שתף קטע נבחר

לפני המונדיאל: עלייה באירועים הגזעניים באצטדיונים ברוסיה

שבועיים בלבד לפני שריקת הפתיחה של המונדיאל מתפרסם דוח של הוועדה למניעת גזענות המעיד על המגמה המדאיגה. כמו כן חשש מקריאות הומופוביות וניאו נאציות במהלך המשחקים

עלייה מדאיגה בכמות האירועים הגזעניים וההומופוביים באצטדיוני הכדורגל ברוסיה, שבועיים בלבד לפני משחק הפתיחה של מונדיאל 2018. דוח שחיברה הוועדה למניעת גזענות בכדורגל מעיד כי קיימת מגמה של ירידה באירועים מסוג זה ברחבי המדינה, אך דווקא בתחום הספורט ישנה כאמור החרפה, כולל במגרשים שאמורים לארח את משחקי גביע העולם.

 


 

המחקר מציין במיוחד קריאות כלפי שחקנים שחורי עור, שירים ניאו נאציים וקריאות כנגד המיעוט הקווקזי שחי במדינה. לשם השוואה בעונת 2017/2018 דווחו 19 אירועים כאלו לעומת 10 בעונה שלפניה.


חשש מאלימות במונדיאל. אוהדים מתפרעים (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
חשש מאלימות במונדיאל. אוהדים מתפרעים(צילום: עוז מועלם)

בין המקרים שאירעו בשנה האחרונה, ניתן לציין את הקריאות כלפי השחקנים השחורים של נבחרת צרפת במשחק הידידות שנערך בין הנבחרות בחודש מרץ, בו הפסידה רוסיה 3:1. מי שעוד נאלץ להתמודד עם החוליגנים הרוסים, היה שחקנה של ליברפול, בובי אדקנייה, שהושפל במהלך המשחק מול ספרטק מוסקבה בליגה האירופית. גם שוער לוקומטיב מוסקבה, גילרמה מארינטו, שהוא ברזילאי במוצאו שסבל מאותם האוהדים.

 

הדוח מציין כי גם השכיחות של קריאות הומופוביות נמצאת במגמת עלייה. במקרה הזה מדובר בסוג אלימות שהיה נפוץ פחות במגרשים בעבר וקריאות בנושא נשמעות בתדירות גבוהה מתמיד. בדוח נכתב כי "הדבר מעיד כי תפיסה הומופבית עדיין רווחת בקרב רבים מאוהדי הכדורגל במדינה".

 

אוהד נעצר במהלך יורו 2016 (צילום: AP) (צילום: AP)
אוהד נעצר במהלך יורו 2016(צילום: AP)

 

פיארה פאוור, שמשמשת כדירקטור בוועדה שמאגדת ארגונים העוסקים בנושא וזכה לתמיכה מאופ"א ופיפ"א התייחס לנושא: "אנו מקווים כי הרשויות ברוסיה לא יאפשרו לאירועים מהסוג הזה להתרחש וישתמשו בכל האמצעים העומדים לרשותם לשם כך. אנו מקווים שהרוח הספורטיבית שמאחדת אנשים יחדיו, תרחיק גורמים בעייתים מהטורניר וכי שוויון והבנה יהיו חלק אינטגרלי מהמונדיאל".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אוהדי נבחרת רוסיה
צילום: AFP
מומלצים