שתף קטע נבחר

הכירו את בתי האוכל בגבעת ברנר והסביבה

סושי בר בעיצוב יפני, מסעדה משפחתית שמתמחה בדגים, אירוח ביתי ועגלת סביח, שני יקבים איכותיים ואפילו חנות בוטיק לשוקולד: יצאנו לבדוק מה יש לאכול בגבעת ברנר והסביבה

 

 

Kiyoshi – Sushi & Bar

את הסושי בר הזה פתח במרכז המסחרי של גבעת ברנר שי אטיאס, מי שהיה בעבר הבעלים של "סושי בזל" המיתולוגית בתל אביב. חבר אליו עדי מלמד, בעל ניסיון רב בתחום המטבח האסייתי, ועבור שניהם פתיחת המסעדה הייתה המשך ישיר למטבח משלוחי הסושי שהפעילו במשך שנתיים באזור גבעת ברנר.

מסעדות באזור גבעת ברנר (צילום: נופר לפיד)
(צילום: נופר לפיד)
  
 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

המקום מעוצב בסגנון יפני, ויש בו בר שאם תשבו עליו תוכלו לראות את תהליך הכנת הסושי וגם ליהנות ממבחר קוקטיילים מעניינים (54-48 שקלים) עליהם אחראי הברמן נאור מלכה. ומה בתפריט? כמה מנות מפורסמות מ"סושי בזל" (רק בגרסה הכשרה) כמו, למשל, סלט סשימי (42 שקלים) ומגוון רולים (47-35 שקלים), ובשעות הצהריים מציעים שם גם עסקיות בקופסת בנטו יפנית.

מסעדות באזור גבעת ברנר (צילום: נופר לפיד)
(צילום: נופר לפיד)
 

מציעים שם גם סלט נודלס (31 שקלים), מרק מיסו (14 שקלים) ומרק ראמן (45 שקלים), מנות של אטריות מוקפצות כמו יאקיסובה עם ירקות ובשר, ועוד. כמו כן, מגישים כאן קומבינציות סושי (162-45 שקלים), סנדוויץ' סושי (39-33 שקלים) וקונוסים.

 (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מתחם הקניות החדש בקיבוץ גבעת ברנר, 08-9330009, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

  

 (  )
 

ארוחות קטנות

המיזם האישי של דורון זאוברמן, בוגרת "מכללת השף", שמבשלת באופן מקצועי מזה שמונה שנים ומציעה כאן קייטרינג לאירועי בוטיק עד 200 איש וסלסלות פיקניק, מהמושקעות והמפנקות שנתקלנו בהן.

מסעדות באזור גבעת ברנר (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כל סלסלה עוברת כאן תהליך הכנה שכולל בישול ואפייה בזמן הכי קרוב למועד האיסוף, וכוללת מפה קטנה וכלי אוכל חד פעמיים מתכלים, מבחר לחמים חמים וטריים, פרצעלים, בריושים ומיני קישים, טחינת סלק, פסטו מדהים וסלסה עוקצנית, גבינת שמנת וריבה ביתית, ממרח אבוקדו, סלט טונה וסלט ביצים, שלושה סוגי סלטים טריים עם שני רטבים תוצרת בית וקרוטונים, גם הם תוצרת בית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

כמו גם, תמצאו שם קינוח אישי ומיץ טבעי. מחיר הסלסלה נע בין 320-160 שקלים בהתאם לכמות הסועדים ולמבחר המוצרים בסל.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

להזמנות: 050-5200639‏, חלבי כשר

 

החצר של שוקה

מיזם משפחתי שהקים שוקה עלימה, שמזה חמש שנים מארח בחצר ביתו הפסטורלית עשרות סועדים לארוחת בוקר בימי שישי. רותי עלימה, אשתו של שוקה, אחראית על האירוח, הילדים מסייעים כמלצרים, ואילו שוקה עצמו אמון על הכנת השקשוקה הייחודית שלו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

ומה בתפריט? ארוחת בוקר כפרית עם ריפיל חופשי ב-68 שקלים, שכוללת טחינה, סלט חצילים על האש, סלט טונה וממרח פלפלים, ממרח פסטו ופלטת גבינות, גבינת שמנת ביתית ולבנה תוצרת עצמית, בין 7-5 סלטי בריאות ולחמי מחמצת, מיץ טבעי וקפה. בנוסף, תוגש לכם שם מנה אישית לבחירה שיכולה להיות שקשוקה עם חציל, עם גבינה, עם בצל או עם פטריות, חביתה עם תוספות כמו עשבי תיבול, בצל, פטריות ועוד, טוסט בבייגלה או מוזלי.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לסיום הארוחה תקבלו שם גם קינוח משתנה, ואם תגיעו עם ילדים מתחת לגיל 10 - הם יוכלו ליהנות מארוחת ילדים ב-35 שקלים שכוללת חביתה, לחם מטוגן, כוס שתייה והפתעה. מכיוון שמדובר בחצר ביתית, חובה להזמין מקום לפני שמגיעים.

 

קבוצת שילר, 054-5261613‏, שישי 13:00-8:00, חלבי לא כשר

 

 (  )
 

סביח החצר

"סביח החצר" היא עגלה נגררת אותה מפעיל שוקה (אותו שוקה מהפסקה הקודמת) במהלך השבוע כשהוא מתפנה מהכנת השקשוקה. אחרי שנים רבות בהן ניהל את הרפתות של קיבוץ קבוצת שילר, החליט שוקה להגשים את חלומו לארח ולבשל עבור אחרים, והציב דוכן נייד בכניסה לקיבוץ שבו הוא מכין סביח בפיתה (14 שקלים) או בבגט (18 שקלים) לצד מיץ תפוזים שנסחט במקום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לאחרונה שוקה הרחיב את התפריט, והתחיל להגיש גם קבב בבגט או בפיתה, שקשוקה ופילה עוף בבגט. חובבי המתוק יוכלו ליהנות שם גם מקינוח מלבי ביתי (10 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בכניסה לקיבוץ קבוצת שילר, 054-5261316, ראשון-חמישי 16:00-9:00, לא כשר

 

 (  )

רונה בקיבוץ

מסעדה משפחתית שנמצאת בבעלות רונית פוגל, המתמחה בהכנת דגי ים טריים. על הבישול אחראי בנה של פוגל, השף לירן פוגל, שיוצר כאן מנות שף מפתיעות שלא הייתם מצפים למצוא במסעדה קטנה כמו זו.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בין היתר, תוכלו ליהנות כאן ממנות ראשונות כמו "כבושים" הכוללות סלמון, מטיאס ואיקרה (48 שקלים), סלט רוקפור (52 שקלים) ופיצת קרם פטריות (56 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

אבל עם כול הכבוד לכל אלו, ל"רונה" מגיעים בעיקר בשביל מנות הדגים. ואכן, הצצה מהירה בתפריט תגלה בפניכם שלל מנות דגים - מחריימה בורי (78 שקלים) ועד שווארמה בורי (82 שקלים), לצד מגוון ספיישלים יומיים מתחלפים. כמו גם, יש כאן מגוון פסטות יצירתיות עם או בלי דגים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

קיבוץ קבוצת שילר, 08-9372694, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר

 

 (  )

יומנגס

במתחם המסחרי של גבעת ברנר פועל אחד מארבעת הסניפים של רשת ההמבורגריות השייכת לאחים גל וטל בכר. גם כאן, בדומה לשאר הסניפים, מגישים את ההמבורגרים עם מזרק מלא במייפל (69 שקלים להמבורגר במשקל של 220 גרם) או עם בזיליקום וגבינת פיקורינו (59 שקלים להמבורגר במשקל של 220 גרם), לצד הצ'יפס המפורסם של הרשת שמיוצר באופן ידני ולא מתפוחי אדמה קפואים והאמפנדס הממולאים בבשר או בתפוחי האדמה (33 שקלים ל-10 יחידות).

מסעדות באזור גבעת ברנר (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הסניף הזה הוא הגדול ביותר מבין ארבעת הסניפים של הרשת, והוא ממשיך את האג'נדה לפיה "יומנגס" הוא לא סתם המבורגר שעוצרים לאכול על הדרך, אלא אחד שכדאי להגיע בשבילו במיוחד.

 

מתחם צ'מפיון מוטורס גבעת ברנר, 09-8943656‏, ראשון-רביעי 2:00-18:00, חמישי-שישי 4:00-18:00, שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

 (  )
 

יקב כהנוב

יקב משפחתי בעל כרמים שננטעו בראשית המאה הקודמת על ידי אליעזר כהנוב, שעלה ארצה מאחת ממדינות אירופה. כיום, נכדו של אליעזר, אבי כהנוב, מפעיל את היקב יחד עם שלושת ילדיו, במקביל למתן ייעוץ מקצועי בכל הקשור לטיפול בכרמים אותו הוא מעניק לייננים ולכורמים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

את היקב בני המשפחה הקימו בשנת 2003, לאחר שבמשך עשרות שנים נחשבו לכורמים המובילים בארץ. היקב יושב בתוך הכרמים של המשפחה (הנחשבים למשובחים בארץ), ומיוצרים בו כ-20 אלף בקבוקים בשנה המחולקים לשתי סדרות: "כהנוב" ו"הבילויים". בימי שישי, בין השעות 15:00-10:00, היקב פתוח לטעימות יין שנערכות במרכז המבקרים הצופה אל הכרמים. על טעימת יין משלמים כאן הכ-30 שקלים ומעלה לאדם, והיא כוללת נשנושים טעימים, סיפורי כורמים מצחיקים וסיור אישי ביקב.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בנוסף, בימים אלו התחילו ביקב מסורת של ערבי שירה וסיפורים (100 שקלים לאדם כולל יין וכיבוד כיד המלך), וסדנאות צלייה ועישון בשר (350 שקלים לאדם, כולל יין ובשר חופשי). ואם כל זה לא מספיק - היקב משיק בימים אלה יין חדש: בילויים בלנד 2015 העשוי מענבי מרלו, פטיט ורדו וקברנה סוביניון.

אבי כהנוב (צילום: לין לוי)
אבי כהנוב(צילום: לין לוי)

חפשו בוויז: יקב כהנוב (צמוד לגדרה), 052-2523721‏, לא כשר

   

יקב כרם מוסקט

יקב בוטיק חדש יחסית, שאת היינות שלו מייצרים מענבי כרם מוסקט (על שמו גם קרוי היקב), שנטוע במשק של משה פארן שבמושב מישר. היקב, כאמור, שייך לפראן, מושבניק ואיש הייטק שגדל בנחלה בה ממוקם היקב ולנתן ליפשיץ, יינן, עיתונאי ויוצר סרטים. את הבציר הראשון עשו השניים ב-2015, ומאז היקב מייצר כ-5,000 בקבוקים בשנה.

 

מייצרים שם בעיקר יינות לבנים מענבי אלכסנדורני שעוברים תהליך של התססה בחדר קירור מיוחד ליין. בנוסף, מיוצרים ביקב שלושה יינות אדומים, יין קינוח מתוק בסגנון פורט ויין רוזה. בימי שישי ושבת היקב פותח את שעריו לטעימות ולסיורים (50 שקלים לאדם שמתקזזים לאחר מכן מרכישת היין).

 

מישר, 054-4228451‏, לא כשר

 

 (  )
 

שוקולטרי גליצקי

השוקולטרי הבוטיקי הזה שייך לרוית גליצקי בן-הרוש, שוקולטרית וקונפיסרית (יצרנית ממתקים בעבודת יד) במשך כמעט עשור. בן-הרוש מייצרת קרוב ל-60 סוגים שונים של פרלינים (6-5שקלים ליחידה), ביניהם גם פרלינים טבעוניים ופרלינים ללא סוכר. בנוסף, היא מעבירה סדנאות שוקולד ומפעילה דוכני מכירה במיקומים שונים בארץ.

 (צילום: ראייה אלטמן) (צילום: ראייה אלטמן)
(צילום: ראייה אלטמן)

 (צילום: ראייה אלטמן)
(צילום: ראייה אלטמן)

מדי עונה תמצאו אצל בן-הרוש קולקציית שוקולד שונה, ואם יש לכם טעם נוסטלגי אהוב במיוחד - היא תשמח לייצר אותו עבורכם. בתהליך ייצור הפרלינים היא משתמשת בכמות מזערית של צבע מאכל ובטכניקות מיוחדות לצביעת שוקולד. אגב, מלבד השוקולד תמצאו אצלה גם ממתקי מרציפן, מרמלדות ונוגט בלא פחות מעשרה טעמים שונים.

 

 (צילום: ראייה אלטמן)
(צילום: ראייה אלטמן)
 

כפר מרדכי, 052-4323745‏, ראשון-חמישי 19:00-8:30, שישי 15:00-9:00, כשרות חלבית לאוכלי אבקת חלב נוכרי

 

יודל'ה בגבעה

האח הצעיר של בר ה"יודל'ה" שממוקם בראשון לציון, ומציע מסלולי שתייה בשיטת "שלם ושתה כפי יכולתך", שידורים של משחקי ספורט ונרגילות. זהו, למעשה, הפאב השכונתי של צעירי האזור, אך אם אתם מזדמנים לכאן - אל תפספסו את מסלול "ואן גוך ללא הגבלה" (89 שקלים), או, אם אתם חובבי נרגילות, את מסלול "הנרגילות ללא הגבלה" ב-15 שקלים לאדם. בנוסף, מדי פעם המקום מארח הופעות סטנדאפ. ומה בתפריט? בדומה לאח הגדול, גם כאן תמצאו נשנושים שבאים טוב לצד האלכוהול.

 

גבעת ברנר, 03-528-1158‏, ראשון-חמישי, שבת 03:00-20:30, שישי 04:00-21:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
טעים שם. "רונה בקיבוץ"
צילום: יח"צ
מומלצים