שתף קטע נבחר

אוכלים טוב במושב

בראנץ' עשיר ומפנק באווירה כפרית בדרום, שקשוקה בפרדס קלמנטינות במושב בצפון, ארוחת בוקר ישראלית בלב כפר חקלאי בעמק חפר ומנת פנקייקס מושחתת בהרי ירושלים: יצאנו לבדוק מה מגישים בארוחות הבוקר במושב ובכפר

יש משהו מיוחד שקשה להסביר בארוחות בוקר שמוגשות במקום שקט עם אווירה פסטורלית. אולי זה הקסם שבכפריות, ואולי זה בכלל צליל ציוץ הציפורים והווייב הרגוע שבחסות הריחוק מהמולת הכבישים, שמעניקים לקפה את הטעם הייחודי שלו ולחביתה את המרקם המושלם שלה. יצאנו לסיור בין המושבים והכפרים ברחבי הארץ, בניסיון לגלות היכן אפשר ליהנות מארוחה טובה לצליל שירת הציפורים פלוס נוף ירוק ומשגע.

מקומות חדשים בארץ (צילום: לין לוי)
הישר מהגינה. ALMAGRO בחיבת ציון(צילום: לין לוי)
 

 

מועדון ארוחת הבוקר

הביסטרו הבא ממוקם בלב פרדס קלמנטינות, בתוך אוהל אירוח רחב ידיים, ממוזג ומעוצב בפריטים נוסטלגיים המדגישים את האווירה הכפרית של מושב הנופש הצפוני, שבי ציון. המקום מציע אזור ישיבה ממוזג, בר ואזור ישיבה פסטורלי תחת כיפת השמיים.

 

התפריט של "מועדון ארוחת הבוקר" שמוגש כאן כולל עשרה סוגים שונים ארוחות בוקר, חלקן אף יכולות להגיע כמנת יחיד (68-42 שקלים) ואחרות כארוחה זוגית (142-139 שקלים). בין היתר, תמצאו כאן "בוקר טבעוני" ו"בוקר לילדים", כמו גם "בוקר בפיתה" (34 שקלים), "בוקר שקשוקה", "בוקר בריאות", "בוקר מתוק" ועוד.

 

הסירה 1 שבי ציון, 04-6893991‏, ראשון-שלישי 16:00-8:00, רביעי-חמישי 22:00-20:00, שישי 16:00-8:00, שבת 22:00-8:00, לא כשר

 

Icook המטבח של דורון בר און

בסטודיו של השף דורון בר און במושב היוגב שליד עפולה, מקיימים ארוחות Farm to table מתוך הבנה אמיתית של החקלאות המקומית (ובין השאר גם בשל העובדה שבר און היה בצעירותו חקלאי, כמו גם בזכות האזור החקלאי הפורה שבו שוכן המקום שלו).

שף דורון בר און (צילום: אורנה בן חיים) (צילום: אורנה בן חיים)
שף דורון בר און(צילום: אורנה בן חיים)
 

הסטודיו ממוקם בחצר פרטים שסביבה שדות חקלאיים, בכניסה יש פטיו קטן עם רהיטי גן לבנים וסככה מעוטרת בגפנים, והסטודיו עצמו שוכן בחלל ענק עם מטבח פתוח ובו שולחנות אבירים. דרך דלתות הזכוכית הענקיות, אפשר לראות את הפטיו שבחוץ ואת הסילו שממוקם בחצר.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הבראנצ'ים, שהם הוד ופאר לתוצרת העונתית, עולים כאן 90 שקלים לסועד, ומוגשים בימי שישי בלבד. את הארוחה פותחים במקום עם סלטים וירקות שמגדלים חקלאי עמק יזרעאל, קרם פרש תוצרת מחלבה מקומית, סלסלת לחמים שנאפים במקום וחליטת תה. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין מאפה במילוי תרד ומנגולד מאודה עם גבינת פטה, ביצת בנדיקט ורוטב הולנדז מעל, לבין "שקשוקה של דורון" שעשויה מעגבניות טריות וביצי משק או פולנטה רכה מתירס טרי עם אפונת שלג, בורקומיני ופטריות.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

היוגב, 04-9893247, שישי 15:00-9:00, לא כשר

 

 (  )

קופינאס

במסעדה, השוכנת במבנה ההיסטורי והמשוחזר בעל התקרות הגבוהות, החלונות הענקיים ואזור הישיבה החיצוני שבצור משה, מגישים ארוחות בוקר בסגנון בופה ב-69 שקלים כולל מנת ביצים לבחירה, או 62 שקלים ללא ביצים.

(צילום: דני גולן) (צילום: יח"צ)
(צילום: דני גולן)

מלבד הבופה, יש בתפריט הבוקר של המקום גם מנות אומלטים מיוחדים, למשל עם סלמון ואספרגוס (49-45 שקלים) המוגשים לצד סלט, וגם כריכים וסלטים של בוקר. מי שמחפש קצת יותר עניין, ימצא אותו ב"המיוחדים של קופינאס", שם מוצעות מנות כמו "מדאם בלה" המורכבת מבריוש קלוי, קרם כמהין, שתי ביצי עין, מוצרלה, אספרגוס ובייקון טלה (52 שקלים); "מדאם פלורנטין", שהיא מנה של בריוש קלוי עם מוצרלה וקרם כמהין, רוטב שמנת, תרד ושום, ביצים עלומות וסלמון מעושן (56 שקלים); וגם כמה סוגים של שקשוקות.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

השיבולים 3 צור משה, 09-7722672‏, ראשון-חמישי, שבת 23:00-9:00, שישי 23:00-8:30, לא כשר

 

אוסק'ה

במהלך השבוע המקום מתפקד כמאפייה ובית קפה פצפון, מעין פינת חמד שכונתית ושלווה הממוקמת בלב הכפר החקלאי חוגלה, בתוך חצר הנסתרת מן העין. בימי שישי המקום מתעורר לחיים, וכל הפרלמנט של עמק חפר מתכנס כאן כדי לאכול את המאפים הטריים של אסנת, וליהנות מארוחות הבוקר האישיות שהיא מכינה כאן.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מבשלת מהלב. אסנת (צילום: יח"צ)
מבשלת מהלב. אסנת(צילום: יח"צ)

מבחר מנות הבוקר מצומצם אמנם, אך אך כולן נעשות ממש כמו בבית והן הכי טריות ונטולות גינונים מיותרים. בין היתר, תוכלו להזמין כאן ארוחת בוקר ישראלית כפרית בסגנון קלאסי המוגשת לאורך כל היום (41 שקלים); פלטת גבינות זוגית (87 שקלים); בורקס ענק עם ביצה ומטבלים, או סתם לשתות קפה ולנשנש את אחד ממאפי השמרים הנהדרים שמוגשים כאן.

 (צילום: אוסנת בן יוסף סופר) (צילום: אוסנת בן יוסף סופר)
(צילום: אוסנת בן יוסף סופר)

המלצה שלנו: אל תוותרו גם על ביקור בחנות הקונדיטוריה הסמוכה, בה אפשר לרכוש את אחד ממארזי העוגיות או את עוגת השמרים המצוינת של אסנת.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

ראשית הישוב 1 כפר חוגלה, 052-7799597‏, ראשון-שישי 16:00-7:30, כשר

 

ALMAGRO

"אלמגרו" הוא בית קפה כפרי מושלם, שממוקם ליד מגדל המים במושב חיבת ציון. סביר להניח שכשתשבו כאן, יעברו לידכם ילדי הגן שיצאו בדיוק לטיול הבוקר שלהם, טרקטורים ישנים ואמהות בחופשת לידה עם עגלול.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המקום קטן אך מושקע, כמו גם אינטימי וכפרי במיוחד. מגישים בו מנות בוקר מפנקות כמו ה"טארטין", שהוא בגט חצוי לשניים המוגש פתוח עם שכבת ריקוטה, קממבר, אורוגולה, אגוזי מלך ודבש מעל (40 שקלים), או עם ממרח טחינה ביתי, חציל קלוי, ביצה עלומה ונבטי כוסברה (38 שקלים). בנוסף, יש שם בורקס גבינה ענק שנאפה במקום, המוגש עם עם ביצה עלומה, טחינה וצ'ימיצ'ורי (39 שקלים) וגם שקשוקה קארי, המוגשת רק בימי שישי (52 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

ואם כבר יום שישי, אז תוכלו להינות מארוחת בופה (59 שקלים כולל לימונדה/תפוזים/קפה וחביתה) הכולל מנות ייחודיות כמו סלט תפוחי אדמה עם פורל מעושן, שומר ואבקת אניס; אנטיפסטי עם שמן זית וריבת רימונים; לבנה וריבת תותים שמכינים במקום; ממרח חומוס משעועית לבנה עם פטריות צלויות או ביצים; וגם סלט אסייתי, סלט יווני, סלט ישראלי ועוד.

ארוחות בוקר בכפר (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הראשונים 21 מושב חיבת ציון, 04-8628268‏, ראשון-חמישי 16:00-7:00, שישי 15:30-7:00, כשר ללא תעודה

 

גוז' ודניאל

המקום הבא הוא אחד מהמקומות הפסטורליים ביותר באזור השרון. השף שניר אנג-סלע מייצר כאן אוכל מקומי ים-תיכוני, המתבסס על עקרונות העונתיות ועל גינת הירק הסמוכה למסעדה. אבל מה שבאמת מייצר כאן את האווירה הייחודית, אלו הנופים החקלאיים של השדות והמטעים הירוקים שמשתקפים מכל עבר.

ארוחות בוקר במסעדות (צילום: טל ציפורן)
(צילום: טל ציפורן)
 

מבחר ארוחות הבוקר כאן כולל את "שולחן ארוחת הבוקר של גוז' ודניאל" (78 שקלים) שהיא ארוחת הדגל של תפריט הבוקר המורכבת ממבחר סלטים שמוגשים בבופה כמו סלט כוסמין עם עגבניות שרי, סלט קינואה בשני צבעים עם סלקים ואגוזי מלך, סלט פסטה עם אפונה, בצל ירוק וגבינת פטה, סלט כרוב עם רוטב שמיר וסלט אורז בר, מבחר גבינות, עוגות, גרנולה ביתית ועוד.

 להשלמת הארוחה, תוכלו ליהנות כאן מביצים לבחירה כמו שקשוקה פיקנטית, למשל (66 שקלים).

 

אנשי בראשית (ליד מגדל המים) מושב בני ציון, 09-7714122, ראשון-שישי 11:45-9:00, לא כשר

 

חנן הגבן

המגבנה של חנן סופר ממוקמת בלב מטע אבוקדו במושב חרות שליד תל מונד. בהזמנה מראש, תוכלו לקבל כאן (ממש בלב המטה) ארוחות בוקר מקוריות שהגבינות, איך לא, הן חלק בלתי נפרד מהן. לא תמצאו כאן את הארוחה הסטנדרטית של חביתה, סלט, לחם, ממרחים וקפה, אלא תפריט שמאפשר לכם להרכיב לבד את ארוחת הבוקר שלכם.

 

יש בו סלטים כמו סלט קפרזה, למשל (40 שקלים), מגש גבינות זוגי (60 שקלים), צלחת זוגית של ירקות גינה (30 שקלים), סלסלת לחמי שאור שנאפים במקום ועוד. בגזרת השתייה מגישים כאן מיץ מפירות הדר הנקטפים מהעצים הסמוכים.

 

דרך המייסדים מושב חרות, 054-4883320, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 14:00-8:00 בתיאום מראש, כשר

 

קפה טורקיז

בלב מתחם "טורקיז" שבמושב בית יצחק, שוכן בית קפה שמוקף בהמון פריטי עיצוב לבית שאפשר גם לרכוש במקום. בגזרת ארוחות הבוקר שמוגשות שם מדי יום עד השעה 12:00 בצהריים, וביום חמישי עד השעה 13:00 בצהריים, תוכלו לבחור בין ארוחת בוקר קלאסית (58 שקלים), שקשוקה (58 שקלים), בוקר ים-תיכוני (62 שקלים) או בוקר גלילי (62 שקלים).

 

בין היתר, תוכלו ליהנות שם גם מסלטים (55 שקלים) ופלטת סלמון עם גבינת שמנת וצלפים (59 שקלים). בנוסף, יש גם כמה כריכים ומנת "בוקר טורטיה" (56 שקלים).

 

דרך חפר 19 מושב בית יצחק, 09-7791331, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 15:30-9:00, לא כשר

 

קפה בכפר של עדנה

המקום הזה הוא מפעל חיים של אישה אחת בשם עדנה חלוף, שהקדישה את כל חייה לחינוך ולתרומה לקהילה. בסופי שבוע מוגש שם בופה בוקר ששמו יצא למרחקים (69 שקלים כולל שתייה חמה, מיץ סחוט וקינוח) אליו אפשר להוסיף גם מנת ביצים (75 שקלים כולל שתייה חמה, מיץ סחוט וקינוח).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

לזוג הארוחה הזו תעלה 138 שקלים ללא מנת ביצים או 150 שקלים עם ביצים. בשאר ימות השבוע וגם במקביל לבופה, תוכלו להזמין שם ארוחות בוקר כמו "בוקר נורווגי" שמורכבת מקרואסון עם גבינת שמנת וסלמון (56 שקלים); בוקר טבעוני" (63 שקלים), "בוקר יווני" (63 שקלים), מנות בלינצ'ס ומבחר שקשוקות (59-58 שקלים).

 (צילום: anat peiser)
(צילום: anat peiser)

מתחם "פרוטיאה בכפר" צומת בני דרור, 09-7756330, שישי 14:00-8:00, שבת 14:00-8:30, לא כשר

 

הרואה בקפה

אחד מבין בתי הקפה הוותיקים והמוכרים ביותר באזור עמק חפר. במקום יש חצר פסטורלית, שהודות למיקום הגבוה שלה אפשר להשקיף ממנה על הנופים החקלאיים של עמק חפר. לאורך כל שעות היום המקום מלא בלקוחות קבועים, שנהנים מהשירות האדיב שצוות המקום מעניק כאן ומהמנות המכובדות שיוצאות מהמטבח.

 (צילום: רני גוב) (צילום: רני גוב)
(צילום: רני גוב)

תפריט הבוקר מציע מנות כמו ארוחת בוקר ישראלית (58 שקלים), "ארוחת בוקר שחיתות" (54 שקלים), שקשוקה (54 שקלים) וגם בוקר טבעוני (45 שקלים).

 

משק שיקלר כפר הרוא"ה, 053-9443952‏, ראשון-חמישי 23:30-9:00, שישי 14:00-8:00, מוצ"ש-23:30, כשר

 

הגלריה של אלמוג

בית קפה, גלריה וחנות לפריטי וינטג' שמזכירים יותר ארמון ויקטוריאני מאשר בית קפה ישראלי. במקום אפשר ליהנות מארוחות בוקר בגנון בופה, מהעשירות והמגוונות בארץ. לצד ריהוט אנגלי עתיק, נברשות, חפצי נוי וקישוטים מלבבים של פרחים ומלמלה, תוכלו לסעוד כאן ארוחה חלבית שכוללת עשרה סוגי סלטים לפחות, פשטידות (גם ללא גלוטן), ממרחים, שקשוקות, לזניות, אנטיפסטי וגבינות, מאפים ומטבלים, פינת מוזלי ופינת מתוקים מפונפנת עם קינוחים אישיים בכוסות.

 

מבחר המנות משתנה כאן מדי יום ואין תפריט קבוע, אבל מדובר ללא ספק באחת מהארוחות היותר מרשימות שיצא לכם לטעום. בראשון עד חמישי תשלמו על הבופה הזה (עם ריפיל חופשי כמובן) 99 שקלים לסועד, ובימי שישי המחיר הוא 120 שקלים. על ילדים בגילאי 5-3 תשלמו כאן 69 שקלים, ועל ילדים בגילאי 8-5 תשלמו 89 שקלים.

 

הגפן 3 מושב נווה ימין, 054-5652761, ראשון-חמישי 17:00-9:00, שישי 15:00-9:00, כשר ללא תעודה

 

חנדל'ה

מסעדה כפרית ותיקה עם אווירה משפחתית וחצר ירוקה ומטופחת, הממוקמת בין המטעים הירוקים של מושב גבעת חן. בחצר הזו יש ריהוט גן ונדנדות, ובתפריט הבוקר של המסעדה תמצאו ארוחת בוקר קלאסית המוגשת לאורך כל שעות היום (55 שקלים), ארוחת "בוקר ים" עם מבחר דגים מעושנים (59 שקלים), בוקר טורקי עם בורקס (48 שקלים), שקשוקות (62-58 שקלים) וגם בוקר בריאות (44 שקלים) ובוקר ילדים (38 שלקים).

מושב גבעת חן, 7603647־09, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שישי 1:00-8:30, שבת 1:00-9:00, לא כשר

  

דרך הגפן

מסעדה חלבית שממוקמת בתוך גן מרהיב ביופיו הכולל גינת צמחי תבלין, חלוקי נחל בוהקים ופרחי לוטוס הצפים להם בבריכות המים הקטנות שפזורות במרחב. 

החצר של מסעדת
(צילום: יח"צ)

בשעות הבוקר מגישים כאן מזטים של בוקר (21-8 שקלים), ארוחת בוקר ישראלית (67 שקלים), פריטטה פטריות ופרמזן (67 שקלים) ומנות בוקר מפוארות ומושחתות כמו "קרוק מדאם" (64 שקלים), "פיצטה טרטופו" עם ביצה עלומה (48 שקלים) והרשימה עוד ארוכה, ויש סיכוי שהיא תותיר אתכם מבולבלים למדי.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

דרך הגפן 1 מושב בית זית, 6502044 -02, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 14:00-9:00, כשר

 

מוזה בהר

מסעדה שממוקמת על ההר ומשקיפה על הנוף הירוק והשלו של הרי ירושלים. תפריט הבוקר כאן מציע ארוחות בוקר קלאסיות (64 שקלים ליחיד ו-108 שקלים לזוג), ארוחות בוקר משודרגות כמו "אגז בנדיקט", למשל (62 שקלים) וגם ביצים בנוסך "פלורנטין" (62 שקלים), שקשוקה (59 שקלים) ומנת פנקייקס מושחתת (42 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מושב שורש, 02-6246897, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 16:00-9:00, כשר

 

קפה טל

בית הקפה הבא ממוקם בתוך בוסתן ובו 80 עצי פרי, נדנדות עץ המשמשות כמקומות ישיבה ושני ברים. אין כאן בטון או לבנים, רק הרבה עץ, מה שמעניק למקום מראה של בקתת ציידים המשתלבת בהרמוניה מופלאה בתוך הירוק בו היא נמצאת.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

בגזרת האוכל תמצאו כאן ארוחת בוקר שכוללת מנות כמו "שקשוקית" - מאפה שמרים עם שקשוקה (20 שקלים), ברוסקטה סלמון (25 שקלים), "צנעא"  - קובנה תימני במילוי גבינות (32 שקלים) ועוד. בנוסף, יש כאן גם ארוחת בוקר מלאה (47 שקלים) ושקשוקה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

נרקיס 22 מושב אורה, 052-4740562‏, ראשון-שני, רביעי 23:00-7:00, שלישי 18:00-7:00, חמישי 24:00-7:00, שישי 18:00-8:00, כשר ללא תעודה

 

ברבהר

"ברבהר" נראה ממבט ראשון כמו פינת עצירה לרוכבי אופניים, אבל בפועל מדובר במסעדה עם ותק של לא פחות מ-16 שנה שכוללת רחבת ישיבה מוצלת ונוף הררי הנשקף מכל פינה.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן מציע ארוחת בוקר שמוגשת עד השעה 12:00 ומחירה 56 שקלים, מלבדה יש גם שקשוקות (52-48 שקלים) ומאפי קלצונה הנאפים בטאבון עם מבחר מילויים (46 שקלים). בנוסף, יש כאן מנות "בקטנה" כמו לבנה ביתית מפולפלת (34 שקלים) ומאפי בוקר טריים (16 שקלים).

 

צומת נס הרים , חניון נחל קטלב, 02-5333889, ראשון-שבת 19:00-8:00, לא כשר

 

לוצ'אנה בגיאה

המסעדה הזו שבמושב גיאה כוללת גינה מעוצבת ומטופחת עם תאורה דקורטיבית, ותפריט איטלקי כשר הזהה לזה המוגש במסעדת האם בעלת אותו השם שבצומת אמונים, רק כאן תוכלו לקבל גם ארוחות בוקר עם קוקטיילים מרעננים (17 שקלים) ומזטים של בוקר (17 שקלים).

 

הארוחות כוללות ציזיקי יווני, קרפצ'ו טונה, שתי ביצים לבחירתכם, גבינת ברי עם אגוזי פקאן ועוד. במהלך השבוע אפשר להזמין את מנות הבוקר עד השעה 13:00 בצהריים, וביום שישי המסעדה פתוחה לארוחות בוקר בלבד.

 

מושב גאיה, 08-6626446‏, ראשון-חמישי 23:30-18:00, שישי, 13:30-9:30, שבת 24:00-21:00, כשר חלבי

 

ג'ויס

מסעדה כפרית בבעלות משפחת דדון, שממרפסת הדק שלה משתקף נוף חקלאי עוצר נשימה. המקום משדר כולו אופי כפרי אותנטי, ובמטבח המסעדה פועל טאבון אבן ממנו יוצאות חלק ניכר ממנות התפריט.

מסעדת ג'ויס (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בגזרת ארוחות בוקר שמוגשות כאן במהלך סופי השבוע, אפשר ליהנות מארוחת בוקר קלאסית הקרויה בתפריט - "ביצי הכפר" (69 שקלים); מבאגט פרצעל עם סלמון כבוש וממרחים (65 שקלים); מפריטטה (65 שקלים), שקשוקה (48 שקלים) או מנות בוקר מושחתות דכמו "קרוק מדאם" (45 שקלים).

 

הוותיקים 54 ביצרון, 077-9977005‏, ראשון-חמישי 23:00-18:00 שישי 15:00-8:00, 23:00-19:00, שבת 23:00-10:00 לא כשר

 

גן ירק בצופר

גן ירק המשמש אחר הצהריים כחלל לימודי עבור ילדי האזור, ובשעות הבוקר (בתיאום מראש בלבד) אפשר לאכול שם ארוחת בוקר כפרית ואורגניתמעשה ידיה של רונית אלעזרי, תושבת מושב צופר.

 

הארוחה מוגשת בכלים יפהפיים וכוללת לחמי מחמצת, חביתת ירק עשירה ומושקעת, ממרחים ביתיים מעשה יד, סלט עשיר המורכב מירקות הגדלים בערבה, גבינות, טחינה ביתית עם סילאן, ביסקוטי, ריבת עגבניות שרי, וחליטת תה עם היביסקוס, קמומיל, נענע, עשב לימון, שיבה ומרווה. עבור הסועדים הקטנטנים מגישה אלעזרי קוטג', אבוקדו, ביצים קשות וסלט מעגבנייה ומלפפון. מחיר ארוחת הבוקר הוא 70 שקלים למבוגר ו-50 שקלים לילד.

 

צופר, 052-3666819, הגעה בתיאום מראש, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: anat peiser
באווירה כפרית. "קפה בכפר של עדנה"
צילום: anat peiser
מומלצים