שתף קטע נבחר

25 שנה אחרי: מצעד הגאווה הראשון ישוחזר בת"א

מצעד הגאווה הראשון, שהתקיים בשינקין ב-1993, ישוחזר עם ה"ארון" המיתולוגי שממנו יצאו חברי הקהילה הגאה. ח"כ לשעבר יעל דיין: "כחברת כנסת הייתי לבד על הבמה, אבל הרגשתי שראש הממשלה רבין תומך בי"

כחלק מאירועי חודש הגאווה שמקיימת עיריית תל אביב, ישחזר מחר (ה') המרכז הגאה את מצעד הגאווה הראשון של העיר שנערך בשנת 1993 ברחוב שינקין. בימים בהם חברים רבים מהקהילה הגאה העדיפו להישאר בארון כדי להימנע מאפליה והדרה.

 

גזיר עיתון כתבה על מצעד הגאווה הראשון בתל אביב ()
25 שנה אחרי המצעד ההיסטורי

מדובר באירוע שנחשב גם כיום פורץ דרך וחתרני, שכן חברי הקהילה הלהט"בית באותם הימים חששו להיראות בפומבי באירועים המזוהים עם הקהילה. באירוע, שהחל את מאבקה של הקהילה הגאה להכרה, הועמד "ארון" וממנו יצאו המשתתפים כדי לסמן את יציאתם והשלמתם עם זהותם.

 

לפני 25 שנה השתתפו במצעד אלפי בני אדם ועל הבמה נשאו דברים בכירי הקהילה הגאה באותם הימים. ח"כ לשעבר יעל דיין, שהובילה את מאבקה של קהילת הלהט"ב, תישא גם מחר דברים ובכך תסגור מעגל.

 

יעל דיין ויוסי שריד  (צילום: שאול גולן)
"דווקא בתור סטרייטית היה לי חשוב להיאבק על זכויות הקהילה". יעל דיין ויוסי שריד בכנס מרצ ב-2003(צילום: שאול גולן)

בשיחה עם ynet סיפרה דיין כי באותה התקופה חשה צורך להיאבק על זכויות הקהילה הגאה דווקא מתוך היותה סטרייטית: "כשהשתתפתי באירוע המטרה שלי היתה אחת - להילחם על הזכויות של הקהילה הגאה ואני שמחה שהצלחנו. זה התחיל בקטן מאוד ולא היה לי ספק שזה יגדל ככה. רציתי מאוד שגם אנשים שאינם מהקהילה הגאה יהיו שותפים למאבק הזה. בתור סטרייטית יכולתי לפנות לקהלים רחבים יותר כשהטיעון המרכזי שלי היה זכויות אדם".

 

חלק מאירועי חודש הגאווה בת"א. בניין עיריית ת"א מואר בצבעי דגל הגאווה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חלק מאירועי חודש הגאווה בת"א. בניין עיריית ת"א מואר בצבעי דגל הגאווה(צילום: ירון ברנר)

דיין הוסיפה כי באותם ימים הייתה חברת כנסת חדשה וזכתה לתמיכתה של סיעת העבודה, אך הייתה היחידה מבין חבריה למפלגה שהסכימו לקחת חלק פעיל באירוע: "הייתה לי תמיכה מלאה של רבין שהיה ראש הממשלה ולא מתחו עליי ביקורת". היא התייחסה גם למצב הקהילה הלהט"בית כיום ואמרה כי עדיין צריכים לנקוט צעדים על מנת לשפר את מצבה: "יש לטפל בחקיקה בנושאי זוגיות, אימוץ, אפליה במקומות עבודה ולטפל בקבוצת הטרנסים והטרנסיות שעדיין סובלים וסובלות מאפליה גדולה".

 

בסוף הנאומים על הבמה, תתקיים ברחוב שינקין מסיבת רחוב בליווי מוזיקה משנות ה-90 בהשתתפות קורין אלאל, ערן צור, נועם רותם, אלונה דניאל ואמנים נוספים.

 

 

החל מהשעה 18:00 בערב ועד סמוך לחצות ייחסמו הרחובות הבאים לתנועת כלי רכב: רחוב בעלי המלאכה לכיוון רחוב שינקין, רחוב בעלי המלאכה לכיוון רחוב המלך גו'רג', רחוב יוחנן הסנדלר לכיוון רחוב שינקין, רחובות מזא"ה ושטראוס לכיוון שינקין ורחובות נוספים הסמוכים לאזור האירוע. החל מהשעה 9:00 ייחסם רחוב שינקין בכניסה מרחוב אלנבי.

 

ביום שישי, 8 ביוני, ייערך מצעד הגאווה של העיר לאורך הטיילת וסופו בהפנינג ומסיבות בפארק צ'ארלס קלור. שגרירות בריטניה תהיה היחידה עם משאית במצעד. לקראת האירוע מככבים שגריר בריטניה בישראל דיוויד קוורי ובן זוג אלדו אנריקז, יחד עם עשרות רקדנים, בקליפ הרשמי של שגרירות בריטניה. זו השנה השנייה של השגרירות הבריטית במצעד. המשאית השנה תהיה בסימן מוזיקה שמחברת בין דורות, בהתאם לרוח המצעד המציין 20 שנה להיווסדו. המשאית תעוצב בסגנון בריטי מובהק עם בובות ענק בדמות כוכבי פופ בריטים מעשורים שונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים