שתף קטע נבחר

ישראלים שנלחמים ב-BDS: "ביטול המשחק הוא אירוע מכונן. האלימות ניצחה"

רוני התשואל וירדן בן יוסף, שני מתנדבים הפועלים נגד תנועת החרם על ישראל, הסבירו באולפן ynet מה המשמעות של פארסת המפגש עם נבחרת ארגנטינה בירושלים: "יש פה נקודת מפנה. הקמפיין נגד המשחק התנהל כבר שלושה חודשים. זה ניצחון של אנשים עם שנאה בלב"

 

 

ביטול משחק הידידות בכדורגל בין נבחרות ישראל וארגנטינה בירושלים הוגדר בימים האחרונים בהצלחה הגדולה ביותר של תנועת ה-BDS, המורכבת מארגונים ואנשים פרטיים, בעיקר באירופה, הפועלת לחרם מדיני, כלכלי ותרבותי על ישראל בשל המדיניות שלה כלפי הפלסטינים. באולפן ynet התראיינו הבוקר (יום ה') שני פעילים ישראלים המנסים לתת תשובה לתומכי החרם - ירדן בן יוסף מנהל Act.IL - המרכז הבינתחומי וארגון IAC, ורוני התשואל, חברה ב-Creative Community For Peace.

 

- כוכב הכדורגל הכי גדול בעולם החרים את ישראל. עד כמה זה משפיע?

בן יוסף: "מאוד משפיע. יש פה נקודת מפנה. זה אירוע מכונן, ניצחון והישג של ארגוני ה-BDS והמחרימים. אבל זה מגיע בתוך מכלול של עשרות אירועי תרבות, אם לא מאות, שקורים בקיץ הקרוב פה בישראל".

 

- כל הדרמה סביב הנושא, זו לא רוח גבית ל-BDS במאבק שלהם כדי להפעיל לחץ על אותם אמנים?

"אני חושב שכן. האלימות מהסגנון שראינו שה-BDS הפעילו בקמפיין, של חולצות מגואלות בדם, אלה דברים שאנחנו רואים גם בקמפוסים בארה"ב - הדם כאיזושהי מתודה שלהם לזעזע. זה משהו שאנחנו רואים ומתמודדים איתו. לצערי אנחנו נותנים להם פרסים. לפעמים זה בא לידי ביטוי בנשיא אוניברסיטה שבוחר לשתוק כשקורה משהו כזה בתוך המוסד שלו. במקרה הזה זו ההתאחדות הארגנטינאית שמחליטה לבטל את המפגש".

 

הפגנה פרו-פלסטינית מחוץ לאימון נבחרת ארגנטינה, השבוע:

הפגנה פרו-פלסטינים מחוץ לאימון של נבחרת ארגנטינה בכדורגל בברצלונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הפגנה פרו-פלסטינים מחוץ לאימון של נבחרת ארגנטינה בכדורגל בברצלונה (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

- יכול להיות שנרדמנו פה בשמירה? אתם זיהיתם בשבוע האחרון מגמה של לחץ משמעותי על נבחרת ארגנטינה?

"בחודשים האחרונים. זה בדיוק העניין. צריך לזכור שההאשטג #NOTSOFRENDLY רץ כבר שלושה חודשים ובטח בארגנטינה. כל הקהילה הפרו-ישראלית ניסתה לתמוך בשחקנים. שלחנו להם הודעות פרטיות וציוצים חזרה כדי לגרום להם להבין שיש תמיכה חזקה. אני חושב שהפעם האלימות ניצחה, החולצות המגואלות בדם זעזעו יותר מאשר תמיכה.

 

"יש דוגמא אחרת מהשבוע: הפילהרמונית של פילדלפיה הגיעה לפה למרות האיומים ולמרות שהפריעו להם נורא במסע שלהם באירופה".

 

- רוני התשואל, איך אנחנו גורמים לג'סטין דרולו ולשאר האמנים שעומדים להגיע לא לסגת?

"ה-BDS זה לא גוף מאורגן. אלה אנשים פרטיים בדרך כלל, שיושבים ליד המקלדת עם הרבה שנאה בלב. לא כולם בכלל יודעים מה זה ישראל. הם פשוט מחכים לדבר הבא, לראות את היריות שלהם מהמקלדת. האמנים הגדולים לא מתעסקים בזה בכלל".

 

 

- הנה רשימה של אירועים שהם על הכוונת של ה-BDS. רינגו סטאר שמגיע החודש, מאלומה, אוזי אוסבורן, אלאניס מוריסט, זיגי מארלי, פסטיבל לוליפופ, רונאלדיניו פותח בית ספר לכדורגל. את רואה מישהו מהאמנים האלה נשבר גם תחת הלחץ ולא מגיע?

"לא. יש הבדל בין האמנים הגדולים. הם לא נכנסים לרשתותו החברתיות שלהם ולא מתעסקים בזה. האמנים שבדרך כלל שמופיעים ב'בארבי' מתעסקים בפייסבוק שלהם ונחשפים לזה, אבל את הגדולים לא מעניין".

 

- גם מסי לא מתעסק בסושיאל מדיה שלו והוא לא הגיע. והוא יותר גדול מכל האמנים האלה.

"אני לא יודעת בדיוק מה המניע שלו, אבל אני יכולה להגיד לכם שרוב המניעים לא להגיע לישראל הם לאו דווקא בגלל ה-BDS. לפעמים אנחנו יורים לעצמנו ברגל. כשיש עיתונאי שרוצה להראות שיש לו מידע לפני שבכלל משהו נסגר, והוא מפרסם ששאקירה מגיעה, ואז היא מתרגזת כי היא אומרת 'רגע, עוד לא קבענו כלום'. אז אני אומרת שכולנו שותפים לדבר הזה. אנחנו צריכים להיזהר. בסופו של דבר לאמנים הגדולים אין שום בעיה להגיע".

 

- ירדן, אילו אמצעים מפעיל ה-BDS על אמנים? איך הם תוקפים אותם? באיזה צורה?

"אצל אלה שעוסקים במוזיקה זה תמיד מתחיל במכתב שהם מקבלים מרוג'ר ווטרס וחבריו. שם זה מתחיל ומשם זה תלוי בעצימות. זה יכול להגיע לדברים נורא אלימים כמו שראינו עם דם וכן הלאה, ואיומים, וזה יכול להגיע לפשוט לחץ ברשתות חברתיות. כותבים להם על הוול".

 

- הזכרת את התזמורת הפילהרמונית. הפריעו להם בהופעות, אפילו ניסו לפוצץ אותן כמה פעמים".

"נכון. ושם הייתה דוגמא נפלאה כי מה שהם קיבלו זה קיבלו חיזוק מכל העולם. המתנדבים שלנו שלחו להם 'תודה' בצרפתית, בגרמנית, באנגלית ובעברית על זה שהם מגיעים לישראל".

 

- אתה מדבר על מתנדבים, כי אם זה תלוי בממשלה או בפוליטיקאים אז מבחינתך הם לא עושים את העבודה. אולי אפילו קצת מפריעים לכם.

"אני יודע להגיד שהמתנדבים שלנו עושים את זה מהלב".

 

- רוני, ראית את הרשימה. את רואה שם שמות שעלולים להיות בעייתיים מבחינת ה-BDS?

"כרגע עוד לא. אנחנו בקשר ישיר עם אוזי ועם אלאניס. אנחנו מדברים ישירות עם האמנים ועם המארגנים שלהם ונותנים להם להבין ש'מוזיקה מגשרת'. מה נשאר לאנושות היום בשביל שנחבר בינינו? רק הדברים האלה שחוצים גבולות. אנחנו אומרים שאנחנו לא רוצים להכתים את זה בפוליטיקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מחאה מחוץ לאימון נבחרת ארגנטינה בברצלונה
צילום: רויטרס
מומלצים