שתף קטע נבחר

מלחמת הסחר הושעתה; סין: "לא נכנענו לטראמפ"

אחרי חודשים של איומים הדדיים בין טראמפ לבייג'ינג הגיעו שתי הכלכלות הגדולות בעולם להסכם ביניים שימנע מלחמת סחר - וכל צד מנסה להציג עצמו כמנצח. טראמפ: "זה הדבר הכי טוב שקרה לחקלאים שלנו זה שנים". סין: "ארה"ב חשבה שנתקפל, אבל עמדנו על שלנו"

ארצות הברית וסין, שתי הכלכלות הגדולות בעולם, טענו היום (ב') כל אחת לניצחון במאבק ביניהן, אחרי שבסוף השבוע גיבשו הסכם עקרוני שימנע מלחמת סחר. לפי ההסכם, השתיים יקיימו שיחות נוספות על הגדלת הייצוא האמריקני לסין, ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר כי בייג'ינג התחייבה לייבא יותר מוצרים חקלאיים אמריקניים.

ירידות בבורסה ביפן (צילום: AFP,AP, EPA)
טראמפ ונשיא סין שי ג'ינפינג. בייג'ינג: "עמדנו איתנים"(צילום: AFP,AP, EPA)

בסוף השבוע הודיעו שתי המדינות כי סיכמו להמשיך לדון בדרכים להגדלת הייבוא של מוצרי חקלאות ואנרגיה אמריקניים לסין כדי לצמצם את הגירעון השנתי של 335 מיליארד דולר שיש לארה"ב מול סין בכל הנוגע לסחורות ולשירותים. עם זאת השתיים לא פירטו אילו צעדים בדיוק ינקטו.

 

מי שתפיק תועלת מיידית גדולה יותר תהיה כנראה סין: היא הצליחה לחמוק מהטלת מכסי מגן על מוצרים בשווי 50 מיליארד דולר שהיא מייצאת לארה"ב. במסגרת הסכמות הביניים גם הוסר האיום מעל תאגיד התקשורת ZTE Corp, שסנקציות היו עלולות להביא לקריסתו.

סין ארה
סגן נשיא סין נפגש עם אנשי עסקים אמריקנים בשבוע שעבר(צילום: AP)

ההישג האמריקני הראשי הוא ההבטחה הסינית להגדיל את הייבוא מארה"ב. כלכלנים בבנק ההשקעות מורגן סטנלי מעריכים שמוצרים חקלאיים שתייצא ארה"ב לסין, בעיקר בשר וגז טבעי, יכולים להוסיף לייצוא האמריקני לסין 90-60 מיליארד דולר בתקופה של כמה שנים. מדובר בסכום נמוך בהרבה מ-200 מיליארד הדולרים שטראמפ דרש בתחילת השיחות להפחית מעודפי הסחר של סין.

סין ארה
טראמפ מציג את הצו שעליו חתם במרץ השנה ושמטיל סנקציות על סין(צילום: AFP)

היום כתב טראמפ בטוויטר כי סין הסכימה לקנות כמויות גדולות נוספות של תוצרת חקלאית: "זה יהיה הדבר הטוב ביותר שקרה לחקלאים שלנו זה שנים!", התפאר.

סין ארה
הסכנה חלפה. תאגיד ZTE(צילום: AFP)

 

ממשלת סין מצדה שיבחה את הרגעת המתיחות עם ארה"ב בענייני הסחר ומסרה כי ההסכם תואם את האינטרסים של שתי המדינות. התקשורת הממלכתית בסין הכריזה בחגיגיות כי בייג'ינג סירבה להיכנע לאיומים הכלכליים של ארה"ב. במאמר המערכת של העיתון China Daily נכתב: "למרות כל הלחץ, סין לא התקפלה כפי שצפה טראמפ. במקום זה היא עמדה איתנה וביטאה באופן עקבי את רצונה לקיים שיחות".

 

שר המסחר האמריקני ווילבור רוס ייסע בשבוע הבא לסין כדי לדון בפרטי ההסכם, אבל התהליך צפוי להימשך זמן רב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
טראמפ ונשיא סין. הפרטים המלאים טרם סוכמו
צילום: AFP
מומלצים