שתף קטע נבחר

 

OECD על ישראל: לשפר את התחבורה הציבורית, להשקיע בערבים ובחרדים

בדו"ח ארגון המדינות המפותחות, מעריכים כי הצמיחה בישראל תתחזק ליותר מ-3.5 אחוזים בשנה הנוכחית ובשנה הבאה. הארגון קורא לישראל להשקיע יותר בחינוך ובבריאות וכן בהכשרה מקצועית לאוכלוסיות שאינן מעורבות מספיק בשוק העבודה

 

התחבורה הציבורית נותרה מאחור. ארכיון (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
התחבורה הציבורית נותרה מאחור. ארכיון(צילום: אלי מנדלבאום)

הצמיחה בישראל מתחזקת, אך נדרשת יותר השקעה בחינוך, ברווחה, בבריאות ובתחבורה הציבורית. כך ממליץ ארגון המדינות המפותחות (OECD) לקובעי המדיניות בישראל.  

 

לעיון בדו"ח המלא לחצו כאן

 

ב-OECD אומרים כי השקעה גבוהה יותר ברווחה, בחינוך ובבריאות יובילו לצמיחה שוויונית יותר. הקטנת האי-שוויון החברתי הגדול תתרום לצמיחה אך תדרוש רפורמות מבניות לשיפור ההכשרה המקצועית ופריון של קבוצות אוכלוסייה מקופחות. ב-OECD גורסים שיש ליישם רפורמות שישפרו את ההכשרה לעבודה של אוכלוסיות שונות, ובעיקר של ערבים ושל חרדים וכן להשקיע יותר בתחבורה ציבורית. צעדים אלו יתרמו ללכידות החברתית.

 

מפת הפקקים: אלו מוקדי העומסים בכבישים    (צילום: צלמי ynet | עריכה ואנימציה: יותם קצור ורותם שניר)

מפת הפקקים: אלו מוקדי העומסים בכבישים    (צילום: צלמי ynet | עריכה ואנימציה: יותם קצור ורותם שניר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

התמ"ג עלה לכ-4.25 אחוזים בחישוב שנתי ברבעון האחרון של 2017 וברבעון הראשון של 2018. למרות הירידה שנרשמה בהשקעה בענף הבנייה, הפעילות הכלכלית נותרה איתנה בתחילת 2018 - והיא זוכה לרוח גבית מהצריכה המואצת ומפעילות הייצוא, בעיקר של שירותים. ב-OECD מציינים גם את הגידול הניכר ביבוא כלי הרכב לקראת השינוי במיסוי שנכנס לתוקף בינואר. שיעור האבטלה ירד ל-3.6 אחוזים. מדד המחירים לצרכן עלה בחודש שעבר ב-0.4 אחוזים אך האינפלציה נותרה נמוכה - גם בזכות ביטול והקטנת מכסים.  

 

בתחילת השנה נשמרה יציבות במחירי הדיור לעומת גידול של 5.4 אחוזים בתקופה המקבילה אשתקד. כשברקע הפחתת מסים, מזהירים ב-OECD שישראל צריכה לשמור על מרווחי תקציב משמעותיים יותר בגלל המתיחות הגאופוליטית באזור.  

 

בדו"ח החדש נאמר כי הצמיחה בישראל תתחזק לכ-3.5 אחוזים השנה ובשנה הבאה. שער הריבית הנמוך מאוד והסביבה הכלכלית העולמית עשויים להאיץ את הביקושים ואת התעסוקה. עוד צופים ב-OECD המשך עלייה בשכר שתוביל לעלייה עקבית בשיעור האינפלציה. עלייה בטווח שבין 3-1 אחוזים, תוביל להעלאת שער הריבית.

 

שיעור האבטלה הנמוך אמור לתמוך בהעלאות שכר ולתדלק את הצריכה הביתית. לכך מצטרפות השקעות בהיי-טק ופיתוח שדות הגז המתוכנן ב-2019. אם המתיחות הגאופוליטית באזור תתעצם, התחזיות הללו עלולות להיגנז. לעומת זאת, אם הסביבה הכלכלית הבינלאומית תתחזק, ואם בנק ישראל ימשיך במדיניות מרחיבה או שהממשלה תמשיך להפחית מסים - הצמיחה הכלכלית עשויה להתגבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
כשלי התחבורה הציבורית. ארכיון
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים