שתף קטע נבחר

פרשת ישראל ביתנו: הסדרי טיעון עם נאשמים בשוחד

שני בכירים בעמותת "איילים" ולוביסט, שהואשמו במתן שוחד לסגנית השר לשעבר פאינה קירשנבאום ומקורבה, חתמו עם הפרקליטות על הסדר טיעון. כתב האישום נגד אחד מהם יבוטל

 

עו
מתן דהן(צילום: מוטי קמחי)

הפרקליטות חתמה על הסדר טיעון מקל עם שלושה נאשמים בשוחד בפרשת השחיתות במפלגת ישראל ביתנו. בהתאם להסדר שיובא מחר (יום ג') לאישור בבית המשפט המחוזי בתל אביב, כתב האישום נגד אחד הנאשמים יבוטל.

 

ההסדר נקשר לתת-פרשת עמותת "איילים", שעוסקת בנותני השוחד בפרשה הכוללת: יו"ר העמותה, מתן דהן, יודה במתן שוחד - ובהתאם לסיכום בין הצדדים הוא צפוי לעונש של חצי שנת מאסר, שירוצו בעבודות שירות. במקביל, יבוטל האישום בשוחד נגד דני גליקסברג, אף הוא ממייסדי העמותה. הלוביסט סטיבן לוי, שהואשם גם הוא בשוחד, יודה בהפרת אמונים בתאגיד. הצדדים לא סיכמו עונש בעניינו.

דני  גליקסברג ישראל ביתנו איילים ()
דני גליקסברג

הפרקליטות ציינה כי פעילותה הציבורית של עמותת "איילים" ושל העומדים בראשה היא חיובית. העמותה שהוקמה ב-2002 עוסקת בפיתוח התיישבות, בעיקר בנגב ובגליל, על ידי הקמת כפרי סטודנטים תוך שילובם בפעילות חברתית בקהילה.

 

לפי כתב האישום המקורי, שלושת הנאשמים הסתבכו במתן שוחד לסגנית שר הפנים לשעבר ומזכ"לית ישראל ביתנו בעבר פאינה קירשנבאום (שמואשמת במשפט בקבלת שוחד) וליד ימינה לשעבר דוד (דאוד) גודובסקי (שכבר הורשע במשפט בהסדר טיעון בלקיחת שוחד).

 

בתחילתה נטען כי עבור העברת תקציבים לעמותת "איילים" מטעם מפלגת ישראל ביתנו, הסכימו ראשי העמותה להעניק לקירשנבאום, לפי דרישתה, חלק מהתקציבים למימון מטרותיה, ומינו או הסכימו למנות מקורבים אליה לתפקידים בעמותה. אחד מהם היה המדליסט האולימפי מיכאל קלגנוב, שנטען כי קיבל משכורת במשך כמה חודשים מבלי שביצע עבודה עבור העמותה.

הנאשמת המרכזית פאינה קירשנבאום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הנאשמת המרכזית פאינה קירשנבאום(צילום: מוטי קמחי)

עו"ד קוסטליץ ()
עו"ד קוסטליץ

ההודעה על הסדר הטיעון מתארת לקיחה בחשבון על תרומת הנאשמים ברמה הציבורית ועל חלקם בפרשה. בנוגע לדהן צוין כי הוא כשל פלילית, אבל תוך כדי עשייה בענייני העמותה, כשראה חשיבות גדולה בקידומה למען המדינה והחברה בישראל.

 

עוד צוין כי מחויבות זו הביאה אותו לכך שחצה את הגבולות של האיסור הפלילי ועל כך הוא מביע חרטה. הצדדים הסכימו בהסדר כי השוחד שדהן העביר לא ניתן מתוך מטרה שהוא או מקורבים לו יתעשרו אישית (כלומר לא לקח כסף לכיסו), אלא מפני שהוא רצה לקדם מטרות חברתיות חשובות. עוד נאמר כי מסלול חייו של דהן רצוף נתינה, עשייה לטובת הכלל והתנדבות.

 

בנוסף סוכם כי דהן גם יוכל לבקש מהשופט לקראת גזר הדין כי אין במעשיו כדי לפסול אותו לשמש כחבר בוועד בעמותה, שאותה הגדיר במהלך עדותו במשפט כפרויקט חייו. המדינה מצדה לא תביע עמדה בנושא.

 

עו"ד ירון קוסטליץ, שמייצג את עמותת "איילים" ואת דהן יחד עם עו"ד אביעד שאולזון, מסר בתגובה: "אני מברך על כך שהפרקליטות הייתה קשובה לטענות שהעלינו במהלך המשפט וכי לאחר שהתרשמה מעדותו של דהן בפני בית המשפט, הגיעה עמנו להסדר מאוזן שמאפשר למתן להמשיך ולתרום מיכולותיו וכישוריו לפיתוח הנגב והגליל. הפרקליטות הסכימה כי ייכתב בגזר הדין שלא יהיה בהרשעה כדי לפסול את מתן מלהמשיך ולשמש כיו"ר העמותה ונעתרה לבקשת מתן לבטל את כתב האישום נגד סגנו גליקסברג ולתקן את כתב האישום משמעותית נגד מתן ולוי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים