שתף קטע נבחר

"כשאני מסתכלת עליו אני לא רואה ילד מעזה, אני רואה ילד"

על רקע המתיחות ההולכת וגואה בגבול עזה, פרסמה רופאה מוולפסון פוסט מרגש על טיפול בתינוק עזתי שסבל ממום מסכן חיים בלבו. "מי שמגיע לעבודה משאיר את החדשות מחוץ לבית החולים. אנחנו קודם כל בני אדם ורופאים", היא אומרת בראיון איתה

ביום שבת האחרון פרסמה ד"ר דפי מורן, רופאה מתמחה במחלקת הילדים במרכז הרפואי וולפסון בחולון, פוסט שהפך במהרה לוויראלי.

 

"לפני יומיים, במסדרון ללא חלונות במרכז ישראל, תינוק בן חמישה חודשים מעזה נלקח בכיסא גלגלים מסבתו הבוכה בזמן ששתי נשים ישראליות החזיקו אותה", מספרת ד"ר מורן בפוסט, "התינוק נלקח לניתוח לב, השני בחייו הקצרים. רופאים ישראלים תיקנו מום בליבו והעניקו לו סיכוי לחיים נורמליים. בזמן הזה שני רופאים ישראלים ניחמו את סבתו, חיבקו אותה והתפללו יחד איתה להצלחת הניתוח. אחד מהם הייתה אני. ללא ארצות, ללא קונפליקט, ללא דת. רק אנשים שמנסים לעזור לאחרים. יש תקווה".

 

הצל לבו של ילד לכתבה בלבד (באדיבות הצל לבו של ילד )
מום לבבי כפול. התינוק העזתי בוולפסון(באדיבות הצל לבו של ילד )

 

התינוק העזתי וסבתו הגיעו לבית החולים במסגרת עמותת "הצל לבו של ילד", עמותה אשר מעניקה טיפול מציל חיים לילדים בעלי מחלות לב ממדינות עולם שלישי. ד"ר מורן מפרטת בראיון עימה כי היא חשה חיבור מיוחד לתינוק ולסבתו שליוותה אותו: "נקשרתי אליהם במהלך השהות שלהם בבית החולים וולפסון. מדי פעם קורה שנוצר חיבור מיוחד עם משפחה של מטופל, זה לא משנה מהיכן הוא".

 

היא מתארת: "ליוויתי אותו למספר בדיקות. הוא קרוב בגיל לבן שלי שנולד לא מכבר. החזקתי אותו בידיים כדי שיפסיק לבכות. כשליוויתי אותם לניתוח היה לי רגע מרגש מאוד עם הסבתא שליוותה אותו. הצלחנו לתקשר למרות מחסום השפה. רציתי לחלוק עם החברים שלי את הרגע המרגש הזה. יש לי הרבה חברים מחוץ לארץ. מדי פעם הם מביעים את דעתם לגבי הסכסוך. חשבתי שכדאי שהם יראו גם זווית נוספת של המצב. לא דימיינתי שהפוסט יגיע לכזו תפוצה. עד כה קיבלתי רק תגובות חיוביות לגביו".

 

ד"ר ציון חורי, מנהל מחלקת טיפול נמרץ לילדים בבית החולים וולפסון, מסביר כי התינוק סבל משני מומים מולדים. "מום אחד גרם לליקויים בהחזר הדם שלו מהריאות אל הלב והמום השני היה היצרות של אבי העורקים".

 

הצל לבו של ילד לכתבה בלבד (באדיבות הצל לבו של ילד )
"לא דימיינתי שזה יגיע לכזו תפוצה". הפוסט של ד"ר מורן

 

לדברי מנהל המחלקה כל מום בנפרד הציב את הרך בן חמש החודשים בסכנת חיים מתמדת. יחדיו המומים הציבו את התינוק בסיכון כפול. "ביצענו בו ניתוח ראשון לתיקון החזר הדם והשארנו אותו להשגחה. אחרי שהוא יצא מטיפול נמרץ ראינו שההיצרות של אבי העורקים שלו יותר חמורה משחשבנו אז הוא נזקק גם לניתוח לתיקון המום הזה".

 

משאירים את החדשות בחוץ

ד"ר מורן מתארת כי היא ועמיתיה לא נותנים לאקטואליה להתערב בעבודתם: "כולנו בני אדם. כולנו שומעים חדשות. בבית החולים יש אנשים עם דעות שמאלניות ודעות ימניות, אבל בסופו של דבר זה לא משנה. מי שמגיע לעבודה משאיר את החדשות מחוץ לבית החולים. אנחנו קודם כל בני אדם ורופאים. מדובר בתינוק שלולא הטיפול שלנו, הסיכוי שלו לחיות חיים מלאים הוא נמוך מאוד. כשאני מסכלת עליו אני לא רואה ילד מעזה. אני רואה ילד".

 

הפגנות ברצועת עזה (צילום: רויטרס)
לא נותנים לאקטואליה להשפיע. מהומות בגבול עזה(צילום: רויטרס)

 

הרופאה מדגישה כי הטיפול בילדים ממדינות העולם השלישי אינו בא על חשבון הטיפול בילדים הישראלים: "זה נכון שמערכת הבריאות עמוסה, אבל ילדים ישראלים מקבלים קדימות בכל נושא. הצוות שלנו מתמקצע כתוצאה מהטיפול בילדים הללו. מדובר בדרך כלל במקרים מסובכים שלרוב לא רואים בילדים ישראלים בגלל שמערכת הרפואה שלנו מתקדמת יותר. הניסיון שאנחנו צוברים מהמקרים הללו הוא בעל ערך".

 

"ילד הוא ילד הוא ילד", הוסיף ד"ר חורי, שהוא גם ממייסדי העמותה, "הרקע שממנו הוא או הוריו מגיעים לא משפיע. החשיבות של הפרויקט הזה הוא הילדים. ניתחנו כבר ילדים מ-57 מדינות בעולם. זה סיפוק אדיר".

 

מאז היווסדה בשנת 1995, הצילה עמותת הצל לבו של ילד יותר מ-4,700 ילדים מ-57 מדינות מתפתחות, והכשירה יותר מ-150 אנשי צוות רפואי ממדינות אלו.

 

בימים אלו מקימה העמותה בית חולים לילדים במרכז הרפואי ע"ש וולפסון אשר ישרת את האוכלוסייה הישראלית המקומית יחד עם הילדים המטופלים על ידי העמותה ויהווה מרכז בינלאומי לניתוחי לב ילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות הצל לבו של ילד
סכנת חיים מתמדת. התינוק בביה"ח וולפסון
באדיבות הצל לבו של ילד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים