר לבסיס. "לא ירח דבש, ולא כלום. הייתה מלחמה ולא היה זמן לכל זה", משתף טל, ומוסיף: "בדיעבד, ההחלטה שלא לדחות את החתונה הייתה נכונה כי יום אחרי זה כבר הודיעו לנו שבן של חברים מאוד טובים של ההורים נהרג ברמת הגולן. הוא היה קצין בתותחנים, ואחר כך, כשרחל נכנסה להיריון, הודעתי להם שנקרא לבן הבכור שלנו על שמו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים