שתף קטע נבחר

מסעדה לשגב ושלוש קצביות: 25 מקומות חדשים ברחבי הארץ

מסעדה עם חצר בהוד השרון שמוכרת רק תוצרת ישראלית, סנדוויצ'יה משודרגת בתל אביב, מסעדה חדשה לשגב משה בקריית ביאליק, וגם - שלוש קצביות חדשות שנפתחו בטיימינג מושלם ליום העצמאות: 25 מקומות חדשים בארץ

קנדינוף

בר-מסעדה חדש שנפתח במתחם "בית קנדינוף" ביפו, המציע מטבח יפואי-ים-תיכוני באווירה קלילה ולא מחייבת. את המקום הקימו האמנית האיטלקייה, אריאנה פורנצ'אי, המסעדן ואיש חיי הלילה, אמיר ארליך, האמן, היוצר ואיש חיי הלילה, ליאור סדן, ונדב רפפורט - אושייה קולינרית ואיש חיי לילה. על התפריט של "קנדינוף" חתום השף יוגב ירוס, שמשמש גם כיועץ הקולינרי של המקום ויצר כאן מנות יצירתיות שמתאימות לרוח החלל בו שוכנת המסעדה.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
בסגנון יפואי-ים תיכוני(צילום: אנטולי מיכאלו)

התפריט מחולק לקטגוריות כמו "שולחן יפואי", "מתחילים", "ממשיכים ומתוק", והוא כולל מנות כמו מסבחה לימה (28 שקלים), מטיאס ואיקרה (34 שקלים), טרטר עג'מי (46 שקלים), קלמרי סקורדלייה (54 שקלים), ברוסקטה באבאגנוש (38 שקלים), בורגר הסמטה (58 שקלים), טורטליני חצילים שרופים (62 שקלים) ועוד. בגזרת המתוקים תמצאו כאן מלבי קוקוס (28 שקלים) וקינוח "לילות ביירות" (38 שקלים).

השף יוגב ירוס. אחראי על הגזרה הקולינרית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף יוגב ירוס. אחראי על הגזרה הקולינרית(צילום: ירון ברנר)
 

מלבד המסעדה, המתחם כולל גם כמה חללי סטודיו שונים, חללי תצוגה שמארחים אמנות מתחלפת, מרכז שיעורים והרצאות. המסעדה עצמה כוללת אזור ישיבה רחב עם שולחנות נמוכים מעץ, בר ארוך בכניסה ושולחנות נוספים הפזורים לאורכה של הסמטה הציורית.

 

הצורפים 14 יפו, 03-6502938, שני-חמישי 17:00-אחרון הלקוחות; שישי ושבת 10:00-אחרון הלקוחות

 

Barvazi

הסנדוויצ'יה העירונית הזו שממוקמת בלב תל אביב, היא המיזם השני של השף רז רהב ושל קבוצת הבעלים של מסעדת OCD בשכונת נגה ביפו. במטבח הפתוח עמל צוות מרשים בגודלו ובהרכבו, במיוחד נוכח העובדה שמדובר במקום ש-90% מהתפריט שלו מורכב מסנדוויצ'ים.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

ההיצע של המקום מחולק לתפריט בוקר (45-28 שקלים לכריך) ולתפריט צהריים (50-41 שקלים לכריך). הכריכים עשויים מסוגי לחם שונים שמייצרת חברת "לחם ושות'", וישנם גם כמה שמגיעים בתוך קרואסון. אל תנסו להתחכם כאן ולבקש להוריד או להוסיף רכיב כזה או אחר, שכן כל הכריכים מגיעים מוכנים ומהודקים היטב.

 

מה בתפריט? כריכים במילוי בייקון בעבודת יד וחלמונים מעושנים; בריסקט מחזה בקר תוצרת בית עם קולורבי בעישון פחמי עץ תפוח וגזר לבן בעישון פחמי עץ דובדבן ועוד. בתפריט הבוקר תמצאו, בין השאר, כריך קרואסון במילוי סלט ביצים עם עלי מיזונה, בייקון וליים כבוש; מיני באגט עם קרם פרש וחלמון מעושן; חלה במילוי תבשיל מפורק של קצוות חזה בקר שרופים, קרם תפוחי אדמה וביצה ב-64 מעלות ועירית; וסנדוויץ' מאק אנד צ'יז עם פלפל חלפיניו מטוגן.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: חיים יוסף)
(צילום: חיים יוסף)

בתפריט הצהריים יש פוקצ'ה פיצוחים במילוי קולורבי אפוי ומעושן, שומשום קלוי, סלט אצות ומלפפונים ואיולי סויה ולימון; לחם מחמצת לבן עם קורנביף מעושן, חסה כבושה וטרייה, איולי שום חמוץ/מתוק וקטשופ מעגבניות מעושנות; וגם בייבי ריבס ללא עצם בפוקצ'ה עם ברביקיו של אננס, פלפלי האבנרו ובצלים. מלבד הכריכים יש במקום גם מנות כמו תפוח אדמה מעושן עם אבקת יוגורט, סלט כרוב ותירס מעושן ובאטר מוצ'י' - עוגת אורז שמוצאה באיי הוואיי שאפשר להוסיף לה גם בייקון.

 

טשרניחובסקי 17 תל אביב, אין טלפון, ראשון-שבת 17:00-7:30, לא כשר

 

La Whiskeria

חנות וויסקי שלא פוגשים כל יום נפתחה בכניסה לנמל תל אביב. בחנות מעל 300 סוגים של וויסקי, כשהשאיפה של בעלי המקום היא להגיע ל-400 סוגים. מלבד המותגים המוכרים תמצאו במקום גם מותגים נדירים בייבוא אישי, שלא תמצאו באף מקום אחר. לונה פארק לחובבי וויסקי.

מדף בחנות ויסקי
"וויסקריה" בכניסה לנמל תל אביב(צילום: תיקי גולן)
 

יורדי הסירה 1 נמל תל אביב, 03-5442789

 

Kirkas

ביסטרו חדש שנפתח בלב שכונת פלורנטין שנע על הרצף של פיוז'ן ו"פרי סטייל". התפריט במקום משתנה על בסיס יומי, ומציע מנות יצירתיות וצבעוניות שכוללות בשר, דגים, פירות ים וגם מנות טבעוניות.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: ג'וני ביהם)
יצירתיות ירושלמית בלב שכונת פלורנטין(צילום: ג'וני ביהם)
 

בין המנות הקבועות שתוכלו למצוא בתפריט: סביצ'ה Wonderland צבעונית במיוחד שכוללת דג דניס עם ירקות מוחמצים; צזיקי כוסברה עם לימון קונפי וירקות טריים קצוצים (52 שקלים); וסלט שקדי עגל עם המון עלים ירוקים, פטל וצ'יפס סלק קריספי (58 שקלים). בין המנות שמתחלפות בהתאם להיצע של השוק תמצאו, למשל, קוקי סאן ז'אק על פירה של גזר סגול. בשעות הצהריים מציעים כאן עסקית, הכוללת מנה ראשונה במחיר המנה העיקרית וכוס יין או כוס בירה ב-20 שקלים.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: ג'וני ביהם)
(צילום: ג'וני ביהם)

מי שעומדים מאחורי המקום הזה הם שני חברים ירושלמים יוצאי מסעדת "צ'אקרה" - דניאל לוי ואיתן גסווירד (שאף היה אחד הבעלים של המסעדה בעבר), שמנסים להביא לשכונה את הוויב הירושלמי שחסר להם בתל אביב - "מלצרים לא אפתיים שמכירים את הלקוחות לפי השמות, אווירה קלילה אך לא היפסטרית ומקום שפשוט כיף לשבת בו". אנחנו בעד. 

 

שדרות וושינגטון 25 תל אביב, 03-7528555, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

Fatdog tlv

"פאט דוג" היא מזללת נקניקיות אנרגטית שרואים שיש מאחוריה המון מחשבה על הפרטים הקטנים. מציעים כאן נקניקיות ענקיות וטעימות מכמה סוגים: עוף (26 שקלים), בקר (27 שקלים), נקניקייה מבשר לבן (29 שקלים) ואפילו נקניקייה טבעונית (27 שקלים). בעתיד הקרוב תצטרף לרשימה גם נקניקיית אווז, אותה מפתחים ממש בימים אלה.

 

מבחר התוספות שתוכלו להערים על הנקניקייה, ששוקלת 180 גרם (כפול ממשקלה של נקניקייה סטנדרטית) כולל תבשיל צ'ילי שעועית (3 שקלים) גבינת צ'דר (5 שקלים), גאודה (5 שקלים), אננס צ'ילי (4 שקלים) ובייקון (7 שקלים). אגב, את המקור שמייצר עבור המקום את הנקניקיות הבעלים של הבמקום מסרב לחשוף, אבל האמינו לנו - הוא עושה הכל על מנת שבכל מנה שהוא מגיש, הנקניקייה תהיה הדומיננטית ולא התוספות או הלחמנייה עצמה.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: לין לוי)
כמו בברלין, אבל עם טאץ' ישראלי(צילום: לין לוי)
 

תהליך ההכנה של כל מנה כאן כולל בחירת רטבים ותוספות כמו בצל וכרוב כבוש (שמגיע מחומם כדי לא לקרר את הנקניקייה שעליה הוא מונח), וגבינה מגורדת מעל שזוכה להקרמה עם ברנר בטוסטר פתוח. וכדי להעניק לנקניקייה מעט טאץ' ישראלי (בכל זאת, היא כל כולה צועקת ברלין), משתמשים כאן בחרדל תוצרת הארץ בלבד ומגישים בירת בוטיק ישראלית בבקבוקים (12 שקלים).

 

החלוצים 1 תל אביב, 077-2145250‏, ראשון-שישי 24:00-12:00, שבת 24:00-17:00, לא כשר

 

Karibu

מסעדת שף חדשה נפתחה באילת בניצוחם של השפים דוד אלמקייס ויוסף שטרית ("דוד ויוסף").

השפים דוד אלמקייס ויוסף שטרית. מגיעים לאילת (צילום: דודו אזולאי)
השפים דוד אלמקייס ויוסף שטרית. מגיעים לאילת(צילום: דודו אזולאי)

המסעדה שוכנת צמוד למלון "מלכת שבא" בעיר, ומתמחה במטבח ים-תיכוני עם מנות כמו פילה בקר על קרם תפוחי אדמה לצד תפוח אדמה מדורה עם מח עצם ורוטב דמי גלאס (138 שקלים); סשימי טונה עם עגבניות קצוצות, בצלים שרופים ופסטו רוקט וצנוברים (58 שקלים); טרטר דג ים עם סלרי, בצלי שאלוט, צנוניות ומוס אבוקדו (56 שקלים); וגם מנות כמו שקדי עגל בפיתה (79 שקלים) וסלמון מאודה (110 שקלים).

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אנטיב 8 (החוף הצפוני) אילת, 08-6306780, ראשון-חמישי 24:00-19:00, מוצ"ש-24:00, כשר

 

עמי השמן

"עמי השמן" היא שווארמה חדשה שנפתחה השבוע בבן יהודה (פינת בוגרשוב) עם תפריט הכולל שווארמה הודו נקבה עם שומן כבש (32 שקלים בפיתה, 45 שקלים בצלחת, תפריט הרצה) ו"בופה" תוספות שכולל לא פחות מ-12 סוגים שונים של סלטים.

שווארמה
עמי (השמן) ברגיל(צילום: תיקי גולן)
 

לצד הסלטים הרגילים, תמצאו אצל עמי גם סלט טורקי, בצל עם סומק וכרוב סיני. בנוסף, במקום מכינים גם חומוס שישתלב נפלא, כך הם מבטיחים, יחד עם מנת השווארמה. המקום שייך לעמי ברגיל, מסעדן עבר, שחזר לארץ לאחר שהות ממושכת בחו"ל ומוכן שוב להסתער על הגזרה.

 

בן יהודה 48 תל אביב, טלפון אין, ראשון-חמישי 24:00-10:00, שישי 24:00-10:00, כשר

 

Alimi patisserie

אילת התחדשה בפטיסרי חדש מבית היוצר של קפה-קונדיטוריה האילתי "שוקולה" - אלימי אברהם - בוגר בית הספר לקונדיטוריה בצרפת ומי שעבד כשף-קונדיטור בלא מעט מלונות בעיר הדרומית ושימש כמורה לקונדיטוריה בבתי ספר מהמובילים בארץ. 

 

בקונדיטוריה שלו, המשתרעת על פני 140 מטרים, מציע אברהם חמישה סוגים של לחמי מחמצת (25-20 שקלים לכיכר של כ-700 גרם), מוצרי פטיסרי כמו טארטלטים, מילפיי, אקלר (20 שקלים למנה בגודל אישי) וקרואסונים, שצברו קהל אוהדים רחב עוד בימי "שוקולה" (15 שקלים לקרואסון שקדים).

 

בנוסף, אפשר לקבל כאן ארוחות בוקר (40 שקלים ליחיד ו-80 שקלים לזוג), סנדוויצ'ים, פוקצ'ות המגיעותלצד סלטון אישי (18 שקלים) ומגוון סוגים של מאפים מלוחים, ביניהם בורקס פינוקים עם תרד וגבינה.

 

האורגים 5 אילת, 072-3945548‏, ראשון-חמישי 20:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר למהדרין

  

גולדה

בית קפה חדש בבירת הנגב שממוקם תחת כיפת השמים וכולל שולחן עץ עם ספסלים וזולות ישיבה שיוצרים במקום אווירה קלילה ולא מחייבת, ובשעות הערב הוא הופך לבר סטודנטים שכונתי. המקום שייך ליעקב כהן, דור שלישי למשפחת אופים ידועה בבאר שבע, שחולש גם על הבר הסמוך - "בר גיורא".

אוכל של בית קפה במחירים משתלמים (צילום: עידן זמר)
אוכל של בית קפה במחירים משתלמים(צילום: עידן זמר)

בבית הקפה החדש יש 60 מקומות ישיבה, וכעת הוא נפתח בשעות הצהריים בלבד. בחודש הבא, כך מסרו לנו כאן, המקום יתחיל לפעול החל מהשעה תשע בבוקר. הדגש כאן הוא על תמחור נמוך של המנות הקלאסיות שמגישים בבתי קפה: פסטות, מוקרמים, שקשוקות, סלטים, כריכים ובבר יש שתי בירות מהחבית ושש בירות בבקבוק. בנוסף, מציעים כאן עסקיות שמחירן 39 שקלים (מנה עיקרית+שתיה) עד השעה 18:00בערב.

 

בר גיורא 29 באר שבע, 052-6469647‏, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-9:00, מוצ"ש-24:00, כשר ללא תעודה

 

עץ הלימון

מסעדה חדשה שנפתחה לאחרונה בהוד השרון, לצד גינה ירוקה עם עץ לימון במרכזה, ומציעה מטבח חלבי עם חומרי גלם מקומיים בלבד. המקום שייך לשי בן עמרם, שגדל במשפחה חקלאית ולאחר 16 שנות ניסיון במסעדנות מגשים סוף סוף את הסיפור הנוסטלגי של ילדותו בין המטעים המשפחתיים. שותפו לעסק הוא זיו זהבי, ויחד הם רקחו תפריט שמתבסס, כאמור, על תוצרת ישראלית בלבד וכולל ארוחת בוקר איטלקית (71 שקלים ליחיד, ו-124 שקלים לזוג), ישראלית (65 שקלים ליחיד או 115 לזוג) או טורקית עם מאפה פילו ממולא בגבינה ותרד לצד מטבלים וסלט (58 שקלים).

 

בשעות הצהריים תוכלו להזמין כאן כריכים חלביים (28-25 שקלים), מנות ראשונות כמו "הריש - תבשיל בורגול מהמטבח התימני (38 שקלים) ועוד. בגזרת העיקריות מציעים במסעדה פיצות, פסטות (68-50 שקלים) ודגים (125-90 שקלים).

 

החשמונאים 2 הוד השרון, 09-7464422‏, ראשון-חמישי 22:30-9:00, שישי 14:00-8:00, מוצ"ש-22:30, כשר למהדרין

 

השוק הגלילי

שוק איכרים חדש נולד, והפעם דווקא לא בתל אביב אלא בצפון הרחוק. השוק יפעל בימי שישי בלבד, ויציע תוצרת חקלאית מקומית במכירה ישירה מהחקלאי לצרכן. מי שיזם את השוק הם מור וצור אביטל ממושב שדה אליעזר שבגליל העליון, מתוך הבנת הצורך בשוק מקומי שייתן במה לתוצרת החקלאית המקומית, על מנת לאפשר לתושבי האזור ליהנות ממנה ללא פערי תיווך.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
מהיצרן לצרכן. השוק הגלילי(צילום: יח"צ)

השוק ממוקם במרפסת המקורה שבין מלון "אחוזת הירדן" לבין חנויות המתחם בצומת יסוד המעלה, סמוך לשני אתרי תיירות מהמובילים בצפון - שמורת החולה ואגמון החולה, ויש בו שפע של חניה. בין היתר, אפשר יהיה לרכוש בשו ירקות ופירות, פירות יבשים, יינות, דבש, ריבות, ארטיקים טבעיים, גלידות טבעיות וטבעוניות, שמן זית, גבינות, עוגות ועוגיות, לחמים מיוחדים, פרחים וגם את הסבונים הטבעיים של המותג "קסם צמחים".

 

צומת יסוד המעלה, 050-5935931, שישי 14:00-9:00

 

טמפופו סושי בר

לפני 18 שנה הזוג היפני-ישראל, סאקאה ואסנת איתו, פתחו על הטיילת של בת ים מסעדה יפנית בשם "טמפופו סושי בר". כיום, לאחר שחברו למסעדן דרור רוגובסקי הם פותחים סניף נוסף של המסעדה ב"מליבו סנטר" שבנס ציונה.

 (צילום: דרור רוגובסקי)
(צילום: דרור רוגובסקי)
 

תפריט המסעדה החדשה כולל מגוון רחב של מאכלים יפנים אותנטיים ומגוון גדול ויצירתי במיוחד של סושי. למנה ראשונה תוכלו להזמין כאן לחמניות באן (41 שקלים) ומרקים כמו מיסו (16 שקלים), אודון (30 שקלים) וראמן (36 שקלים). בגזרת העיקריות מציעים כאן מנות מנודלס ומנות אורז, ובתפריט הסושי, מלבד המנות המסורתיות, יש גם עשרות ספיישלים יצירתיים כמו פופ-קורן רול עם ספייסי סלמון; סלמון סקין בציפוי אפונת וואסבי, פצפוצי אורז וקרם צ'יז (38 שקלים) ועוד.

 

חיים בר לב 2 נס ציונה, 08-6424800, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

מריסיליה

מסעדה חדשה שנפתחה במתחם "מול תבור" בכפר תבור שבצפון, ובה פועלת גם חנות דגים. מי שעומד מאחורי המסעדה הזו הוא עאטף דיאב, שעבד בעבר בלא מעט מסעדות דגים ופירות ים, ביניהן גם ב"מול ים".

 

הארוחה במסעדה נפתחת עם סלטי הבית, ולמנה העיקרית תוכלו לבחור בין שלל מנות מהים כמו קבב דגים, דניס, לברק, פילה מוסר ים, לובסטר, מיקס פירות ים ועוד. טווח המחירים של המנות העיקריות נע כאן בין 230-70 שקלים. אגב, הודות לחנות הדגים שממוקמת בתוך המסעדה, הסועדים מוזמנים לבחור לעצמם את השלל הימי הישר מהוויטרינה הסמוכה. 

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
דגים טריים הישר מהוויטרינה(צילום: יח"צ)

מי שלא אוכל דגים יוכל למצוא מנות כמו סטייק פרגית או סטייק אנטרקוט.

 

כפר תבור, 04-7747178, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

Matteo

ברחוב בוגרשוב נפתח בית קפה חדש השייך למשפחת רוזנטל, שבבעלותה - כבר מעל 30 שנה - קפה "לונדון" בטיילת תל אביב (עם סניף נוסף בנתניה) ומסעדת "שוקולולו" בפלורנטין.  ל"מטאו" זהות איטלקית, 90 מקומות ישיבה ומחירים נגישים, שהם, למעשה עצם העניין במקום: ארוחות בוקר עולות כאן 29 שקלים, ועל ארוחות בוקר משודרגות שכוללות ביצי בנדיקט תשלמו בין 39-35 שקלים. בשעות הצהריים, בהזמנת מנה עיקרית, תוכלו לקבל שתייה קלה בשקל אחד, שליש גולדסטאר ב-3 שקלים או כוס יין הבית ב-5 שקלים.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: ירון ברנר)
מחירים נגישים(צילום: ירון ברנר)

בין המנות בתפריט: תבשיל אסאדו המוגש בלחמניית המבורגר (34 שקלים) או מעל פולנטה (44 שקלים); מנות דגים כמו "דואט ים פרובינסיאל" (48 שקלים) שכולל דג ופירות ים; מבחר גדול של מנות פירות ים (48 שקלים); ניוקי ממולא גבינות (20 שקלים); שלישיית מח עצם עם קונפי שום וטוסטונים (24 שקלים); פאי רועים (34 שקלים); קרוסטיני שרימפס (24 שקלים) ורשימה ארוכה של מנות פסטה מכל הסוגים, הצבעים והצורות, שמוגשות בתוך גליל ענק של גבינת פרמזן (40-29 שקלים).

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בנוסף, ויש כאן תפריט קינוחים מושחתים המבוססים ברובם על גלידה וגם מבחר ארוחות ילדים (32-22 שקלים) הכולל, בין היתר, מנת קציצות של סבתא ומקרוני & צ'יז.

 

בוגרשוב 87 תל אביב, 03-9383433‏, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

 

Carpe Diem

"קרפה דיאם" ("תפוס את היום" בלטינית) הוא בית קפה שנפתח במטרה לשמש כמרכז תרבותי-חברתי. המקום מתפרש על פני שתי קומות ומעוצב בסגנון אורבני, ומלבד מזון ומשקאות, צפויות להיערך בו גם סדנאות והרצאות שונות.

 

ומה בתפריט? ארוחות בוקר שמוגשות כל היום כמו פרנץ' טוסט מתוק עם פירות טריים ומייפל או פרנץ' טוסט מלוח עם גבינת אמנטל וסלט (38-36 שקלים). בנוסף, מציעים כאן סנדוויצ'ים עם סלמון או עם טונה ויש גם גרסה טבעונית (42-38 שקלים) ומבחר סלטים עשיר במיוחד (44-42 שקלים).

 

טשרניחובסקי 21 תל אביב, 054-2152789‏, ראשון־חמישי 23:00-7:00, שישי 15:00-7:00, לא כשר

 

מעושן (אירועים בחצר הבית)

"מעושן" הוא דוכן בשרים מעושנים שפועל בימי שישי בתחנת הדלק יונס שעל כביש 553 (ליד אבן יהודה). מלבד הבשרים המעושנים אותם אפשר לרכוש במשקל (22-17 שקלים ל-100 גרם), מציעים בדוכן גם כריכים במילוי בשרים מעושנים ובירות.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: יואב אברמוביץ')
(צילום: יואב אברמוביץ')

אסף אהרון הוא מעשן בשר שעזב את עבודתו בתחום ההשקעות על מנת לעשות את מה שהוא הכי אוהב - לעשן בשר. לאהרון יש דוכן בשרים מעושנים שפועל בימי שישי בתחנת הדלק יונס שעל כביש 553 (ליד אבן יהודה), ושם הוא מוכר גם כריכים במילוי בשרים מעושנים ובירות. בימים אלה התחיל אהרון לערוך אירועי עישון בחצר הביתית בבית יהושוע, ואחת לחודש הוא אף מקיים אירוע פתוח בו הוא מגיש שמונה סוגי בשר מעושן, באן במילוי בשר מעושן, עראייס, סלטים, ירקות מעושנים ואלכוהול. מחיר הארוחה נע בין 250-220 שקלים לסועד.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: אור חצבני)
(צילום: אור חצבני)

על מנת להתעדכן לגבי מועד הארוחה הבאה, כנסו לעמוד הפייסבוק "מעושן" .

 

T A N T O

פיצרייה חדשה שנפתחה בקניון "קניותר" בנס ציונה. המסעדה משתרעת על פני 60 מטרים ומעוצבת בסגנון חמים, והתפריט כשר וכולל פיצה משפחתית (50 שקלים) פיצה מיני משפחתית (30 שקלים) פיצה בסלייסים (22-10 שקלים), סלט (32 שקלים), פסטות (30 שקלים),רביולי בטטה (35 שקלים), כריכים וטוסטים (17-10 שקלים).

 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קניון "קניותר" האירוסים 53 נס ציונה, אין טלפון, ראשון-חמישי 21:00-11:00, כשר

 

Bliss

גלידרייה חדשה וכשרה שנפתחה בקניון הגדול בפתח תקווה, ומציעים בה גלידה שמנת איטלקית שמיוצרת במקום מדי יום, גלידת יוגורט ומבחר טעמי סורבה וקינוחים כמו קרפ ואפל בלגי. שני טעמים יעלו כאן 16 שקלים, שלושה טעמים יעלו 21 שקלים וארבעה טעמים - 26 שקלים.

 (צילום: אלעד גוטמן)
(צילום: אלעד גוטמן)

הקניון הגדול פתח תקווה, אין טלפון, ראשון-חמישי 23:30-09:30, שישי 16:00- 09:30, מוצ"ש-23:30, כשר

 

ספיישל יום העצמאות: איטליזים חדשים

 

Meat point

מיט פוינט" היא לא סתם קצבייה חדשה, אלא תוצאה של חיבור מיוחד בין אנשים שאוהבים בשר. מדובר בבית בשר שבפתיחה שלו מעורבים ספק הבשר הגדול בארץ, דבאח, ושני גיסים אוהבי בשר ויין טוב - תמיר אניב (טייס באל על) וראובן בר (יזם הייטק עם רזומה מרשים של תפקידים בכירים ואיש מוסד לשעבר). השניים, שהפכו לחברים קרובים של אכרם דאבח - דור שלישי למשפחת דבאח - החליטו לקראת הפרישה לגמלאות לפתוח דווקא חנות הבשר.

מיט פוינט הרצליה (צילום: שי גיל)
(צילום: שי גיל)

החנות, שמשתרעת על פני 182 מטרים וכוללת שני מקררי יישון שיובאו במיוחד מגרמניה (ואין כמותם באף מקום אחר בארץ), מציעה תמהיל מוצרים כמו בשר טרי שמיושן במקום ביישון יבש ומבחר מוצרים נלווים לבשר, כבד אווז הנמכר קפוא, נקניקיות של Helga Wurst וגם יינות מעולים שנבחרו בקפידה. מחירי הבשר לדוגמא: אנטרקוט טרי - 159 שקלים לקילו, טיבון - 165 שקלים לקילו, פילה עגלה - 189 שקלים לקילו, צלעות טלה - 139 שקלים לקילו.

מיט פוינט הרצליה (צילום: שי גיל)
(צילום: שי גיל)

בנוסף למוצרי האיכותיים שנמכרים כאן "מיט פוינט" מחזיקה גם בטאבון שיוצר במיוחד עבור המיזם ועליו נצלות פיתות עראייס שמשגעות את אזור ההייטק של הרצליה. מדובר בעראייס שאת ההשראה ליצירתו סיפקה מנת "פיתה בלאחמי" אותה טעמו השניים באחד הביקורים אצל משפחת דאבח, ואותו מכינים ב"מיט פוינט" מתערובת בשר מיוחדת הכוללת רק תוספת של בצל ופטרוזילייה המנה מוגשת עם טחינה ומלפפון חמוץ, ומחירה 25 שקלים.

מיט פוינט הרצליה (צילום: שי גיל)
(צילום: שי גיל)

בקרוב יעלה לאוויר גם אתר החנות, שבו אפשר יהיה להזמין בשר טרי שבעה ימים בשבוע ולקבל את ההזמנה במשלוח (באיזור שבין צפון תל אביב לרשפון).

 

אבא אבן 3 הרצליה פיתוח, 09-7440909‏, ראשון-חמישי 19:00-9:00, שישי 17:00-9:00, שבת 17:00-10:00, לא כשר

 

אטליז אסף

אטליז חדש שנפתח לאחרונה בתל מונד ומציעים בו מלבד הבשר גם דגים קפואים, מוצרים נלווים לבשר, סלטים ועוד. מי שפתח את המקום הוא אסף גואטה, קצב מזה 28 שנה, שמציע בחנות שלו גם בשר המיושן במקום ובשר קפוא שמיובא מארגנטינה. החנות משתרעת על פני 180 מטר ויש בה שתי קומות - בקומה הראשונה מטפלים בבשר הטרי שמגיע לחנות, ובקומה השנייה שוכנת החנות עצמה. בנוסף, מלבד בקר, יש באטליז גם עופות של "עוף עוז" ושל "מילעוף".  

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מחירים לדוגמא: צלעות טלה - 150 שקלים לקילו, אנטרקוט עגלה - 168 שקלים לקילו, אנטרקוט אנגוס - 150 שקלים לקילו, קבב אנטרקוט - 55 שקלים לקילו והמבורגר שמכינים במקום לעיניי הלקוח - 65 שקלים לקילו.

 

הדקל 60 תל מונד, 09-9530505‏, שני-חמישי 19:00-8:30, כשר

 

אנגוס

נתחים אימתניים, צלעות, קציצות, המבורגרים, וכל הציוד שקרניבורים אמיתיים לא יכולים לוותר עליו, הגיעו לקצבייה החדשה של "אנגוס" שנפתחה לפני מספר שבועות בטירה. את קצביית הענק הזו פתח פאדי דבאח, והיא מתפרסת על שטח של כ-300 מטרים ומחולקת למספר מחלקות כמו נתחים מיוחדים, בשר לצלייה ובישול ארוך, מחלקת עופות מעונבת, ומחלקת מוצרים טחונים שנעשים במפעל של אנגוס. את הבשר שנמכר במקום, מספקים עדרי בקר מקומיים שנבחרים בקפידה ותחת פיקוח מחמיר ביותר.

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מלבד הבשר, כאמור, אפשר למצוא כאן גם סכיני חיתוך מקצועיים, קרש חיתוך והגשה, תבלינים לבשר, כלי הגשה ועוד. מחירי הבשר לדוגמא: בורגר מבשר אנטרקוט - 150 שקלים לקילוגרם, שוק טלה - 65 שקלים לקילו, וצלעות טלה - 99.90 שקלים לקילו. כמו כן, ישנה אפשרות להזמין מראש נתחים מיוחדים וגדולים במיוחד.

 

בכניסה המזרחית לטירה מכיוון כוכב יאיר, 09-7400500, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי-שבת 16:00-9:00, לא כשר

 

בקרוב: Meat Boutique "איציק הגדול"

בעוד כשבוע ייפתח על גבול יפו ותל אביב איטליז מגונדר מבית היוצר של מסעדת "איציק הגדול" של המסעדן איציק לוזון ושותפו בן אסולין. במקום ימכרו בשר בקר וטלאים באיכות גבוהה, כמו בשר וואגיו. המקום יתפקד גם כמעדנייה עם כל מיני דליקטסים שיבואו טוב לפני, אחרי או ליד הבשר.

 

דוד רזיאל 2 (פינת שדרות ירושלים), יפו

 

  

רשתות מתרחבות:

 

שגב קיטשן גארדן

השף שגב משה משיק סניף שני של "שגב קיטשן גארדן", והפעם ב"קריון" בקריית ביאליק. מדובר על מסעדה בקונספט ירוק, בדומה ל"שגב קיטשן גארדן" הפועלת בהוד השרון, ובה כל ארוחה נפתחת בשבע מנות ראשונות שיוגשו למרכז השולחן בעלות של 19 שקלים לסועד בצהריים או 39 שקלים לסועד בשעות הערב (בהתנייה להזמנת מנה עיקרית).

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

המסעדה עוצבה בהשראת חקלאות Indor, וזו הפעם הראשונה בה השף אחראי על תכנון ועיצוב המסעדה מראשיתה ועד סופה.

השף שגב משה. אחראי על העיצוב של המסעדה מ-א' ועד-ת' (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
השף שגב משה. אחראי על העיצוב של המסעדה מ-א' ועד-ת'(צילום: נועם פריסמן)

הקו הקולינרי כאן מתכתב עם קונספט הגינה, והתפריט כולל מנות ראשונות, עיקריות, מנות צמחוניות וללא גלוטן, מנות ילדים וקינוחים. בין המנות הבולטות בתפריט: "הריזוטו של גארדן" עם ירקות גינה מוקפצים בחמאה וכמהין (64 שקלים); סטייק פרגית "מזרח ומערב" עם אורז לבן וסלט פפאיה תאילנדי (73 שקלים); לחמא עג'ון מבצק איטלקי ממולא בתבשיל בשר (89 שקלים); וריזוטו לימוני עם סטייק מוסר וכמהין (109 שקלים).

ניוז מסעדות חדשות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

קריון קריית ביאליק, 077-4142025 שלוחה 1, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

 

Wok a way

הרשת האסייתית המהירה, שמונה כיום שישה סניפים, משיקה בימים אלו סניף נוסף, והפעם, במתחם הבורסה ברמת גן. גם בסניף החדש מציעים לסועדים להרכיב בעצמם את המנות שלהם בשלושה שלבים, זאת לצד תפריט שמציע מנות רחוב אסייתיות שעברו התאמה לחיך הישראלי.

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

תובל 20 רמת גן, *8022, ראשון-חמישי 23:00-11:00, כשר

 

חומוס כספי

רשת מסעדות השוק "כספי- לא רק חומוס" משיקה סניף חדש, והפעם בראש העין. במסעדה החדשה יוצע התפריט המוכר עם מנות הדגל של הרשת כמו מסבחה, חומוס פול, משולשת, חומוס שקשוקה, והבורקס של כספי עם בולגרית ותרד המוגש לצד חומוסינה אישית, חמוצים, ביצה וסלסת עגבניות.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

שלמה המלך 2 ראש העין, 03-9331649, כשר 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
25 מסעדות חדשות בארץ וגם 3 איטליזים ליום העצמאות
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים