שתף קטע נבחר

הגיע הזמן לדבר על זה

ההתאבדויות המפתיעות של המעצבת קייט ספייד, ובעיקר של השף, האהוב ומלא החיים אנתוני בורדיין, העלו לכותרות את אחת המגיפות הקשות בארה”ב: התאבדויות. זכרו, אתם לא לבד, אל תתביישו לבקש עזרה

זה היה שבוע די מלנכולי, כשבהפרש של ימים ספורים התמלאו הכותרות בדיווחים על התאבדותן של שתי דמויות נוצצות. אחרי שמעצבת האופנה קייט ספייד התאבדה בביתה שבמנהטן, היה זה השף אנתוני בורדיין שהסעיר את העולם כולו כשלקח את חייו בחדר בית מלון. שני מקרים שאיש כנראה לא יכול היה להסביר דרך שביל של הגיון. ספייד הייתה אם למופת עם הצלחה פנומנלית, ואילו בורדיין היה איש מקצוע נערץ שרבים הגדירו כ'בעל העבודה הטובה בעולם'.

 

בורדיין שהה במלון יוקרתי בצרפת, הידוע ביינותיו המשובחים, בעיירה אליה הגיע כדי לבקר שתי מסעדות המעוטרות בכוכבי מישלן. הוא שהה במקום עם צוות תוכניתו זוכת הפרסים (המשודרת מדי סופ"ש בCNN), אבל הפעם משהו הרגיש מעט שונה, הם מספרים. חברו השף אריק ריפרט, מספר שבימים האחרונים מצב רוחו היה ירוד. נראה, הוא סיפר, שהיה מותש. אחרי כל יום צילום חזר להסתגר בחדרו. בערב שלפני, בורדיין נעדר מארוחת הערב, אבל רק בבוקר שלמחרת, כשלא הופיע ליום הצילומים, החליט ריפרט, ביחד עם נציג בית המלון, לעלות לחדרו, שם גילה את חברו באמבטיה, תלוי עם חגורת החלוק.

 

בימים הקרובים יתברר האם בורדיין, שתיאר לא אחת את התמכרותו האכזרית להרואין ואת הקושי שבגמילה, היה תחת השפעת סמים בשעת המעשה. החוקרים שהוזעקו למקום הודיעו כי הראיות מצביעות על מעשה אימפולסיבי ולא בהתאבדות מתוכננת מראש.

 

בורדיין החל את הקריירה המשגשגת שלו כשף של בראסרי לה האל, ניו יורק, שם כיהן כשף בפועל במשך שנים רבות. ברבות השנים סיפר שאינו מתגעגע לעבודה במטבח ומאמין שזהו מקצוע עבור צעירים וגמישים- בראש, גוף ורגש.

 

- ()
ספייד ובורדיין. למעלה מ-45 אלף איש התאבדו בארה"ב.

 

הוא מעולם לא הסתיר את סערות חייו ואלו שבנפשו. הוא דיבר בגילוי לב על מצוקותיו הנפשיות. הוא דיבר על הגמילה הקשה וההתמכרויות התכופות. והיה גלוי לב גם בנוגע למערכות היחסים שלו, שהושפעו מהגירושים הקשים של הוריו.

 

לאחרונה עלה שמו של בורדיין לכותרות לא רק לצד מתכונים ומטעמים, אלא גם לצד המאבקים המפורסמים נגד מעצרי המהגרים והמאבק נגד ההטרדות המיניות. בורדיין בחר להתמקד בחשיבות של העובדים הזרים לתעשיית הקולינריה בניו יורק בפרט וארה"ב בכלל. כשבת זוגתו, השחקנית האיטלקיה אסיה ארגנטו, סיפרה כי הארווי ווינשטיין אנס אותה, הפך בורדיין לאחד הקולות הגבריים הבולטים של תנועת מי טו.

 

החיות והנחישות של בורדיין למאבק, לצדק, לצד הנאות החיים, עמדו בניגוד מוחלט למה שאנו נוטים לחשוב ששזור בקווי המתאר של מתאבדים פוטנציאליים, אבל האמת היא שבמותו, פקח את עיניהם של רבים כשהזכיר שמדובר למעשה בבעיה נפשית, שדורשת רגישות חברתית וטיפול מיוחד.

 

"לצערנו, קרוב ל -45,000 איש התאבדו בארה"ב בשנת 2016 - פי שניים ממספר מקרי המוות שנגרמו כתוצאה מרצח במדינה", מספר ג'יי רודרמן, שעומד בראש קרן רודרמן אשר חרטה על דגלה את המאבק למען בעלי המוגבלויות, הכולל את המאבק למען אלו הסובלים מקושי נפשי. "למעשה, בשנת 2016, ההתאבדות הפכה לגורם העשירי למוות במדינה".

 

קרן רודרמן מיהרה לפרסם סרטון ויראלי שזכה תוך שעות למאות אלפי צפיות עם היוודע מותו של בורדיין, ובו היא חוזרת וקוראת לניפוץ הסטיגמה הרווחות בנוגע להתאבדויות והעלאת המודעות לאלמנט הנפשי המרכזי שעומד מאחורי המעשה.

 

"באופן ריאליסטי”, טען רודרמן, "אנו יודעים שהבעיה לא תיעלם. אבל אין ספק, שאנו יכולים להפחית באופן משמעותי את מספר האמריקנים שלוקחים את חייהם מדי שנה. אם נעשה מאמץ מתואם, אם נגביר את המודעות ואת העבודה הממוקדת. הבעיה חייבת להפוך לעדיפות לאומית”.

 

בהמשך לקריאתו של רודרמן ורבים אחרים בסוף השבוע האחרון, הכריז מושל ניו יורק אנדרו קואומו על צעדים חדשים לקראת הטיפול והסיוע למניעת התאבדויות.בין הצעדים ייצא לדרך קמפיין תקשורתי לחינוך חברתי אודות המורכבות שמאחורי הדחף למעשה ומידע על סימני האזהרה. מדינת ניו יורק חברה במקביל לארגונים השונים התומכים באלו המבקשים לקחת את חייהם או לקרובים שלהם.

 

"שני מקרי התאבדויות עוררו עדים השבוע”,אמר קואומו, ובמותם העמידו את מחלת הנפש במרכז סדר היום והזכירו לנו שישנם עוד אלפי ניו יורקרים שבכל יום נאבקים במחשבות אובדניות. עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי לתמוך בהם".

 

גורמים בממשל טענו שהתכנית הייחודית שמגבשים יצאה לדרך עוד בטרם מקרי ההתאבדויות שבכותרות, והיא מבוססת על תכנית פילוט שפותחה בשוויץ, בעלות של שלושה מיליון וחצי דולר. "תוכנית פיילוט חדשנית זו מתאימה לצרכים הספציפיים של מי שבמצוקה וחווה מחשבות אובדניות”, סיכם קואומו,"היא מסייעת לחזק את מאמצינו לספק לתושבינו את התמיכה הנדרשת ולשמור על ביטחונם”.

 

אם אתם במצוקה וזקוקים לעזרה, אל תהססו,

התקשרו ל-1-800-273-TALK (8255)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים