שתף קטע נבחר

המועמדים לעתודה זועמים: "למה הבגרות בפיזיקה והפסיכומטרי באותו יום?"

עבור התלמידים המיועדים למסלולי העתודה ובמיוחד ברפואה וברפואת שיניים, התאריך האחרון שבו יוכלו לגשת לפסיכומטרי הוא בדיוק התאריך שבו הם נבחנים בבגרות בפיזיקה. אם לא ייגשו לבחינה או שלא הצליחו עד כה להשיג את הציון הדרוש, לא יוכלו להמשיך בהליך המיון למסלול המבוקש

התכתבות בטלפון ()
התכתבות של תלמידים מודאגים
לאחרונה גילו תלמידי כיתות י"ב במגמות הפיזיקה ברחבי הארץ כי בחינת הבגרות שלהם במקצוע תיערך ב-5 ביולי, בדיוק באותו יום של הבחינה הפסיכומטרית. בנוסף לתלמידי פיזיקה שרצו לגשת גם לפסיכומטרי, עבור התלמידים המיועדים למסלולי העתודה ובמיוחד ברפואה וברפואת שיניים, זהו התאריך האחרון שבו יוכלו לגשת לפסיכומטרי. המשמעות: אם לא ייגשו לבחינה או שלא הצליחו עד כה להשיג את הציון הדרוש, לא יוכלו להמשיך בהליך המיון של מסלול העתודה.

 

ברשתות החברתיות ובקבוצות הוואטסאפ הגיבו התלמידים למה שהם מכנים "חוסר תיאום" בין הגופים האחראיים: משרד החינוך שאחראי על בחינות הבגרות והמרכז הארצי לבחינות והערכה שאחראי על הבחינה הפסיכומטרית. המרכז הארצי קובע את מועד הבחינה שלו לפני משרד החינוך.

 

"הרבה מהתלמידים שעושים בגרות בפיזיקה מעוניינים להמשיך בעתודה", מספרת סופיה בסיס, תלמידת פיזיקה מעכו שמתכננת להמשיך בשנה הבאה לעתודה ברפואת שיניים. "לכן חייבים לעשות גם את הפסיכומטרי. אני לא יודעת איך קרה שלא בדקו את התאריכים וקבעו שני מבחנים שבעצם קשורים אחד לשני באותו יום".  

סופיה בסיס תלמידה מעכו ()
סופיה בסיס, תלמידה מעכו

החלום שלי הוא להגיע לעתודה ברפואת שיניים, ובשביל להעלות משמעותית את הסיכוי שלי להתקבל אני חייבת בגרות בפיזיקה, אבל גם ציון טוב בפסיכומטרי. עכשיו אני בעצם צריכה להחליט על איזה מבחן לוותר. בלי הפסיכומטרי אני לא יכולה להתקדם בתהליך. זה המועד האחרון של הפסיכומטרי, והמשמעות היא שחלקנו ניאלץ לוותר על האפשרות להמשיך לעתודה, וזה חבל. אני שוקלת לבקש דחיית שירות של שנה כדי להגיע לעתודה. לא מעט חלומות של תלמידים יכולים להתנפץ כתוצאה מזה". כך לדברי בסיס.

 

מועד הבחינה ביולי אינו היחיד שניתן למועמדים לעתודה, אולם רבים נבחנים יותר מפעם אחת על מנת לשפר את סיכוייהם. במועצת התלמידים הארצית מספרים כי בימים האחרונים התקבלו פניות רבות מצד תלמידים שנתקלו בבעיה, ולא יודעים מה לעשות. "ההתנגשות בין בחינת הפסיכומטרי והבגרות בפיזיקה גררה פניות רבות של תלמידים מודאגים, שרנמצאים כרגע ללא מענה", אומרים במועצה. "לבחינות הבגרות והפסיכומטרי יש חשיבות עצומה ומשקל גדול בתנאי הקבלה למוסדות האקדמיים בכלל ולמסלולי העתודה הצבאית בפרט. לא ייתכן שאין תיאום בין אגפי הבחינות במשרד החינוך. אנו קוראים למשרד החינוך למצוא פתרון ומענה מיידי למצב שנוצר".

 

גם עומר מסאס, תלמיד פיזיקה בכיתה י"ב מהיישוב שמשית שבצפון נמצא במצב דומה. "אני רוצה להתקבל לעתודה אקדמאית ברפואת שיניים", הוא מספר. "פסיכומטרי זה לא מבחן פשוט וזה דורש המון זמן ותרגול. בתור תלמיד בכיתה י"ב, אין לי תמיד זמן להתכונן כמו שצריך לפסיכומטרי, יש גם לימודים ובגרויות. לכן ניסיתי כבר פעמיים לעשות את הבחינה השנה, האחרונה במאי. הדבר היחידי שחסר לי מבחינת הנתונים הכלליים זה הפסיכומטרי ואני עומד בשאר הפרמטרים. אני שוקל ברצינות לעשות את שתי הבחינות באותו יום, אם הציון שאקבל על הבחינה שעשיתי במרץ לא יספיק".

 

מסאס מספר על האתגר שבהכנות לשתי הבחינות החשובות שעומדות בפניו: "זה קשה מאוד להתכונן לשני המבחנים הללו במקביל, אבל הבגרות בעדיפות. זה די מחדל ששני המבחנים באותו יום, וזה יכול למנוע ממני להגשים את החלום שלי. זה מתסכל שמעמידים אותנו מול הבחירה הזו. אני מרגיש תחושה גדולה של פספוס ולא ברור למה לא עשו את הסנכרון הזה".

 

ממשרד החינוך נמסר: "תאריכי בחינות הבגרות לשנת הלימודים הנוכחית פורסמו כבר לפני כשנה, והותאמו לחגים והמועדים של העדות והדתות השונות. לא ניתן לשנות, להוסיף או להזיז את מועד הבחינה, שכן בין היתר אין זה עולה בקנה אחד עם האינטרס של כלל התלמידים".

 

המרכז הארצי מסר: "המרכז מודיע ומעדכן את משרד החינוך שנה שלמה מראש לגבי מועדי הבחינה. זאת, מתוך ציפייה שיתחשבו, בתלמידי תיכון, בקביעת מועדי בחינות הבגרות. בחינה הפסיכומטרית נקבעת זמן רב מראש ולנוכח אילוצים רבים שיש להתחשב בהם, מועד הבחינה לא ניתן לשינוי. כיוון שמאל"ו אינו יכול לשנות את המועד הקרוב של הבחינה הפסיכומטרית, שנקבע כאמור, לפני קביעת מועדי בחינות הבגרות, מומלץ לנבחנים לפנות למשרד החינוך בבקשה להציע להם מועד חלופי".


פורסם לראשונה 07/04/2018 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים