שתף קטע נבחר

צפרה כץ: "אנשים לא מבינים על אלו זכויות פרטיות הם מוותרים ברשתות החברתיות"

מנכ"לית ענקית התוכנה העולמית אורקל, שנולדה בישראל ונשואה לישראלי, הגיעה לארץ לקראת יום הזיכרון ויום העצמאות. "גם אני אעשה 'על האש'"

"אם יש לי כרטיס מועדון בסופרמרקט, אני מבינה שאם אשתמש בו אני מקבלת הנחה אבל מישהו יידע מה קניתי. אבל כשאנשים משתמשים בפלטפורמות של הרשתות החברתיות הם לא מבינים על מה הם מוותרים" - כך אומרת מנכ"לית ונשיאת חברת אורקל העולמית, הישראלית צפרה כץ, המבקרת בארץ בימים אלה. 

 

צפרה כ
"אנשים לא יודעים על מה הם מוותרים". צפרה כץ(צילום: עזרא לוי)

 

כץ, שדיברה במפגש עיתונאים שנערך במטה אורקל בפתח-תקווה, נולדה בישראל ונשואה לישראלי. היא הגיעה לארץ גם למטרות עבודה וגם כביקור פרטי, לרגל יום הזיכרון ויום העצמאות. "אבא של בעלי נהרג במלחמת ששת הימים, ויום העצמאות הוא אחד הימים הכי שמחים אצלנו – גם אני אעשה 'על האש'. עבורי, אין עוד מדינה מחוץ לארה"ב כמו ישראל. אני אוהבת את החבר'ה כאן".

 

כץ דיברה על הייחוד של אורקל, המספקת שירותי תוכנה, מסדי נתונים וענן לארגונים, בשוק העולמי. "אורקל מתמקדת בכמויות נתונים גדולים שצריכים לרוץ מהר, בצורה מאובטחת ומדויקת. מה זה אומר 'מדויק'? מי שמשתמש בפייסבוק יודע, שלפעמים מספר החברים שלו מופיע כ-3,000, ורגע לאחר מכן פתאום מופיע 2,999. ומי שצופה בנטפליקס יודע שלפעמים הסרט מפסיק ל-2 דקות. אלה דוגמאות טובות לשירותים שהם 'טובים מספיק'. אבל מתי צריך להיות מדויק לחלוטין? כשצריך ששיחת טלפון תגיע בדיוק ליעד, ושחבילה תגיע בדיוק לכתובת, ושהחשבון בבנק יהיה תמיד מדויק. אסור שזה יהיה אפילו קצת שגוי. וזה בדיוק מה שאנחנו עושים".

 

אורקל, היא מסבירה, הכניסה לשימוש בכל המוצרים טכנולוגיות של בינה מלאכותית, גם כדי למנוע פריצות סייבר וגם כדי שיהיה ניתן להריץ מסדי נתונים בקנה מידה גדול בצורה טובה יותר, זולה יותר ובצורה מאובטחת יותר.

 

בתשובה לשאלת ידיעות אחרונות ו-ynet על דעתה בנוגע לפרשת הפרטיות האחרונה סביב פייסבוק, תקפה כץ את מדיניות הפרטיות של ענקיות הטכנולוגיה: "משתמשים לא מבינים עד הסוף את הזכויות שעליהן הם מוותרים כדי להשתמש בפלטפורמות הללו. אם יש לי כרטיס מועדון בסופרמרקט, אני מבינה שאם אשתמש בו אני מקבלת הנחה, אבל מישהו יידע מה קניתי. כשאנשים משתמשים בפלטפורמות הללו, הם לא מבינים על מה הם מוותרים. היום אין למשתמשים דרך להפסיק באופן יזום את איסוף המידע עליהם. אך בסופו של דבר זה יהיה אפשרי", אמרה.

 

האם יש צורך ברגולציה נוספת? "הבעיה עם רגולציית טכנולוגיה היא שהיא תמיד מחמיצה את המטרה, או שהיא מגבילה יתר על המידה. אני מאמינה שבעלי הפלטפורמות יעשו שינויים בניסיון להימנע מרגולציה", משיבה כץ.

 

לאחרונה פורסם בחו"ל כי אורקל עומדת בראש קבוצת חברות המפעילות לחץ על הממשל האמריקאי כדי למנוע את זכייתה המסתמנת של אמזון במכרז שירותי ענן לפנטגון. על רקע זה כץ אף נפגשה לאחרונה עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. "אני לא מכירה אף לקוח ארגוני שיש לו ספק ענן אחד. זה פשוט לא הגיוני. אני לא יודעת למה אמזון קיבלה יתרון לא הוגן. טראמפ אמר לי שהוא מאמין שהפנטגון יבצע בדיקה הוגנת של תנאי המכרז".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים