שתף קטע נבחר

המסעדה הגבוהה בעולם: תשעה ימי טיפוס על האוורסט

מה אתם מוכנים להקריב בשביל ארוחה טובה? יש כאלה שיכולים להמתין חודשים ארוכים בשביל מקומות במסעדה מבוקשת, ואחרים ירוקנו את כל חסכונותיהם בשביל ארוחה במסעדה מכוכבת, אבל בשביל לסעוד במסעדת "טיאגיוני" תצטרכו לטפס על הר האוורסט במשך תשעה ימים

בגובה של 5,334 מטרים מעל פני הים, "טיאגיוני" תיחשב למסעדת הפופ-אפ הגבוהה ביותר בעולם המציעה ארוחה מלאה, ואף מועמדת להיכנס לספר השיאים של גינס. כמה עולה החוויה? 5,600 דולר (כולל טיסות, לינה וארוחות).

שף סנג'אי טאקור (  )
שף סנג'אי טאקור
כמייסד וכאחד מהשפים שמאחורי "טיאגיוני", סנג'אי טאקור – השף הרשמי של חברת התעופה "אתיאד" מהאיחוד האמירויות הערביות, לא יזם את הפרויקט בשביל להיכנס לגינס. טאקור פשוט רצה שמסעדת הפופ-אפ שלו תעלה את המודעות למשאבים הטבעיים ולמאכלי הבר-קיימא על ההימלאיה.

מסעדה על האוורסט (  )
סעודה בשחקים
באשר לאוכל, השף לא מוכן לחשוף עדיין פרטים, בשביל לשמור על אלמנט ההפתעה, מלבד העובדה שזו עומדת להיות ארוחה בת שבע מנות. בחוויה משתתפים ארבעה שפים, מלבד טאקור, כשכל אחד אמון על צד אחר במטבח. פלניאפאן סאונדאראג'אן – שף ראשי של רשת מלונות מהינדרה בהודו, וכן שני שפים מאגודת השפים של נפאל – כשכל אחד יביא איתו אופי אחר של בישול לשולחן.

מסעדה על האוורסט (  )
שף פלניאפאן סאונדאראג'אן
ושימו לב לזה - השפים לא יהיו רק אחראים לבישול, אלא גם להוביל את עשרת האורחים לטיול טראק ארוך המתחיל בלוקלה, נפאל (3,000 מטרים מעל פני הים) ולטיפוס מעלה עד למחנה הבסיס של הר האוורסט.

 

צפו - מפולת שלגים באוורסט:

בהתחשב בתנאיו של ההר, המאתגרים לשמצה, ישנם מספר דברים שצוותו של טאקור יצטרך לטפל: הדאגה העיקרית, כמובן היא הגובה. פרמדיקים ומסוק יהיו זמינים להובלת האורחים. כל אורח מחליט בעת ההרשמה לחוויה, על אחת משלוש האפשרויות שמציעה המסעדה: ארבעה ימי נסיעה בשני הכיוונים דרך מסוק למחנה הבסיס; מסע בן תשעה ימים עם טרקים חד-כיווניים ומסוק חד-כיווני; מסע בן שבעה ימים עד נאמצ'ה ואז מסוק למחנה הבסיס - כדי שיוכלו להגיע לאווירה טובה ורגועה יותר למסעדה.

 

אתגר נוסף שמציב גובה שכזה, הוא צמצום תפיסת הטעם. לשף טאקור יש עניין רב בחקר תבלינים שונים, וזו הזדמנות טובה בשבילו לנסות תבלינים ומרקמים חדשים: "כשף של חברת תעופה, למדתי כי אומאמי היא הדרך היחידה לבשל כשמכינים מנות איכותיות בגבהים. באופן טבעי, זה יהיה המוקד העיקרי שלנו עבור כל מנה", אומר טאקור.

מסעדה על האוורסט (  )
טרק בן תשעה ימים
  

הבחירה בהר האוורסט הייתה החלטה אישית של טאקור: אביו מגיע מן הצד ההודי של ההימלאיה, שנקרא שימלאה, וזו בשבילו המחווה המקורית למורשתו. המסעדה מרוהטת ברהיטי עץ והאנרגיה שבה היא אנרגיה סולארית. בנוסף, המסעדה תקום בתוך אוהל גדול, וזאת כדי להסתתר מהרוחות העזות שמנשבות בהימלאיה. סעיף הניקיון במסעדה ייקבל טיפול מיוחד עם הרבה כבוד ללוקיישן, כי עבור השף טאקור חשוב מאוד "להשאיר את הכל כפי שמצאנו, אם לא נקי יותר".

  

למרות התעניינותם של כמה שמות גדולים של נותני חסות בתעשייה, טאקור מאמין שחשוב ליצור הרכב של סועדים ושפים שלהם תחושה גדולה של גאווה וכבוד לטבע: "אנחנו רוצים לספק משהו שזורם מעבר לחוויית האוכל המסחרי - ללא נותני חסות או ידוענים הבאים לפקוד את המקום. זה יותר חשוב אפילו מהקידום העצמי". טאקור מתאר את הקמת המסעדה כ"רכבת הרים פראית", ונראה כי המיזם יוצא הדופן הזה מעורר עניין מיוחד בקרב הפודיס וההרפתקנים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים