שתף קטע נבחר

הנזיר שתובע את המקדש שלו על עודף עבודה

נזיר בודהיסטי ביפן תובע את המקדש שלו ב-8.6 מיליון ין וטוען שאולץ להגיש אוכל לתיירים ולעבוד בלי הפסקה, לעתים יותר מחודשיים רצוף: "בדיכאון"

נזיר בודהיסטי מקדש יפן אילוס אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
(אילוסטרציה)(צילום: Shutterstock)

 

עבודה רוחנית? עבודה בעיניים: נזיר יפני תובע את המקדש שלו וטוען שהוא אולץ לעבוד ללא הפסקה בהגשת אוכל לתיירים. עורך דינו של הנזיר אמר אתמול (ה') לסוכנות הידיעות הצרפתית שמרשו סובל מדיכאון בעקבות העומס העצום בעבודה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

הנזיר, בשנות הארבעים לחייו, תובע 8.6 מיליון ין יפני (78 אלף דולר) מהמקדש שלו בהר קויה, אתר מורשת עולמית שנחשב לאחד האתרים הקדושים ביותר לבודהיסטים ביפן.

 

נזיר בודהיסטי מקדש יפן אילוס אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

הנזיר התובע החל לעבוד במקדש בשנת 2008 והחל לסבול מדיכאון בסביבות דצמבר 2015. כך לפי עורך דינו נוריטאקה שיראקורה. "אם אתה עובד כנזיר, אתה לרוב עובד בלי ניהול שעות עבודה", אמר עורך הדין לסוכנות הידיעות הצרפתית. "אתה מספק עבודה, אבל אומרים לך שזה חלק מהכשרה דתית. ואם זו הכשרה, אתה חייב לסבול גם אם זה גורם לך למצוקה משמעותית".

 

עורך הדין לא מסר את שם מרשו ואת שם המקדש שבו עבד בתואנה שרצה לשמור על האנונימיות שלו כדי שיוכל בסופו של דבר לשוב לעבודתו או למצוא עבודה במקום אחר.

 

הנזיר התובע יטען בבית המשפט שהוא אולץ לבצע עבודה שחורגת הרבה מעבר לחובותיו הרוחניות ושלעתים עבד יותר מחודשיים רצוף. לפי עורך הדין, בשנת 2015 חגג אזור הר קויה, עיירת מנזרים בודהיסטיים ביפן, יום הולדת 1,200. מרשו אולץ לעבוד במשך 64 ימים ברציפות כדי לעזור להתמודד עם זרם התיירים הגדול למקום. בחלק מהימים הוא עבד 17 שעות ברציפות, וביצע מטלות שונות במקדש, כולל הגשת אוכל לתיירים.

 

ארגון עבודה מקומי ביפן התייצב לצדו של הנזיר התובע ומסר שפרק הזמן הארוך שבו אולץ לעבוד עומד בהגדרה של עודף עבודה.

 

מדובר במקרה נדיר ביותר ביפן שהמגזר הבודהיסטי הדתי נקשר בסכסוך עבודה. בשנת 2017 אולץ מקדש בקיוטו להתנצל באופן פומבי על כך שלא שילם שעות נוספות ועל הטרדה במקום העבודה.

 

עודף עבודה הוא בעיה ידועה ביפן זה שנים רבות, ומדי שנה מתים מאות יפנים בגלל עבודה מאומצת. הם לוקים בשבץ או בהתקף לב, אחרים מתאבדים. חלק מהעובדים סובלים מבעיות בריאותיות חמורות - עילה לתביעות וקריאות לטפל בבעיה. לתופעה של מוות מעודף עבודה קוראים "קארושי".

 

בדו"ח ממשלתי שפורסם בשנה שעברה נמצא שבין מרס 2016 למרס 2017 נרשמו 191 מקרים של מוות מעודף עבודה, ושיותר משבעה אחוזים מהעובדים היפנים עבדו מעל 20 שעות נוספות בשבוע.

 

ממשלתו של ראש הממשלה שינזו אבה הציגה רפורמות שנועדו להתמודד עם הבעיה של עודף עבודה, אבל בני משפחות של יפנים שמתו מעבודה מאומצת טוענים שצעדי הממשלה אינם מספיקים.

פורסם לראשונה 17/05/2018 21:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אמרו לו שמדובר בהכשרה דתית (אילוסטרציה)
צילום: Shutterstock
מומלצים