שתף קטע נבחר

שליח טראמפ: "העברת השגרירות לירושלים - תנאי הכרחי להשגת הסכם שלום"

ג'ייסון גרינבלט פתח בסדרת ציוצים לקראת העברת שגרירות ארה"ב לירושלים: "יותר משני עשורים של ויתורים שעיכבו את העברת השגרירות לא קירבו אותנו להסכם שלום בר-קיימא עם הפלסטינים"

ג'ייסון גרינבלט , השליח האמריקני למזרח התיכון, אמר הבוקר (ב') כי העברת שגרירות ארה"ב לירושלים אינה פרישה אמריקנית מהמחויבות להשגת הסכם שלום בר-קיימא, אלא זה התנאי ההכרחי לכך.

 גרינבלט. "העברת השגרירות אינה פרישה מהמחויבות האמריקנית להסכם שלום בר-קיימא" (צילום: EPA) (צילום: EPA)
גרינבלט. "העברת השגרירות אינה פרישה מהמחויבות האמריקנית להסכם שלום בר-קיימא"(צילום: EPA)

גרינבלט פתח הבוקר בסדרת ציוצים שבה סקר את היחסים המדיניים בין ישראל לארצות הברית ב-70 השנים האחרונות. "כשאנחנו מתחילים את היום ההיסטורי הזה - בואו נזכור למה אנחנו כאן ואיך הגענו לכאן", צייץ.

 

 

השליח האמריקני איזכר את החלטת הקונגרס להעביר את השגרירות לירושלים כבר בשנת 1995, החלטה שאושרה מחדש על ידי הסנאט ב-2017. "יותר משני עשורים של ויתורים שעיכבו את העברת השגרירות לא קירבו אותנו להסכם שלום בר-קיימא עם הפלסטינים", כתב גרינבלט.

 

 

הוא ציין כי ארצות הברית, תחת שלטונו של הנשיא הארי טרומן, הייתה הראשונה שהכירה במדינת ישראל לפני 70 שנה. הוא חזר על דבריו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ שההכרה בירושלים כבירת ישראל היא פשוט הכרה במציאות, מכיוון שכל סמלי השלטון הישראלי נמצאים בעיר.

 

 

 

גרינבלט אמר כי העברת השגרירות לירושלים "אינה פרישה מהמחויבות העזה שלנו לאפשר עסקה של הסכם שלום בר-קיימא. ליתר דיוק, זה תנאי הכרחי לכך". הוא הוסיף כי ארה"ב ממשיכה לתמוך בשמירה על הסטטוס-קוו באתרים הקדושים: "ירושלים צריכה להישאר עיר שבה יהודים מתפללים בכותל, נוצרים הולכים בויה דולורוזה ומוסלמים מתפללים באל-אקצא".

 

היום ב-16:00 יחל טקס חנוכת השגרירות האמריקנית בשכונת ארנונה בירושלים. כ-250 משתתפים הגיעו עם המשלחת האמריקנית לחנוכת השגרירות. בראש האמריקנים - שר האוצר סטיב מנוצ'ין, בתו של הנשיא איוונקה טראמפ ובעלה, יועץ הנשיא ג'ארד קושנר. בטקס חנוכת השגרירות ינאמו השגריר האמריקני בישראל, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין וראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

לרגל מעבר השגרירות ערך ערוץ החדשות הבינלאומי I24news סקר באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה, ומנו עלה כי 56.2% מכלל הציבור מאמינים כי מדובר במהלך חיובי, בעוד 23.9% בלבד מאמינים כי מדובר במהלך מסוכן. בבחינה של זהות העונים עלה כי בקרב היהודים ישנה הסכמה רחבה של 66.3% אשר רואים את המהלך כחיובי, בעוד רק 6% מהאזרחים הערבים מסכימים עם טענה זו – זאת לעומת הסכמה בין 48% מהם כי מדובר במהלך מסוכן, לעומת 19.1% מהיהודים אשר מסכימים עם עמדה זו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים