שתף קטע נבחר

משפחת המהנדס שחוסל במלזיה: "אפשרו לקבור אותו בג'באליה"

בקואלה לומפור מדווחים כי קרוביו של פאדי אל-בטש, המהנדס הפלסטיני שחוסל, דורשים להביאו לקבורה בג'באליה: "אביו הביע תקווה שזה יקרה". בני משפחתו של סגן הדר גולדין ז"ל מתנגדים נחרצות למהלך. ליברמן: "אם ינסו להכניס את הגופה דרך מצרים - לא תהיה לנו שליטה על זה"

 

 

היכן ייקבר המהנדס הפלסטיני שחוסל במלזיה? ברקע הדרישה בישראל למנוע את קבורתו של פאדי אל-בטש בעזה, מבקשת משפחתו להביא את האיש שזוהה עם חמאס למנוחת עולמים בשטח הרצועה. "אביו פנה אלינו והביע תקווה לקבור אותו במקום הולדתו, ג'באליה", אמר מנכ"ל המכון הבריטי-מלזי באוניברסיטת קואלה לומפור, שבו הרצה אל-בטש.

 

המנכ"ל ציין עוד כי "בני משפחתו - אב, אם, אחיו ואחיותיו - לא ראו אותו בשבע השנים האחרונות. לפי בקשת בני המשפחה, שגרירויות פלסטין ומצרים במלזיה מסדירות את הליך ההבאה לקבורה בעזה, זה עשוי להימשך יומיים עד שלושה".

 

גורם אחר במלזיה ציין כי "ממשלת מצרים חייבת לשתף פעולה כדי לאפשר להכניס את הגופה לעזה דרך הגבול שלה. אל תמנעו מהמשפחה לראות את פאדי בפעם האחרונה". במלזיה עצמה כבר נעשו הכנות לקבור את אל-בטש בבית עלמין מוסלמי. עם זאת, לנוכח בקשת המשפחה לקבור אותו בעזה - התוכנית מעוכבת. לאחר החיסול נשמעו טענות שלפיהן המוסד ביצע את המעשה.

פאדי אל בטש (צילום: EPA)
פאדי אל-בטש(צילום: EPA)

אנשי זרוע  חמאס בכניסה לאוהל האבלים  (צילום: AP)
אנשי חמאס בכניסה לאוהל האבלים של המשפחה בג'באליה(צילום: AP)

מהנדס חמאס פאדי אל בטש  (צילום: רויטרס)
קרובי משפחתו של אל-בטש(צילום: רויטרס)

מהנדס חמאס פאדי אל בטש  (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

פאדי אל בטש (צילום: AFP)
זירת החיסול(צילום: AFP)

פאדי אל בטש (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בישראל, כאמור, נשמעו קולות של דרישה למנוע את קבורתו של המהנדס הפלסטיני בעזה. בני משפחתו של סגן הדר גולדין ז"ל, שגופתו מוחזקת על ידי חמאס ברצועה, פנו אמש למתאם השבויים והנעדרים ירון בלום, למתאם פעולות הממשלה בשטחים היוצא אלוף יואב (פולי) מרדכי ולמזכירו הצבאי של ראש הממשלה נתניהו תת-אלוף אליעזר טולדנו, בדרישה שהממשלה לא תאפשר להשיב לקבורה בעזה את גופתו של אל-בטש.

 

בפנייתה של משפחת גולדין צוין כי המשפחה מתנגדת נחרצות להחזרת גופתו של אל-בטש לקבורה בעזה כל עוד ארגון חמאס ממשיך להחזיק בחיילי צה"ל, סמל-ראשון אורון שאול וסגן הדר גולדין ז"ל, ובאזרחים הישראלים. עוד הוזכר על ידי משפחת גולדין, כי פתיחת סוכת האבלים בעזה, לאחר היוודע דבר מותו של אל-בטש, היא עדות ברורה לכך שחמאס מחכה להזדמנות לקיים לוויה תקשורתית.

 

שר החינוך ויו"ר הבית היהודי נפתלי בנט הביע אמש עמדה דומה. בנט כתב בעמוד הטוויטר שלו: "אסור שאיש הזרוע הצבאית של חמאס, פאדי אל-בטש, שנהרג במלזיה, יובא לקבורה בעזה, בטרם שחרור גופות הדר גולדין ואורון שאול, על מנת שיובאו לקבורת ישראל. אעלה דרישה זו מול ראש הממשלה".

אורון שאול והדר גולדין ז"ל ()
אורון שאול והדר גולדין ז"ל

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן התייחס הבוקר לחיסול במלזיה. בנוגע לטענה שהמוסד עומד מאחורי החיסול אמר ליברמן בריאיון לגלי צה"ל כי "תמיד משייכים אלינו. באותה הצלחה אפשר להפיל את זה על ג'יימס בונד. חמאס רוצה להתעסק בזה - שיתעסק. לנו אין שום עניין להתעסק בסוגיה הזאת". בתגובה לאיומיו של מנהיג חמאס לנקום את החיסול, אמר ליברמן: "אנחנו בהחלט מתקדים במה שקורה כאן בגבולות שלנו".

 

על הפנייה של בני משפחת גולדין וההתנגדות של השר בנט לקבורת אל-בטש בעזה, אמר ליברמן כי "זאת בעיקר כנראה פנייה לתקשורת, לא פנייה לראש הממשלה ולא אליי. יש נוהל קבוע, אנחנו לא מכניסים גופות מחבלים של חמאס לרצועת עזה וזה אושר גם על ידי היועץ המשפטי וגם עבר מבחן בג"ץ. מה שכן רלוונטי זה שאם ינסו להכניס דרך מצרים ומעבר רפיח - אז אין לנו כל כל כך שליטה על זה, למרות שאנחנו כבר אתמול בערב העברנו בצינורות המתאימים את עמדתנו".

 

המחסלים המתינו 20 דקות

לפי הדיווחים ממלזיה, אל-בטש, בן 35 במותו, נורה למוות בסביבות השעה 6:00 בבוקר על ידי שני אלמונים שהיו רכובים על אופנוע, בעת שהיה בדרכו מביתו בשכונת ג'לאן גומבק למסגד סמוך. "המתנקשים ירו בו עשרה כדורים בזמן שהוא יצא מבניין מגורים", אמר מפקד משטרת קואלה לומפור דאטוק סרי מזלאן לאזים. לפי הדיווחים, המחסלים המתינו לאל-בטש במשך 20 דקות עד שהוא הופיע במקום.

 

גורם פלסטיני שמכיר את המשפחה אמר כי המהנדס שחוסל היה חבר בזרוע הצבאית של חמאס. "החשיבות שלו בזרוע הצבאית לא הייתה פחותה מחשיבותו של מוחמד א-זווארי", אמר. א-זווארי היה בכיר הזרוע הצבאית של חמאס שחוסל בתוניסיה, עת נטל חלק במערך כלי הטיס הבלתי מאוישים של הארגון.

 

בחמאס אישרו כי אל-בטש היה איש הארגון, אבל מנגד האב מוחמד אל-בטש טען אמש בשיחה עם ynet מאוהל האבלים המשפחתי במחנה ג'באליה ברצועה כי בנו לא היה קשור לחמאס. אל-בטש האב סירב לענות לשאלה מדוע לדעתו לישראל יהיה אינטרס לחסל אותו, אם לדבריו הוא אינו קשור לעשייה פוליטית או ארגונית של חמאס, והסתפק בתשובה: "זה לא חיסול פנימי. הבן שלי שהיד ונמצא עכשיו בזרועותיו של אללה".

 

אל-בטש עבד בעברו ברשות החשמל בעזה לפני שעזב למלזיה. את התואר הראשון שלו הוא סיים באוניברסיטה האיסלאמית בעזה. את הדוקטורט שלו הוא קיבל באוניברסיטה במלזיה שאליה עבר בשנת 2011. הוא נחשב למצטיין בתחומו - הנדסת חשמל - ובעבר זכה בפרסי הצטיינות שונים. הוא מוכר כאדם אדוק מבחינה דתית, היה נשוי ואב לילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים