שתף קטע נבחר

נציגה ישראלית בסוכנות החלל האמריקנית

נועה יחזקאל-לובין, שהגיעה השבוע לנאס"א כחלק מתוכנית של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, תעבוד עם חוקרים מובילים בפרויקטי החלל של העתיד ותנתח מידע מהטלסקופים החדישים של נאס"א

נועה יחזקאל לובין, סטודנטית לתואר שני בבינה מלאכותית במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן ומפתחת תוכנה בחברת אמזון, עומדת לכבוש את אחת מפסגות החלל ולהיות הישראלית הראשונה שעובדת בנאס"א, בשליחות רשמית מטעם ישראל.

 

נועה יחזקאל-לובין במרכז החלל איימס של נאס"א (צילום: עצמי)
נועה יחזקאל-לובין במרכז החלל איימס של נאס"א(צילום: עצמי)

 

יחזקאל-לובין, שהגיעה השבוע לנאס"א כחלק מתוכנית של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, תעבוד עם חוקרים מובילים בפרויקטי החלל של העתיד ותנתח מידע מהטלסקופים החדישים של נאס"א.

 

במשרד המדע הסבירו כי המלגות להשתלמות בנאס"א על שם אסף רמון מוענקות לחמישה חוקרים וחוקרות צעירים שנבחרו על ידי סוכנות החלל הישראלית. במסגרת המלגה, שהעניק לה שר המדע אופיר אקוניס, קיבלה יחזקאל-לובין מלגת של 70,000 שקל לשהות בת שלושה חודשים במרכז המחקר איימס היוקרתי של נאס"א בקליפורניה, בזכות הסכם שחתם המרכז עם סוכנות החלל הישראלית.

נועה יחזקאל-לובין ושר המדע אופיר אקוניס (צילום: גלעד קוורלצ'יק)
נועה יחזקאל-לובין ושר המדע אופיר אקוניס(צילום: גלעד קוורלצ'יק)

 

יחזקאל-לובין תשתתף במחקר למציאת כוכבי לכת הדומים בגודלם לכדור הארץ מחוץ למערכת השמש באמצעות מידע מטלסקופים כגון TESS, ששוגר בחודש אפריל לחלל. היא תנסה לפתח אלגוריתמיקה הנשענת על השיטות המתקדמות לאוטומציה של סיווג המידע. לדבריה, "זו הפעם הראשונה שהתחבר לי השילוב בין תחום הבינה המלאכותית לחלל, מה שיקדם את היכולת שלי לנתח המון מידע והיכולת להסיק ממנו".

 

בילדותה נסעה יחזקאל-לובין עם משפחתה הרבה והתגוררה בבלגיה ובארצות-הברית. בכל המדינות שבהן גרה המשיכה לעסוק ולהצטיין בפיזיקה ובמתמטיקה. "זה נתן לי עוגן כשהגעתי למקום חדש, שבו השפה והתרבות השתנו לחלוטין, המדעים והמספרים נשארו אותו דבר", היא מספרת. אחרי הצבא עבדה בצוות בקרת הכיוון של לוויינים בתעשייה אווירית, ומשם המשיכה ללימודי הנדסת חשמל בטכניון, ועבודה באלביט בצוות חקר ביצועים שעבד עם קבוצת החלל. במקביל ללימודים באוניברסיטת בר אילן, היא מנסה לקדם את החלום שלה להקמת סטרט-אפ שישלב בין תחום הבינה המלאכותית לחלל.

 

 

בנוסף לעבודתה, מקדמת יחזקאל-לובין את תחומי המדע בקרב נשים, ואף זכתה במלגות הצטיינות ומעורבות חברתית מגוגל, אינטל ואפל. בהקשר זה היא אמרה: "באחד המקומות שבהם עבדתי היינו שתי מהנדסות מתוך צוות של יותר מ-40 מהנדסים, זה לא הגיוני. נשים הן חלק אינטגרלי בצוותים טכנולוגים, והמספרים האלו רק מראים שיש לנו עוד עבודה רבה לעשות לכיוון שיוון מגדרי".

 

המטרה של יחזקאל לובין היא לעודד נשים לתחומי מדע על ידי שילובם במיזם "צועדים לירח" - מיזם בין-לאומי שמטרתו להגיע יחד לכמות הצעדים הנדרשת להגעה לירח. "המרחק הממוצע בין כדור הארץ לירח הוא 384,403 ק"מ, מרחק שיקח לאדם הממוצע 478 מיליון צעדים ובהנחה כי אדם ממוצע הולך בקצב של 4.8 קמ"ש יקח לו 9 שנים להגיע לירח. אם נאחד כוחות וכולנו נצעד, ביחד נוכל להדגים את המרחק לירח ועל הדרך להיחשף לתחום החלל באמצעות פעילויות, הרצאות ותחרויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עצמי
נועה יחזקאל-לובין והשלט של נאס"א
צילום: עצמי
מומלצים