שתף קטע נבחר

עשרות כלבים פונו מעמותה למען בעלי חיים בצפון

בעקבות ביקורת של משרד החקלאות במתחם של עמותה למען בע"ח בצפון, פונו 47 כלבים למתקן מוגן. כלב אחד הומת במקום עקב מצבו הרפואי. הכלבים סבלו ממחלת עור מדבקת לאנשים ובעלי חיים, שגרמה לזיהומים ובעיות עור קשות. במשרד החקלאות טוענים כי המתחם מזוהם בשתן וצואה, ללא תשתיות מתאימות ואינו מספק הגנה לכלבים מתנאי מזג האוויר

 

 

עשרות כלבים פונו ממתחם של עמותה למען בעלי חיים בצפון הארץ בעקבות ביקורת פתע שנערכו במקום על ידי מפקחי משרד החקלאות ומפקחי המועצה האזורית עמק יזרעאל.

 

על פי משרד החקלאות, המתחם הסגור בו הוחזקו הכלבים שהיו מיועדים לאימוץ לבתים מאמצים, היה מזוהם בהפרשות בעלי החיים והם הוחזקו בתנאים מחפירים.

 

עוד ציינו כי תנאי ההחזקה של הכלבים היו בניגוד לתקנות וחוק צער בעלי חיים. 48 כלבים שחולצו מהמקום, התגלו עם בעיות עור קשות, שגרמו להם לגירוד עצמי בלתי פוסק עד למצב של פציעה עצמית, פרווה מרוטה וזיהומי עור שגרמו להם לסבל וכאב.

 

פינוי כלב מעמותה למען בעלי חיים (צילום: משרד החקלאות)
כלב עם מחלת עור במתחם העמותה(צילום: משרד החקלאות)

ד"ר נירית צפורי-ברקי, סגנית הממונה על חוק צער בעלי חיים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר סיפרה ל-ynet כי  זו לא הפעם הראשונה שנערכה ביקורת במקום ובעלי העמותה נדרשו לתקן את הליקויים.

 

עשרות כלבים נגועים במחלת עור קשה

"בביקורת שנערכה במקום לפני מספר ימים, נמצאו כלבה עם 11 גורים ועוד גורה בת ארבעה חודשים. היה ברור לי כי אם לא אחלץ אותם משם, חלק מהגורים לא ישרוד", היא מציינת. "בביקורת השנייה נמצאו 48 כלבים. כלב אחד נאלצנו להמית בשטח עקב מצבו הקשה ו-47 חולצו למתקן מוגן".

 

לדבריה, "חולצו כלבים מעורבים ובכל הגילאים. הם נלקחו למתקן המוגן, כשהם מופרדים מבעלי חיים אחרים מאחר והם נגועים במחלת עור (סקביאס) קשה, המדבקת לאנשים ולבעלי חיים אחרים".

 

במשרד החקלאות הבהירו לבעלי העמותה כי לא ניתן יהיה להחזיר את הכלבים בחזרה למתחם העמותה, מאחר והמקום נגוע ובעל שיעורי תחלואה ותמותה שעדיין נמצאים בבדיקה. "עקב מצבם של הכלבים, לא ניתן היה למסור אותם גם לאימוץ מחשש שידביקו את בני המשפחה".

 

לטענתה, בחלק מהעמותות למען בעלי חיים אין מודעות מספקת לטיפול וטרינרי במספר רב של כלבים וטיפול בצרכי הכלבים. "בכלביות יש צורך בסוג של רפואה ממשקית המכונה רפואת מקלטים, כדי למנוע מצב בו בעלי חיים יידבקו בהמוניהם במחלות שונות. עמותות צריכות לדעת לומר גם לא לקליטה של כלבים, מאחר ונוצר מצב של כדור שלג - תחלואה אחת מדביקה את כל בעלי החיים. הפעם מדובר במחלת עור שגורמת לסבל מתמשך, אך אם היה מדובר בכלבלבת?", היא מציינת. "ריח הצחנה החזק שעלה באפינו עוד טרם נכנסו למתחם העיד על מצב בעלי החיים במקום"

 

פינוי כלב מעמותה למען בעלי חיים (צילום: משרד החקלאות)
פינוי כלב מעמותה למען בעלי חיים(צילום: משרד החקלאות)
 

 

סכנה בריאותית לכלבים

על פי דיווח משרד החקלאות, חלק מהכלבים נמצאו עם ציפורניים ארוכות שהקשו על הליכה תקינה ופרווה סבוכה, המתחם היה מזוהם בהפרשות צואה ושתן של בעלי החיים ולא נעשה פינוי של ערימות הצואה מהמקום, אלא העברתן לשולי המתחם. במשרד החקלאות נטען כי מאחר ובמקום אין מערכת ניקוז וביוב תקינה, במתחם ישנם בורות מלאים בצרכים ומים עומדים.

 

כמו כן, נטען בדיווח של משרד החקלאות, כי כלי המזון והמים לא היו ראויים לשימוש החיות וכי פוזרה כמות גדולה של מזון ברחבי המתחם, דבר שגרם למשיכת מזיקים, פגיעה באיכות המזון ובחלק מהמקרים, המזון התערבב עם הפרשות הצואה והשתן של הכלבים. במקום נמצאו קופסאות שימורים שהפיצו סכנה בריאותית.

 

בנוסף צוין כי אביזרי הלינה היו שבורים ומלוכלכים וללא דרגשי לינה כמתחייב בתקנות. על פי משרד החקלאות, המתחם אינו בנוי ואטום באופן בו יוכל לספק הגנה לבעלי החיים מפני תנאי מזג האוויר ובחלק מהתשתיות של המבנים מהוות סכנה לבריאות הכלבים.

 

פינוי כלב מעמותה למען בעלי חיים (צילום: משרד החקלאות)
תיעוד המתחם(צילום: משרד החקלאות)

 

לדברי ד"ר ברק-ציפורי, במתחם נמצאה סוסה שמתה לפני מספר ימים וסביבה רימות רבות, כשכלבים הסתובבו בקרבתה ופגר הסוסה פונה רק אתמול מהמקום. במשרד החקלאות מדגישים כי כל בעלי החיים שנלקחו יעברו בדיקות נוספות. הליך שיקומם ייארך לפחות כחודשיים, ואז הכלבים יוצעו לאימוץ. 

 

שר החקלאות אורי אריאל ציין בהודעת המשרד כי "אנו רואים חשיבות רבה בשמירה על רווחת בעלי החיים. ביקורת הפתע שנעשתה היא אחת מיני רבות שאנו עושים כדי למנוע כל פגיעה בהם. הכלבים שחולצו מטופלים ויוצעו לאימוץ. אני קורא לכלל הציבור, עשו עמם חסד ואמצו כלב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד החקלאות
פינוי כלבים מעמותה למען בעלי חיים בצפון
צילום: משרד החקלאות
מומלצים