שתף קטע נבחר

נהג אוטובוס לא אפשר להעלות אופניים - והותקף בגז פלפל

שלושה נערים ביקשו לעלות לאוטובוס בפתח תקווה עם אופניים חשמליים. "לא הסכמתי, והם קיללו אותי, ריססו גז וברחו", סיפר ל-ynet הנהג, תושב כפר קאסם. במשטרה אישרו את גרסתו ומסרו כי נפתחה חקירה

נהג אוטובוס הותקף לאחר שאסר כניסה לאטובוס לשלושה צעירים עם אופניים חשמליים ()
נהג האוטובוס שהותקף
שלושה נערים תקפו הבוקר (יום ג') נהג אוטובוס בגז פלפל - כיוון שלא איפשר להם לעלות לאוטובוס עם אופניים. הנהג, אדהם בדיר (33) תושב כפר קאסם, עובד בחברת אפיקים. הוא פונה לבית החולים בלינסון בפתח תקווה לקבלת טיפול רפואי.

 

בדיר סיפר כי הוא עובד בקו 5, שנוסע מפתח תקווה לכפר קאסם. כשהגיע לאזור ירקונים עצר בתחנה. "שם שלושה יהודים ביקשו לעלות לאוטובוס עם אופניים חשמליים. לא הסכמתי, כי זה אסור על פי ההנחיות. פתאום הם התחילו לקלל ולתקוף אותי בגז פלפל. אחר כך הם ברחו משם".

נהג אוטובוס הותקף לאחר שאסר כניסה לאטובוס לשלושה צעירים עם אופניים חשמליים ()

נהג אוטובוס הותקף לאחר שאסר כניסה לאטובוס לשלושה צעירים עם אופניים חשמליים ()

נהג אוטובוס הותקף לאחר שאסר כניסה לאטובוס לשלושה צעירים עם אופניים חשמליים ()
בדיר, לאחר התקיפה
 

הוא הוסיף: "בגלל הגז לא יכולתי לפקוח את העיניים, הרגשתי כאבים בפלג הגוף העליון, אחר כך פינו אותי לבית חולים". זה מקרה האלימות הראשון שחווה כנהג אוטובוס. "אולי בגלל שאני ערבי תקפו אותי. אני אישית פעלתי על פי ההנחיות ולא הפרתי חוק. פשוט התוקפים ביצעו מעשה חמור, אסור לעבור על זה בשתיקה. אני מקווה שהמשטרה תגיע אליהם ותעניש אותם, כדי שהם לא יחזרו על המעשים".

 

ממשטרת ישראל נמסר כי בשעות הבוקר התקבל דיווח על נהג אוטובוס שהותקף בדרך מפתח תקווה לכפר קאסם. "כוח משטרה הגיע למקום ונפתחה חקירה לבירור נסיבות המקרה. מממצאים ראשוניים עולה כי הנהג הותקף על ידי שלושה קטינים. זאת בשל סירובו של הנהג להעלותם לאוטובוס עם אופניים חשמליים בשל חוסר מקום". המשטרה מסרה עוד כי חקירת האירוע נמשכת.

 

מארגון הנהגים וההסתדרות הלאומית נמסר כי בעקבות ריבוי מקרי האלימות נגד נהגים בזמן האחרון נקבעה פגישת חירום ליום חמישי הקרוב בין שר התחבורה ישראל כץ לבין הארגון.

 

יו"ר ארגון נהגי האוטובוסים, ישראל גנון, התייחס לתקיפה ואמר כי "נהגי האוטובוסים הפכו להיות שק החבטות של ישראל. נהגי האוטובוסים הם קורבנות של חוסר האכיפה של הרשויות האחראיות על שלום הציבור ועל עובדים המשרתים את הציבור.

 

"אנו שוקלים ברגעים אלו, יחד עם ההסתדרות הלאומית, צעדי מחאה ברמה ארצית על מנת שמקבלי ההחלטות יקחו אחריות בשטח וישמרו על חיי הנהגים. אולי מישהו ממקבלי ההחלטות יתעורר רק כאשר אלפי אוטובוסים יושבתו. דמם של הנהגים הותר. הגיע הזמן לשים לדבר סוף".

 

מחברת אפיקים טרם התקבלה התייחסות למקרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים