שתף קטע נבחר

תקווה לקרחים: מרכיב תרופתי עשוי לגרום לצמיחת שיער מחודשת

מדענים בבריטניה מצאו מרכיב המעכב חלבון שמאט את צמיחת השיער. החוקרים מקווים שניתן יהיה לפתח ממנו תרופות שעשויות למנוע הקרחה

תרופה שמיועדת במקור לבריחת סידן עשויה לפתור את בעיית ההקרחה של מיליונים בעולם: חוקרים טוענים כי מצאו רכיב המצוי בתרופות לאוסטיאופורוזיס, העשוי להצמיח שיער. עם זאת, התרופה טרם נוסתה על בעלי חיים או על בני אדם. הממצאים פורסמו בכתב העת pLOS Biology.

 

כיום ישנם שני טיפולים רפואיים לטיפול בנשירת שיער והקרחה - תרסיס מינוקסידיל, והתרופה פינסטריד (פרופסיה, פינסטריד-טבע) המיועדת לטיפול בהקרחה גברית תורשתית.

 

רכיב הנמצא בתרופה לאוסטאופורוזיס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
רכיב הנמצא בתרופה לאוסטאופורוזיס(צילום: shutterstock)

 

תופעת לוואי של התרופה - גורמת לצמיחת שיער

החוקרים מאוניברסיטת מנצ'סטר בבריטניה, החלו לבחון תרופות מדכאות חיסון, להן תופעת לוואי מוכרת הגורמת לצמיחת שיער.

 

תחילה בחנו החוקרים את השפעתה של התרופה ציקלוספורין A על זקיקי השיער. תרופה זו, המשמשת מאז שנות השמונים למניעת דחיית איברים וטיפול במחלות אוטואימוניות, ידועה בתופעת לוואי מטרידה מאוד מטופלים: הצמחת שיער.

 

החוקרים שביקשו לבחון את תופעת לוואי זו, מצאו כי ציקלוספורין A, מעכב את פעילותו של החלבון SFRP1 המשפיע על תאים רבים בגוף. בין היתר, גורם חלבון זה להאטת צמיחת השיער.

 

במהלך המחקר, המשיכו המדענים לחקור חומרים המשפיעים על אותו חלבון, ומצאו כי התרכובת הקרויה WAY-316606 המצויה בתרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס, מצליחה לעכב את פעילותו של אותו חלבון. הניסויים בוצעו במעבדה, בדגימות מזקיקי שיער שנלקחו מהקרקפת של 40 מתנדבים.

 

חשוב לציין כי מדובר במחקר מעבדתי ראשוני בלבד שבחן רק את עיכוב פעילות החלבון, ועדיין לא ברור האם בכוח המרכיב WAY-316606 להצמיח שיער.

 

בקרוב מתכוונים החוקרים להתחיל בניסויים קליניים בבני אדם, שיבדקו האם WAY-316606 או מרכיבים דומים, בטוחים לשימוש ויעילים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
השיער עשוי לצמוח מחדש
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים