שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צפו: בית מעוצב בלב יער במרכז הארץ
    ביתם של בני זוג הייטקיסטים עוצב בהשראת הטבע, תוך שילוב של חומרים טבעיים וגולמיים. כך נולד הרעיון לנטוע בחצר עצים בוגרים, שיאפשרו לחוץ לחדור אל הפנים. צפו בתוצאה
    הצצה לבית במרכז

    הצצה לבית במרכז

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    בני זוג הייסטקיסטים הורים לשלושה מתבגרים, ביקשו ליצור בביתם תחושה של טבע. כך נולד הרעיון לנטוע סביבו עצים בוגרים ולאפשר לחוץ לחדור אל הפנים בדיאלוג והרמוניה, שיהפכו למעשה את הבית לחלק מהיער.

     

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הבית, בשטח של 600 מ"ר, משתרע על מגרש של דונם במרכז הארץ. בקומת הכניסה ממוקמים המטבח, פינת אוכל והסלון. במפלס העליון נמצאת קומת המגורים הכוללת את חדרי הילדים, פינת משפחה, חדרי רחצה וסוויטת הורים. המפלס התחתון כולל מטבח חוץ, שירותים, סלון תחתון, חדר רחצה, חדר כושר, חדר אירוח וממ"ד, ובחצר המרשימה יש בריכה ומגרש כדורסל.

     

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הירוק שבחוץ נשקף מכל זווית בבית בזכות מפתחי ענק וזכוכיות, המאפשרים לו לו להמתמזג לתוך פנים הבית תוך שמירה על חלל עכשווי ומודרני. פרגולת החוץ חודרת פנימה, לכל החלל, ועשויה מסרגלי עץ טיק בורמזי ששולבו בין קורות הפלדה של המבנה.

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בקומת הכניסה יש רצפת בטון חלקה ושקטה ולצדה קיר בטון בסלון, שמורכב מלוחות ענק של ברזל בממדים משתנים. הלוחות עובדו בעיבוד מיוחד של חמצון טבעי, כדי להגיע לגוון חלודה.

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)
    רצפת אבן טבעית סביב הבריכה חודרת פנימה לפינת הסלון התחתון ומהווה רקע לספריית ברזל אסימטרית המתנשאת עד תקרת הבטון. פרטי הריהוט בסלון עשויים מעור, בהתאם למידות החלל.

     

    המשחק העדין של שילוב חומרים חמים וקרים טבעיים באלמנטים מעוצבים שונים, חוזר במקומות שונים בבית. כך למשל, קמין הברזל התלוי מהתקרה בסלון, או עבודת יד של בטון בטקסטורות משתנות, בקיר המפריד בין המטבח לסלון וכן בקיר חדר הרחצה. 

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    המטבח עוצב בסגנון פיוז'ן בחזית, אלגנטי ובשפה מתועשת. הדלפק עשוי מגזע עץ גושני באורך חמישה מטרים הפונה ליער ומהווה דרך נפלאה לארוחות משפחתיות ולא פורמליות.

     

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    מעל הדלפק ממוקמים גופי תאורה, המדמים תאורת חוץ. עיצוב החלל ממחיש את ההרמוניה בין הפנים לחוץ, באמצעות כניסת האבן הטבעית מבחוץ דרך דלת הכניסה האחורית של הבית.

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    מדרגות פלדה מובילות לקומה התחתונה והעליונה, כשבמקום מעקה סטנדרטי שבצדו קיר רגיל או קיר זכוכית, עיצבתי ספריה מיוחדת, שמשמשת כמעקה.

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הסלון התחתון בעוצב סגנון לא קונוונציולי, עם ריצוף מאבן מסותת בעבודת יד. גם פה - האבן טבעית של החוץ נכנסת באלגנטיות לחלל. גוף תאורה מפוסל תלוי בכבלי פלדה מעל תקרת הבטון, שממשיכה לקדמת הבריכה. הריהוט בפנים בחוץ זהים על מנת לחדד את הההרמוניה, כשההבדים כוללים קריצות בגווני כחול וצהוב.

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    המטרה היתה לתכנן ולעצב את הבית בדרך לא שגרתית בהשראת הטבע, באמצעות שילוב חומרים גולמיים כמו עץ, אבן טבעית וברזל. כך, לצד העץ השתמשנו בחומרים טבעיים כמו בטון, פלדה, ברזל, פליז ואבן, שעובדו בעיבודים שונים ושיוצרים יחד שפה ייחודית לבית, עם מודרניות על זמנית.

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    בנוסף, כל מה שנקרא "דמוי" - לא נכנס לבית. הכל אמיתי ואותנטי, עד לכלים הסניטריים שעשויים מברזל ובטון. זאת באמצעות אמנים מקומיים ובעלי מקצוע, שעיצבו אלמנטים מחומרים טבעיים בלבד.  

     

    ביקור בית (צילום: עודד סמדר)
    (צילום: עודד סמדר)

    הכותבת היא בעלת משרד לעיצוב פנים, המתמחה בדירות ובתי יוקרה, וכן בחללים מסחריים. אדריכלות: זהר בן יוסף

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "צפו: בית מעוצב בלב יער במרכז הארץ"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים