שתף קטע נבחר

היועמ"ש נגד בקשת אולמרט למחיקת הקלון: "השתלחויותיו ראויות לגינוי"

מבלי להזכיר בשמו את ראש הממשלה לשעבר, התייחס היועץ המשפטי לממשלה לבקשת אולמרט למחיקת הרישום הפלילי: "ביצוע העבירות יכול לטיל פגם מוסרי ויכול לכלול מניעה מלכהן בתפקידים ציבוריים"

היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט תקף הערב (יום ג') את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט על דברים שאמר נגד גורמי אכיפת החוק עם צאת ספרו: "אני מצר על הדברים שפורסמו על מי שהורשע בעבירות שחיתות שכללו השתלחויות קשות בבכירי אכיפת החוק הקודמים, הדברים ראויים לכל גינוי". עוד אמר, מבלי להזכיר את אולמרט בשמו, כי "ביצוע העבירות יכול לטיל פגם מוסרי ויכול לכלול מניעה מלכהן בתפקידים ציבוריים" - רמז לבקשת אולמרט למחיקת הרישום הפלילי.

 

מנדלבליט: "נוכח הפגיעה הציבורית הנובעת מביצוע עבירות חמורות, קבע המחוקק - והבהיר גם בית המשפט העליון - כי ביצוע העבירות יכול להטיל פגם מוסרי אשר גורר במקרים המתאימים, בנוסף לענישה המקובלת בגין הרשעה בביצוע העבירה, גם מניעה מלכהן בתפקידים ציבוריים. בהקשר זה, כפי שהורנו בית המשפט העליון בעניינו של יוסף גנוסר ז"ל, אשר במסגרתו עמדה לדיון שאלת כשירותו המוסרית לכהן בתפקיד ציבורי בין היתר בשל חלקו בפרשת קו 300, כי מניעה מוסרית מלכהן בתפקיד ציבורי יכולה לקום אפילו כאשר נשיא המדינה החליט להעניק חנינה".

אביחי מנדלבליט אהוד אולמרט (צילום: EPA)
אביחי מנדלבליט ואהוד אולמרט(צילום: EPA)

מנדלבליט שדיבר בבית הפרקליט בתל אביב בהשקת הספר "עבירות השוחד" של ד"ר מאור אבן חן, בהוצאת החברה הכלכלית בלשכת עורכי הדין, אמר כי "בניגוד למה שהציבור רואה - עבירת שוחד כדבר אחד - דרכי עבירות השוחד הן רבות. לא בכדי עבירת השוחד היא העבירה החמורה ביותר בקופת העבירות שעניינן שחיתות. החובה להיאבק בעבירת השוחד עתיקה. עלינו כחברה להליחם בתופעה הזו לחשוף את העבירות. השלכותיהן של העבירות הללו מכרסמות באמון הציבור בתחושת השוויון של אזרחי המדינה בנכסים הציבוריים ופגעות במנדט של השירות הציבורי".

 

בפברואר האחרון העניק מנדלבליט גיבוי מוחלט למשטרה על חקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו בעקבות פרסום המלצותיה להעמידו לדין על שוחד בפרשות 1000 ו-2000. הוא הדף טענות על מתיחויות או עימותים בין גורמי אכיפת החוק והוסיף: "אני דוחה בכל תוקף טענות שנשמעו כאילו מי מהגורמים המעורבים בתיקים פעל מתוך שיקולים שאינם מקצועיים, או מתוך מטרה שאיננה חקר האמת ושמירה על שלטון החוק".

 

בכנס שקיים אז המועדון העסקי-אקדמי של אגודת ידידי אוניברסיטת תל אביב בשיתוף המגזין "ליברל" הבהיר מנדלבליט כי לא יהיו עיכובים בתהליך. לגבי שאלת הנבצרות במקרה שבו יוחלט להגיש כתב אישום, השיב: "זו שאלה לא פשוטה".

 

מנלדבליט אמר אז עוד: "אני מבקש לנצל את ההזדמנות הזו כדי להבהיר פעם נוספת – התביעה הכללית ומשטרת ישראל עובדים בשיתוף פעולה הדוק ומצוין בתחום אכיפת החוק. המטרה שלנו היא משותפת – הבטחת שלטון החוק במדינת ישראל. הדרך שלנו היא משותפת - הפיכת כל אבן לשם גילוי האמת והוצאתה לאור. האתוס המקצועי שלנו הוא משותף – הליכה לאור העובדות המתגלות ולדין החל עליהם ומחויבות לאינטרס הציבורי, ולהם בלבד. אין איש מעל החוק, ואין אדם חסין מפיו.

 

"אנו עושים זאת תוך התעלמות מכל רעשי הרקע, מצד כזה או מצד אחר. זה לא אומר שלא היו בקרבנו דעות שונות וגישות שונות, במהלך העבודה הארוכה והמשותפת על תיקי החקירה. למעשה, דעות שונות היו – ותמיד יהיו – גם בין גורמים שונים בתוך פרקליטות המדינה והייעוץ המשפטי לממשלה, וגם בין התביעה הכללית למשטרת ישראל. אלא שזה הסדר הנכון של הדברים. כך מתנהלות חקירות וכך מתקבלות החלטות נכונות בקשר לניהולן של החקירות. כך בתיק זה, כמו גם בתיקי חקירה אחרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מנדלבליט ואולמרט
צילום: EPA
מומלצים