שתף קטע נבחר

מצדיעים לסוללי ובוני הארץ

אתר חדש וייעודי לגמלאי החברה הושק לאחרונה בו ניתן למצוא תמונות נדירות וסיפורים של גמלאי החברה המתארים את בניין הארץ

במשך קרוב למאה שנות קיומה ביצעה סולל בונה בהצלחה אינספור משימות ופרויקטים לאומיים-ציבוריים בבניין ובפיתוח הארץ וביטחונה.

 

סיפורה של סולל בונה שזור בסיפור בניין הארץ עוד טרם קום המדינה. עובדי החברה, שהוקמה לפני 90 שנה, השתתפו בין היתר בפעילויות הביטחוניות של היישוב היהודי עוד בשנות ה-20 וה-30 של המאה הקודמת. בין הפעילויות הבולטות היו הקמת מערכת אבטחה לאורך הגבול עם סוריה ולבנון, הקמת היישובים בארץ ישראל במבצעי "חומה ומגדל" ומעורבות בקשר המודיעיני בין המוסדות הלאומיים של היישוב היהודי וארגוני ביון בריטיים ועוד סיפורים רבים שטרם סופרו.

 

חברת "סולל בונה" השיקה אתר אינטרנט ייחודי הנקרא "אתר גמלאי סולל בונה" ומיועד לגמלאי החברה ולבני משפחותיהם.  באתר החדש, שהוקם ומופעל על ידי סולל בונה, מוזמנים גמלאי החברה לחלוק עם הציבור את הסיפורים והחוויות האישיות שלהם מבניית הארץ מאז ימי טרום המדינה ועד עכשיו בצורה נוחה ונגישה לכל הגילאים. באתר ניתן לצפות בתמונות וסרטונים נוסטלגיים המספרים את סיפור בניין הארץ ואת סיפורה של החברה מאז ימי הקמתה.

 

1 ()
אהוד דנוך, מנכ"ל סולל בונה מצדיע לגמלאי החברה שמהווים חלק בלתי נפרד מבניין ארץ ישראל | צילום:יח"צ

 

מאחורי היוזמה החשובה של הקמת אתר האינטרנט עומדים עובדי סולל בונה מתוך צורך לחזק את הקשר בין העובדים בעבר והעובדים בהווה, להנציח את ההיסטוריה שעשתה החברה לאורך שנות קיומה וכמובן להצדיע לגמלאים על תרומתם ואומץ ליבם שסייעו, לדבריו, למדינת ישראל להפוך למה שהיא היום.

 

במשך קרוב למאה שנות קיומה ביצעה סולל בונה בהצלחה אינספור משימות ופרויקטים לאומיים-ציבוריים בבניין ובפיתוח הארץ וביטחונה. בין הבולטים שבהם: משכן הכנסת, מוזיאון ישראל, בתי הזיקוק בחיפה, הקמפוסים של האוניברסיטאות בירושלים, תל-אביב, חיפה ובבאר-שבע, המוביל הארצי, הכור בדימונה, קריית הממשלה בירושלים, בנייני האומה, יד ושם, בתי החולים סורוקה, הדסה, תל השומר, רבין (בלינסון) ורמב"ם, תחנות הכוח רוטנברג בנהריים, רידינג בתל-אביב, אורות רבין בחדרה, היכל התרבות בתל-אביב, תיאטרון הקאמרי, מגדל שלום, היכלי המשפט בחיפה ובתל-אביב, נמלי חיפה ואשדוד ועוד.

 

  (צילום: ארכיון סולל בונה)
עובדי סולל בונה בונים את קמפוס הר הצופים 1928, ירושלים(צילום: ארכיון סולל בונה)

  (צילום: ארכיון סולל בונה)
בניית שיכוני רוממה(צילום: ארכיון סולל בונה)

 

ברבות השנים, אספו בסולל בונה חומר ארכיוני מרתק הכולל מכתבים, גלויות, תמונות ופריטים נוספים שמספרים את סיפורה של המדינה. בימים אלה, במלאות 70 שנה לישראל, החליטה סולל בונה לשתף את כל עם ישראל ואת גמלאי ועובדי החברה בפרט, בשלל סיפורי המורשת ובכאלו חדשים.

 

באתר גמלאי סולל בונה ניתן לצפות בארכיון החברה, וגמלאיה יכולים להוסיף מסיפוריהם ולהעלות תמונות, סרטונים ומסמכים. לצד כל אלה מופיע באתר החדש "פס הזמן" שמראה באופן ויזואלי את התפתחות סולל בונה לאורך השנים לצד התפתחותה של המדינה. בחלק אחר של האתר רוכזו כל הפרויקטים המעניינים של החברה ותיעודם. אתר גמלאי סולל בונה נועד גם לאפשר לגמלאים להיות בקשר אחד עם השני, ובינם לבין החברה. כך ניתן למצוא בו חדשות, כתבות, ומידע על אירועים שעשויים לעניין את הגמלאים.

 

אמנם האתר רק בתחילת דרכו אבל  כבר  נוספו אליו עשרות סיפורים ותמונות ואף כמה קשרי עבר חודשו בזכות המידע המונגש שם. גם בני המשפחה כאמור נהנים מהאתר ולומדים על עברם של הקרובים להם דרך הארכיון.

 

ניתן להיכנס לאתר בכתובת:

 

www.sobgold.co.il

 

או לרשום בגוגל: אתר גמלאי סולל בונה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון סולל בונה
בניית שיכוני רוממה
צילום: ארכיון סולל בונה
מומלצים