שתף קטע נבחר

טראמפ איים - ויארח את המונדיאל עם קנדה ומקסיקו

חגיגה בצפון אמריקה בתקופה של מלחמת סחר בין ארה"ב למקסיקו וקנדה: בהצבעה בפיפ"א הוחלט ששלוש המדינות יארחו יחד את מונדיאל 2026. צפון קוריאה והפלסטינים בחרו במרוקו, איראן התנגדה לשתי ההצעות. טראמפ, שלא יהיה נשיא בזמן הטורניר, חוגג אחרי שהפעיל לחץ כבד

ברוב מוחץ הודיע קונגרס פיפ"א שמונדיאל 2026 יתקיים בארה"ב, מקסיקו וקנדה. ההישג של שלוש המדינות מגיע בתקופה של מתיחות גדולה בין ארה"ב לשכנותיה, שמסוכסכת איתן בגלל מלחמת הסחר המסתמנת. "הכדורגל מאחד את כולנו", אמר קרלוס קורדיירו, נשיא התאחדות הכדורגל של ארה"ב.

 

שלוש המדינות ניצחו ברוב מוחץ את מרוקו, שהפסידה בפעם החמישית את אירוח גביע העולם. בהצבעה במוסקבה בחרו 134 חברות בפיפ"א ביוזמה הצפון אמריקנית, 65 העדיפו את מרוקו. ארבע המדינות שהועמדו לבחירה לא השתתפו בהצבעה.

 

 

ארה
המשלחת הצפון אמריקנית חוגגת את ההישג(צילום: gettyimages)

ארה
(צילום: EPA)

מונדיאל 2018 ייפתח מחר ברוסיה, ובעוד ארבע שנים הטורניר יתקיים לראשונה במדינה מוסלמית - קטאר. במונדיאל 2026 ישתתפו 48 נבחרות. מתוך 80 המשחקים 60 יתקיימו בארה"ב, עשרה בקנדה ועשרה במקסיקו. ארה"ב כבר אירחה את המונדיאל פעם אחת (1994) ומקסיקו פעמיים (1970 ו-1986). עבור קנדה זו תהיה הפעם הראשונה.

 

לקראת ההצבעה היו שהעריכו שהעוינות של חלק מהמדינות לדונלד טראמפ תועיל למרוקו. אחרי ההצבעה נראה שמה שסייע לארה"ב מקסיקו וקנדה הייתה ההתערבות הבוטה של טראמפ, שב-2026 כבר לא יהיה נשיא, והאיום ששלח לחברות פיפ"א.

קונגרס פיפ
קונגרס פיפ"א, היום(צילום: AP)
  

בסוף אפריל טראמפ עורר סערה כשאיים להפסיק לתמוך במדינות שלא יצביעו בעד ארה"ב בפיפ"א. "זו תהיה בושה אם מדינות שתמיד תמכנו בהן יצביעו נגד ההצעה האמריקנית. למה שנתמוך במדינות האלה כשהן לא תומכות בנו (כולל האו"ם)?", צייץ טראמפ בסוף חודש אפריל.

 

לקראת ההצבעה אמר טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן שהוא "יעקוב מקרוב" אחרי התוצאות. אחרי ההצבעה כתב טראמפ: "ארה"ב, מקסיקו וקנדה, קיבלו כרגע את גביע העולם. ברכות - עסקה גדולה של עבודה קשה".

 

ישראל כצפוי בחרה ביוזמה הצפון אמריקנית, הרשות הפלסטינית בחרה במרוקו – שזכתה לתמיכת רוב מדינות אפריקה והעולם הערבי. גם צפון קוריאה, סין, צרפת ואיטליה בחרו במרוקו. איראן, יריבת ארה"ב שמסוכסכת גם עם מרוקו, הייתה היחידה שסירבה לתמוך באחת ההצעות. הנה תוצאות ההצבעה:

תוצאות הצבעת חברות פיפ

תוצאות הצבעת חברות פיפ

תוצאות הצבעת חברות פיפ

תוצאות הצבעת חברות פיפ

דונלד טראמפ נחת ב ארצות הברית אחרי ה פגישה עם קים ג'ונג און  (צילום: רויטרס)
"למה שנתמוך במדינות שלא תומכות בנו?"(צילום: רויטרס)

השאלה המרכזית לקראת ההצבעה הייתה איך שלוש המדינות יתגברו על מדיניות ההגירה של ממשל טראמפ, כולל הניסיונות לאסור על אזרחים משש מדינות מוסלמיות להיכנס לארה"ב.

 

לפי ניו יורק טיימס בחודשים האחרונים העבירו הנציגים האמריקנים לנשיא פיפ"א שלושה מכתבים מטראמפ. בכל אחד מהם הבטיח הנשיא שלא יחולו שום הגבלות על הקבוצות המשתתפות, אנשי המשלחות והאוהדים – וכולם יהיו רשאים להיכנס לארה"ב.

טראמפ וטרודו בתקופה יפה יותר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טראמפ וטרודו בתקופה יפה יותר(צילום: רויטרס)
  

לא ברור אם ההישג יצליח לשקם את היחסים של ארה"ב עם ממשלות קנדה ומקסיקו. שתי המדינות זועמות על החלטת טראמפ להטיל מכסים על ייבוא פלדה ואלומיניום מהן. השנאה לטראמפ במקסיקו הייתה גדולה עוד קודם, כשהבטיח לבנות חומה בגבול כדי לעצור את המסתננים המקסיקנים.

 

טראמפ הטיח לאחרונה כמה עלבונות בג'סטין טרודו, ראש ממשלת קנדה סביב נושא הסחר. "טרודו מאוד ממורמר", אמר טראמפ לפני פסגת G7, ואחריה ציין שהמנהיג הקנדי "לא נאמן וחלש". יועץ של טראמפ היה בוטה יותר ואמר שטרודו "תקע לנו סכין בגב", ולכן "שמור לו מקום בגיהנום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
המשלחת הצפון אמריקנית חוגגת את ההישג
צילום: EPA
מומלצים