שתף קטע נבחר

האבא שיזם ספריית צעצועים להשכרה

כשנדב לשם הבחין שבנו נהנה ממשחק במשך תקופה קצרה ועובר הלאה, הוא הבין שאין טעם לקנות כל כך הרבה צעצועים שתופסים מקום בבית ויזם ספריית משחקים. "היזם הראשי מאחורי הרעיון הוא הבן שלי שמאוד אוהב לשחק עם צעצועים אך ממצה אותם אחרי שבועיים"

 


כל הורה מכיר את זה - אתם קונים לילד משחק. הוא מתלהב יום, יומיים, שבוע או חודש במקרה הטוב ואז המשחק תופס מקום על המדף. כשנדב לשם (34) ממושב סתריה, נשוי ואב לילד, מצא את עצמו מתוסכל מהבלגן והקושי באחסון של משחקים שלא נעשה בהם שימוש, הוא החליט להקים מיזם חדש - "משחק חוזר", מיזם המלווה על ידי חממה 360 לעסקים חברתיים.

 

מדובר בעצם בספריית צעצועים לילדים שאפשר להחליף בה משחקים, ממש כמו הרעיון של ספריה רגילה. מחיר המנוי בספריה נע בין 100-50 שקלים לחודש, בהתאם למספר הצעצועים שרוצים להחזיק בבית בכל רגע נתון.

 

"היזם הראשי מאחורי 'משחק חוזר' זה הבן שלי, שדה. ילד בן שלוש, חמוד וחייכן שמאוד אוהב לשחק עם צעצועים", מספר לשם באולפן ynet. "הבעיה היא שהוא בדרך כלל ממצה אותם אחרי שבועיים. מהר מאוד אשתי ואני  מצאנו את עצמנו ניצבים בבית מול הר של צעצועים לא משומשים שמלבד הבלגן והקושי לאחסן אותם, גם היוו בזבוז כלכלי וסביבתי אדיר, שזה מה שדחף אותנו לנסות למצוא פתרון למצב הזה. את הפיתרון מצאנו בעולם הכלכלה השיתופית בדמות ספריית צעצועים".

 

נהנים במשך תקופה ממשחק ועוברים הלאה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נהנים במשך תקופה ממשחק ועוברים הלאה(צילום: shutterstock)

איך בעצם זה מתבצע בפועל?

"במקום לקנות צעצועים חדשים, אמרנו שמהר מאוד ממוצים ועוברים לארון, אפשר לרכוש מנוי לספריה ובעצם ההורים יכולים להעניק לילדים שלהם מגוון גדול של צעצועים, מאוד איכותיים, ובעצם להחליף על פי הצורך. למשל הילד עכשיו מתחיל ללמוד ללכת, לוקחים הליכון מהספריה, הילד מתחיל ללכת לבד, אתה לא צריך להיתקע עם ההליכון בארון, מחזיר לספריה ולוקח את הצעצוע הבא, וכך אתה יכול לשמור לילד על רמת עניין מתמשכת כל הזמן".

 

איך לא עשו את זה קודם או שעשו את זה קודם בעולם ושאבתם רעיונות?

"יש מעט ספריות שניתן לראות בעולם. כרגע אין עוד משהו מאוד מוביל. בארה"ב יש משהו שמתחיל להתפתח, אני מקווה לעקוף אותה ולגדול לפניהם".

 

קראו עוד:

שיטה לחינוך ילדים שכל הורה צריך להכיר

השמיים הם הגבול: חגיגת חד קרן לבת חמש

שאלות שמנחות הורים לא שואלות את ילדיהן

 

מאיפה מגיעים הצעצועים?

"את הצעצועים אני קונה, הם חדשים לגמרי. אני מאוד מקפיד שהצעצועים שאנשים יקבלו הביתה ייראו ממש כמו חדשים ויהיו במצב טוב. מה שלא נראה במצב טוב אני לא ממשיך לגלגל אותו למנויים הבאים אלא תורם אותו בעיקר למסגרות קהילתיות שימצאו בזה שימוש. אני בעצם קונה אותם חדשים וכל צעצוע שחוזר אליי עובר ניקיון מאוד קפדני וסטריליזציה".

 

אם אני רוצה לתרום אני יכול?

"יש לנו מדי פעם מבצעים של תרומה אבל זה לא הולך אלינו, אנחנו עושים את זה כתרומה לקהילה, אבל אנחנו מאוד מקפידים שהצעצועים זה לא דברים שמגיעים מתרומות, במיוחד בגלל שחשוב לנו, גם כהורים, אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים להביא לילדים שלנו".

 

איפה זה פעיל?

"עכשיו סיימנו תקופת פיילוט מאוד מוצלחת. פעלנו עם כמה עשרות מנויים שמפה אני אומר להם תודה. לרובם הגדול הגעתי ועשיתי את המשלוחים בעצמי ואני מרגיש עם חלק מהם ממש כמו משפחה.

 

"הפיילוט הסתיים, קיבלנו פידבקים מאוד טובים שעל בסיסם שיפרנו את השירות שלנו ואת הצעצועים שאנחנו מביאים לפי הפידבקים שלהם והיום בעצם החלום שלי הוא שספריה כזאת תהיה בכל עיר ובכל ישוב בארץ כדי שילדים בכל מקום יוכלו ליהנות מהדבר הזה".

 

יש לך כבר פניות מזכיינים?

"יש גם פניות. אנחנו בקרוב אמורים לפתוח מרכז כזה בכפר סבא ואני גם במגעים עם עיריית תל אביב, ומפה אני פונה לכל עיר או רשות מקומית שרוצה לקדם שיתוף פעולה שכזה. אפשר לפנות אליי באתר שלנו ואשמח לקדם שיתוף פעולה".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניר סמילגה
המטרה - שימוש חוזר בצעצועים
צילום: ניר סמילגה
מומלצים