שתף קטע נבחר

בתי אוכל חדשים בארץ שכדאי להכיר

בר יין בחיפה, חומוסייה חדשה במשגב, חנות בשר בכפר יהושע, מאפייה בפרדס חנה ובר בן שתי קומות בירושלים - וגם שלוש אופציות חדשות לטבעונים: 22 מקומות חדשים שכדאי להכיר

 

 

חמש

בית קולינרי חדש נפתח במושב רמות השבים שבשרון, על ידי השפים זיו מנשה ואמרי בריל. המקום, ששוכן בחלל אינטימי, מבודד ולא שגרתי בין נופיו החקלאיים של המושב - מתפקד אחת לשבוע כ"מסעדה" ל-30 סועדים בלבד, וביתר ימות השבוע משמש בית לאירועים.

מקומות חדשים בארץ (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)

בימי רביעי מגישים שם ארוחת טעימות הכוללת שמונה מנות, כולן מורכבות מחומרי גלם עונתיים ומקומיים כמו פרחי חמציץ, עלי חובזה, בשר ברווזים מקומי וירקות הגדלים בגינת הבית.

מקומות חדשים בארץ (צילום: שני בריל)
מנשה ובריל. מכניסים את הטבע למטבח(צילום: שני בריל)

בין המנות תמצאו כאן שרימפס קריסטל עם חמאת שרימפס, אגוזי לוז, קציפת ארטישוק ירושלמי ואבקת שאלוט; סשימי אינטיאס עם אבוקדו חרוך, קולורבי כבוש ופנקוטה חזרת; וחזה ברווז צלוי עם קרם קשיו, כרוב ניצנים ומנגולד ברוטב ציר ברווז וחילבה. לסיום הארוחה מוגשים קינוחים יצירתיים, ומחיר יעמוד על 290 שקלים לסועד.

מקומות חדשים בארץ (צילום: שני בריל)
(צילום: שני בריל)

רחוב האקליפטוסים רמות השבים, 054-9003324, בימי רביעי, לא כשר

  

פיאצה ירמיהו

סניף חדש מבית "הפיאצה" נפתח לפני שבוע בצפון דיזינגוף בתל אביב, והוא מציע פיצות מבצק איטלקי ופסטות טריות המיוצרות במקום. בין המנות הבולטות שמומלץ לא לפספס כאן: פיצטה כמהין (36 שקלים), סלט פנצנלה (41 שקלים), פיצת ספינאצ'י עם קרם תרד, שמנת, גבינות וביצת עין (54 שקלים) ופסטות כמו פטוצ'יני קרבונרה עם נתחי בייקון צרובים וחלמון חי (62 שקלים). מגישים כאן גם מנות עיקריות מהמטבח האיטלקי כמו ריזוטו בורי (78 שקלים) ומילנזה - שניצל בסגנון איטלקי (64 שקלים).  

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)

מקומות חדשים בארץ (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)

מאחורי המיזם עומדים כמה מסעדנים תל אביביים החולשים על לא מעט עסקים קולינריים נוספים בעיר: אורי רז ("קוקו במבינו", ,פיאצה", "סושיאל קלאב", "ריפאבליק"), איתי ביטון ("קוקו במבינו", "פיאצה"), איתי שפירא ותומר בן אזר.

 (צילום: אמיר מנחם)
(צילום: אמיר מנחם)

דיזינגוף 302 תל אביב, 03-5274488, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

ג'ק-לין

מסעדה מזן חדש שנפתחה ממש לא מזמן בקריית חיים, ומוגדרת על ידי הבעלים כ"מסעדת בילוי". על התפריט כאן חתום השף דניאל רחמים (אחד ממתמודדי תוכנית הריאליטי "משחקי השף"), כשבפועל השף התפעולי כאן הוא שלומי מרציאנו. את המסעדה עיצב מיקי חייבלום (שעיצב גם את "מינה טומי", "רפאלו" ועוד) ויש בה 130 מקומות ישיבה ובר עם 20 מקומות ישיבה נוספים.

 (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

תפריט ההרצה כאן מציע מנות כמו קרעי תפוחי אדמה בתיבול מעושן (23 שקלים); טרטר עם חציל (54 שקלים); סיגרים במילוי סמבוסק (47 שקלים); חומוס כבדים (57 שקלים); סופלקי עם ירך עוף ולימונים כבושים (58 שקלים) ועוד. בשעות הצהריים מציעים במקום עסקית, שבה במחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה וכוס בירה (200 מ"ל) ב-17 שקלים.

 (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

 (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)

בין השעות 20:00-17:00 יש במקום happy hour, במסגרתו מציעים כאן דיל של 1+1 על כל האלכוהול בישיבה על הבר, או, לחלופין, מנה ראשונה קינוח על חשבון הבית בישיבה במסעדה. בנוסף, מפנקים כאן את הסועדים בערק ביתי שמושרה ב"ג'ק-לין" עם תוספות ותבלינים כמו חלווה וקינמון.

 

אחי אילת 61 קריית חיים, 052-5599122‏, ראשון-חמישי 24:30-12:00, שישי-שבת 1:30-12:00, לא כשר

 

אחוזת יין

בית היין החדש, שממוקם על ציר מוריה שבחיפה, החל לפעול ממש לאחרונה ואפשר למצוא בוא יינות של יקבי הבוטיק מקומיים מהכרמל כמו יקב וורטמן, מרגלית, בר מאור, סומק, אמפורה, בת שלמה, מאיה ועוד. בנוסף, אפשר ליהנות שם מטעימת יינות שנמזגים לכוסות ומוגשים לצד פלטות של גבינות ונקניקים תוצרת חוץ. בנוסף ליינות, אפשר לרכוש כאן ספרי יין, שוקולד מובחר, בירות בוטיק וגם כוסות וכלי יין.

מקומות חדשים בארץ (צילום: יפית בשבקין)
(צילום: יפית בשבקין)

מלבד היינות האזוריים, תמהיל החנות כולל גם יינות מיקבי בוטיק נבחרים בעולם, שמפניות וקוניאק מבתי המגדלים הקטנים והנחשבים בצרפת, יינות פורט מפורטוגל וגם פריטים שיעניינו בעיקר אספני יין, כמו "ארמניאק טנארז דה לדבז 2002" (650 שקלים); "קוניאק לה גאבאר פין בואה 1992" (580 שקלים); ו"קלבדוס אדריאן קאמי דומיין דה סמאנביל" (900 שקלים).

 (צילום: עדי סדרס)
(צילום: עדי סדרס)

את החנות הקים גל ידיד, הבעלים של מאפיית הבוטיק והמעדנייה "לחם גל", הנמצאת ממש בסמיכות למקום, יחד עם אלעד כהן, בעל ניסיון של עשור בעולם היין.

 

מוריה 3 חיפה, 054-4787546, ראשון-חמישי 20:00-9:00, שישי 15:00-8:00, לא כשר

  

בשר פרימיום

חנות בוטיק לממכר בשר אותה פתחו שני מגדלי בקר - רן גבעון וחגי גרינבוים, בניסיון לשווק תוצרת מקומית איכותית ללא פערי תיווך. גרינבוים הוא בן ממשיך ב"משק גרינבוים" שבכפר יהושוע ודור חמישי למגדלי בקר בארץ, וגבעון מביא למיזם המשותף ניסיון בן תשע שנים בתחום הבשר. השניים בחרו בחקלאות כדרך חיים, ואת העדרים שלהם הם מגדלים בפיקוח מחמיר ותוך בחירה קפדנית של המזון והקפדה על תנאי מחייה המיטיבים עם חיות המשק.

מקומות חדשים בארץ (צילום: עמרי אילת ואסף דהאן)
מקומות חדשים בארץ(צילום: עמרי אילת ואסף דהאן)

את הבוטיק החדש הם איבזרו בחדר קירור, בו מתיישנים הנתחים שמשווקים כשהם ארוזים בתוך אריזות ואקום. אפשר למצוא כאן סטייקים בודדים וגם נתחים מיוחדים במשקלים שנעים בטווח שבין 8-5 קילו (בהזמנה מראש), וגם נתחים מיוחדים שלא מוצאים לרוב אצל הקצבים. מחירים לדוגמא: אנטרקוט פריים ריב - 80 שקלים לקילו; אונטריב - 50 שקלים לקילו; שפיץ שייטל - 80 שקלים לקילו; צלעות טלה - 120 שקלים לקילו.

 

מלבד מכירה של נתחים, במשק עצמו מתקיימים אירועי בשר על טהרת הגריל והמעשנה, אותה גבעון בנה בעצמו, שמיועדים ל-20-10 אורחים. כל אירוע כאן מתחיל מסיור במשק שבו גדלים גם טלאים וסוסים, במהלכו מקבלים הסברים על שיטת הגידול ועל הסביבה, ולאחר מכן עוברים לאכילת נתחים מיוחדים כמו דנוור קאט, אנטרקוט וצלעות טלה, הכול באווירה כפרית פריסטייל ועם מגוון תוספות על פי דרישת הסועדים. מחיר הארוחה נע בין 200-150 שקלים לסועד, כולל אלכוהול.

 

כפר יהושע (משק גרינבוים), 054-6726768‏, ראשון-חמישי 16:00-8:00, שישי 12:00-8:00, (אירועי בשר בתיאום בלבד).

  

Nagisa

לאחר שפתחה את הסניף התל אביבי הראשון בצומת הפיל בצפון תל אביב בדצמבר האחרון, רשת המסעדות האסייתיות הכשרה - "נגיסה", מגיעה גם לכיכר המדינה. בסניף החדש והתשיעי במספר, יש קיר שעוצב על ידי האמן רפאל אתגר, ותפריט המציע מגוון מאכלים מהמטבח האסייתי כמו סלטים, מרקים, מנות באן, מנות מוקפצות ומבחר עצום של סושי.

 (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

הי באייר 10 תל אביב, 24:00-11:00, כשר

 

באלה חומוס

חומוסייה חדשה שנפתחה במשגב, ומציעה תפריט הרצה שכולל מנות קלאסיות כמו חומוס עם טחינה וגרגירים (25 שקלים) אליו אפשר להוסיף ביצה תמורת שלושה שקלים; משאוושה (25 שקלים); חומוס בפיתה (15 שקלים); סלט ירקות רגיל (19 שקלים) וסלט עם חומוס (24 שקלים).

 

את החומוס מגישים כאן בצלחות אמייל של פעם לצד חריף, בצל, חמוצים, רוטב שום ולימון ושתי פיתות (יש גם פיתות ללא גלוטן). בגזרת השתייה והקינוחים מציעים כאן מלבי טבעוני (10 שקלים) ובירה (15 שקלים).

 

משגב, 04-8450693‏, ראשון-שישי 15:00-10:00, לא כשר

 

חנהל'ה בית של לחם

מאפייה חדשה של יובל נצר ואביתר באומר, חובבי לחם ואפייה בכלל, שמכינים כאן לחמי מחמצת מקמח שיפון וכוסמין, מקמח חיטה מלאה וגם משילובים טבעוניים רבים, הכול ללא חומרים משמרים. מלבד הלחם, יש כאן גם מאפי בוקר, כריכים בתוך קרואסון, פוקצ'ות עמוסות בכל טוב וקינוחים אישיים שאפשר לאכול במקום לצד קפה של בית הקלייה "נגרו".

יריד אמנים פרדס חנה כרכור (צילום: עדנה סגל)
נצר ובאומר במאפייה(צילום: עדנה סגל)
 

מבחר הלחמים כאן כולל לחם צרפתי, כפרי וזיתים (24-21 שקלים), כמו גם עוגות שמרים, עוגות בחושות (31 שקלים), בגטים, פטיפורים, פוקצ'ת קפרזה, מבחר עוגיות בריאות, שלל ממרחים וגרנולה איכותית (29 שקלים). גם קינוחים אישיים, כמו קרם לימון על בסיס טורט שקדים עם מרנג איטלקי אפשר למצוא כאן, ובימי שישי - חלות ביתיות לצד שמן זית מעשה יד.

 

רחבת הבנים, פרדס חנה כרכור, ראשון-חמישי 20:30-6:30, שישי 15:00-6:30, כשר

 

almagro

בית קפה חלבי בסגנון כפרי שנפתח לא מזמן במושב חיבת ציון שבעמק חפר, וקרוי על שמה של אחת משכונותיה הצבעוניות של בואנוס איירס, בה גדל הבעלים ומי שבנה, עיצב והקים את המקום - השף ניקו וורבוף ("מינה טומי", "קפה איטליה"). האווירה כאן משוחררת כשברקע מתנגנת לה מוזיקת ג'אז, והתפריט מצומצם אך מדויק ביותר ומציע מנות חלביות בלבד.

 

תוכלו להזמין כאן את אחת ממנות ה"טארטין", שהוא בגט חצוי לשתיים המוגש פתוח עם ריקוטה, קממבר, אורוגולה, אגוזי מלך ודבש (40 שקלים) או עם טחינה, חציל קלוי, ביצה עלומה ונבטי כוסברה (38 שקלים). יש שם גם מבחר סלטים מעניינים כמו סלט בורטה (46 שקלים) וסלט קפרזה (44 שקלים), ומנות עיקריות כמו ניוקי עם חמאת קממבר, אורוגולה ופרמזן (58 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מקומות חדשים בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אך כל הכבוד לסלטים ולפסטות, הסיבה האמיתית לבקר כאן מנות הבוקר הנפלאות שכוללות בורקס גבינה ענק עם ביצה עלומה, טחינה וצ'ימיצ'ורי (39 שקלים) ושקשוקה קארי, המוגשת רק בימי שישי (52 שקלים). על דלפק הקפה ניצבת לה תצוגה יפהפייה של מאפי בוקר (15 שקלים) קינוחים אישיים כמו מרנגים וכדורי שוקולד, אלפחורס (10 שקלים) וגם אמפנדס ממולא ברוטב בשמל, גבינה ותירס (10 שקלים). בגזרת הקינוחים מציעים כאן פאי לימון (38 שקלים), עוגת שוקולד וחמאת בוטנים (42 שקלים) ועוגת אלפחורס (42 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הראשונים 21 חיבת ציון, 04-8628268‏, ראשון-חמישי 16:00-7:00, שישי 15:30-7:00, כשר ללא תעודה

 

המחלבה

פיצרייה ומאפייה שנפתחה לא מזמן בקיבוץ מעגן, ומציעה מבחר פיצות (79-60 שקלים) כמו "פיצת סלמונלה" עם סלמון ופיצה טבעונית, מאפי פוקצ'ה (18-15 שקלים), קלצונה (39-35 שקלים) וחצ'ופרי (39 שקלים). מגישים כאן גם פסטות, סלטים וקינוחים.

 

בימי ראשון מציעים ב"מחלבה" שתי פיצות עם שתי תוספות ב-99 שקלים, ולאורך כל השבוע (בין השעות 19:00-17:00) פיצה עם שתי תוספות תעלה לכם 50 שקלים. עבור הבליינים של האזור, מציעים דיל נוסף התקף בין השעות 19:00-23:00, במסגרתו בהזמנת פיצה אפשר ליהנות כאן מבירה ב-10 שקלים.

 

קיבוץ מעגן, 04-6654895, ראשון-חמישי 23:00-17:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

Rosso pomodoro

פיצרייה חדשה מבית היוצר של המוסד הבאר שבעי - "קפה פולט", שבבעלות יהודה נעים. הפיצרייה, שצמודה לבית הקפה, מגישה פיצה נפוליטנית מסורתית מחומרי גלם המיובאים מאיטליה.

 

את פתיחת המקום מלווה השף בר חיים ממוצא איטלקי, שבמשך שנים עבד כפיציולו באיטליה. התפריט כאן מציע פיצות בקוטר 34 סנטימטר הנאפות בטאבון לבנים, והמבחר כולל קלאסיקות כמו מרגריטה (45 שקלים) וגם פיצות מיוחדות יותר כמו פיצה עם ארטישוק, שמנת ובצל (55 שקלים) ופיצה עם גבינה כחולה ותפוח אדמה מדורה. ישנה אפשרות גם להרכיב לבד את הפיצה עם התוספות שאוהבים, או לקחת קלצונה (שעשויה מאותו הבצק ממנו מכינים את הפיצות) ולמלא אותה בכל טוב.

 

אליהו נאווי 21 באר שבע, 054-4530666‏, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 15:00-11:00, מוצ"ש- 23:00, כשר

 

Rothschild Bar

בר חדש שנפתח בירושלים ומתפרש על פני שתי קומות, כשהקומה התחתונה מעוצבת כמועדון אנדרגראונד תל אביבי ללא מקומות ישיבה, והקומה השנייה משמשת כלאונג' בר עם 100 מקומות ישיבה, תפריט פינגר פוד ותפריט קוקטיילים מגוון (45 שקלים).

 (צילום: or doga photography)
(צילום: or doga photography)

מי שפתחו את המקום הם נאור כהן ועומרי בר, יחצנים ואנשי לילה ירושלמים, שאוהבים את העיר והחליטו לתת פייט לתל אביב שמושכת אליה את צעירי הבירה. השניים זיהו בירושלים מחסור במקומות שייתנו מענה לבליינים שמחפשים תפריט אוכל מושקע ואלכוהול איכותי, לצד אווירה משתנה וליינים משתנים (ביניהם גם "ליין תקליטים" שמיועד לבני 50-35).

 (צילום: or doga photography)
(צילום: or doga photography)

שמאי 17 ירושלים, 052-5400093‏, ראשון 3:00-22:00, שני-חמישי 3:00-20:00, שבת 03:00- 22:00, לא כשר

 

פיתה בסטה

פיתת השף האשדודית מגיעה למתחם שרונה מרקט בתל אביב, ומנסה לפתות את התל אביבים עם שלל מנות יצירתיות ארוזות בפיתה. גודלו של הסניף הוא אמנם 40 מטרים בלבד, אבל האווירה בו שמחה ממש כמו בסניף האם האשדודי.

מקומות חדשים בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

התפריט מחולק ל"בשרי" ו"לא בשרי", ואפשר למצוא ובו פיתת steak & egg ב-45 שקלים; פיתה "כבדה" עם כבדי עוף צלויים בסילאן; פיתת מרגז עם ביצת עין (34 שקלים) ומנת הדגל - פיתת אסאדו עם קרם לימון, בצל מטוגן וצ'ימיצ'ורי (39 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

בגזרה הלא בשרית מגישים כאן פיתת סביח עם ביצה קשה, סלסת עגבניות, חציל קריספי ומלפפון חמוץ (25 שקלים); בוריקה "של פעם" שנכנסת לפיתה יחד עם צ'ירשי, מלפפון חמוץ וטחינה (25 שקלים); ויש גם פיתה עם קציצת ירק או עם שניצל עגבנייה. בנוסף, ממש כמו באשדוד, גם בסניף התל אביבי מציעים קינוח של "פיתה לוטי" - פיתה שרופה על הגריל עם שוקולד, אגוזים ובננה (10 שקלים).

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

שרונה מרקט, ראשון-רביעי 1:00-11:00, חמישי 2:00-11:00, שישי 16:00-11:00

, מוצ"ש-1:00, כשר

 

Deli by food salon

מעדניית אוכל מוכן עם תפריט עונתי, שפתחו בנות הזוג שני מוראד ורעות ארביב. השתיים מפעילות מזה שנתיים אירוח ביתי בשם Food saloon, ומעבירות סדנאות בישול במתחם של "משק יעקובס". את ההחלטה לפתוח גם מעדניית אוכל מוכן לסופי שבוע וחגים, הן קיבלו כתוצאה מהביקוש הרב של לקוחותיהן לאוכל של השפית ארביב ("בראסרי" לשעבר) שלמדה באחד מבתי הספר לבישול בארץ ועברה התמחות במסעדות באיטליה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט אותו מציעות ארביב ומוראד מושפע מהרקע המרוקאי והטריפוליטאי של ארביב, ומעשר שנות הניסיון שהיא רכשה במטבח המקצועי. הוא מציע מנות כמו בולו חלה טריפוליטאית (28 שקלים); שטרודל בשר וירקות שורש (65 שקלים); חציל שרוף עם טחינה הר ברכה, סילאן ופיסטוק קלוי (25 שקלים ל-250 גרם); פסטה עם ראגו פטריות, ערמונים, שום ובזיליקום (38 שקלים למנה); בטטה אפויה בקרמל צ'ילי ואורגנו (35 שקלים למנה); קוסקוס "כמו של סבתא" (30 שקלים למנה); קציצות עוף וגרגירי חומוס (60 שקלים) ועוד.

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף, יש כאן מנות יצירתיות כמו הריסה לימונים כבושים ומעט כמון (48 שקלים), פילה סלמון ברוטב מנגו וקארי צהוב וגם וקינוחים אישיים בכוסות. את ההזמנות לסוף השבוע יש לבצע עד יום רביעי בטלפון, במייל או באתר, ויש מינימום הזמנה של 150 שקלים. את האוכל אפשר לאסוף בטייק אווי או לקבל עם שליח עד הבית.

 

להזמנות: 050-7536736, לא כשר

 

El-Pastel

קונדיטורייה חדשה שנפתחה בעכו ומציעה עוגות מעוצבות, קינוחים אישיים מפונפנים, עוגות שמרים, עוגיות, טארטים וטארטלטים. יש במקום גם קינוחים מושחתים כמו פיצת שוקולד (30 שקלים), מילקשייק אלפחורס, קינוח בייבי נוטלה עם הר של פנקייקים ונוטלה, ביצת הפתעה ענקית עם פירות, קצפת ושוקולד (55 שקלים) וסנדוויץ' פנקייק (35 שקלים).

 

בנוסף, מציעים כאן ארוחות בוקר (50 שקלים ליחיד או 96 שקלים לזוג), סלטים (50-45 שקלים), טוסטים (29 שקלים), קפה ומאפה (16 שקלים) ודיל זוגי של קפה ועוגה ב-45 שקלים.

 

בן עמי 21 עכו, 04-9859198, ראשון-שישי 24:00-8:00, שבת 24:00-10:00, לא כשר

 

מנגאיה

מסעדה אסייתית חדשה שנפתחה במצפה גדות שברמת הגולן. התפריט מציע את כל ההילייטים של המזרח הרחוק, ביניהם מנות ראשונות כמו סלט טום יאם (35 שקלים) וטרטר סלמון עם סלט תאילנדי (38 שקלים); ומנות עיקריות עם אטריות ביצים, אטריות אורז (56-52 שקלים) או עם אורז. בנוסף, יש כאן סושי בהרכבה אישית וארוחות ילדים (38-32 שקלים).

 

מצפה גדות, 050-8437223, שני-חמישי 22:00-12:00, שישי-שבת 22:00-14:00, לא כשר

 

Pop-up pizza ביקב תשבי

לכבוד חג השבועות, משיקה המאפייה של "יקב תשבי" דוכן פופ-אפ שיגיש פיצות המשלבות חומרי גלם של יצרנים מקומיים הפועלים בסביבת היקב, ביניהם מחלבות עברי, משק אחייה ומשק קדמה.

 

הפופ-אפ יפעל במהלך חודש מאי מדי יום שישי בין השעות 14:00-08:00 במתחם מרכז המבקרים של היקב (צמוד למאפייה), ואפשר יהיה לטעום שם פיצות שנאפות בתנור האבן שבמקום (20 שקלים לחתיכה), או לקחת הביתה לפי משקל.

מקומות חדשים בארץ (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

בין הפיצות שבתפריט: פיצה אדומה עם עגבניות שרי וגבינת מוצרלה; פיצת ביאנקה עם גבינת ריקוטה, מסקרפונה ועלי רוקט; פיצת גבינות צאן וזיתים; ופיצת קישואים וירוקים עם ג'יבנה "עיראקית". בנוסף, בכל שישי ייפתח בצמוד למאפייה דוכן של יצרן אחר שיציע שם את מוצריו הייחודים.

 

מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, 04-6288195, בימי שישי במהלך חודש מאי 8:00- 15:00, כשר

 

הטבעונות פורחת בדרום תל אביב

פלורנטין עומדת להתקשט בקרוב בשתי מסעדות נוספות: סניף חדש ל"מרקט" (ידידותי ביותר לטבעונים) וסניף חדש ל"פסטה-א-ויה" (ולראשונה - סניף טבעוני לגמרי).

 

במרקט tlv, המוכרים גם כ-Kitchen for all, מתכוננים לפתיחת הסניף החדש ביום שישי הקרוב (4 במאי) עם מסיבת פתיחה ותפריט הרצה שיכלול מנות כמו תבשיל מרוקאי עם שעועית לבנה וירקות שורש ברוטב עגבניות (30 שקלים); סלט פאד טאי עם אטריות שעועית ברוטב הבית (46 שקלים) וגם קובה טבעוני בסופי שבו.

 

ובדומה לשני הסניפים הנוספים, גם בסניף החדש כל הקינוחים יהיו טבעונים (גליל וופל או מארז באונטי ב-16 שקלים, מארז אלפחורס או ארטיק פאלאטאס ב-12 שקלים.

 

פלורנטין 5 תל אביב, ראשון-חמישי 23:30-11:45, שישי 18:00-11:30, 03-5162009

(שרון ליפקינד)

 

ב"פסטה א ויה", מסעדת הבת של "פסטה מיאה", מתכננים בקרוב פתיחת שני סניפים: סניף טבעוני בכיכר רבין ובשכונת פלורנטין, שבדומה לסניף באבן גבירול - יעניקו מענה מלא גם לטבעונים ויגישו מדי יום פסטה טרייה (מאותו המפעל שמייצר ל"פסטה מיאה"), רטבים על בסיס שמנת וקשיו שמיוצרת במקום, "בולונז" טבעוני, ניוקי טבעוני ושני סוגי רביולי טבעוניים (בטטה, פטריות ובקרוב גם רביולי גבינות טבעוניות). בנוסף, ישנה אפשרות להמיר את הפסטה הרגילה בפסטה ללא גלוטן, וליהנות משני קינוחים טבעוניים (עוגת גבינה טבעונית או אצבע שוקולד טבעוני ב-29 שקלים). המחירים כאן נוחים ונעים בין 59-25 שקלים. 

(שרון ליפקינד)

 

לודנס

"לודנס אקספרס", רשת המזון הטבעונית פותחת את הסניף הרביעי שלה במתחם שרונה מרקט, ומציעה שם מנות במחירים שנעים בין 25-15 שקלים. בבניית התפריט לקח חלק גם השף גל ברזילי, והוא מציע כאן מנות שף כמו המבורגר מקייל, קינואה, כוסמת, אגוזים, עדשים ולוביה מונבטת; סלק עם רטבים, ועוד מבחר סלטים, תבשילים, מיצים ומרקים שנרקחו בליווי דיאטנית (רוני עמיצור לוי). את כל המנות אפשר לאכול במקום או להזמין מראש ולבוא לקחת. אג'נדה עם טעם טוב.

לודנס (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

שרונה מרקט

(שרון ליפקינד)

 

 (  )

Fluffy - פופ-אפ פנקייק בשוק הנמל

פנקייק עם קלמרי צרוב במרינדה של עשבי תיבול עם חומוס, יוגורט וצ'ילי; פנקייק עם בייקון, ביצת עין וסירופ מייפל או פנקייק בתוספת בקר מפורק וירוקים - אלו הן רק חלק מהמנות היצירתיות שייככבו בדוכן הפופ-אפ, שיפעל במהלך חודש מאי בשוק הנמל בתל אביב. 

מקומות חדשים בארץ (צילום: דניאל לחייני)
(צילום: דניאל לחייני)
 

על הפרויקט הזה אמונים השף אלכס ויינר ולינוי רביבו, בעלי רזומה עשיר בתחום המסעדות ("קיצ'ן מרקט", "משייה" ו"אסיה" שביפו), וטווח המחירים של הפנקייקים המושחתים יהיה כאן בין 42-32שקלים.

 

שוק הנמל האנגר 12 (נמל תל אביב), הדוכן יפעל בתאריכים 25-11 במאי בין השעות 15:00-9:00 (ימי שישי בלבד), לא כשר

 

Sparks

פרויקט קונספט קולינרי של מותג המים האיטלקי "פררלה", במסגרתו במהלך השבועיים שבין 17-6 במאי יתקיימו ב-20 מהמסעדות המובילות בארץ אירועי קונספט המשלבים בין קולינריה לאומנות. בין המסעדות שישתתפו בפרויקט : "מסה", "יא פאן", "טופולופומפו" שתארח ערב הודי עם הופעת פולקלור, מסעדת "קאב קם" ומסעדת "לימוזין".

מקומות חדשים בארץ (צילום: דני גולן)
(צילום: דני גולן)

מחירי הארוחות בפרויקט הזה ינועו בין 350-220 שקלים לסועד והן יכללו מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח ובקבוק "פררלה".

 

ההרשמה לאירועים - דרך אתר האינטרנט של "פררלה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אמיר מנחם
פיאצה ירמיהו
צילום: אמיר מנחם
מומלצים