שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    נחשפו המסעדות והשפים במדריך גו-מיו ישראל

    אחרי שנה וחצי של בדיקות סודיות במסעדות ברחבי הארץ נחשפו הערב המסעדות שזכו להיכנס אל מדריך גו-מיו ישראל: 180 מסעדות בארץ נבדקו, ורק 110 מתוכן שובצו לתוך המדריך. אלה הטובות ביותר על פי גו-מיו

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    הסצנה הקולינרית בארץ קיבלה הערב הכרה בינלאומית ממדריך המסעדות הצרפתי "גו-מיו": במשך למעלה משנה וחצי הסתובבו בארץ בחשאיות מוחלטת קבוצת מבקרים של המדריך הצרפתי "גומיו" (Gault&Millau). הם בחנו למעלה מ-180 מסעדות ברחבי הארץ, ובסופו של דבר רק 110 מהן הצליחו להיכנס לתוך המדריך הנחשק, שהושק הערב בתל אביב. מדריך המסעדות של ישראל, מצטרף אל 22 מדינות בעולם, שזכו בהכרה קולינרית. המדריך הישראלי יופץ ברחבי העולם בארבע שפות - עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית.

    קובע הטרנדים: אייל שני (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
    קובע הטרנדים: אייל שני(צילום: תיקי גולן)
    כל זה קורה בתקופה בה שפים רבים בארץ ובעולם, מטילים ספק גדול בחשיבותם של דירוגי אוכל בעלי מורשת ענפה, כמו מישלן. אז אולי באמת המדריכים השונים היו בעבר תנ"ך גסטרונומי, אבל אחרי שנים רבות של תהילה בינלאומית, מתגלים סדקים במורשת הוותיקה, ושפים מוכרים מבקשים להחזיר את עיטור הכבוד ומסעדנים טוענים שהמוסד מיושן, במיוחד בתקופה שבה ברשתות החברתיות כל סועד הופך למבקר קטן בפני עצמו.

     

    אבל זו לא הפעם הראשונה שהמדריך מגיע לישראל: כבר בשנות ה-90 פרסם "גו-מיו" מדריך מסעדות שסיקר את הענף המקומי, אך לא שרד ונסגר לפני 15 שנה. ההצלחה של שפים ישראלים בחו"ל, דוגמת אייל שני בפריז, בניו יורק ו באוסטרליה; מאיר אדוני בניו יורק; ואסף גרניט בלונדון וב פריז, לצד העניין שמעורר המטבח הישראלי, הוביל את מערכת המדריך לחזור ולדרג את ישראל.

    האוכל המסורתי הכי טוב בארץ: השף זוזו חנא, מגדלנה (צילום: אופיר האוזמן) (צילום: אופיר האוזמן)
    האוכל המסורתי הכי טוב בארץ: השף זוזו חנא, מגדלנה(צילום: אופיר האוזמן)
      

    לצד 110 המסעדות המופיעות במדריך, מופיעות 50 מסעדות בקטגוריית מסעדת קז'ואל (או "מסעדת פופ", כפי שמכנים אותן במדריך. חלק מהמסעדות נדגמו פעמיים או שלוש כדי להגיע לתוצאות המדויקות ביותר. הביקורת מדריך מחולקת לפי פרמטרים של אוכל במסעדה (60%) ושירות, קבלת פנים, אווירה ועוד (40%).

    מדריך גומיו קבע: אייל שני הוא השף קובע הטרנדים הכי טוב בישראל ()
    מדריך גומיו קבע: אייל שני הוא השף קובע הטרנדים הכי טוב בישראל
     

    הקטגוריות המרכזיות במדריך נחשפו, כאמור, בטקס חגיגי הערב. ואלה הן:

     

    השף הטוב ביותר: רז רהב (OCD)

    השף קובע הטרנדים הטוב ביותר: אייל שני

    המסעדה עם שירות היין הטוב ביותר: "חוות צוק המסעדה"

    השף המבטיח: אסף ויותם דוקטור ("דוק", "האחים")

    השף פטיסרי הטוב ביותר: ענר צלאל ("דלאל")

    מסעדת הקונספט הטובה ביותר: הרצל 16 תל אביב

    המטבח המסורתי הטוב ביותר: מסעדת "מגדלנה"

    שף רז רהב ()
    שף השנה על פי גו-מיו: רז רהב
     

    מדריך גו-מיו נוסד בשנת 1972 על ידי שני עיתונאי אוכל צרפתים, אנרי גו וכריסטיאן מיו, ונחשב לאחד ממדריכי האוכל החשובים בעולם. גו-מיו מעניק למסעדות אותן הוא מדרג ציון הנע בין 10-20 נקודות ובין 1-4 מצנפות לטובות שביניהן. כמיטב המסורת, גם לדירוג הסצינה הישראלית נבנה צוות של עשרה מבקרי מסעדות שהוכשר על ידי הצוות המקצועי של גו-מיו, ובהתאם לחוקים של המדריך המבקרים הינם אנונימיים לחלוטין וארוחתם ממומנת במלואה על ידי מערכת המדריך.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: תיקי גולן
    מדריך גו-מיו בישראל בחר בשף אייל שני לשף קובע הטרנדים הכי טוב בישראל
    צילום: תיקי גולן
    מומלצים