שתף קטע נבחר

הפתעה בבית הספר: ארוחת בוקר של ימי הצנע

הורי תלמידים בבית ספר בתל אביב הפתיעו את ילדיהם, הכינו דגמים של יישובי חומה ומגדל ומאהל בדואי, וגם התחפשו לאנשי ההגנה - על רקע חגיגות ה-70 למדינה. המטרה: להמחיש כמה מהתחנות המרכזיות מסיפור הקמתה ומימיה הראשונים

 

 

יישוב חומה ומגדל, המערה החשמלית של חסמב"ה, מאהל בדואי וגם ארוחת בוקר מתקופת הצנע – כל אלו קיבלו את פניהם של תלמידי כיתה ד' בבית הספר דרויאנוב של הזרם המשלב "משותף תל אביב" בדרום תל אביב הבוקר (ו'). צפו בסרטון מבית הספר.

 

למוסד החינוכי הגיעו התלמידים לאחר שהוריהם הכינו את המיצגים עד שעות הבוקר המאוחרות. על רקע חגיגות ה-70 למדינה ובמטרה להמחיש כמה מהתחנות המרכזיות מסיפור הקמתה ומימיה הראשונים, ההורים גם הגיעו לבית הספר והתחפשו לאנשי ההגנה.

 

במקום לספר לתלמידים על תקופת הקמת המדינה, בחרו ההורים להביא את התקופה לבית הספר. כמה דקות לאחר מכן, בנו הילדים דגם של יישוב חומה ומגדל כשהם חבושים בכובע גרב, עטויי שפם ואוחזים בכלי נשק עשויים קרטון. "הרגשתי במשהו חשוד אתמול בערב", סיפרה נעמי עצמון, תלמידת כיתה ד' בבית הספר. "כשאבא שלי יצא עם קרשים מהבית ואמר שהוא הולך לפגישה, הבנתי שמשהו קורה".

 

"אמא בבוקר אמרה לי שהיא הולכת לפגישה ובסוף היא באה לפה", סיפרה נעמי סלטנת כנען, בת כיתתה של עצמון. "התרגשתי מאוד להגיע לבית הספר ולראות את זה", אמר גם אלון סידר, תלמיד נוסף. "עוד מעט השחר עולה, ועכשיו עלינו לבנות את היישוב שלנו", אמרה אחת האימהות, והילדים רצו והחלו בבנייה.

 

הורים בונים את יישוב 'חומה ומגדל' בבית ספר דרויאנוב בתל אביב ()
הורים בונים חומה ומגדל בבית ספר דרויאנוב בתל אביב
 

הורים בונים את יישוב 'חומה ומגדל' בבית ספר דרויאנוב בתל אביב ()

הורים בונים את יישוב 'חומה ומגדל' בבית ספר דרויאנוב בתל אביב ()

הורים בונים את יישוב 'חומה ומגדל' בבית ספר דרויאנוב בתל אביב ()

הורים בונים את יישוב 'חומה ומגדל' בבית ספר דרויאנוב בתל אביב ()

ברחבת הכניסה של בית הספר שכן מאהל בדואי ובו מיצגי נייר של כבשים. בין המאהל לקומות העליונות מחבר צינור כסף המדמה את המוביל הארצי. טיפוס במעלה המדרגות מוביל בסופו של דבר לדגם של המערה החשמלית של חסמב"ה. קצה המערה מוביל לאחת הכיתות שבה שוכן דגם של חדר אוכל בקיבוץ ושל בית העצמאות, שבו הוכרזה מדינת ישראל.

 

עם הגעתם ל"חדר האוכל", קיבלו הילדים תלושי אוכל לארוחת הבוקר שכמו אז, הייתה דלה במיוחד: לחם, ריבה וגבינה. "הרעיון היה לתת לילדים את החוויה של אז", מספרת יעל כנען, שיזמה והובילה את הבנייה של המיצגים הללו. "יש לנו ילדים ואנחנו אוהבים לחלום בגדול ולהפוך את החינוך לחוויה", כתבו ההורים במכתב שמסביר את היוזמה לפני כמה ימים.

 

חצר בית הספר עברה מטמורפוזה בעזרת ההורים, שעבדו על המיזם כבר כמה שבועות, והדבר כאמור נשמר בסוד מהילדים. "אני יודע שההורים עשו את זה כל הלילה וזה מאוד משמח כי הם השקיעו בזה", אומר סידר. "אנחנו הולכים להיות כמו שהיינו פעם, לפני שהייתה לנו דמוקרטיה".

חגיגות ברוח יום העצמאות בבית ספר במבשרת ציון ()
חגיגות ברוח יום העצמאות בבית ספר במבשרת ציון
 

באשר לקרטונים דמויי כלי הנשק שניתנו לילדים, כנען סיפרה כי היה דיון סביב השאלה אם נכון לחלק אותם, אולם לבסוף הוחלט שכן. "אנחנו אנשים שוחרי שלום", אומרת כנען. "אבל אי אפשר לספר את הסיפור של 'חומה ומגדל' בלי זה. בתקופה ההיא היו חייבים לשאת נשק, אבל היום זה כבר לא המצב". "נתנו לנו נשק כדי שנרגיש כמו בהגנה", אומרת עצמון.

 

יוזמות נוספות של שחזור נקודות זמן היסטוריות בתולדות המדינה צפויות להתקיים במערכת החינוך בתקופה הקרובה על רקע חגיגות ה-70 למדינה. כך למשל בבית הספר היסודי השלום שבמבשרת ציון החליטו לשחזר תמונות אייקוניות של ציוני דרך משמעותיים בתולדות המדינה. בין היתר, שוחזרה תמונת חתימת הסכם השלום עם מצרים, הזכייה הראשונה באירוויזיון, הכרזת המדינה, מעגלי הריקודים לאחר הכרזת המדינה, שחרור הכותל ואירועים נוספים. בתחילת חודש מאי צפויים 2000 תלמידים לשחזר בגן סאקר שבירושלים את חגיגות ריקודי ההורה של קום המדינה וממשרד החינוך נמסר על אירועים נוספים בסגנון דומה אשר אמורים להתקיים על רקע החגיגות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים