שתף קטע נבחר

העיתונים בסין: "טראמפ אובססיבי לגבי החרבת הכלכלה העולמית"

כלי התקשורת הממלכתיים ממשיכים את הקו התקיף של הממשל על הטלת המכסים בארה"ב. "החכם בונה גשרים והטיפש בונה חומות", כתבו בסוכנות הידיעות הרשמית. בעיתון הקומוניסטי כינו את ההחלטה "פעולה חסרת אחריות שמטרתה למצוא חן בעיני המצביעים"

כלי התקשורת הממלכתיים בסין ממשיכים לתקוף הבוקר (שבת) את הנשיא האמריקני דונלד טראמפ שהחליט להטיל מכסי יבוא בסך 50 מיליארד דולר על תוצרת סינית.

 

מאמר המערכת של סוכנות הידיעות "שינחואה" כינה את המהלך "החכם בונה גשרים, והטיפש בונה חומות", וחזרו על האמירות של הגורמים הרשמיים בממשל, לפיהן סין תגן על האינטרסים שלה במקרה של מלחמת סחר. "הפתרון הטוב ביותר של סין למחלוקות הסחר עם ארה"ב הוא להמשיך בדרך של התרחבות והתפתחות. זוהי גם האחריות שיש למעצמות עבור העולם כולו", נכתב. 

 

 

בביטאון המפלגה הקומוניסטית גינו את "האובססיה של ממשל טראמפ לגלם את התפקיד המביש של מחריב הכלכלה העולמית". אנשי הביטאון "יומון העם" הוסיפו כי "אין מנצחים במלחמות סחר. המאמצים האמריקנים להתחיל אחת כזאת מזיקים באופן קיצוני לסחר ולכלכלה העולמית, יחד עם שרשראות האספקה הבינלאומיות. העולם כולו יצטרך לשלם על הפעולות השגויות והחד-צדדיות של ארצות הברית".

 

במוסף ה"גלובל טיימס" של העיתון הקומוניסטי כינו את המהלך האמריקני "פעולה חסרת אחריות של הבית הלבן שמנסה לשבש את הסחר הבינלאומי רק כדי למצוא חן בעיני המצביעים שמשוכנעים כי הנשיא שלהם נלחם למענם".

 

ירידות בבורסה ביפן (צילום: AFP,AP, EPA)
"פעולה חסרת אחריות למען המצביעים". הסינים תוקפים את טראמפ(צילום: AFP,AP, EPA)

במאמר מערכת נוסף שפורסם באתר של "יומון העם" בשפה האנגלית, נטען כי הטלת המכסים היא הפרה בוטה של רוח השיחות האחרונות בין המדינות בענייני הסחר. "הצעד האמריקני יביא לתוצאה ההפוכה אם וושינגטון לא תיסוג מההרפתקנות המסוכנת שלה". יחד עם זאת, המאמר השאיר פתח לתקווה שעדיין אפשר למנוע את מלחמת הסחר: "לאור הזגזוגים התכופים של ממשל טראמפ, מוקדם מדי לקבוע שמלחמת סחר אכן תתחיל", נכתב במאמר המערכת. עוד צוין כי "סין מקדמת בברכה דיאלוג ולא מפחדת מאיומים למלחמת הסחר".

 

למרות התגובות הקשות בכלי התקשורת הממלכתיים, הגולשים לא התרעמו על ההודעה האמריקנית. ברשת החברתית "וויבו", שמזכירה את טוויטר, הנושא לא הגיע אפילו לרשימת 100 הנושאים המדוברים ביותר בקרב הגולשים.

 

הביקורת מגיעה כאמור בעקבות החלטתו של טראמפ להטיל מכסים בגובה 25 אחוז על סחורות סיניות מ-800 קטגוריות שונות בהיקף של כ-50 מיליארד דולר. ההחלטה צפויה להיכנס לתוקפה ב-6 ביולי. סין הודיעה אמש בתגובה כי גם היא תטיל מכסים של 25 אחוז על 659 מוצרים אמריקניים בהיקף של 50 מיליארד דולר באותו היום בדיוק. לפי הדיווח בסין, 34 מיליארד דולר מהמכסים יהיו על מוצרים אמריקניים כמו תוצרים חקלאיים, חלקי רכב ועוד.

 

שוק הלובסטרים בסכנה

לפי הפרסומים בסין, המכסים יוטלו גם על שוק הלובסטרים שתופס נתח משמעותי מהסחר האמריקני עם המעצמה מהמזרח בשנים האחרונות. אם ההחלטה אכן תצא לפועל, היא עלולה להזיק קשות לכלכלת מדינת מיין שמייצאת את מרבית הדגה מארצות הברית.

 

לוסבטר (צילום: shutterstock)
המכסים על הלובסטרים עלולים למוטט את מדינת מיין(צילום: shutterstock)

המדינה האמריקנית הכניסה בשנה שעברה יותר מ-430 מיליון דולר רק מייצוא הלובסטרים, שמלבד חשיבותם הכלכלית הם גם חלק בלתי נפרד מההיסטוריה והמורשת המקומית.

 

הלובסטרים האמריקנים אהובים מאוד בעיקר בקרב מעמד הביניים הסיני שמתרחב בשנים האחרונות, אך גם שוק הלובסטרים הקנדי עלול להינזק קשות בעקבות המהלך הסיני.

"גם נשיא איגוד דייגי הלובסטרים במדינת מיין, כריסטן פורטר, אמר כי הדייגים המקומיים מודאגים מאוד מההתפתחויות האחרונות. "כל החלטה שעלולה להשפיע על שרשרת האספקה היא בהכרח אינה טובה", אמר פורטר.

 

באתרי האינטרנט הממשלתיים פורסמו רשימות המוצרים שצפויים להיכלל בהחלטה החדשה, בהם גם לובסטרים חיים, טריים וקפואים. מנכ"ל באחת מחברות שיווק הלובסטרים במיין אמר כי מדובר בחדשות מדאיגות במיוחד עבורו. "אני מקווה שהרוחות יתקררו ונוכל למצוא פתרון. סין צורכת את הסחורה שלנו לאורך כל השנה, והדיווחים האחרונים מבשרים רעות".

 

ייבוא הלובסטרים האמריקניים לסין זינק מ-108 מיליון דולר בשנת 2016 ל-142 מיליון דולר אשתקד. עד לפני עשור, סין כמעט ולא ייבאה את הלובסטרים האמריקניים, אך בשנים האחרונות שתי המדינות מנהלות סחר פורה במיוחד בתחום מוצרי הדגה, בהם דגי סלמון, טונה וסרטנים. בשנה שעברה ארה"ב ייבאה בעצמה דגים ופירות ים בהיקף של יותר מ-2.7 מיליארד דולר, וייצאה בהיקף של כ-1.3 מיליארד דולר לסין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP,AP, EPA
דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג
צילום: AFP,AP, EPA
מומלצים