שתף קטע נבחר

עגלות ודוכני אוכל בצד הדרך

הכי מחתרתי שהיה לנו: ניידת שמוכרת קפה איכותי ברחבי הארץ, סביח בתוך עגלה ודוכן דרכים שמציע פלאפל נהדר - עגלות, דוכנים ונגררים עם אוכל טעים שתוכלו למצוא בצד הדרך


מגשימים את החלום, "העגלה" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
מגשימים את החלום, "העגלה"(צילום: יח"צ)
 

חלום הפוד -טראקס טרם התגשם בארץ, אבל המוחות היצירתיים של היזמים הישראלים לא ממהרים לוותר כל כך בקלות. אז אם לאמריקאים יש משאיות אוכל בכל פינה, בישראל נולדה גרסה חדשה לדבר הזה - נגרר (או עגלה, או דוכן או ניידת) שמתחבר לרכב ובתוכו מטבח קצה (מאובזר יותר או מאובזר פחות) שמאפשר צלייה, עישון, אפייה ומכירה של קפה, מאפים וכריכים. בחלק מהדוכנים האלה תמצאו קפה ונשנושים ואצל אחרים אפשר למצוא בשר (המון בשר), המבורגר, פיצה, מלבי ואפילו סביח.

ניידת קפה,
קפה למביני עניין, "פולי קפה"(צילום: יח"צ)
רוב המיזמים הללו אינם כשרים, אך ישנם כמה נדירים שבוחרים בכשרות מצפונית, ויש גם כמה בודדים עם תעודה. לפעמים הם נוסעים לכל מקום שתבקשו (בעיקר לאירועים ופסטיבלים) ולפעמים הם עומדים במקום קבוע. אבל כך או כך, מה שבאמת חשוב זה שהן מגשימות את החלום ליזמים, שלרוב פתיחה של מזללה או בית קפה זו לא אופציה בשבילם. ומה הלקוחות מקבלים? נשנוש מגניב וזול על הדרך, והכי חשוב - אווירה שיא.

 

ומה ישראל אהרוני חושב על פוד טראקס? הצצה לתוכנית בישול שמתרחשת כולה במשאית אוכל: 

אז אם חשבתם שהפנטזיה על הפוד-טראק כחול-לבן מתגשמת רק בפסטיבלים של משאיות מזון בחסות העירייה, תחשבו שוב - יצאנו לבדוק איפה אפשר למצוא עגלות, נגררים, ניידות ודוכני אוכל בארץ, ומה הם מציעים.

 

צומת המוביל זרזיר דרור פילץ (צילום: ירון ברנר)
משהו טוב בצד הדרך. "תחנת קפה כפר יהושע" (צילום: ירון ברנר)
 

 

 

Crazy Bar

קרייזי בר הוא הפוד טראק של השף אבי אביטן, שניצב באופן קבוע בנהריה, מתחם עם דשא סינטטי, שמשיות ושולחנות עם כיסאות פלסטיק. המקום כשר ומוגשות בו מנות בשר בתוך לחם פרנה מרוקאי.

 

התפריט מציע מנות כמו אנטרקוט, פרגית, המבורגר (טלה או בקר), אסאדו, שווארמה, פרגית ואווז, לצד רטבים כמו לימון כבוש, טפנד ופסטו ותוספות כמו עגבנייה, בצל וחציל מטוגן. כל המנות מתומחרות כאן ב-35 שקלים למנה. את כל הטוב הזה תוכלו גם לקבל עד הבית עם שירות המשלוחים שמציעים כאן.

 

דוד בן גאון 32 נהריה, 050-3436730, ראשון-חמישי 22:00-10:00, כשר

 

תחנת קפה כפר יהושע

"תחנת קפה" הוא נגרר הממוקם באחת הנקודות היותר פסטורליות בעמק יזרעאל - בכניסה לכפר יהושע, מול השדות החקלאיים שאינם נגמרים ולצד "בית הסודות" של רכבת העמק הישנה.

צומת המוביל זרזיר דרור פילץ (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

מציעים כאן ג'חנון ביתי משובח (22 שקלים) קפה איכותי, כריכים (19 שקלים), שייקים טבעיים (12 שקלים) טוסטים ומאפים (17-10שקלים), ארטיקים טבעיים ועוד מיני נשנושים.

 (צילום: אגמדיה) (צילום: אגמדיה)
(צילום: אגמדיה)

בכניסה לכפר יהושע, 054-4802266, ראשון חמישי 14:00-7:00, שישי-שבת 14:00-7:00, לא כשר

 

קפה 79

עגלת אוכל יפהפייה, הממוקמת מול שדה כותנה השייך לקיבוץ הסוללים, ונמצאת בבעלותם של בני הזוג לירון וסמדר הרשקוביץ. השניים מגישים כאן כריכים מושקעים מלחמים מיוחדים, כמו כריך אנטיפסטי מירקות הגדלים בחווה הידרופונית, וכריך גבינת גאודה עם קרם שום או עם טפנד זיתים (30 שקלים לכריך).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

יש כאן גם מאפי בוקר וסלטים, מלבי (10 שקלים), סחלב ומשקאות קיץ, טוסטים בבייגלה של פעם (27 שקלים), פיצות אישיות עם גבינת מוצרלה (39 שקלים), קינוחי כוס, קרטיבים ובימי שישי יש גם ג'חנון ביתי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בכניסה לקיבוץ סוללים, 054-4334191‏, ראשון-שבת 12:30-6:30, 21:00-18:00, לא כשר

 

 (  )
 

Poli cafe

"פולי קפה" הוא מיזם קפה הכולל שני רכבי קפה מושקעים, כשאחד חונה במיקום קבוע ואחד משוטט בין אזורים שונים בטבע על מנת לספק אתנחתא של קפה לרוכבי אופניים, למסיירים בטיולי שטח ולטיילים שיצאו לשטח וצמאים למכה של קפאין.

ניידת קפה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

ההבדל בין נגררים ופוד-טראקס רגילים לבין רכבי הקפה של "פולי", הוא שבמקרה הזה מדובר ברכבי טנדר שהוסבו לתחנות קפה ניידות ומאובזרות לעילא ולעילא, שיכולות לחנות בכל מקום הודות לגודלו הקומפקטי של הרכב, לעומת נגרר או משאית.

 

הרכבים כאן מאובזרים בדלפק נפתח עם מגירות קירור, דיספליי ומדפים נשלפים, ומרגע ההגעה של הרכב לאירוע בשטח תוך רבע שעה יש לכם קפה ביד. כל שלושת הרכבים מספקים לעצמם את החשמל מהמצבר של הרכב, והמים מגיעים ממיכל עם משאבה שממוקם על הגג. כמה פשוט, ככה חכם.

ניידת קפה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
את "פולי קפה" תכנן וביצע דרור זיימן, שהחליט להתמקד כאן בדבר האמיתי - נוחות, ניידות וזמינות הרכבים בכל מקום. לשם כך הוא ויתר על השואו שמציע הפוד-טראק המוכר, ובחר להתמקד בפנים הרכב ובאבזור. אגב, כשהרכבים הניידים נעצרים, מוקמת סביבם קנטה עם רשתות צל ומחצלות, מה שיוצר אווירת שאנטי סטייל סיני.

poli (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הקפה שמגישים כאן מורכב מתערובת אותה קולים במיוחד עבור "פולי", על מנת להבטיח כי הקפה שיוגש יהיה בעל טעם מיוחד וארומה לא סטנדרטית. מלבד הקפה (13-7 שקלים) מוכרים שם גם שייקים טבעיים מפירות טריים (24-17 שקלים) וכריכים (18 שקלים לכריך או 25 שקלים לכריך וקפה).

 

בחודש הקרוב: מתחם וילג' עין הים חדרה, 052-4721507, ראשון-שבת 20:00-8:00, כשר ללא תעודה

 

עגלת הקפה של חניאל

בעגלה של רותם ומורן יעקובי, שחונה מדי יום ליד המחלבה הישנה של מושב חניאל, מציעים קפה איכותי מתערובת ייחודית שמכינים במיוחד עבור בני הזוג יעקבי, כמו גם מיצים טבעיים, כריכים מושקעים מלחם של מאפיית "שחר" שבקיבוץ משמר השרון (14 שקלים), מארזים אישיים של עוגיות (8-6 שקלים), מאפי בוקר (4 שקלים לאחד או 10 שקלים עבור שלושה) ומוזלי מושקע עם גרנולה ביתית (15 שקלים). בנוסף, יש כאן שייקים שווים כמו שייק בננה לוטי או שייק ספירולינה.

עגלת קפה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מדי חודש מוסיפים כאן לתפריט מנות חדשות שלא ישעמם ללקוחות הקבועים, כמו, למשל, קערת האסאי עם הבננות, הקוקוס והגרנולה שממש לא כדאי לכם לוותר עליה (26 שקלים). המיקום הפסטורלי של העגלה, הופכת אותה לעצירת חובה לקניית קפה לדרך, וגם למקום מושלם לארוחת בוקר קלה עם הזאטוטים שיכולים לרוץ כאן כאוות נפשם (מסביב יש מלא דשא וגם מגרש משחקים עצום בגודלו).

 

מושב חניאל, 054-4457788‏, ראשון-חמישי 12:00-7:30, שישי 13:00-8:00, לא כשר

 

קפה בעגלה

בנגרר הקפה שנמצא במושב בארותיים שבעמק חפר (לא רחוק מהירידה ל"ניצני עוז" מכביש 6) מכינים כריכים מושקעים, טוסטים, מאפי בוקר וקפה אורגני. בנוסף, מציעים שם מנות טבעוניות ושייקים, מוזלי ומיצים סחוטים טבעיים.

קפה בעגלה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בדוכן הפסטורלי, שהוקם על ידי רחל פלוס מתוך חזון לייצר מפגש בין אנשים באווירה מיוחדת, אפשר לערוך פגישות עבודה, פיקניקים משפחתיים או לעצור על הדרך להתרעננות עם קפה ועוגיית שוקולד צ'יפס ענקית (מוצר הדגל של המקום) ולהתאבזר במארז עוגיות ביתיות. בחגים, מקיימים ליד העגלה הפנינג משפחתי עם מתנפחים והפעלות לילדים.

 

מתחם הגנים עולש-בארותיים, ראשון-שישי 13:00-6:30

 

רולינג שף

את הנגרר המהמם של "רולינג שף" איציק ביטון בנה בעצמו בתוך מה שהיה פעם קראוון ישן. את הרעיון להפעיל נגרר הוא קיבל במהלך פסטיבל פוד טראקס שהתקיים בקיץ שעבר, לאחר ששימש שם כשף של שגרירות יוון. לאחר מכן הוא גם הקים קבוצת פייסבוק לכל בעלי הפודטראקס בארץ, וכיום הוא נהנה מהגשמת החלום ומפעיל את העגלה באזור חדרה וכפר יונה.

רולינג שף (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

ב"רולינג שף" התפריט מבוסס על טורטיות יצירתיות שעולות 35 שקלים. המבחר כולל טורטייה עם נתחי פרגית, שומן טלה, טחינה ירוקה, סלסת קלמטה וחמוצי הבית שמכינים במקום. יש שם גם רול סלופי ג'ו עם צ'ימיצ'ורי ורול בריאות עם אנטיפסטי, חציל ופלפל, סוכריות שום, פסטו ותרד בייבי.

 

בחודש הקרוב: מול החוף וילג' חדרה, 054-6908426, ראשון-שבת 18:00-10:00, כשר

 

זמן לקפה

קרון קפה הפועל בכניסה למושב אביאל, ומציעים בו מגוון מאפי בוקר כמו קרואסון (12 שקלים), סנדוויץ' סביח (27 שקלים), טוסט (25 שקלים) מיץ סחוט במקום, קפה (14-8 שקלים להפוך) ובימי שבת יש גם ג'חנון ביתי ושייק פרי. מדי פעם מוסיפים לתפריט הצנוע הזה גם ספיישל מרק, ומדי שבוע העגלה החונה חוברת למועדון הנוער של המושב לשעת סיפור ופיצה.

 

בכניסה למושב אביאל, 054-9482727‏, ראשון-שבת 16:00-7:30, לא כשר

 

המזווה מובייל

ברחבה שמול מעדניית הפלאו היחידה בפרדס חנה-כרכור ("המזווה"), פועל נגרר בשם "המזווה מובייל". המקום פתוח רק בימי שישי (ולא בכל יום שישי) ולא מעט מגיעים אליו כדי לקבל את השבת עם הבשר הכשר שמגישים שם.

 (צילום: ishay.k_photography)
(צילום: ishay.k_photography)
 

אז מה יש שם? יש מוזיקה, יש דוכן שמוכר בירות בוטיק ישראליות ("הדיקטטור") ויש מנות נשנושים כמו באן אסאדו (30 שקלים), מיני המבורגרים ובשרים מעושנים במשקל שמוגשים בצלוחיות מתכלות (40-10 שקלים ל-100 גרם). מדי פעם יש שם גם ספיישלים כמו קרואסון ממולא באסאדו מפורק ולימון כבוש, וגם נקניקיות הבית שעשויות מ-100% בשר ונצלות על הפלנצ'ה. כמו כן, אפשר למצוא בעגלה ספריבס טלה וחזה אווז כבוש ומעושן. על מנת להתעדכן באיזה יום שישי פועל הדוכן, יש להיכנס לעמוד הפייסבוק של מעדניית "המזווה".

 

המושב 42 כרכור, 04-6017040 (שלוחה 2) בימי שישי 14:00-8:30, כשר

 

המלבי של כלה

מסביב למלבייה הניידת של כלה מתרחשת תמיד המולה לא קטנה, ולא בכדי: כאן מוכרים את המלבי הכי טוב, גדול ומפנק באזור ב-12 שקלים, ויש אפילו כרטיסייה עבור הלקוחות הקבועים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מלבד המלבי הקטיפתי (יש לו גם גרסה טבעונית), מציעים במקום גם בורקס ענק עם ביצה, שעובר כמה דקות אפייה בתנור, ולימונדה ביתית.

המלבי של כלה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

ליד מושב אלישיב, ביש 4 לכיוון צפון, 052-3482422, שישי 17:00-9:30, שבת 18:00-9:00, לא כשר

 

הסביח של אורן

בכביש 581, לא הרחק מהיישוב מאור (בכניסה למשתלת מג'די) עומדת העגלה של אורן, בה הוא מכין את הסביח הטוב ביותר באזור (אם לא בארץ כולה). אורן אורז את המנה בתוך פיתה שמנמנה וגמישה, ואין בה לא פטרוזיליה ולא תפוח אדמה, רק חציל, חומוס, טחינה, עמבה, מלפפון חמוץ, סלט וביצה (18 שקלים למנה)

70 שנה לאוכל רחוב (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

מדובר במנה מושלמת באמת, שמוגשת על הדרך ותצליח להשביע אתכם לכמה שעות טובות. בנוסף, מגישים כאן מלבי (10 שקלים) ומשקה ליים שהולך מדהים עם הסביח (ולא תמצאו אותו באף חנות או מרכול).

 

כביש 581 (בין עמק חפר לפרדס חנה) צמוד למשתלת מג'די, 054-4276400, ראשון-חמישי 16:00-8:00, לא כשר

  

  

 

Masaeat

Masaeat הוא פוד-טראק אמיתי לפי הספר, שממוקם בתוך חוות "אחים למשק" בכניסה לכפר אוריה. מתמחים כאן בהמבורגר איכותי (30 שקלים להמבורגר או 40 שקלים לארוחת המבורגר) ובצ'יפס הולנדי, המוגשים לצלילי פלייליסט מושקע ומול נופים ירוקים. בנוסף למנת הדגל הזו, שמגיעה בתוך לחמנייה מתקתקה, יש שם גם קערת סושי סלמון סקין בטמפורה וטורטייה במילוי צמחוני.

masaeat (צילום: אבישג חכימי)
(צילום: אבישג חכימי)

מאחורי המיזם הקולינרי הממונע עומדים ארבעת ילדי משפחת חכימי, ובראשם השף אריק חכימי. בעונת הקיץ המשאית מייצרת שיתופי פעולה עם להקות אינדי ומקיימת הופעות לקהל הרחב, ובשאר הזמן היא מאכילה את תושבי האיזור השבויים בקסמה (בימיים חמישי ושישי בלבד).

 

כפר אוריה חוות "אחים למשק", 054-2244463, חמישי 24:00-17:00, שישי 16:00-12:00,  כשר

 

פלאפל על הדרך

דוכן הדרכים הצנוע הזה קיים כבר עשור ואין בו דבר אחד מפונפן, רק את הפלאפל הכי טעים שאפשר לאכול על הדרך. המקום שייך לשני אחים שמכינים כאן את הכול בעצמם, כולל את הטחינה, החומוס ואת מנות הפלאפל שעולות 16 שקלים למנה שלמה ו-9 שקלים לחצי מנה.

 

יש במקום גם מנת חומוס שעולה 20 שקלים וגזוז בטעמים נוסטלגיים (פלאפל וגזוז עם ריפיל חופשי יעלה לכם כאן 22 שקלים), אבל העיקר, כאמור, הוא הפלאפל הנהדר שמתובל בעדינות.

 

בכניסה למבוא מודיעין, ראשון-חמישי 19:00-10:00, כשר למהדרין

 

Steak it Izi

פוד-טראק שמסתובב בארץ ופועל בכל פעם במיקום פסטורלי אחר. הוא שייך לדור סגל והראל שמואל, שהגשימו את באמצעותו את חלום חייהם - לבשל, לטייל ולהתפרנס מזה. מה שמכתיב את בחירת המיקום בו יפעלו היא מידת הפסטורליות שלו והיעדר (עד כמה שאפשר) בטון או כל סממן עירוני אחר. הפוד-טראק שלהם מתמחה בבשר מעושן ומנות צלויות, אך הבסיס על פיו הם פועלים הוא להיות הכי פלאו שאפשר.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בתוך הנגרר עצמו פועל מטבח קצה שבו מרכיבים את המנות, והתפריט משתנה כמעט מדי יום וכולל מנות בסיס כמו שווארמה מעושנת, בריסקט ואסאדו, ויש גם קבבים והמבורגרים. כל המנות מגיעות במשקל שנע בין 220-160 גרם, ומוגשות בסירות קרטון לצד בטטה צלויה, שני סוגי סלטים וצ'ימיצ'ורי (מחירן נע בין 50-35 שקלים). על מנת להתעדכן לגבי מיקום העגלה לשבוע הקרוב, כדאי להתעדכן בעמוד הפייסבוק במוצאי שבת.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

מיקום משתנה, 053-2789103‏, שני-שישי 17:00-11:00, כשר ללא תעודה

  

השמורה 215

בנגרר הזה, שעומד בכניסה לשמורת פורת (215 קילומטרים צפונית לאילת) מכינים את הכריכים הכי מפוארים שאפשר לאכול על הדרך: כריך חביתה שנקרא כאן "שלמות" (24 שקלים) שמגיע בתוך לחמניית בגט אימתנית בגודלה ובו מלבד החביתה יהיו גם כל מיני תוספות לא שגריות כמו בוטנים, למשל.

השמורה 215 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

יש כאן גם כריך עם שניצל (28 שקלים), בורקס (22 שקלים), כריך עם טונה (24 שקלים) או עם שקשוקה (22 שקלים) וגם מלבי ולימונדה שמייצרים במקום, וקפה שחור מדהים שמורכב מתערובת שמכין בני גל, בעל המקום, ועוגיות ביסקוטי אלוהיות שאופה אשתו. ואם אתם ממש ממהרים ואין לכם זמן לעצור ולאכול מול הנוף, אפשר להתקשר מהדרך ולהזמין ובני יכין עבורכם טייק אווי. לקוחות קבועים מקבלים כאן כרטיסייה, שבה הכריך השביעי הוא חינמי.

השמורה 215 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בכניסה לשמורת פורה, 054-7920182‏, ראשון-חמישי 17:00-8:00, לא כשר

 

חומוס דואי

בכביש 3415 (בכניסה לפארק לכיש) עומד נגרר שנראה כמו בקתת עץ ובה כבר תשע שנים דואי החייכן (מאיר כדורי ממושב שקף הסמוך) מכין חומוס נהדר, סביח ושקשוקה מפנקת שמוגשת כארוחה שלמה לצד פיתות, לבנה וזיתים. מסביב לדוכן הזה ישנה חורשה יפהפייה, שתגרום לכם להרגיש בפיקניק.

חומוס דואי (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אל תוותרו כאן על תה עשבים שדואי מכין מעל מדורה ועל קוביות חציל מטוגן, שהכי כדאי לטעום עם הלבנה הביתי של דואי או בתוך פיתה דרוזית. בשבתות יש במקום גם ג'חנון ומבחר מנות חומוס, כולל חומוס גרגירים, חומוס פול וחומוס פטריות (טווח המחירים של המנות נע בין 40-30 שקלים).

 

בכניסה לפארק לכיש, 052-3920319‏, ראשן-חמישי 16:00-8:30, לא כשר

 

אלברטינה

ליד הנגרר של אריאל ורן אלוני ממושב תימורים, תוכלו לנשנש פיצות (10 שקלים למשולש, פיצה רגילה 50 שקלים, משפחתית - 60 שקלים). את הפיצה אפשר להזמין בעובי שאוהבים, ומלבד התוספות הקלאסיות יש גם מגוון תוספות יוצאות דופן כמו ברוקולי מוקפץ, למשל. בנוסף, מציעים כאן תפוח אדמה מוקרם (30 שקלים) ומנות משתנות נוספות.  

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המיקום של "אלברטינה" משתנה מדי יום והוא נודד בין המושבים שבאזור. על מנת לדעת היכן יחנה בשבוע הקרוב - התעדכנו בעמוד הפייסבוק.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מושב תימורים, 052-4981000‏, ראשון-חמישי 20:30-17:30, שישי 15:00-9:00, כשר

 

מלבי צוקים

דוכן המלבי הכי מפורסם בערבה ששייך לרפאל יצירה, ונחשב לתחנת חובה במידה שאתם עוברים באזור ביום שהדוכן פתוח. את המלבי יצירה (מוזיקאי בשעות הפנאי) מייצר כאן בעצמו, ויחד עמו אפשר לקבל גם קפה משובח. מחיר המנה הוא 12 שקלים, ותמורתם מקבלים גם שירות מחוייך ואווירה שכונתית בלב המדבר.

 

בק"מ ה-123 על כביש 90, 052-6060954, ראשון, חמישי, שבת 19:00-12:00

 

הפלאפל של מש

את הפלאפלייה הניידת של מוש מכירים כל תושבי ערבה, בעיקר כי היא מגיעה בכל יום ליישוב אחר באזור ועושה הרבה שמח. על מנת לדעת היכן היא מסתובבת, כל שעליהם לעשות הוא להיכנס לעמוד הפייסבוק המעודכן.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מדי פעם מוש משתף פעולה עם דוכן אלכוהול אחר באזור, ויחד הם עושים הרבה שמח. מלבד כדורי הפלאפל (18 שקלים למנה ו-10 שקלים לחצי מנה), יש במקום גם תוספות מעניינות ורטבים יצירתיים מהתוצרת החקלאית של הערבה, ביניהם רוטב פטרוזיליה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
  

בכל ישובי הערבה, 058-4848445‏, שני-חמישי 21:00-18:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
עגלות אוכל בצד הדרך
צילום: יח"צ
מומלצים