שתף קטע נבחר

בילינסון: הניתוח נגמר, הפינצטה נשכחה בבטן

עובדת זרה מבולגריה תובעת את בית־החולים בלינסון. "לפני שלוש וחצי שנים עברתי אצלכם ניתוח, ומאז אני מסתובבת עם פינצטה בתוך הגוף"

צוותים רפואיים שוכחים מדי פעם מכשירי ניתוח ופדים בגופם של מנותחים. הדבר עשוי לגרום כאבים קשים, ובמקרים קשים לחולל זיהום ואפילו להסתיים במוות.

 

בימים אלו הוגשה לבית־המשפט תביעה חדשה שעניינה פינצטה שנשכחה בגופה של אישה שעברה ניתוח. הבעיה חמורה במיוחד לאור העובדה שאין שום גורם בישראל שמוכן לקבל על עצמו את האחריות להוציא את הפינצטה מגופה של המנותחת, והיא מסתובבת עם החפץ הזר בבטנה כבר שלוש שנים וחצי.

 

צילום הרנטגן של הפינצטה (צילום הרנטגן של הפינצטה מתוך תיק התביעה)
(צילום הרנטגן של הפינצטה מתוך תיק התביעה)

בחלל הבטן נראתה פינצטה

המנותחת, גאנקה הריסטובה, בת 51, שהועסקה בישראל כמטפלת בקשישים, עברה ניתוח בבית־החולים בילינסון. מיד לאחר הההליך היא החלה לחוש כאבים קשים באזור הניתוח. הרופאים נתנו לה משככי כאבים אבל אלו לא עזרו. שלושה ימים לאחר שהשתחררה מבית־החולים היא התייצבה אצל רופאת המשפחה שלה בקופת־חולים כללית. הרופאה איבחנה כי במקום הניתוח התפתח אבצס וזימנה את הריסטובה לביקורת.

 

אבל הריסטובה לא חזרה לביקורת. לרוע מזלה אשרת השהייה שלה בישראל הסתיימה, והיא נאלצה לחזור למולדתה בולגריה, שם המשיכה לסבול מכאבים והחלה לרדת במשקל. צילום רטנגן שגרתי פתר את התעלומה: בחלל הבטן נראתה פינצטה.

 

הרופא הבולגרי המליץ על ניתוח, אבל להריסטובה אין כסף לממן את ההליך במולדתה. פרקליטיה, עו"ד דוד פייל, העומד בראש משרד עורכי־הדין פייל ושות', ועו"ד איילה מאור, טוענים כי מלבד הכאבים הקשים הריסטובה סובלת גם מחרדה, הפרעות שינה, איבוד תיאבון ודיכאון. היא אינה מסוגלת לעבוד ונאלצת לגור אצל הוריה הקשישים. הם תובעים מבית־החולים בילינסון לנתח אותה ולממן את הטסתה לישראל.

 

טכנולוגיה לאיתור מכשירים בגוף - לא בישראל

לעומת השיטות (ספירה ידנית בכל שלב ושלב) הבלתי אפקטיביות הקיימות כיום בישראל למניעת שכחת מכשירים, בישראל פועלת חברת ההייטק שפיתחה טכנולוגיית ממוחשבת מיוחדת למניעה של התופעה ולאיתור מכשירים שהלכו לאיבוד בזמן אמת, בעזרת צ'יפים, אך המכשור המתקדם לא אומץ על ידי משרד הבריאות או קופת חולים כללית, בעוד בחו"ל הוא כבר זוכה להצלחה.

 

חברת "הלדור טכנולוגיות מתקדמות", הפעילה בבתי חולים בארה"ב ואוסטרליה, פיתחה מערכת לניהול, מעקב ובקרה אחר השימוש בפריטים כירורגיים. במידה ופריט כירורגי חסר, המערכת יודעת בזמן אמת להתריע ולאתר את הפריט בגוף המנותח.

 

דוברת בית־החולים בילינסון מסרה בתגובה: "בית החולים מצר על המקרה. בשעתו היה בית החולים במגעים מתקדמים מול המטופלת ומול בא כוחה, על מנת לאפשר לה איכות חיים מיטבית ולהגיע להסדר ראוי מולה. לצערנו, המטופלת הפסיקה את המגעים ועם הגשת כתב התביעה, מתברר עכשיו כי המטופלת מיוצגת כיום על ידי עורך דין אחר. נגיב כמקובל בבית־המשפט".

 

ממשרד הבריאות נמסר: "משרד הבריאות עורך פעילות רבה לשיפור בטיחות הטיפול ומניעת אירועים של השארת גוף זר בשגגה בניתוח. כל טכנולוגיה רפואית צריכה להיות מוגשת לאישור רגולטורי לפני שימוש בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום הרנטגן של הפינצטה מתוך תיק התביעה
האישה מסתובבת עם החפץ הזר שלוש שנים וחצי
צילום הרנטגן של הפינצטה מתוך תיק התביעה
צילום: רן כליף
עו"ד דוד פייל
צילום: רן כליף
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים