שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איפה אוכלים סושי?
    יום הסושי הבינלאומי: סושיות, מסעדות יפניות עם סושי שווה ומסעדות אסייתיות עם סושי שכדאי להכיר

     

    באמצע שנות ה-90 נחת בארץ הרול היפני וכבש בסערה את הקהל הישראלי, כך שכבר לקראת תחילת המילניום, סושי היה המאכל הנחשק ביותר בארץ ומספר הסושיות שהציעו סושי ברמה בינונית מינוס היה גבוה. במקביל אליהן, נפתחו כאן גם כמה מסעדות יפניות שביקשו לשאת את דגל היוקרה והאיכות, ולימדו את הישראלים איך לאכול סושי כמו ביפן.

    אז מה לשים לכם בסושי? "קיוטו" (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    אז מה לשים לכם בסושי? "קיוטו"(צילום: לין לוי)
       

    אחרי שהטירוף נרגע והסושי פינה את מקומו לטרנד הבא, נשארנו עם מספר מצומצם של מסעדות יפניות, ששומרות על פאסון בתוך חוסר היציבות שחווה הקולינריה בארץ. לצידן, פועלים כאן גם כמה ברי סושי איכותיים ולא מעט מסעדות אסייתיות שמציעות תפריט באורך הגלות, עם מנות מכל רחבי אסיה שהותאמו לחיך הישראלי בחסות הטחינה, הפרגית והחציל. ברוב המקרים, תמצאו בתפריט שלהן גם סושי בשילוב מרכיבים יצירתיים (ולעתים אף מטרידים), הרחוקים שנות אור מהסושי היפני. 

    טירוף הסושי. TYO (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    טירוף הסושי. TYO(צילום: אפיק גבאי)
      

    לצד כל אלה, פועלות לא פחות מ-11 רשתות שמתמחות בסושי כמו "אצה", "הסושייה", "נגיסה", "ג'פניקה", "פרנג'ליקו", "ג'ירף", "ג'פאן ג'פאן", "סופר סושי", "אושי אושי", "צ'וקה" ו"סושי רחביה" הירושלמית, שמציעות מגוון מנות סושי במחירים נמוכים המותאמים לחיך הישראלי, ויכולות להגיע עד אליכם באמצעות שירות משלוחים.

     

    Roku

    סושי בר חדש שנפתח השנה בעיר התחתית של חיפה על ידי קובי שנאן, שבחר להתמקד כאן בסושי בלבד אחרי שנים בהן העביר סדנאות סושי, הכין מגשי סושי והפעיל דוכן סושי לאירועים.

     (צילום: סיוון מולכו)
    (צילום: סיוון מולכו)

    את הסושי מכינים כאן במטבח הפתוח מול עיני הלקוח, ומלבדו מציע התפריט גם סשימי וניגירי (52-35 שקלים), רולים (52-38 שקלים), "מיוחדים" וגם אופציות לצמחונים ולטבעונים. מומלץ לטעום כאן את ה"גונקאן", את הטחינה היפנית ואת טרטר הצדפות (52 שקלים)

     (צילום: סיוון מולכו)
    (צילום: סיוון מולכו)

    הנמל 10 חיפה, 04-9938668

     

    אוקינאווה

    את הסניף הראשון של "אוקינאווה" שבנווה צדק, פתחו ארז ואלון ויסר לפני 12 שנים. לפני שנה נפתח הסניף השני של המסעדה, הפעם במתחם "גן החשמל" בתל אביב. מי שעומדים מאחורי המיזם הם משפחת ויסר ורעות גרשוני, שניהלה במשך שנים את הסניף שבנווה צדק.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    התפריט די זהה לסניף האם, מלבד הבראנץ' שמוגש כאן מדי שבת (15:30-11:00) שיעלה לכם בין 89-79 שקלים, במסגרת מוגשות מנות פתיחה למרכז השולחן במחיר המנה העיקרית (שאינה סושי).

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    מחיר הרולים בשני הסניפים נע בין 62-23 שקלים, ובשני הסניפים יש גם צ'יראשי סושי (82-62 שקלים) שהוא, לאלו שאינם מכירים - סושי מפורק המוגש בקערה.

     

    לבונטין 11 מתחם גן החשמל תל אביב, 03-5101099, ראשון-חמישי, 24:00-12:00, שישי-שבת 24:00-11:00, לא כשר

    שבזי 46 נווה צדק תל אביב, 03-5101099, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    פו סושי

    סושייה תל אביבית השייכת לקבוצה שבבעלותה מוסדות סושי נוספים כמו "נוץ'" ברמת השרון, "קיסו" בקרית אונו ו"ני-ש'י" החדשה בנתניה.

     (צילום: רפי אהרונוביץ')
    (צילום: רפי אהרונוביץ')

    התפריט כאן מתמקד בעיקר בסושי, בכל הווריאציות האפשריות: מאקי (34-28 שקלים), סנדוויץ', גונקאנמאקי (46-40 שקלים), אינסייד אאוט (58-38 שקלים), פוטומאקי ניגירי, סשימי (52-39 שקלים) וקונוסים. טווח המחירים של הקומבינציות נע בין 198-80 שקלים.

     

    ירמיהו 32 תל אביב, 03-6051000, ראשון-רביעי, שישי 24:00-12:00, חמישי, שבת 1:00-12:00, לא כשר

     

    סושי בר בזל

    אחד ממוסדות הסושי המיתולוגיים של תל אביב, שהיה הראשון להגיש עסקיות "אבנטו" בקופסה היפנית השחורה והמהודרת. בשניםה אחרונות המקום החליף בעלים, התרחב לשני סניפים והעתיק את מיקומו ממתחם בזל לרחוב פרישמן. למרות כל השינויים - המקום עדיין "חי ובועט", ומציע סושי טוב.

     (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    בשני הסניפים מציעים בימים ראשון-חמישי בין השעות 17:00-12:00 עסקית סושי ב-49 שקלים, ועסקיות "אובנטו" (78-55 שקלים). טווח המחירים של הקומבינציות כאן נע בין 198-59 שקלים, ומחירן של מנות נסושי נע בין 60-21 שקלים.

     

    פרישמן 20 תל אביב, 077-9968444, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

    סוקולוב 111 רמת השרון, 077-9977176, ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

     

    MOON

    מוסד סושי תל אביבי נוסף, שפועל כבר מעל 20 שנה ברחוב בוגרשוב. עם הזמן והפופולריות של המקום נפתח סניף נוסף של מון מרחק פסיעות ספורות מבסיס האם, שנקרא "דילייט". האווירה בו לא ממש יפנית והעיצוב שלו מזכיר בית קפה יותר מאשר סושייה. 

     

    התפריט בשני הסניפים הוא לגמרי יפני, ומציע סושי מעולה ותמונות מפתות של המנות להמחשה. טווח המחירים של הרולים נע בין 51-17 שקלים, ובמידה שתשבו על הבר - תוכלו לאכול את הסושי שלכם הישר מהצלחות הצבעוניות שנעות במעגל על הפס הנע, כשמחיר המנה נקבע לפי צבע הצלחת שבחרתם.

     

    אבל עם כל הכבוד לפס הנע, הבונוס האמיתי כאן הוא מבחר גדול של מנות סשימי (169-41 שקלים) וסושי Tawa, שמורכב בצורת מגדל ובבסיסו אורז, אצה מגורדת, אבוקדו ופיסטוקים עם דגים נאים (42-18 שקלים).

     

    בוגרשוב 58 תל אביב, 03-6291155, שני-שבת 24:00-12:00, לא כשר

    פנסקר 30 תל אביב, 03-6291155, ראשון, שלישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    ZE SUSHI

    מסעדת סושי שחגגה השנה 12 שנים להיווסדה. את המקום פתחו בני הזוג ענבר ואיב, כמטבח משלוחים שהפעילו מהבית. ב-2006 נפתח הסניף הראשון מחוץ לבית, במתחם בזל, וב-2015הצטרף הסניף השני במתחם "שרונה מרקט".

    יום הסושי (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

    בין היתר, תוכלו למצוא כאן סושי בנייר אורז במקום באצה ועוד שלל רולים - ייחודיים יותר או פחות. טווח המחירים של הרולים נע בין 49-26 שקלים, וטווח המחירים של הקומבינציות נע בין 164-59 שקלים.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    אשתורי פרחי 14 מתחם בזל תל אביב, 1700-70-89-89, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

    קלמן מגן 3 שרונה מרקט תל אביב, 1700-70-89-89, ראשון-חמישי, שבת 23:00-11:30, שישי 16:30-11:30, לא כשר

     

    VERANDA

    בר קיץ הממוקם מעל טיילת תל אביבי, שמציע את השילוב המנצח בין הבריזה של הים לתפריט האוכל של "קיוטו" ולקוקטיילים מרעננים. בין היתר, תמצאו כאן מאקי צמחוני (41-38 שקלים) ומאקי דגים (64-53 שקלים), מנות ראשונות ומבחר קומבינציות (479-99 שקלים).

     (צילום: MarketME)
    (צילום: MarketME)

    הירקון 115 מלון שרטון תל אביב, רביעי-חמישי 2:00-19:00, שישי-שבת 2:00-12:00, כשר

     

    יאנאגי

    סושייה קלאסית "ביי דה בוק", שממוקמת בחדר האוכל של קיבוץ שדות ים. את הסושי מכינים כאן השפים עומר צוק ונתן אברמוב ("מינאטו"), והתפריט עצמו מציע כמה סלטים יפניים, מרק אודון, אגדשי טופו וסושי מעולה הכולל ניגירי (27-22 שקלים), סשימי (55-39 שקלים) ורולים (33-21שקלים). מחיר הקומבינציות נע בין 93-44 שקלים.

     

    קיבוץ שדות ים, 6364158־04, ראשון-חמישי 22:00-12:00, לא כשר

     

    YA PAN

    מסעדתו השלישית של השף יובל בן נריה. בלב המסעדה בר גדול המשתרע לאורך כל החלל הפנימי, ותפריט כאן הוא בעל תשתית יפנית עם השפעות צרפתיות, וכולל מבחר צנוע של מנות סושי, ביניהן צ'יראשי (92 שקלים), ניגירי (78 שקלים ל-6 יחידות) וסשימה (96 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    לפני שנה המסעדה החלה להגיש גם ארוחות צהריים, וממש לאחרונה השיקו שם תפריט בין ערביים המוגש מדי יום במהלך השבוע בין השעות 19:00-17:00, שכולל קוקטיילים על בסיס בקארדי ונשנושים המשתלבים נפלא עם האלכוהול. 

     

    נחמני 26 תל אביב, 03-6487796‏, ראשון-חמישי 23:30-12:00, שישי 16:30-12:00, 22:30-18:00, שבת 16:30-12:00, 23:30-18:00, לא כשר

     

    מינאטו סושי בר

    אחת מהמסעדות היפניות המעורכות בארץ, שמחזיקה גם בסניף קטן של סושי בר בכניסה לקיסריה. בשני הסניפים מגישים אוכל יפני מסורתי וכשר, עליו אחראיים השף אקי טמורה - שגדל ברובע מינאטו היוקרתי שבטוקיו והשף מתן רוזנטל, שמתמחה באוכל יפני וצרפתי.

     (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
    (צילום: בן יוסטר)

    שמים כאן דגש רב על יישום טכניקות הנהוגות ביפן, והתפריט מציע סושי לצד מאכלים יפניים אחרים כמו מנות גריל "קושי". בנוגע לסושי - אל תצפו כאן למשהו מתחכם במיוחד אלא יותר למנות מינימליסטיות ופשוטות, ממש כמו שמגישים ביפן: סשימי, ניגירי, אינסיידאוט ומאקי. מחיר הרולים נע בין 83-25 שקלים, ומחירן של הקומבינציות נע בין 135-65 שקלים.

     (צילום: נעמה אקסלרוד) (צילום: נעמה אקסלרוד)
    (צילום: נעמה אקסלרוד)

     (צילום: בן יוסטור) (צילום: בן יוסטור)
    (צילום: בן יוסטור)

    המנופים 8 הרצליה פיתוח, 09-7731703, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 15:30-11:30, שבת 24:00-20:00, כשר

    תחנת דלק מחלף קיסריה, 04-6360812, ראשון-חמישי 16:30-12:00, 24:00-18:00, שישי 11:00 - 16:00, מוצ״ש-24:30, כשר

     

    יאקימונו

    ל"יאקימונו" שני סניפים - אחד כשר הפועל בתוך מלון "הילטון תל אביב" מאז 1998, והשני אינו כשר ופועל ברחוב רוטשילד בבניין "בית בנין" מאז 1994. הסניף הכשר נפתח בכלל כסושי בר, שלוחה מפוארת אך צנועה של הסניף ברוטשילד. לפני כשנה המקום עבר מהפך, וכיום זוהי מסעדה יפנית, כשרה מודרנית שמלבד סושי מציעה גם מגוון מנות קרות וחמות מהמטבח היפני, ותפריט מושקע של סאקה.

     

    בין היתר, אפשר להזמן כאן תפריט טעימות זוגי (250 שקלים לסועד) או ליהנות ממבחר מנות סושי כמו סשימי (110-88 שקלים), ניגירי (93-13 שקלים), מאקי (34-25 שקלים), טמאקי (38-23 שקלים) ורולים מיוחדים (110-59 שקלים).

     (צילום: מיטל סלומון) (צילום: מיטל סלומון)
    (צילום: מיטל סלומון)
     

    סניף רוטשילד הוא מקדש המפאר את המטבח היפני כמו גם את הסושי, והוא מציע תצוגת דגים טריים שכנראה לא תראו בשום מסעדה יפנית אחרת בארץ. מבחר מנות הסושי שבתפריט הוא קלאסי למדי וכולל סשימי, ניגירי, סושי מאקי, טמאקי, גונקאן-מאקי ועוד, שמורכבים מדגים טריים ומתוצרת ימית נדירה, שחלקה מגיעה מהאקווריום שנבנה במיוחד עבור המסעדה. בנוסף, התפריט מציע עסקיות ותפריט טעימות זוגי (185 שקלים לסועד).  

     (צילום: מיטל סלומון)
    (צילום: מיטל סלומון)

    מחיר הסושי נע כאן בין 10 שקלים לניגירי בודד עם חביתת טמאגו, ויכול להגיע עד ל-100 שקלים למנת סשימי.

     

    שד' רוטשילד 19 תל אביב, 03-5175171/2, ראשון-שבת 24:30-12:00, לא כשר

    הירקון 205 מלון הילטון תל אביב, 03-5202128, ראשון-שבת 24:00-12:00, כשר

     

    אונמי

    מסעדת "אונמי" פועלת ברחוב הארבעה בתל אביב מאז 1999, וכוללת בר ענק ותפריט יפני למהדרין שבו יש גם סושי, כמובן. בין היתר, תמצאו כאן סשימי/ניגירי (64-16 שקלים), אינארי/גונקן (40-15 שקלים), טמאקי (48-28 שקלים), אינסיידאאוט (58-22 שקלים) והוסומאקי (36-12 שקלים).

     

    הארבעה 18 תל אביב, 03-5621172, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    דיינינגס

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


    מסעדת "דיינינגס", הפועלת על הגג של מלון "דה נורמן", היא השלוחה הישראלית של המסעדה הלונדונית שהוכתרה במשך מספר שנים ברצף על ידי מדריך המסעדות העולמי Zagat, כאחת המסעדות היפניות הטובות ביותר בעיר. לאחרונה, עם הצטרפותו של השף דורון לוי לצוות המטבח, הושק תפריט שמגלה צדדים חדשים מהמטבח היפני, תוך שימוש בחומרי גלם אקזוטיים הנשלחים למסעדה בייבוא אישי.

    יום הסושי (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)
     

    מבחר מנות הסושי כאן כולל רולים מיוחדים כמו "קריספי ספיידר" עם סרטן רך שריון ויוזו לימון-שום (78 שקלים), טרטר טונה ספייסי עם שומשום ופלפל שיצ'ימי (42 שקלים) ורול במילוי צלופח נהרות, כבד אווז, עירית וסויה מתוקה (78 שקלים). בנוסף, יש מבחר מנות סשימי כמו שרימפס קריסטל עם יוזו קימיזו (32 שקלים) וסיבס דייקון כבוש במלח סאקורה (22 שקלים).

    יום הסושי (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    נחמני 25 תל אביב, 03-5435444, ראשון-שבת 23:30-18:00, לא כשר

     

    שיראטויה

    מסעדה יפנית חדשה יחסית, שאפשר להגדיר אותה גם כ"איזקאיה" (בית משקה וטאפאס יפני). המסעדה ממוקמת היכן שפעלה בעבר "המזללה" של השף מאיר אדוני, ומי שפתח אותה הוא אריאל גרוסמן, התפריט של ״שיראטויה״ מבוסס על מאכלי גריל יפניים אבל יש בתפריט גם סושי.

     (צילום: מוטי קמחי)
    (צילום: מוטי קמחי)

    ההיצע כולל מבחר גדול של ניגירי (29-10 שקלים ליחידה), צ'יראשי (68 שקלים), מבחר סשימי (72-34 שקלים) ורולים של סושי, הוסומאקי, פוטומאקי ואינסייד אאוט (43-16 שקלים).

     

    נחלת בנימין 57 תל אביב, 077-7101711, ראשון-חמישי 24:00-18:00, לא כשר

     

    ניני האצ'י

    המקום, שנמצא בבעלות יואב ולין ואודי רומנובסקי, מגישים תפריט עצום של מנות סושי (כולל סושי לנשים בהיריון), כמה מנות אסייתיות, מנות "טאפן יאקי" המוגשות במחבתות לוהטות ועסקיות "בנטו" בשעות הצהריים. טווח המחירים של הרולים נע בין כאן 46-18 שקלים, ויש גם סשימי (39-14 שקלים ל-4 יחידות) וניגירי (33-21 שקלים). מחירן של הקומבינציות נע בין 210-72 שקלים.

     

    בן יהודה 228 תל אביב, 03-6249228, ראשון-חמישי 12:00-1:00, שישי 16:00-12:00, מוצ״ש-1:00

     

    TYO

    במסעדה היפנית הזו, יכין עבורכם הסושי-שף, יאמה אוימאודה - המוכר גם בכינוי יאמה סאן -מבחר מנות סושי כמו מאקי (63-38 שקלים), רולים מיוחדים (79-48 שקלים), ביניהם אפילו לובסטר רול (142 שקלים) ומבחר ניגירי. בנוסף, השף מכין כאן את כל הרטבים, כולל את רוטב הסויה. בשעות הצהריים מגישים כאן עסקית "בנטו" בפרשנות אישית של השף.

    צילום: ניצן דרור, עריכה: דין קבלי

    צילום: ניצן דרור, עריכה: דין קבלי

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    מונטיפיורי 7 תל אביב, 03-9300333, ראשון-חמישי 24:00-12:00, לא כשר

     

    קיוטו

    מסעדה שפועלת משנת 1997 וקרויה על שם "אמנת קיוטו" שנחתמה בשנה בה נפתחה המסעדה, ועוסקת בנושא ההתחממות הגלובלית.

    יום הסושי (צילום: דן פרץ)
    (צילום: דן פרץ)

    תפריט הסושי המוצע כאן ארוך במיוחד וכולל מבחר עשיר של מנות סושי מכל הצבעים, הצורות והשילובים האפשריים וגם אלו הבלתי אפשריים. כמו כן, המסעדה מתמחה בהכנת מגשי אירוח ענקיים בטווח מחירים שנע בין 875-324 שקלים. בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות סושי (59-99 שקלים) ומחיר הקומבינציות נע בין 284-71 שקלים.

     

    אריה שנקר 7 הרצליה פיתוח, 09-9587770, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 24:00-13:00, לא כשר

     

    YUME

    פירוש שמה של המסעדה ביפנית הוא "חלום", והיא מציעה תפריט יפני עם נציגות מרשימה של מנות סושי, מנות יפניות לא שגרתיות וכמה מנות אסייתיות.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    הרולים המיוחדים מתומחרים כאן במחיר שנע בין 52-32 שקלים, על הסשימי תשלמו בין 68-36 שקלים ויש גם ניגירי, פוטומאקי, רולים בהרכבה עצמית וקומבינציות (139-52 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    המייסדים 4 בנימינה, 04-9804444, ראשון-חמישי 22:30-12:00, כשר

     

    YAMATOYA

    מסעדת שף יפנית, המגישה אוכל יפני מסורתי ומנות פיוז'ן מודרניות. היא הוקמה על ידי איה אימטני ז"ל, שפית בעלת קריירה עשירה בניהול וייעוץ מסעדות ביפן, שכונתה "שגרירת המזון היפני בישראל".

     

    בתפריט כאן אפשר למצוא מבחר רולים אינסייד אאוט (69-32 שקלים), רולים וקונוסים להרכבה, ניגירי (38-18 שקלים), סשימי (135-36 שקלים) וקומבינציות (148-48 שקלים). בנוסף, מגישים כאן מנות מהמטבח המסורתי, כמו קערות אורז דונבורי וצ'יראשי.

     

    בני ברית 6 הוד השרון, 09-7407554‏, ראשון-שישי 24:00-12:00, שבת 24:00-13:00, לא כשר

     

    SUI

    את המקום הבא יהיה הכי נכון להגדיר כ"בית סושי". התפריט שמוצע כאן כולל, באופן לא מפתיע, כמות נכבדת של מנות סושי, מנות מהמטבח היפני כמו "דמבורי" וגם כמה מנות אסייתיות. מבחר הסושי כולל ניגירי, מאקי, אינארי, פוטומאקי אינסייד אאוט וסשימי.

    יום הסושי (צילום: אבישי פינקלשטיין)
    (צילום: אבישי פינקלשטיין)

    טווח המחירים של הרולים נע בין 58-20 שקלים, ומחירן של הקומבינציות נע בין 209-58 שקלים.

     

    ברזיל 17 רמת אביב תל אביב, 03-6429948, ראשון-שישי 23:30-12:00, שבת 23:30-13:00, לא כשר

    סירקין 6 גבעתיים, 03-5732516, ראשון-שישי 23:30-12:00, שבת 23:30-13:00, לא כשר

    שאול המלך 4 לונדון מיני סטור תל אביב, 03-7417111, ראשון-שישי 23:30-12:00, שבת 23:00-14:00, לא כשר

     

     

     

    סוהו

    המוסד המיתולוגי של ראשון לציון, שהיה הראשון להביא לעיר את בשורת הסושי. התפריט כאן כולל לא פחות מ-500 מנות, המסעדה עצמה מכילה 250 מקומות ישיבה ואוכלים בה מדי יום 1100 איש בממוצע.

     (צילום: דודי מוסקוביץ) (צילום: דודי מוסקוביץ)
    (צילום: דודי מוסקוביץ)

    גם תפריט הסושי כאן מגוון למדי, וכולל 11 קטגוריות שונות: סושי חם, טמפורה סנדוויץ' סושי, סושי מטוגן ו"קרייזי סושי" עם רולים יצירתיים ביותר, ביניהם ניגירי כבד אווז וכמהין (75 שקלים) ו"ג'ק רול" - אינסייד אאוט במילוי סלק, עירית, אבוקדו ודניס בטמפורה, עטוף בטמפורת וואסבי-סלק עם נגיעות מיונז כמהין (51 שקלים).

     (צילום: יציק בראל) (צילום: יציק בראל)
    (צילום: יציק בראל)

    משה בקר 15 אזור התעשייה הישן ראשון לציון, 03-9658395, ראשון-שבת 24:00-10:00, לא כשר

     

    טאטאמי

    מסעדה אסייתית הנחשבת למוסד קולינרי ותיק בחיפה. התפריט כאן מציע מנות מכל מדינות המזרח הרחוק, ונותן מקום של כבוד למנות הסושי. בין היתר, תמצאו שם קומבינציות (156-118 שקלים), סנדוויץ' סושי (44 שקלים) ומבחר רולים פורצי גבולות הדמיון המשלבים בין מרכיבים שונים (54-38 שקלים).

    יום הסושי (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    הנשיא 134 חיפה, 04-6436688, ראשון-רביעי 23:00-12:00, חמישי-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    מיסטר אנד מיסיס לי

    מסעדת קונספט אסייתית של השף שאול בן אדרת, הממוקמת בסמוך למסעדת "התרנגול הכחול" ומתמחה במטבח יפני קלאסי עם פרשנות אישית ומקומית, שבאה לידי ביטוי בשימוש בטכניקות בישול חדשניות.

    יום הסושי (צילום: שרית גופן)
    (צילום: שרית גופן)

    התפריט מציע מנות מכל רחבי אסיה וגם סושי, כמובן. מנת הדגל כאן היא הרול פוטו מאקי חם בטמפורה עם רוטב מיסו יוזו (69 שקלים); קריספי פיצה סלמון עם איולי אנשובי, שאלוט מטוגן וקרם ג'ינג'ר ורוד (56 שקלים) ורול צלופח בטאיקי (77 שקלים).

     

    נסים אלוני 10 מתחם G צמרת תל אביב, 03-7444345, ראשון-שבת 24:00-17:30, לא כשר

     

    גרנד קפה טורקיז

    בביסטרו הזה, שנמצא בתוך קניון רמת אביב, מציעים תפריט סושי מעולה, הכולל את כל הכוכבים המוכרים, בווארציות שונות ואיכותיות, בהם מאקי, קונוסים, סאשימי, ניגירי וקומבינציות מגוונות (74-22 שקלים לרול), לצד מגשי סושי חגיגיים בהזמנה מראש.

    סושי, מסעדת
    (צילום: אביבית לוי שבתאי)
    במיוחדים כדאי לדגום ניגירי רול שכולל שרימפס בטמפורה, ספייסי יוזו, בצל, אבוקדו ומלפפון, במעטפת שרימפס חלוט, סלמון וקוויאר (76 שקלים).

     

    איינשטיין 40 (קניון רמת אביב) תל אביב, 03-5536677, ראשון-שבת 22:00-09:30, לא כשר

     

    מינה טומיי

    ברשת האסייתית, שבראשה עומד השף משה בדישי, מציעים מנות מחמישה מטבחים אסייתיים, וביניהם גם תפריט יפני עם מבחר מגוון של מנות סושי. 

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    בין היתר, תמצאו שם קומבינציות (92-52 שקלים) ומנות סושי כמו ווג'י רול, פוטומאקי עם טמאגו ואבוקדו עטוף בדף סויה (36 שקלים), שיטאקי טונה עם מעטפת טונה וסלסה מלפפונים (43 שקלים), ריינבאו במעטפת טונה, סלמון, שרימפ ויילו טייל (44 שקלים) וסקה טוגרשי עם סלמון סקין, בצל ירוק, אספרגוס ואבוקדו עטוף בסלמון צרוב עם קרם טוגרשי (42 שקלים).

     

    הארבעה 17 תל אביב, 1700-504506, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

    פלימן 8 מרכז קסטרא, חיפה, 1700-504506, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

    קיריון קריית ביאליק, 1700-504506, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    ג'אסיה

    במסעדה ששוכנת ביפו העתיקה מצליחים לעשות את הבלתי ייאמן, ולשלב בין המטבח היפואי לזה האסייתי.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בגזרת הסושי, תמצאו כאן תפריט גדול ומושקע שכולל מנות כמו "פוטומאקי הר געש" במילוי סלמון וטונה ובמעטפת סלמון אבוקדו (56 שקלים); יאמה רול עם דג לבן, סורימי, אבוקדו ושיטאקה במעטפת דג לבן וטוביקו (52 שקלים) וסושי סנדוויץ' ספייסי טונה עם ג'ינג'ר, בטטה ומלפפון (44 שקלים). בימי שישי בצהריים, בין השעות 17:00-12:00, מציעים כאן דיל מיוחד של 1+1 על כל הרולים.

     

    לואי פסטר 7 יפו, *2417, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    AMAMA

    ב"אמאמה" היפנית מגישים ארוחת טעימות ראשונות, ארוחת פונדו מסורתית ("שאבו שאבו" ביפנית), "בנטו" לארוחת צהריים וגם תפריט סושי מיוחד לילדים עד גיל 14.

     

    מציעים שם גם מבחר גדול של סושי, שנחשב לגולת הכותרת של המסעדה, בין השאר מכיוון שחתום עליו המאסטר סושי - יאמה אוימאודה (ממסעדת TYO). בין היתר, תוכלו למצוא כאן רולים מיוחדים, סשימי, ניגירי, אינארי, טמאקי, סושי קלאסי, סויה, רול ומאקי.

     (צילום: טל ציפורין) (צילום: טל ציפורין)
    (צילום: טל ציפורין)

    לרגל יום הסושי הבינלאומי, המסעדה תשיק תפריט סושי חדש שכולל קומבינצית אינארי (68 שקלים), קומבינצית ניגירי (72 שקלים), קומבינצית סלמון (88 שקלים) ועוד.

     

    הברזל 34 רמת החייל תל אביב, 03-7781101, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

      

    בומביקס מורי

    מסעדת "בומביקס מורי", תיקח אתכם לטעימה של כל המטבחים שנמצאים לאורך דרך המשי, כולל מקום של כבוד למנות הסושי היפניות. תמצאו כאן סנדוויץ' סושי (46-42 שקלים), רולים אינסייד אאוט (54-38 שקלים), מאקי (32-26 שקלים), סשימי (42-38 שקלים) וניגירי (32-24 שקלים).

    יום הסושי (צילום: תמוז)
    (צילום: תמוז)

    שלמה המלך 35, קרית אונו, 03-5088999, ראשון-חמישי 23:00-11:30, שישי 24:00-9:00, שבת 24:00-11:30, לא כשר

      

    סיטארה

    מסעדה שפועלת החל משנת 2004 במתחם "סי אנד סאן", ולמרות שהיא אינה אסייתית בהגדרתה אלא ביסטרו שף, התפריט שלה כולל סושי מצויין כמו סשימי (65-55 שקלים), אוראמקי (62-39 שקלים), ספיישלים יצירתיים (97-69 שקלים) ביניהם גם רול סשימי במילוי 180 גרם של סלמון, טונה, בס, אבוקדו, אספרגוס, ביצי טוביקו ירוקות ואפונת ואסבי גרוסה מעל (155 שקלים).

     (צילום: גליה אבירם) (צילום: גליה אבירם)
    (צילום: גליה אבירם)

    רוזנבלום הרצל 8 (סי אנד סאן) תל אביב, 03-6996306, ראשון-שישי 24:00-8:00, שבת 24:00-9:00, לא כשר

     

    אירזומי

    מסעדה אסייתית שנמצאת בבעלות איש העסקים והמסעדן, איציק אדרי (מבעלי ה"בלאק", "טרנטינו", "בר 55" ו"טמפל בר") שעל התפריט שלה חתומה השפית סוואלי אלדר והמאסטר סושי שף, מידן סיבוני.

    יום הסושי (צילום: דרור עינב)
    (צילום: דרור עינב)

    לצד מנות אסייתיות עם דגש על המטבח התאי, מגישים כאן גם מבחר מנות סשימי, נגירי, מאקי (53-21 שקלים) וקומבינציות שונות (299-149 שקלים).

     

    "יס פלאנט" ראשון לציון, 03-6746796, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    Ni-Shi

    אסייתית חדשה שנפתחה בנתניה לפני כמה שבועות בלבד, וממוקמת למרגלות מלון West Lagoon Resort. על המטבח של "ני-שי" ("מערב" ביפנית) מנצח השף אשר שמולביץ', שמציע כאן מנות מהמטבח האסייתי המסורתי. 

    יום הסושי (צילום: בן יוסטר)
    יום הסושי(צילום: בן יוסטר)

    בנוסף, יש כאן תפריט סושי עצום (47-38 שקלים) שכולל גם סשימי (48-35 שקלים), טמאקי (35-24 שקלים), ניגירי, סנדוויץ', גונקאנמקי ומנות אינסייד אאוט, כולן ברמה גבוהה מאוד.

     

    עובד בן עמי 113 נתניה, 09-8788888, ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר

     

    קמפאי

    מסעדת הדגל של קבוצת אנשי האוכל והלילה של באר שבע, החולשים גם על "בטי בר" ו"הספריה". התפריט של קמפאי מציע מבחר ענק של סושי (47-18 שקלים) הכולל גם ארוחת סושי לילדים (39 שקלים), קומבינציות (160-64 שקלים) ואת כל מנות הדגל של המטבח האסייתי.

     

    את יום הסושי הבינלאומי מציינים כאן בפסטיבל שכבר הפך למסורת, שיתקיים בין ה-21-17 ביוני החל מהשעה שש בערב. במסגרת הפסטיבל יוגשו עשר מנות מיוחדות המתבססות על עולם הסושי, וכוס סאקה קראקוצ'י לצד כל מנה.

    יום הסושי (צילום: סטודיו 360)
    יום הסושי(צילום: סטודיו 360)
     

    בנוסף, יוגש שם תפריט סאקה שיכלול מותגי סאקה, קוקטיילים ואת משקה הצויה היפני. בכניסה למסעדה תמתין לאורחים דיילת עם טעימות של קוקטיילים, ובפנים יפגשו אותם דייל סאקה.

     

    חיל הנדסה 1 מתחם big באר שבע, 08-6655999, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    הדלי האסייתי

    ב"דלי אסייתי" מגישים תפריט אסייתי וסושי מעולה. יש כאן פס להריוניות שכולל רולים עם דגים אפויים ורולים צמחוניים, כמו גם תפריט הסושי רגיל שכולל ניגירי (33-18 שקלים), סשימי (59-28 שקלים), הוסומאקי (37-22 שקלים) וגם פוטומאקי, סנדוויץ' סושי, אינסייד אאוט ורשימה ארוכה מאוד של ספיישלים מיוחדים (59-49 שקלים) כמו דניס טמפורה רול, למשל (59 שקלים).

    יום הסושי (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    הבנים 15 הוד-השרון, 09-8992555, ראשון-שבת 23:00-11:00, לא כשר

     

    פאגו פאגו

    מסעדת שף שפועלת באילת מאז 1986. מתמחים כאן בדגים ובפירות ים, ועל המטבח אמון השף קובי רווה, שעושה ניסים ונפלאות עם התוצרת הימית שמגיעה אליו. יש במסעדה גם תפריט סושי שנחשב לטוב ביותר באילת, ומציע מגוון רחב של מאקי, טמאקי, ניגירי, סשימי (56-24 שקלים) וקומבינציות מגוונות (252-84 שקלים).

    יום הסושי (צילום: רוני בלחסן)
    (צילום: רוני בלחסן)

    מרינה אילת (צמוד לקראון פלאזה), 08-6376660‏, ראשון-שבת 23:00-12:30, לא כשר

     

    ג'ינג'ר

    בגלגול הקודם, שמה של המסעדה האילתית הזו שמתמחה במטבח האסייתי-תאילנדי היה "מאי תאי". היא ממוקמת מרחק סביר מהאזור התיירותי של העיר, ואפשר להזמין שם מאקי, קונוסים, ניגירי וסשימי (48-32 שקלים), לצד מנות סושי מיוחדות כמו מאקי פירות ים במעטפת שרימפס וסלמון (44 שקלים).

    יום הסושי (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    דרך היותר 9 אילת, 08-6372517‏, ראשון-שבת 23:00-12:30, לא כשר

     

    קיסו

    "קיסו" ("נשיקה" ביפנית) היא מסעדה אסייתית שבתפריט שלה אפשר למצוא את כל רבי המכר של מטבחי מזרח אסיה, לצד סושי איכותי כמו ניגירי, טמאקי, סשימי, מאקי וגונקאנמקי. יש שם גם סנדוויץ' סושי וקומבינציות, וטווח המחירים של הרולים נע כאן בין 55-27 שקלים. 

     

    מומלץ בחום לבדוק כאן את גזרת "המיוחדים" שכוללת רולים כמו "טריקולור" - סושי עם אספרגוס, גבינת שמנת, אבוקדו, שבבי בטטה, שבבי טמפורה ושומשום שחור (43 שקלים).

     

    דרך רפאל איתן 1 קרית אונו, 03-7501111, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    NOOCH

    נוץ' היא מסעדה אסייתית שמציעה תפריט ענק הכולל גם תפריט סושי עשיר המחולק לשש קטגוריות, ביניהן קומבינציות ומיוחדים כמו קאני רול עם סרטן רך שריון מטוגן בפנקו, ספייסי מיונז, טוביקו, אבוקדו, חסה ומלפפון בציפוי שבבי טמפורה (52 שקלים).

     

    הסייפן 31 רמת השרון, 03-5403333, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

     

    Kiyoshi – Sushi & Bar

    סושי בר חדש יחסית בבעלות שי אטיאס, שהיה בעבר גם הבעלים של "סושי בזל" בתל אביב. המקום מעוצב בסגנון יפני עם בר קטן, ממנו אפשר להשקיף על תהליך הכנת הסושי (54-48 שקלים).

    מסעדות באזור גבעת ברנר (צילום: נופר לפיד)
    (צילום: נופר לפיד)

    התפריט של "קיושי" מכיל כמה מנות מפורסמות מ"סושי בזל" שעברו אדפטציה כשרה כמו סלט סשימי, למשל (42 שקלים). בשעות הצהריים מציעים במקום עסקיות "בנטו" ויש גם רולים של סושי (47-35 שקלים), סנדווייץ' סושי (39-33 שקלים), קונוסים ומבחר מנות ממזרח אסיה.

     

    מתחם הקניות החדש בקיבוץ גבעת ברנר, 08-9330009, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:00-12:00, מוצ"ש-24:00, כשר

     

    MAI WAY

    עסק משפחתי בעל שני סניפים הפועלים באשקלון, שמציע מנות אסייתיות לצד תפריט סושי מגוון שכולל רולים (52-21 שקלים), ניגירי (18-12 שקלים) וגם סנדוויץ' סושי (43-35 שקלים).

     

    כיכר צפניה 10 אשקלון, 08-6766657, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שבת 24:30-18:00, כשר

    הנשיא 4 אשקלון, 08-6766657, ראשון-חמישי 24:00-9:00, שבת 24:30-18:00, כשר

     

    Torii

    ל"טורי" שני סניפים - הוותיק שבהם הוקם לפני שש שנים ברמת אביב, והסניף שני נפתח לפני כשנה בגבעתיים. בשני הסניפים מציעים תפריט אסייתי עשיר שכולל גם מגוון מנות 

    סושי (42-24 שקלים) ומנות סושי מיוחדות יותר (46-32 שקלים) כמו, למשל, ה"בלאק רול" במילוי טונה בטמפורה, גבינת שמנת, תרד ואספרגוס במעטפת בטטה וביצי טוביקו שחורות.

     (צילום: אמיר מנחם)
    (צילום: אמיר מנחם)

    כצנלסון 62 גבעתיים, אין טלפון, ראשון-שבת 1:00-12:00, לא כשר

    אופנהיימר 13 תל אביב, 03-620-4777, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    FRAME CHEF & SUSHI BAR

    רשת מסעדות הפיוז'ן האסייתיות, שסניפה הראשון נפתח לפני 15 שנה ברמת החייל. לרגל יום הסושי, תתקיים בסניף חגיגה שבה תתארח השפית ציפי גרשונוביץ' ותשיק מנות סושי חדשות כמו רול ארטישוק ירושלמי עם בס טמפורה, אספרגוס ואבוקדו בציפוי מיונז והרבה צ'יפס (58 שקלים), רול שרימפס בזיליקום בטמפורה (62 שקלים) ועוד.

     

    ראול ולנברג 2 רמת החייל תל אביב, 03-6498080, ראשון-רביעי, שבת 1:00-11:30, חמישי-שישי 2:00-11:30, לא כשר

    הראשונים 2 ראשון לציון, 03-6498080, ראשון-שבת 2:00-11:30, לא כשר

    פריים נתב"ג, שדה תעופה בן גוריון 03-6498080, 24/7

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים