שתף קטע נבחר

ארה"ב: טראמפ הורה לפרוס את המשמר הלאומי בגבול עם מקסיקו

הנשיא האמריקני חתם על תזכיר המורה לפרוס את הכוחות בגבול הדרומי של ארה"ב והוסיף: "המצב בגבול הגיע לנקודת משבר". הערכות בקונגרס: מאות חיילים יוצבו בגבול, המהלך יעלה 60-120 מיליון דולר בשנה. המזכירה לביטחון לאומי: "זה יהיה כמה שצריך, כדי למלא את החסרים"

 

המשמר הלאומי בגבול ארה
אנשי המשמר הלאומי בגבול עם מקסיקו, 2006(צילום: AP)

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ חתם הלילה (ה') על תזכיר נשיאותי שמורה למשמר הלאומי לפרוס כוחות בגבול הדרומי של ארה"ב, עם מקסיקו. בתזכיר כתב טראמפ: "המצב בגבול הגיע כעת לנקודת משבר".

 

"ההפקרות המתמשכת בגבולנו הדרומי סותרת ביסודה את הביטחון, הבטיחות והריבונות של העם האמריקני", כתב טראמפ בתזכיר שמורה על הצבת הכוחות והוסיף כי לממשל "אין ברירה אלא לפעול".

ההודעה הגיעה לאחר שטראמפ הבטיח "פעולה חזקה – היום" בנושא ההגירה ויום לאחר שאמר שהוא רוצה להשתמש בצבא לאבטחת הגבול הדרומי עד שהחומה בגבול תוקם.

דונלד טראמפ (צילום: AP)
טראמפ. "אין ברירה אלא לפעול"(צילום: AP)

המזכירה לביטחון המולדת, קריסטן נילסן, אמרה שהיא משוחחת עם מושלי המדינות שנמצאות בגבול הדרום-מערבי ועובדת איתם על פיתוח הסכמים כמה כוחות ייפרסו והיכן. היא הוסיפה כי ייתכן שכוחות ראשונים יגיעו כבר היום, אך גורמים אחרים בממשל אמרו שהפרטים על כמות הכוחות, מתי יגיעו והיכן יוצבו עדיין לא סוכמו.

 

טראמפ מתוסכל מההתקדמות האיטית של בניית החומה הגדולה שלו בגבול עם מקסיקו – אחת מהבטחות הקמפיין המרכזיות שלו. הוא מתוסכל גם מהעלייה החדה שנרשמה בכמות המסתננים למדינה, אחרי שבתחילת כהונתו הייתה צניחה בהסתננות. 

 

 

ב-12 השנים האחרונות הנשיאים האמריקניים שלחו פעמיים את כוחות המשמר הלאומי לגבול כדי לחזק את הביטחון, לסייע במעקב ולמשימות אחרות. נילסן אמרה שהמאמץ יהיה דומה למבצע שהיה ב-2006, אז הנשיא ג'ורג' בוש הבן שלח כוחות כדי לסייע לרשות המכס והגנת הגבולות עם אכיפת החוקים בזמן שהוכשרו בקרי גבול נוספים. גם הנשיא ברק אובמה שלח ב-2010 כ-1,200 חיילים כדי להגביר את המאמצים נגד הברחת סמים והגירה בלתי חוקית.

המשמר הלאומי בגבול ארה
כוח של המשמר הלאומי באזור הגבול עם מקסיקו, 2008(צילום: AP)

היא הוסיפה כי המחלקה שלה ערכה רשימה של מקומות שבהם יש צורך בסיוע כמו מעקב אווירי ותמיכה אחרת וכי היא דנה עם המושלים איך לבצע את התוכניות. היא סירבה לענות כמה אנשים ישתתפו במאמץ או כמה הוא יעלה, "זה יהיה כמה שצריך כדי למלא את החסרים שיש לנו היום". גורם בקונגרס אמר לסוכנות הידיעות AP כי ההערכות הן שלגבול הדרומי יישלחו 300-1,200 חיילים וכי העלות הצפויה היא בין 60 ל-120 מיליון דולר בשנה.

 

מושלי ארבע המדינות שגובלות במקסיקו בירכו על המהלך. לשכתו של מושל קליפורניה ג'רי בראון, דמוקרט שהתנצח בעבר עם טראמפ בנושאי הגירה, מסרה כי כל בקשה פדרלית תיבדק כדי לראות כיצד המדינה יכולה לסייע.

נילסן. ייתכן שהכוחות יגיעו כבר היום (צילום: AP) (צילום: AP)
נילסן. ייתכן שהכוחות יגיעו כבר היום(צילום: AP)

בטקסס, שם כבר מוצבים כמאה אנשי המשמר הלאומי בגבול, אמר המושל גרג אבוט כי החלטת הנשיא "מחזקת את מחויבותה של טקסס לאבטחת הגבול הדרומי ולשמור על שלטון החוק". מושלת ניו מקסיקו, סוזנה מרטינז, אמרה שהיא מעריכה את מאמצי הממשל לערב את המדינות כדי להבטיח הגנה טובה יותר על הגבול. מושל אריזונה, דאג דוסי, צייץ בטוויטר כי מדינתו "מברכת על פריסת המשמר הלאומי בגבול. וושינגטון התעלמה מזה זמן רב ויש צורך בעזרה".

 

בינתיים במקסיקו, חברי סנאט פנו לנשיא אנריקה פנייה ניטו בדרישה להשעות זמנית את שיתוף הפעולה עם ארצות הברית בנושאי ביטחון והגירה. בהצהרה שאושרה פה אחד בסנאט קראו הסנאטורים לממשלה המקסיקנית להקפיא את המאמצים במאבק נגד הפשע המאורגן הבינלאומי עד שטראמפ יתחיל לפעול "בנימוס ובכבוד שמגיע למקסיקו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
המשמר הלאומי בגבול מקסיקו, 2006
צילום: AP
מומלצים