שתף קטע נבחר

מיילים שכותבים את עצמם ויוטיוב שמזכיר לכם לכבות אותו: ההכרזות של גוגל

כנס I/O השנתי של ענקית הטכנולוגיה נפתח אתמול בקליפורניה, עם הכרזות שלוקחות את הבינה המלאכותית לקצה: סייעת קולית שיודעת להזמין עבורכם מקום במסעדה, יוטיוב שמודיע שהגיע הזמן לכבות אותו וכמובן - אנדרואיד P

"עושים דברים טובים ביחד": תחת הסיסמה הזו נפתח אתמול כנס המפתחים השנתי של ענקית הטכנולוגיה "גוגל", בקמפוס שבקליפורניה. נאום הפתיחה של מנכ"ל החברה, סונדר פיצ'אי, עסק ביתרונות של בינה מלאכותית ובהשפעות של טכנולוגיה מיטיבה על איכות החיים. כפי שדווח מוקדם יותר, גוגל מתמקדת ביוזמת ה"רווחה הדיגיטלית", וממקדת את הפיצ'רים החדשים שלה בניסיון לסייע למשתמשים לנהוג באחריות עם הטכנולוגיה.

 

סונדר פיצ'אי, מנכ
סונדר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל(צילום מסך)

 

גולת הכותרת של כנס המפתחים היא ההכרזה על "אנדרואיד P", הדור החדש של מערכת ההפעלה של גוגל, שגרסת הבטא שלו כבר זמינה להורדה עבור מכשירי גוגל פיקסל, נוקיה, סוני, VIVO, שיאומי, וואן פלוס ועוד. הגרסה החדשה, בסימן עשור לאנדרואיד הראשון, עומדת במרכזה של יוזמת ה"רווחה הדיגיטלית", והיא תאפשר למשתמשים שקיפות ושליטה בנוגע לאופן ההתנהלות שלהם עם המכשירים הניידים. באמצעות פיצ'ר ה"דשבורד", משתמשים יוכלו לקבל מידע על האפליקציות השימושיות ביותר, מספר הפעמים שהם מדליקים את המסך, משך הזמן שהם מבלים בכל אפליקציה - כולל יוטיוב, שתזכיר שאתם בוהים במסך כבר יותר מדי זמן, כמות ההתראות שמתקבלות בכל יום ועוד.

 

מלבד שקיפות, אפשר להחיל מגבלות על השימוש - כולל הגדרה של משך הזמן שבו משתמשים מעוניינים להעביר בכל אפליקציה. גם ניהול יעיל יותר של התראות בטלפון מתאפשר באמצעות מערכת ההפעלה. מעכשיו, אפשר יהיה לבקש מהטלפון לרכז את כל ההתראות לזמן מסוים במהלך היום, לראות איזו אפליקציה מייצרת הכי הרבה התראות ולהחליט מה לעשות בנוגע אליה. מצב "לא להפריע" החדש הופך יותר אגרסיבי ויוודא שההתראות בכלל לא יוצגו על המסך.

 

סונדר פיצ'אי, מנכ
רווחה דיגיטלית. סונדר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל(צילום מסך)

 

ההכרזות המרכזיות הנוספות, עוסקות כולן ביכולות הבינה המלאכותית של גוגל, עבור מוצרים שונים. במהלך נאום הפתיחה הציג פיצ'אי את שבב TPU3.0, הדור הבא של שבבי בינה מלאכותית, שמאפשר פיתוח מודלים רחבים ומדויקים יותר של למידת מכונה.

 

השיפורים המשמעותיים מגיעים בגזרת הסייעת הקולית של גוגל, והמטרה ברורה: להפוך את האינטראקציה איתה לטבעית יותר עבור המשתמשים. גוגל מכריזה על שישה קולות חדשים עבור הסייעת הקולית, בהם זה של הזמר המפורסם ג'ון לג'נד, שכבר הפך למעין פרזנטור של גוגל. ההדגמות החיות מעל במת הכנס נשמעות היטב, כשאינטראקציה עם הסייעת הקולית עוברת הרבה פחות ממוכנת ממה שאנחנו רגילים לשמוע. הסייעת הקולית של גוגל תהיה זמינה במהלך השנה הקרובה בעוד 30 שפות וב-80 מדינות, אולם על פי המפה - לא נראה שישראל על הכוונת, לפחות בינתיים.

 

 

החדשות המסעירות יותר, הן שהסייעת הקולית של גוגל תבצע עבור המשתמשים שיחות טלפון, מהסוג שאף אחד לא ממש רוצה לנהל. במהלך ההדגמה החיה על הבמה, בוצעה שיחה שמטרתה הזמנת מקומות למסעדה עבור ארוחה משפחתית, ונשמעה כמעט טבעית לחלוטין. באופן הזה, הסייעת יכולה לקבוע תור למספה או להזמין שרברב.

 

אנדרואיד (צילום מסך)
חוגגים עשור. אנדרואיד(צילום מסך)

 

גם ג'ימייל - פלטפורמת הדואר האלקטרוני של גוגל, מקבל תוספת בינה מלאכותית: פיצ'ר חדש יאפשר חיזוי של מילים וביטויים נפוצים בזמן ההקלדה. בחזית התמונות, בינה מלאכותית תאפשר צביעה מחדש של תמונות ישנות בשחור-לבן, שיפור תמונה ואפילו הפיכת קובצי תמונה לקובצי PDF - הכל ב"גוגל תמונות".

 

בינה מלאכותית מגיעה לשפר גם את חוויית השימוש ב"גוגל מפות" - עם המלצות מבוססות על העדפות אישיות של המשתמשים, וכן שילוב של "גוגל סטריט ויו" שיאפשר חוויה טובה יותר להולכי הרגל, באמצעות שימוש במצלמה. מיזם "גוגל ניוז" יקבל תנופת בינה מלאכותית באמצעות יצירת "פיד" חדשות בהתאמה אישית, שמבוסס על כלל החומרים החדשותיים שנאספים מהרשת בכל דקה - כולל מאמרים, בלוגים, פודקאסטים ומערכות חדשות.

 

"גוגל לנס" תשולב ישירות באפליקצייתה המצלמה במכשירי גוגל פיקסל, LG G7, סוני, נוקיה, וואן פלוס ומכשירי אנדרואיד נוספים. ה"לנס" מבוססת בינה מלאכותית וביכולתה לזהות אובייקטים בתוך הפריים בזמן אמת וזיהוי טקסט. אם מכוונים את המצלמה לתפריט, למשל, היא תציג תמונות של המאכלים שמופיעים בו. יש גם מסך חכם חדש מבית לנובו, שמתופעל באמצעות פקודות קוליות בלבד, ומאפשר תצוגות אווירה, צפייה בתמונות, בסרטונים ובתכני מדיה.

 

אירוע הפתיחה נחתם עם תצוגת תכלית של Waymo - מיזם הנהיגה האוטונומית של גוגל, ששם לו למטרה "להכשיר נהגים טובים יותר", ולגרום לנהגים הלרגיש נוח יותר עם נהגיה אוטונומית. מכוניות של וואימו נהגו כבר על פני יותר מ-9.5 מיליון קילומטרים לצורכי ניסוי ואיסוף נתונים. בינה מלאכותית נכנסת גם כאן לפעולה ומאפשרת למכונית להמשיך לפעול גם במצבי שלג וגשם, כשהחיישנים במכונית הופכים לפחות שימושיים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
גוגל אנדרואיד
צילום: Shutterstock
מומלצים