שתף קטע נבחר

כל אחד יכול: מתכון לדג בחרדל

דג לשבת: מתכון טעים וקל להכנה של פילה דג בחרדל עם קרם כרובית סגולה וברוקולי, שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין

 

דגים וקיץ הולכים יד ביד ולא רק בגלל הקונוטציה הימית. האופציה הדגית, הקלילה והנוחה לעיכול, פשוט מסתדרת מצוין עם מזג אוויר חם, לח ולא כל כך מעורר תיאבון. אז הלכנו עליה.

 

מבחינתי, הטיפול בדג הוא עניין מינימליסטי - כמה שפחות לגעת ולהוסיף, לתבל ולטבול, ובעיקר לחשוף אותו מעט ככל האפשר לחום המחבת, התנור או הגריל. והבלגן המצומצם שהוא יוצר - כולל מינימום חימום מכשירים - היא עוד סיבה טובה להעדיף אותו בעונה זו של השנה. בעיניי, הדרך הטעימה ביותר לאכול אותו היא בתוספת כמה טיפות לימון וזהו.

דג קיצי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אבל דווקא מהירות ההכנה של הדג וטעמיו הניטרליים, מותירים כר נרחב של אפשרויות להגשה ליד. דגים אוהבים מאוד את חברתם המרעננת של ירקות, והאפרוריות המאפיינת רבים מהם משתדכת נפלא עם הצבעוניות המשתלחת של תנובת הגינה. ביחד הם יוצרים על הצלחת חגיגה ססגונית ועליזה. לטעמו המעודן של הדג ממש לא אכפת גם להשתדך לרוטב עז טעם, שיכול להקפיץ אותו לגבהים חדשים.

 

היה לנו פילה של דג בורומונדי, אזרח די חדש במחלקת הדגים, שבשרו הלבן וטעמו המעודן התחבבו עלינו מאוד לאחרונה. במקרר נחו גם כרובית סגולה וברוקולי ירוק, ובמוחנו כבר הצטיירה צלחת טעימה העונה על מגוון צבעי העונה.

 

אם עדיין לא יצא לכם להכיר את הכרובית הסגולה, כדאי שתניחו יד על אחת כזאת (אני קונה אצל הירקן השכונתי שמביא ממגדלים מיוחדים, אבל ראיתי אותה כבר בשוקי איכרים ואפילו בסופר). טעמה אינו שונה מזה של אחותה הצחורה, אבל יש לה קטע: כשהיא מתבשלת, היא מחליפה את צבעה מסגול לכחול עמום, וברגע שמוסיפים לה מיץ לימון או חומץ, היא מקבלת גוון ורוד כהה ועז.

 

אז התחלנו בהכנות: סידרנו את פרחי הברוקולי (בלי הגבעולים העבים) בקערה שטוחה, ושלחנו אותם לאידוי במיקרוגל. את הכרובית בישלנו במי מלח, צפינו איך היא מורידה צבע כמו חולצה מאיכות גרועה בכביסה בטמפרטורה גבוהה, סיננו והעברנו למעבד מזון. תיבלנו, הוספנו קצת לימון ושמן זית, והפעלנו את המכשיר. הפלא התרחש לנגד עינינו: הצבע חזר ויצא קרם ורוד זרחני.

דג קיצי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

בזמן שהכרובית התבשלה, הכנו רוטב מהיר ופשוט לדג, שהמתין בסבלנות על התבנית עם העור כלפי מעלה. משחנו אותו במעט שמן זית, הדלקנו את הגריל בתנור והכנסנו.

 

בינתיים הספקנו לסדר את הצלחת: מעט מקרם הכרובית הוורוד, לידו זר של פרחי ברוקולי פריכים וירוקים. כשהדגים יצאו מהתנור, הם הסתדרו בנחת לידם וזכו לזילוף של רוטב. היה טעים.

 

פילה דג ברוטב חרדל עם קרם כרובית סגולה וברוקולי

אפשר להשתמש בפילה של כל דג ים אחר שברשותכם. אם לא מצאתם כרובית סגולה - כרובית רגילה תיראה יפה לא פחות לצידו של הברוקולי.

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 נתחי פילה של דג ים לבן (ברמונדי או כל דג אחר)

מעט שמן זית

1 חבילה ברוקולי

 

לרוטב חרדל מהיר - 

1 כף גדושה חרדל משובח

1 כף סילאן או דבש

2 כפות שמן זית

1/2 כוס חומץ בן יין

מעט מלח

1 כף שמיר קצוץ

 

לקרם כרובית - 

1 כרובית קטנה (רצוי סגולה, אבל אפשר גם לבנה רגילה)

מיץ מ-1/2 לימון

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

דג קיצי (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מניחים את פילה הדג על תבנית עם העור כלפי מעלה, מברישים בשמן זית ומניחים בצד.
  2. מסירים מהברוקולי את התפרחות בלבד, מניחים בכלי מתאים למיקרוגל ומוסיפים שתי כפות מים. מאדים בעוצמה מרבית כ-7 דקות.
  3. מכינים את הרוטב - מערבבים יחד את כל החומרים בקערה קטנה, ומניחים בצד.
  4. מכינים את קרם הכרובית - מבשלים את הכרובית במי מלח עד שהיא מתרככת לחלוטין (כ-15 דקות). מסננים ומניחים במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומפעילים עד שנוצרת מחית חלקה.
  5. מחממים את הגריל בתנור ומניחים מתחתיו את הדגים, קרוב ככל האפשר. צולים כ-5 דקות תלוי בעובי הדג. אם הפילה עבה מאוד - הופכים וצולים דקה גם את הצד השני (נוגעים בבשר הדג בקצה המזלג - אם הוא לבן ומתפורר, הדג מבושל). כדאי להקפיד לא לצלות יתר על המידה.
  6. מסדרים את הדג על הצלחת עם קרם הכרובית והברוקולי, ויוצקים עליו ועל הברוקולי מעט מהרוטב. מגישים חם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
דג ברוטב חרדל עם קרם כרובית סגולה וברוקולי
צילום: ירון ברנר
מומלצים