שתף קטע נבחר

החשש התממש: האבולה התפשטה לעיר גדולה

שנתיים אחרי ההשתלטות על מגפת האבולה באפריקה זוהתה בשבועות האחרונים התפרצות חדשה ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו. אתמול התאמת החשש הגדול – הנגיף התפשט לעיר שבה כמיליון תושבים. ארגון הבריאות העולמי שלח חיסון ניסיוני בתקווה שיעמוד במבחן

משרד הבריאות של הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הודיע כי התפרצות האבולה במדינה "נכנסה לשלב חדש": מקרה ראשון של הידבקות בנגיף המסוכן זוהה בעיר מבנדקה שבצפון-מערב המדינה. מדובר בעיר שבה גרים כמיליון בני אדם, והרשויות המקומיות הזהירו בשבוע האחרון כי אם האבולה תגיע אליה – יהיה קשה בהרבה לעצור אותה.

אבולה חיסונים ראשונים מגיעים ל הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו התפרצות (צילום: רויטרס)
צוות רפואי מתנגן לקראת טיפול במי שנדבקו באבולה(צילום: רויטרס)

לפי הערכות ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, נגיף האבולה הוא סיבת המוות של 23 בני אדם שמתו במדינה בשבועות האחרונים. כל מקרי ההידבקות נרשמו באזורים מבודדים יותר מאשר מבנדקה, ולכן לרשויות היה סיכוי גבוה יותר להתמודד עם ההתפרצות, אבל כעת, כשהנגיף הגיע לעיר גדולה, האתגר שיעמוד מולן צפוי להיות גדול יותר.

 

את הדאגה מהתפשטות הנגיף למבנדקה מגבירה העובדה שהעיר נמצאת על גדת נהר קונגו, שהוא נתיב סחר ותעבורה מרכזי לבירה קינשסה. הרפובליקה של קונגו נמצאת מעברו השני של הנהר.

 

אתמול העביר ארגון הבריאות העולמי 4,000 מנות ראשונות של חיסון ניסיוני לרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. השימוש בחיסונים יחל בשבוע הבא. החיסון פותח לפני שנתיים על-ידי Merck and Co Inc, וזו תהיה הפעם הראשונה שמשתמשים בו.

אבולה חיסונים ראשונים מגיעים ל הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו התפרצות (צילום: רויטרס)
מנות החיסון הראשונות מגיעות לרפובליקה הדמוקרטית של קונגו(צילום: רויטרס)

לחיסון עדיין אין רישיון, אבל הוא הוכיח את יעילותו בניסויים המוגבלים שנערכו בו בהתפרצות הקודמת של האבולה במערב אפריקה, שהחלה ב-2014. את החיסון יש לשמור בטמפרטורה של מינוס 60 או מינוס 80 מעלות צלזיוס – אתגר לא פשוט ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, שבה מערכת החשמל היא כזו שלא תמיד אפשר לסמוך עליה.

 

לפני ארבע שנים הכריז ארגון הבריאות העולמי על מצב חירום בינלאומי בעקבות התפרצות אבולה באפריקה, ההתפרצות הגדולה בהיסטוריה של נגיף זה. יותר מ-28 אלף בני אדם נדבקו אז בנגיף ויותר מ-11 אלף מתו. המגפה דעכה רק בתחילת 2016. באפריל השנה זוהתה ההתפרצות החדשה.

 

מחלת האבולה התגלתה לראשונה ב-1976 בשטח שבו קיימת היום הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. היא גורמת להקאות, התייבשות ודימום חיצוני. בין 70% ל-90% מהלוקים בה מתים. התפרצות האבולה הנוכחית היא ההתפרצות התשיעית בקונגו מאז גילוי הנגיף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
נגיף האבולה. 70% מתים
צילום: EPA
מומלצים