שתף קטע נבחר

כמה יעלה לכם להוביל דירה? בדקנו

עלות ההובלה מורכבת מפרמטרים רבים שיכולים להשתנות ביום ההובלה. כדי לדעת מהו הסכום שתידרשו לשלם בפועל ומהן התוספות שיכולות להכפיל את המחיר המקורי שסוכם, בדקנו עם אתר "המקצוענים" כיצד לתמחר בצורה מדויקת את הובלת הדירה

התקשרתם לחברת הובלה וקיבלתם הצעת מחיר כללית בעל-פה? קחו בחשבון שאם כך, המחיר הוא רק בגדר המלצה. ביום ההובלה, תמצאו את עצמכם מול תוספות מפתיעות שכשכל הבית שלכם פחוס אל תוך ארגזי קרטון ואתם חייבים לפנות את הדירה. כמה נהוג לקחת בשוק, מהן התוספות שייקרו את עלות ההובלה והאם שירותי אריזה משתלמים? בדקנו.

 

מהו המחירון המומלץ בשוק?

הובלת דירה עבור חדר אחד או שניים: המחיר הוא 900-1,400 שקל.

הובלת דירת 3-4 חדרים: המחיר הוא 1,700-2,500 שקל.

הובלת דירת 5 חדרים ומעלה: המחיר הוא 2,300-3,500 שקל.

חשוב לציין שהמחירים מתייחסים להובלה במרחק של עד 30 ק"מ. כמו כן, עבור בניין ללא מעלית או בית שהגישה אליו מורכבת יותר, תיגבה תוספת מחיר.

 

עוד כתבות בנושא:

אל תיפלו בין הארגזים

אל תעשו את זה לבד: פירוק והרכבת רהיטים בהובלה

עוברים דירה בלי משברים של השנייה האחרונה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

צריכים רק פריט בודד? לשווי שלו השפעה על עלות ההובלה

אם תצטרכו להוביל רק פריט בודד (למשל מכונת כביסה או ספה) תשלמו 300-500 שקל, כשהמחיר מתייחס להובלה של הפריט במרחק לא יותר מ-30 ק"מ. ישנם פריטים שעלות ההובלה שלהם יקרה יותר, ואף מומלץ לבטח אותם בביטוח יומי, כמו למשל פסנתר. במקרה כזה, עלות ההובלה תהיה 900-1,200 שקל עבור פסנתר קיר, והיא כוללת שימוש במנוף. הובלת פסנתר כנף תעלה 30% יותר.

 

תוספות אפשריות במחיר  

גישה לא נוחה להובלה: אם למשל הדירה היא בקומה ראשונה, אך על מנת להגיע אל הדירה יש לטפס כ-100 מדרגות עד לתחילת הבניין, הדבר יגרום לייקור במחיר. כך גם אם אתם מתגוררים בקומת קרקע, אך הגישה אל פתח הבית שלכם מורכבות, ולא ניתן להחנות את המשאית באותו הרחוב. כל גורם שמאריך משמעותית את הדרך ומסרבל את עבודת המובילים ישנה את מחיר ההובלה. "כדי לדעת מהו המחיר המדויק, דאגו לתת כמה שיותר פרטים לגבי הדירה אותה אתם עוזבים וכן לגבי הדירה אליה אתם עוברים", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"אחרת, ביום ההובלה, יכולות להתגלע מחלוקות ודרישות תשלום שלא התכוננתם אליהן. אם תתמחרו זאת מראש, תוכלו לעשות השוואת מחיר בין כמה חברות שונות, ולא תרגישו כבולים למחיר שינקבו לכם המובילים בשטח".

 

תוספת עבור שימוש במנוף: אם המעלית קטנה מדי, אם הקומה גבוהה מדי או אם שטח חדר המדרגות לא מאפשר הובלה של ספה ארוכה במיוחד – תיאלצו לשלם תוספת עבור שירותי מנוף. העלות גבוהה יחסית (300-400 שקל לשעה), כשהמחיר הוא רק עד לקומה השישית. מעבר לכך, יידרש מנוף יקר יותר. זכרו לבדוק שמפעיל המנוף מחזיק ברישיון המתאים ממשרד התחבורה וכן שחברת ההובלה מבוטחת בכל הביטוחים הנדרשים.

 

פירוק והרכבה של ארונות: חלק ממעבר דירה כרוך לעתים בפירוק של ריהוט. מרבית חברות ההובלה יציעו לכם שירות זה בתוספת תשלום, ולא תידרשו לקרוא לבעל מקצוע בנפרד. חשוב לתמחר זאת לפני ולא להשאיר את הדיון על המחיר ליום ההובלה. לא רק משום שזה יכול להוביל לייקור העבודה אלא גם לעתים מפאת חוסר זמן של המובילים (בתקופות שיא הם קובעים 2 ואף 3 הובלות לאותו היום). מאוד חשוב שמי שמפרק את הארון יהיה אחראי גם על הרכבתו בדירה החדשה, משום שהדבר יבטיח שהוא יפרק את הארון תוך שמירה על כל החלקים (גם הקטנים ביותר). אחרת, תיאלצו לעתים למצוא את עצמכם מול ארון שלא ניתן להרכיב בדירה החדשה, כשאתם מתרוצצים בחיפוש אחר חלקים חסרים.

 

כמה זה עולה? פירוק והרכבה של ארון עם עד 4 דלתות ציר יעלה לכם 200-400 שקל. אם מדובר בארון גדול יותר, או אם הדלתות הן דלתות הזזה, המחיר יעלה בהתאם. התוספת עבור כל דלת נוספת היא 50-100 שקל.

 

שירותי אריזה: הדבר אמנם כרוך בתוספת תשלום, אך אם אתם נאלצים להפסיד ימי עבודה, ומסתכנים בשבירת ציוד יקר – אם תארזו בעצמכם לא בהכרח תחסכו בחישוב הכולל. העלות היא 25-50 שקל, כשהמחיר מתייחס לארגז סטנדרטי בודד. עלות ארגז עם ריפוד מיוחד לכלים שבורים עשויה להתייקר בכ- 20% לארגז.

 

גם אם אתם מעוניינים לחסוך, מומלץ להשאיר לחברת ההובלה לפחות אריזת ציוד שביר במטבח, שכן במקרה כזה, החברה מחויבת גם לשלמות הציוד שבארגזים אשר ארזה. בכל מקרה, גם אם החלטתם לארוז בעצמכם, זכרו לבקש מחברת ההובלה שסגרתם עמה ציוד אריזה. לרוב זה חלק מהעלות הכוללת של ההובלה (או תוספת סכום סמלי שתהיה זולה יותר מאשר אם תרכשו את הציוד בעצמכם). הימנעו מאריזה עם קרטונים משומשים שיכולים להרוס את הציוד שלכם או להתפרק במהלך ההובלה.

 

טיפ למוביל: כמובן שזוהי תוספת שהיא בגדר רשות, אך אם תהיתם מהו הסכום הנהוג בתחום זה הרי שהוא נע סביב 50 ל-100 שקל, בהתאם למורכבות ההובלה. כמו כן, הוא נגזרת של מספר המובילים. מומלץ לברר מראש מהו מספר העובדים הנדרש לצורך ההובלה ולסגור את עניין הטיפ כבר בשלב הצעת המחיר, כדי למנוע אי נעימות בסיום ההובלה.

 

מחפשים חברת הובלה? לחצו כאן

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים