שתף קטע נבחר

לאחר שערוריית דליפת המידע מפייסבוק: קיימברידג' אנליטיקה נסגרת

על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, חברת המחקר השנויה במחלוקת - שעמדה בלב שערוריית דליפת המידע של 87 מיליון משתמשים בפייסבוק - סוגרת את פעילותה. על רקע המשבר איבדה החברה בחודשים האחרונים לקוחות רבים

קיימברידג' אנליטיקה, חברת המחקר השנויה במחלוקת שעמדה בלב מחלוקת דליפת המידע האישי של 87 מיליון משתמשים פייסבוק סוגרת את פעילותה בעקבות הפרשה – כך לפי דיווח של ה"וול סטריט ג'ורנל".

 

צוקרברג בסנאט: "גם המידע האישי שלי דלף"

היועמ"ש הנחה: יוסרו שמות ותמונות ראשי ערים מפייסבוק

מייסד ווטסאפ עוזב את החברה

 

לדברי מקור בעל ידע בנושא, החברה החליטה להפסיק לפעול בעקבות אובדן מקיף של לקוחות ועלויות משפטיות הולכות וגדלות בחקירות השונות שנפתחו נגדה בעקבות הפרשה. החברה נסגרת מידית והעובדים כבר התבקשו למסור בחזרה את מחשביהם.

 

לפי הוול סטריט ג'ורנל, במהלך הבחירות לנשיאות ב-2016 קיבלה החברה 15 מיליון דולר בעבור הייעוץ הפוליטי שסיפקה. ואולם, מאז לא היה לחברה לקוח פוליטי אחד ברמה הפדרלית, והיא גם אבדה כמה לקוחות מסחריים.

 

הפרשה, שקרויה על שמה של החברה, פרצה באמצע מרס בעקבות דיווח של הניו יורק טיימס, שלפיו החברה השיגה במרמה מידע מקיף על פעילות של עשרות מיליוני משתמשים בפייסבוק.

 

המידע התקבל באמצעות אפליקציית שאלון אישיות שיצר חוקר מאוניברסיטת קיימברידג', שאפשרה לו לאסוף מידע על כמה עשרות אלפי אנשים שהשתמשו באפליקציה וחברי הפייסבוק שלהם. את המידע הזה העביר החוקר לקיימברידג' אנליטיקה, וזו השתמשה בנתונים כמו הלייקים השונים שביצעו משתמשים על מנת ליצור פרופילים פסיכולוגיים מפורטים שלהם.

 

הפרשה עוררה סערה ציבורית רחבה שבשיאה הגיע מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, לשני ימי עדות בני 10 שעות בסך הכול בפני הקונגרס. עם זאת, בעוד שנראה שהפרשה עצמה לא פגעה בפייסבוק (בדו"ח הרבעוני האחרון של החברה הכנסותיה עלו ב-50% ומספר המשתמשים הפעילים המשיך לטפס) הרי שהסערה היה בה די כדי למוטט את קיימברידג' אנליטיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים