שתף קטע נבחר

בקרת הורים ומציאות רבודה: ההכרזות החשובות מכנס המפתחים של אפל

אפל מכריזה על כלים חדשים שיסייעו למשתמשים להתנתק מהמכשירים, משיקה את מערכת ההפעלה iOS 12 ולוקחת את טכנולוגיית המציאות הרבודה לקצה. שליחנו לסן חוזה מדווח מכנס המפתחים

בסימן עשור לחנות האפליקציות, פותחת ענקית הטכנולוגיה "אפל" את כנס המפתחים השנתי שלה: ה-WWDC נפתח רשמית הערב (ב') בסן חוזה שבקליפורניה, בנאום ההכרזות המסורתי, עליו מנצח המנכ"ל טים קוק. הכנס צפוי להימשך עד סוף השבוע, במהלכו ייערכו אירועים מיוחדים, סדנאות והדגמות למפתחים. את אירוע הפתיחה מכבדים בנוכחותם כ-5,000 איש ואישה, שהמאפיין הבולט ביותר המשותף להם הוא חוסר שביעות הרצון מאיכות הוויי-פיי באולם. כן, דווקא באירוע של אפל.

 

 

נאום הפתיחה של קוק החל בכמה מספרים חשובים: האפסטור, חנות האפליקציות של אפל, חוגגת עשר שנות קיום ולמעלה מ-20 מיליון מפתחים מסביב לעולם. 500 מיליון משתמשים ניגשים לחנות האפליקציות מדי שבוע, ורווחים של מפתחים יחצו את סף מאה מיליארד הדולרים במהלך השבוע הקרוב.

 

כנס המפתחים של אפל (צילום: גיא לוי)
כנס המפתחים של אפל(צילום: גיא לוי)

 

ההכרזה הראשונה היא זו של מערכת ההפעלה iOS 12. העדכון החדש יתאים לכל המכשירים העובדים על הגרסה הקודמת, והוא יציע בראש ובראשונה שיפורים במהירות הביצועים. בעלי מכשירי אייפון 6s למשל, יוכלו לחוות מהירות כפולה בשימוש במכשיר מרגע העדכון. דגש נוסף הוא על טכנולוגיית המציאות הרבודה, שזוכה לשיתופי פעולה מענקיות מדיה דוגמת "פיקסאר" ו"אדובי".

 

למפתחים, ערכת ARKit2.0 תסייע לפיתוח אפליקציות מבוססות מציאות רבודה. הערכה תומכת בפיתוח עבור מספר רב של משתמשים, כפי שהדגים על הבמה מנהל החדשנות של ענקית הצעצועים "לגו". המשתמשים נמצאים יחד באותה סביבה וירטואלית ויכולים לשחק יחד.

 

במרכז ההכרזות ובהתאם להשערות, היוזמה החדשה של אפל שאמורה לשחרר את המשתמשים מתחושת ה-FOMO המזוהה עם העידן הדיגיטלי הנוכחי. יוזמת הבריאות הדיגיטלית של אפל כוללת כלים מובנים בתוך מערכת ההפעלה, שיאפשרו למשתמשים לנהל את הזמן שהם מבלים מול מסכים ובאפליקציות. פונקציית ה-DND משתפרת עם יכולת תזמון ומצב לשנת לילה, ומערך ההתראות מתעדכן כך שניתן יהיה לקבל התראות קבוצתיות על פי חלוקה לנושאים או לאפליקציות. בנוסף, אפל מכניסה פיצ'ר לצפייה בסטטיסטיקות שימוש במכשיר ובאפליקציות השונות בו. בנוסף, פונקציית בקרת הורים תאפשר צפייה בסטטיסטיקות מהמכשיר של הילדים והגבלת זמני השימוש בו.

 

עדכון נוסף נוגע לתמונות. מעל לטריליון תמונות מצולמות מדי שנה באמצעות מכשירי אייפון, ועכשיו חיפוש התמונות אמור להיות קל ויעיל יותר. פונקציית החיפוש תציע מראש, ועוד לפני שמקלידים, את מילות החיפוש הרלוונטיות. בנוסף, טאב "בשבילך" ימליץ על התמונות הטובות ביותר שצולמו ויציע לשתף אותן עם החברים המצולמים.

 

מתוך כנס המפתחים של אפל (צילום: גיא לוי)
מתוך כנס המפתחים של אפל(צילום: גיא לוי)

 

גם סירי זוכה לעדכון משמעותי בגרסה החדשה למערכת ההפעלה: פיצ׳ר חדש שנקרא "קיצורי דרך" (ShortCuts) יסייע למשתמשים לקצר תהליכים בדרך לחיפוש מידע. למשל, אם נלמד את סירי שכשאיבדנו את המפתחות היא אמורה להפעיל אפליקציה לאיתור שכבר מותקנת במכשיר, בפעם הבאה היא תפעיל אותה לבד. את פיצ'ר קיצורי הדרך ניתן יהיה להפעיל באייפון, אייפד וגם דרך השעון והרמקול החכם.

 

עוד חידוש הוא ה-MeMoji החדש. למעשה מדובר בפיצ'ר דומה לאנימוג'י, אלא שהוא ייראה ממש כמו המשתמשים עצמם. האנימוג'י החדש מתאים את עצמו לתנועות הפנים והמימיקות בצורה די מרשימה. גם "פייס טיים", פיצ'ר שיחות הווידאו המובנה של אפל, עובר שדרוג ומעכשיו אפשר לנהל שיחות וידאו קבוצתיות עם עד 30 משתתפים. בכל פעם שמישהו מדבר, החלונית שלו מוגדלת ביחס לשאר המשתתפים. אל שיחות הווידאו אפשר לשלב את האנימוג'ים החדשים.

 

מתוך כנס המפתחים של אפל (צילום: גיא לוי)
שיחות קבוצתיות ואימוג'י מותאם אישית(צילום: גיא לוי)

 

בגזרת השעון החכם, מוכרזת מערכת ההפעלה WatchOS 5. לצד שיפורים במערכות הניטור והכושר, אפשר יהיה גם לנהל שיחות בסגנון "ווקי טוקי" באמצעות השעון. בנוסף, יתאפשר שימוש באפליקציות צד ג' חדשות, האזנה לפודקאסטים ומגוון חדש של רצועות לשעון לכבוד חודש הגאווה.

 

 החידוש העיקרי בפלטפורמת אפל TV הוא תמיכה חדשה בפורמט הסאונד המתקדם דולבי אטמוס, ובפורמט התמונה החדש דולבי ויז׳ן. משתמשים בארצות הברית כבר נהנים מלמעלה מ-100 ערוצים שונים הזמינים באמצעות הפלטפורמה.

 

מערכת ההפעלה החדשה למחשבי מק נקראת "מוהאבי", על שם המדבר המפורסם. היא מציגה כמה פיצ'רים חדשים, כמו שינוי צבע הממשק לכהה, שינוי מרענן שנראה כאילו פותח במיוחד עבור המפתחים ששוהים ארוכות מול מסכי המחשב. פיצ'ר נוסף יאגד בלחיצת כפתור אחת את כל האייקונים שיש לנו על הדסקטופ לפי קבוצות.

 

המערכת תאפשר גם מצבי צפייה חדשים בתיקיות, פעולות מהירות חדשות, כמו יצירת מסמך חדש הכולל תמונות בלחיצת כפתור אחת, מצב "קוויק לוק" (מבט מהיר) שופר גם הוא, ומאפשר עריכה ומניפולציות על תמונות ווידאו. צילומי מסך הופכים ליעילים מעתה ומאפשרים גישה מהירה לצילום שיצרנו ולעריכה שלו. בנוסף, המערכת החדשה מציעה אינטגרציה מקיפה בין המחשב ובין האייפון.

 

הכתב היה אורח חברת "אפל" בסן חוזה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים