שתף קטע נבחר

קוד ושעון עצר: היכונו לחידת ה-70 של המוסד

שורה הנראית כקוד מורס מסתורי ולצדה שעון הסופר לאחור עד יום העצמאות היא ככל הנראה הכנה לאתגר עצמו

 

קוד מורס לגיוס לארגון המוסד ()
שעון עצר והקוד המסתורי

במלחמת המודיעין של העשור הנוכחי תופס ממד הסייבר מקום מרכזי בפעילותם של ארגוני הביון בעולם. לשם כך החליטו במוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים, שאמון על יכולת זו, להעלות הילוך ולהגדיל את מספרם של מומחי הסייבר בארגון. במסגרת המאמץ המוגבר לאתר עוד מומחי סייבר הוחלט במוסד לפרסם מעת לעת מודעות דרושים בצורת כתב סתרים, שרק מי שיודע להבין אותו ולהשיב עליו נכונה יוכל להמשיך בתהליך המיון. הפעם הם פרסמו כאן קוד מסתורי עם שעון עצר.

 

כל מי שנכנס לאתר האינטרנט של המוסד בימים האחרונים לא יכול היה לפספס את שעון העצר שהוצב בו. שעון העצר יסתיים ביום רביעי הבא - ממש בערב יום העצמאות ה-70, בשעה 20:00. מתחתיו בשורה זעירה מופיעה שורה עם סימנים לא ברורים שנראים כמו קוד מורס. אבל ככל הנראה מדובר בקוד המהווה למעשה הכנה לאתגר האמיתי, שיפורסם ביום העצמאות עצמו. גולש דיווח במייל האדום כי בהרצת אותו קוד מתקבלת באנגלית השורה - Save The Date. 

החידה בשנה שעברה ()
החידה בשנה שעברה

והצעת הפתרון (אחד מ-41 עמודים) (באדיבות ניב רז) (באדיבות ניב רז)
והצעת הפתרון (אחד מ-41 עמודים)(באדיבות ניב רז)

בשנתיים הקודמות פרסם המוסד כתבי חידה לטובת גיוס מומחים למערך הסייבר ולמערך הטכנולוגי. בשנים הקודמות כתב החידה עורר עניין רב ובזכותו קיבל המוסד מאות פניות ממועמדים. במוסד מדגישים כי יש חשיבות לשמר עליונות בתחום הסייבר על פני אויבי ויריבי ישראל ולכן חייבים לגייס את הטובים ביותר בתחומם.

 

בשנה שעברה פרסם ניב רז, עובד בתחום הסיסטם במגזר הפיננסים, מצגת בת 41 עמודים ובה לדבריו פתרון כתב החידה של המוסד. הוא היה הראשון שפרסם את הפתרון המלא - לטענתו כמובן. לדבריו, לקח לו יותר מ-15 שעות לפתור את החידה: "בשביל לגשת לחידה כזו צריך לא רק ידע טכני, צריך פשוט לחשוב מחוץ לקופסה. יש דבר שנקרא רעש סביבתי וזה מה שהיה בחידה". 

 

לשיטה הזאת יש עבר היסטורי: במלחמת העולם השנייה פרסם גם הביון הבריטי מודעות כדי לאתר פותרי תשבצים מחוננים כדי שינסו לפצח את האניגמה – מערכת ההצפנה המתוחכמת של הנאצים. היוזמה קצרה הצלחה עצומה: אחד המשתתפים, המתמטיקאי אלן טיורינג, הצליח לפצח את האניגמה – וההישג העצום סייע לניצחון על היטלר. גם ה-GCHQ, המקבילה הבריטית של 8200, מפרסמת כתבי חידה כאלה לקראת חג המולד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים