שתף קטע נבחר

"כשאנו מזדקנים היופי לא נעלם - הוא עובר ללב"

או לפחות כך היה נכון לפני שנים... כיום, עולם האסתטיקה מציע לנו דרכים להישאר יפים בכל גיל. נכון, הלב תמיד יתרחב והתבונה תגדל. אבל בכך החגיגה איננה מסתיימת. ה-50 של היום הוא "הגיל שאפשר להתחיל..." להיראות טוב מתמיד

דור ה-S הוא דור של גברים ונשים, שעברו כברת דרך מרשימה, אבל החיים היפים יותר ממתינים להם והאופק עוד רחוק. המנעמים של החיים, בתום המאבקים לסיים את התואר, לבסס קריירה, לגדל את הקטנטנים ולסגור את החודש... כל אלה עוד לפנינו. זהו הגיל הנכסף של תבונה, ביטחון עצמי, רוגע, ו-כן - גם יותר אפשרויות כלכליות להגשים קצת חלומות. ולפחות, להתפנק מעט... פעם נהגו לומר, שסוף סוף בגיל בו יש זמן וכסף ליהנות, הגוף מתחיל לבגוד בנו. אבל היום, אנו חיים בעידן בו ישנה מודעות רבה למראה החיצוני ולבריאות הגוף, לאורח חיים בריא ושמירה על כושר גופני, בד בבד עם טיפוח העור והפנים.

 

נשים רבות נהנות ממראה צעיר בעשור מגילן האמיתי, לעיתים יותר. איך הן עושות את זה? שאלנו את רונית שגב, Bsc, MA ביולוגית וחוקרת עור, ומפתחת תכשירים קוסמטיים מקצועיים לחידוש העור.

 

 רונית שגב, Bsc, Ma, ביולוגית ומפתחת תכשירים לעור (צילום: יח"צ)
רונית שגב, Bsc, Ma, ביולוגית ומפתחת תכשירים לעור(צילום: יח"צ)
 

 

 

"אכן, בעבר - מראה בוגר היה סוג של גזירה. לא היו אמצעים לטפל באמת בסימני הגיל. היום, עולם האסתטיקה עשה כברת דרך מרשימה והוא מאפשר, למי שבוחרת בכך, להיראות צעירה בעשור ויותר. הבעיה היא, שלצד שפע המוצרים, השיטות והטיפולים יש גם שפע של אינפורמציה. והיא לא תמיד נכונה, אם נתנסח בעדינות. המון פרסומות, הבטחות, והמון כאלה שקוראים לעצמם מומחים אבל לא באמת יביאו את התוצאה המצופה. גם אם אצל חלקם הטיפולים מאוד יקרים, מה שגורם לצרכן לחשוב שבוודאי יש כאן סיבה מוצדקת. בכל אופן, בתוך שלל האפשרויות הללו ישנן גם שיטות טיפול יעילות באמת, תכשירי טיפוח פעילים ביותר ופרוצדורות רפואיות שכדאי לשקול".

 

הגיל שאפשר להתחיל

מאיזה גיל כדאי להתחיל בטיפולי אנטי אייג'ינג?

"לכל גיל יש את הטיפוח הנכון לו", אומרת שגב. "יש את המרכיבים הפעילים, אם נדבר על קרמים, שמתאימים לטווח הגיל. את הפרוצדורות (כגון פילינגים שונים, מזותרפיה, טיפול עם טכנולוגיות, הזרקות למיניהן, ניתוח...) שמתאימות. בגילאי 30 פלוס העור עוד מוצק יחסית, ללא אובדן נפח או צניחת עור, ללא קמטים, אבל ישנם שינויים התחלתיים במרקם. כאן המקום להתחיל שימוש בחומצות הידרוקסי, בריכוזים של כ-10% וגם יותר. תכשיר כזה מצריך שימוש בשעות הערב בלבד, לא חובה מדי יום אך יש להימנע מחשיפה ממושכת לשמש בתקופת השימוש. בגילאים אלה אין צורך במרכיבים מיוחדים נוספים. לקראת גילאי 35 יועיל לשלב גם נוגדי חמצון, אחד או יותר, בשגרת הטיפוח. ולקראת גיל 40 ואילך, המרכיב רטינול ייתן פייט לשינויי הגיל האופייניים. אנו מדברים כמובן על שילוב של כל הגורמים: חומצות הידרוקסי, רטינול ונוגדי חמצון. הם יכולים להיות כלולים כולם בתכשיר אחד, כך ששגרת הטיפוח איננה מעיקה או גוזלת זמן. ישנם מרכיבים נוספים, כמו למשל פפטידים ביומימטיים, אבל אין טעם להיכנס כאן לפרטים - ההתאמה של מרכיבים לעור המסוים היא נושא מקצועי ולא משהו שניתן לקרוא עליו בעיתון או בבלוג, ולהחליט לפעול בשיטת "עשה זאת בעצמך". כלומר, לבחור לבד. כמו שתרופות אנו לא בוחרים לבד, כך גם אמור להיות בנושא האסתטיקה: השינוי של מראה העור הוא עניין מדעי. יש המון חומר מדעי בנושא, ומי שלא למד את הנושא איננו מבין באמת מה נכון לעשות".

 

ומי שלא טיפחה את העור בגילאי 30 פלוס... האם יש כזה דבר "מאוחר מדיי" בטיפוח?

"תמיד אפשר לשפר את המראה. גם אם מתחילים בגיל 40 או 50", אומרת שגב. "כמובן, התחלה מוקדמת תעזור יותר. כמו בהרבה תחומים - "קל יותר למנוע מאשר לתקן". קל לשמור על עור בריא, חיוני, מטופח - אם מקפידים לאורך השנים כבר מגילאי 30 להשתמש במרכיבים פעילים שמרעננים את המראה וששומרים על תחלופת תאים תקינה. אבל בכל נקודת זמן, נוכל להביא לשיפור במראה. לקראת גיל 40 עולה לרוב הצורך בפרוצדורות כדוגמת הזרקת חומרי מילוי לקמטים או הזרקת בוטוקס. גם כאן, אם מתחילים לתקן את הקמטוטים הראשונים כבר כשהם מבצבצים, ממש תיקונים קטנים בכל פעם, שומרים על מראה פנים טבעי ו"לא נותנים לעור לצנוח", להידקק או לאבד נפח. הזרקות שמבוצעות לראשונה בגיל בוגר ובמצב בו יש סימני גיל ניכרים, עלולות להביא למראה של "מסכה", לא טבעי ושונה מאוד מזה שהסביבה הכירה. עם זאת יש לציין, שביצוע נכון ומקצועי וייעוץ נכון של הרופא המזריק, יביאו לתוצאה טובה בנסיבות של כל מקרה".

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

ללכת אחורנית - האפקט של בנג'מין באטן

מניסיונך, עד כמה באמת אפשר להצעיר את העור עם תכשירי קוסמטיקה?

"אני חוקרת מזה 16 שנה את הזדקנות העור. במדע וגם בשטח. החברה שייסדתי, ביופור, פועלת בתחום שנקרא "טיפוח מקצועי", כלומר תכשירים שנמכרים רק בקליניקות קוסמטיות, על-ידי קוסמטיקאיות ולאחר אבחון מקצועי. אלה הם תכשירים שונים ממוצרי המדף: פעילים, מרוכזים ומכוונים לתוצאות מהירות. התכשירים קיימים מזה 11 שנה, ומשתמשים בהם מאות אלפי נשים וגברים מדי שנה. זוהי מעבדת-ניסוי מרשימה, שאיפשרה לי לימוד מקיף של הנושא, ממש מהשטח. ואנו אכן בקשר הדוק עם השטח, מקבלים תמונות של לפני-אחרי של תוצאות הטיפולים באמצעות פורום מקצועי סגור של מעל 2,000 קוסמטיקאיות. הניסיון הרב מעלה, שניתן להביא לשינוי ניכר במראה אם מתאימים למטופל/ת את התכשיר הנכון (אחד או יותר) ואת אופן השימוש הנכון. שם המשחק כאן הוא יידע. לא רק תכשיר פעיל יותר, אלא יידע בהתאמה המדוייקת של התכשיר ושל אופן השימוש, לכל אחד ואחד. היידע הזה איננו נחלתה של מוכרת בחנות התמרוקים או של מי שבוחרת לעצמה מוצר מהמדף. אין מוצר "לא טוב". יש מוצר מתאים או לא. והקוסמטיקה היא מדע בפני עצמו. ישנם אלפי מאמרים מדעיים על המרכיבים הפעילים הקוסמטיים, על שינויי הגיל ועל הדרכים המבוססות לשנות את מראה העור. גם בחומר המדעי הזה וגם בעובדות שאספתי מהשטח, אני רואה חד-משמעית שאפשר "להחזיר את העור לאחור". לשדרג את המראה.

 

"להיות בגיל 50 (למשל) יפה יותר ממה שהיינו בגיל 40, גיל בו לא טיפלנו בעור או שאולי טיפלנו אך בצורה לא נכונה. זה כמו שאפשר גם בגיל 40 פלוס ו-50 ללכת לראשונה לחדר הכושר ולהתחיל להפעיל את הגוף, לטפח כושר גופני, לחטב, לחזק ולהגמיש. כעבור מספר חודשי אימון, הגוף ירגיש ויתפקד כגוף יותר צעיר. וזה ימשיך וישתפר. האם זה הגיוני שהגוף "הלך לאחור" עם התקדמות הגיל? כן. כי התערבנו במצבו. ללא התערבות זה לא היה קורה. גם עם עור הפנים זה דומה: מרכיבים שמגבירים את חילוף החומרים בעור, מגבירים קצב חלוקת תאים, מסייעים להשלת תאים מתים, לייצור מרכיבי עור האחראים על מוצקות ועל לחות - גורמים לעור לתפקד כעור צעיר יותר. ועם השימוש הקבוע בהם, העור "הולך אחורנית" והופך לצעיר יותר. ו-כן, יש לי אלפי תמונות של נשים שהפכו צעירות יותר עם תוכנית הטיפול הנכונה בעור. טיפול שהתוותה קוסמטיקאית עם ההכשרה הנכונה, עם היידע מבוסס המדע ועם התכשירים הנכונים".

 

איך מוצאים קוסמטיקאית עם ההכשרה הנכונה?

"חברות הקוסמטיקה המקצועיות מכשירות, כל אחת, את הקוסמטיקאיות העובדות בשיטה שלהן. בשונה מהחברות האחרות בענף, שהוקמו ברובן על-ידי קוסמטיקאית או אנשי עסקים, ביופור הוקמה על-ידי אשת מדע המתמחה בעור. התכשירים מבוססים על מרכיבים שבוססו מדעית בלבד, והנחיות הטיפול מבוססות על ממצאי מחקרים. זאת בנוסף ללימוד ומחקר של מעל עשור בשטח. כל היידע הרב הזה מועבר לקוסמטיקאיות של ביופור, מעל 3,000 ברחבי הארץ, כחלק מהכשרתן לעבוד עם המוצרים. קוסמטיקאיות ביופור לומדות ומשתלמות כל הזמן".

 

 

כדי לאתר קוסמטיקאית עם הכשרה בטיפול בסימני הגיל, אפשר להיעזר באתר: www.3d-biofor.com

 

או להתקשר למרכז המידע בטלפון1-800-200-320.


פורסם לראשונה 07/06/2018 12:53
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תמונת אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים