שתף קטע נבחר

בדרך חזרה לפרקט? המתווה לסיום השביתה

דרמה לילית במגעים לפיתרון המשבר בכדורסל הישראלי: לפי מתווה שגובש על ידי חלק מהשחקנים הוותיקים ויוגש לאישור המינהלת, בעונה הבאה החוק הרוסי יימשך וקבוצות שירצו לרשום 6 זרים ייקנסו. בהמשך כל קבוצה תוכל לבחור מה היא מעדיפה - החל מ-3 זרים בטופס תמורת מענק כספי ועד 6 זרים ללא חוק רוסי בכפוף לקנס של מיליון שקלים

המגעים האחרונים לסיום השביתה בליגת העל בכדורסל הולידו הצעה חדשה ומסקרנת שעשויה לפתור את הפלונטר ממש ברגע האחרון. הערב (ה') גובש מתווה נוסף על ידי חלק מהשחקנים הוותיקים, שיוגש לאישור המינהלת ומקובל על חלק מהקבוצות. 

 

רמי כהן: "לא היה עם מי לדבר"

 

לפי ההצעה האחרונה והמורכבת שהוגשה על ידי משרד הספורט עם התערבותם של השרה מירי רגב, מנכ"ל משרד הספורט יוסי שרעבי ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, בעונה הבאה יחול חוק רוסי וקבוצות שירצו לרשום 6 זרים ישלמו קנס. בעונה השנייה כל קבוצה תקבל זכות לבחור כיצד לנהוג בכפוף לפיצוי או קנס כספי.

 

ככה זה אמור לעבוד: 1. קבוצה שתבחר לשחק עם 3 זרים תקבל מענק של 700 אלף שקלים. 2. קבוצה שתבחר לשחק על פי החוק הרוסי ועם 4 או 5 זרים בטופס תקבל מענק של 350 אלף שקלים. 3. קבוצה שתחליט לרשום 4 זרים ללא חוק רוסי לא תיהנה ממענק ולא תשלם קנס. 4. קבוצה שתבחר לשחק עם 5 או 6 זרים ללא חוק רוסי תשלם קנס כבד של מיליון שקלים!

 

אם ראשי ארגון השחקנים, שלא היו מעורבים ישירות בגיבוש הנוסחה החדשה, לא ייתנו אור ירוק למתווה - צפוי יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לכפות עליהם לבטל את השביתה לאלתר ולהחזיר את הליגה לפעילות. במקביל מספר שחקנים המתנגדים לשביתה מנסים לסייע בשיחות.

 

השרה רגב מסרה בהודעה שהוציאה: "הגיע הזמן שכל הצדדים ייקחו פסק זמן מהמחלוקות המיותרות שגרמו למשבר האמון העמוק בין הצדדים המנהלים את הכדורסל הישראלי ויראו לנגד עיניהם את אותם אלפי אוהדים ובעיקרם משפחות וילדים, ויחזרו להשקיע את האנרגיה האמיתית על הפרקט. כפי שעולה מתוך המשא ומתן שאנו מלווים, הפערים אינם גדולים, ניתנים לגישור ומשרד התרבות והספורט בראשותי יסייע כדי להביא אותם לידי פיתרון".

 

מוקדם יותר מינהלת הליגה שלחה הוראה כללית לקבוצות לא לשחרר את השחקנים הזרים שלהן לפחות עד מוצאי שבת, כדי לנסות להציל את העונה על הבאזר. רוב הקבוצות, ביניהן מכבי תל אביב, הפועל ירושלים, הפועל חולון, הפועל תל אביב ומכבי ראשון לציון, החליטו להיעתר לבקשה.

 

ארגון השחקנים בפגישה עם מינהלת הליגה (צילום: יריב כץ)
ארגון השחקנים בפגישה עם מינהלת הליגה. המשבר בדרך לפיתרון(צילום: יריב כץ)

מכבי חיפה, שכבר ירדה לליגה הלאומית, שלחה הביתה לפני כמה ימים את רג'י באקנר ואנחל רודריגס - אבל תוכל להופיע למחזור האחרון במקרה של פניית פרסה והחזרת הליגה לפעילות. הבעלים של גלבוע/גליל חיים אוחיון הגיב בחריפות להחלטה להפסיק את הליגה: "ארגון השחקנים הפעיל מנגנון להשמדה עצמית, זה לא פחות מיום כיפור של הכדורסל הישראלי. בושה גדולה לכל המעורבים ואיזה מסכנים האוהדים".

 

גורם בכיר בדירקטוריון המינהלת תקף את השחקנים הישראלים בשיחה עם ynet ספורט: "מתחילת השביתה כל השחקנים הפעילים מסתתרים מאחורי דמויות כאלה ואחרות, ראיתם שחקן אחד שבא ומציג את העמדה שלו? רק בהצבעות נגד שומעים אותם, אם הייתה להם טיפה של אחריות לליגה הזאת וטיפת אחריות למעשים שלהם כל אחד מהם היה מתייצב בכל פעם שהמינהלת הייתה מתכנסת רק כדי להראות שאכפת להם. זה קל מאוד לשבת באיזו פגישה של ארגון השחקנים ולהצביע נגד כל מתווה. הם טוענים שהם לא עצלנים? אז שיבואו לפגישות ויתמודדו פה על מה שחשוב להם באמת. שישמיעו את הקול שלהם, לא רק דרך ניר אלון. אם שחקנים בכירים היו מגיעים ומשמיעים את הקול שלהם הסיפור היה יכול להסתיים מזמן".

 

בקרב שחקני ליגת העל נרשמה אופטימיות לגבי סיום המשבר. היו כמה שלא התרגשו מהודעת מינהלת הליגה על סיום העונה, ואחד מהם אמר: "תוך כמה שעות יחליטו על המשך העונה, רק מפעילים לחץ". בארגון החליטו לפתוח קבוצת ווסטאפ חדשה הכוללת רק את השחקנים התומכים בשביתה, וללא השחקנים שמתנגדים לה מהפועל ירושלים, הפועל חולון והפועל תל אביב. אחד השחקנים אמר בתגובה: "זה יגרום לקרע בין הצדדים". בפגישת האחרונה ביניהם, אגב, התפתח עימות בין שלומי הרוש ותומר גינת המתנגדים לשביתה לגיל אמיתי שתמך בה.

 

בארגון הוציאו הודעה עם מסר מפויס בסופה: "בשעות האחרונות אנחנו עדים למתקפה חסרת תקדים של ראשי המינהלת על שחקני הכדורסל, על ההסתדרות ועל נציגי השחקנים. ארגון השחקנים לא יירד לרמה הזו ולא יתקוף אישית בעלי תפקידים במינהלת. יש לזכור שהשחקנים עשו כברת דרך ארוכה והלכו לקראת המינהלת, אך נתקלו במבוי סתום. המינהלת היא זו שזגזגה בין החלטות שונות אחרי שכבר הודיעה על המשך ההסכם לשנתיים וגרמה לעיכוב משמעותי בפתיחת המו"מ. אילו פעלה אחרת היה המשבר נמנע. ניסיון של המינהלת להציג את הדברים כאילו יש כאן רק צד אחד שאחראי למצב הוא פשוט לא רציני.

 

שמעון מזרחי ושמואל פרנקל (צילום: אורן אהרוני)
שמעון מזרחי ושמואל פרנקל(צילום: אורן אהרוני)

 

"האחריות לסגירת הליגה היא קודם כל ולפני הכל של המינהלת, אשר מסרבת בתוקף לראות את טובת הכדורסל ולקבל הסכם לטווח רחוק. המינהלת היא זו שמתעקשת לכונן הסכם רק לשנה אחת, כאשר אנו השחקנים מגלים אחריות כלפי הכדורסל הישראלי ומבקשים הסכם לשנתיים אשר במהלכן נבחן את כל הסוגיות הדרושות, בכללן מכסת הזרים, בעיית המתאזרחים והמיסוי. חתימה על הסכם לעונה אחת בלבד, לא יקדם את הכדורסל הישראלי במאום, ובעוד מספר חודשים נמצא עצמנו בדיוק באותו מצב בו אנו נמצאים היום.

 

"הסכם לשנתיים ייתן לכולנו שקט תעשייתי לבחינה עמוקה ונכונה של העובדות וקבלת החלטות משותפות לטובת הכדורסל הישראלי. אנחנו מזכירים, הכדורסל הוא של כולנו. ארגון השחקנים מקבל החלטות באופן דמוקרטי וכל ניסיון להציג כאילו גורמים לא רלוונטיים קיבלו בארגון את ההחלטה הוא לא מדויק ומטעה. למרות הודעת המינהלת על הפסקת המשחקים אנו מאמינים שאפשר לגשר על הפערים ולחזור ולשחק עוד העונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שמואל פרנקל
צילום: אורן אהרוני
מומלצים