שתף קטע נבחר

הצלחת חזרה: 10 נקודות ציון בעונה של מכבי ת"א

מההברזה של בלאט, דרך המהפכה בסגל ועד הקאמבק של ג'רמי פארגו: מכבי ת"א עברה שנה סוערת, שבסיומה זכתה באליפות ראשונה מאז 2014. ככה היא נראתה

בפעם הראשונה מאז 2014, מכבי תל אביב עשתה את זה. הצהובים זכו הערב (ה') בפעם ה-52 בצלחת שהייתה חסרה להם בארון בשלוש השנים האחרונות, עם ניצחון בגמר הפיינל-פור על הפועל חולון.

 

זאת לא הייתה עונה פשוטה עבור הקבוצה שנבנתה מחדש, הייתה קרובה להצלבה ביורוליג, הודחה וגם התקשתה להרשים בליגה - אבל הגיעה לישורת האחרונה כשהיא בשיאה ועם שחקן חיזוק ששינה אותה לגמרי. סיכמנו עבורכם את המסע שלה, שנגמר באליפות.

 

 

15 ביוני: פניית הפרסה של דיויד בלאט

ההנהלה הגיעה לסיכום עם דייויד בלאט על הקאמבק שהאוהדים בהיכל חיכו לו, אבל רגע לפני החתימה הוטלה הפצצה: בלאט יישאר בדרושפאקה. אחת הסיבות להחלטה שלו להמשיך בטורקיה הייתה הרצון שלו לחזור ל-NBA בתום העונה הנוכחית, מה שלא קרה בסופו של דבר. אם בלאט היה מגיע לישראל הוא היה צריך להישאר בארץ לתקופה של שלוש שנים כדי לא לשלם סכומים גבוהים לרשות המסים. במכבי זעמו על ההודעה הפתאומית שלו, והיו כאלה שהסבירו אותה גם בסיבות אישיות של בלאט.

 

26 ביוני: נבן ספאחיה חתם לשנתיים

במקביל לשיחות עם בלאט, מכבי ניהלה מגעים גם עם נבן ספאחיה, שהיה מבחינת ההנהלה סוג של תוכנית מגירה. אחרי הכל, בקבוצה זכרו את הפעם האחרונה שלו בישראל: עונה שנגמרה עם אליפות רק בזכות סל ניצחון של ג'יימי ארנולד, הפסד בחצי גמר הגביע לבני השרון והדחה בשלב ההצלבה של היורוליג בהפסד בסדרה לצסק"א. היום במכבי היו קונים את התסריט הזה, לפחות באירופה. בסופו של דבר הוא חזר, ובגמר שוב חיכה לו על הקווים דו-קרב נגד דן שמיר.

 

זה שהבריז. דייויד בלאט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
זה שהבריז. דייויד בלאט(צילום: EPA)

 

1 ביולי: "אתה לא בתוכניות"

משפט שהפך לסוג של מוטו עבור מכבי תל אביב בקיץ. נבן ספאחיה שהגיע וניקולה וויצ'יץ' שנשאר כמנהל המקצועי החליטו לעשות מהפכה בסגל, וחוץ מאיתי שגב אף שחקן מהעונה הכושלת הקודמת לא נשאר בו. גיא פניני, גל מקל ויוגב אוחיון ראו את הדלת החוצה. הקבוצה שינתה את פניה.

 

9 באוקטובר: ההנהלה עולה ליציע

כבר בתחילת יוני שמעון מזרחי שיגר מכתב למנויים שבו הודיע להם: "אחרי 48 שנים על הכיסא המפורסם ליד הספסל, אני עובר ליציע". שאר חברי ההנהלה הלכו בעקבותיו. אמנם לא מדובר ממש ביציע לכל דבר אלא במקומות ליד הפרקט שדי קרובים לספסל, אבל במועדון טענו כי השינוי הקטן הזה עזר בהורדת מד הלחץ.

 

נבן ספאחיה (צילום: ראובן שוורץ)
וזה שהגיע. נבן ספאחיה(צילום: ראובן שוורץ)

 

9 בנובמבר: ניצחון על אלופת היורוליג

העונה נפתחה טוב מאוד עבור מכבי תל אביב, שדהרה בליגה וביורוליג הרשימה גם מול הגדולות. אחרי ניצחון על ריאל מדריד הגיעה הצגה גם נגד אלופת אירופה פנרבחצ'ה, שהפיחה רוח חיים מחודשת בקבוצה ונתנה לאוהדים את התחושה שהשנה זה ייראה אחרת.

 

במשך רוב העונה מכבי תל אביב הייתה בין 8 הראשונות ביורוליג, אבל הפסד ביתי למלאגה בסיום הסיבוב הראשון הביא לכדור שלג בסיבוב השני. העונה הסתיימה בחמישה הפסדים רצופים, בקול ענות חלשה ובפעם השלישית ברציפות בלי הכרטיס להצלבה.

 

קיין וקול חוגגים ניצחון גדול (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
קיין וקול חוגגים ניצחון גדול(צילום: ראובן שוורץ)

 

31 בדצמבר - 2 בינואר: פעמיים דרבי

באמצע עונת היורוליג מכבי תל אביב נאלצה להתמודד עם שני משחקי דרבי רצופים, בהפרש של יומיים - הראשון ברבע גמר הגביע,  והשני בליגה. את זה של הגביע מכבי ניצחה בדרייב-אין, ואת זה של הליגה הפסידה בהיכל. בהמשך היא התפוצצה על האדומים בחצי גמר הפיינל-פור ולקחה את הכרטיס לגמר.

 

15 בפברואר: ההפסד בגמר הגביע

אולי נקודת המפנה המשמעותית ביותר בעונה. אחרי 8 שנים שבהן לא פספסה אפילו גביע אחד, גלן רייס קטע את הרצף הצהוב עם סל ניצחון אדיר, 1.6 שניות לסיום, והביא תואר מדהים לחולוניה. היום מכבי תל אביב סגרה את החשבון.

 

רייס לוקח את חולון לזכייה בגביע (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
רייס לוקח את חולון לזכייה בגביע(צילום: עוז מועלם)

 

8 באפריל: הקבוצה התפצלה לשניים

כמה ימים אחרי ההדחה הכואבת מהיורוליג, מכבי תל אביב החליטה לשבור את הכלים עם החלטה דרמטית. היא הודיעה על פיצול הסגל לשניים - אחד שישחק בליגה ואחד שישחק ביורוליג, בטענה כי החוקים והמגבלות בליגת העל מונעים ממנה לבנות קבוצה שתגיע רחוק באירופה. מאז אותה החלטה פרצה שביתה, שבסיומה ארגון השחקנים ומינהלת הליגה הגיעו לסיכום חדש לפיו החוק הרוסי יבוטל החל מעונת 2019/20 וקבוצה שתרצה לרשום 5 זרים תוכל לעשות זאת בכפוף לקנס. יהיה מעניין לראות איך מכבי תל אביב תחליט לנהוג, ואם ההודעה על הפיצול תישאר בעינה בשל חילוקי הדעות לגביה בין חברי ההנהלה.

 

25 באפריל: פארגו חתם ושינה הכל

הוא היה מועמד להגיע כבר בתחילת הקיץ, אבל בסופו של דבר פייר ג'קסון נבחר על פניו. פארגו נעלב, חתם בליגה הסינית ובסופו של דבר היה זה שהדיח את ג'קסון מהסגל והשתלט לו על התפקיד. במכבי הבינו שהם חייבים להתחזק בשחקן מנוסה שיסחוף את חדר ההלבשה ויביא איתו ניסיון ומנהיגות - והחזירו את פארגו לקדנציה שלישית בהיכל. ההחלטה הזאת הוכיחה את עצמה בגדול, ובסופו של דבר הייתה שווה למכבי תל אביב אליפות. הצדדים כבר התחילו לדבר על חוזה לעונה הבאה, אבל עסקה אפשרית ביניהם עלולה להתפספס בגלל הסכומים הגבוהים שפארגו דורש.

 

הנפת צלחת האליפות (צילום: ראובן שוורץ)
הנפת צלחת האליפות(צילום: ראובן שוורץ)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
ג'רמי פארגו
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים